17-09-2026, 12:59:13

Autor Tema: Gume  (Posjeta: 845582 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
Odg: Gume
« Odgovori #4620 u: 22-06-2015, 15:57:10 »
OK Možda je i greška sistema, iako sumnjam ali ako ti tako kažeš nemam razloga ne vjerovati.

Rezultat ove "greške" je da je sad webshopu enaa poznatiji puno široj publici, a nit orao nit kopao (kao bila greška).

Zašto se ljutim na ovo? Pa ajmo ovako, počelo je sa Ve-milom kada je u jednom trenutku izletio flyer sa 19" LCD samsungom na naslovnici za 1999 kn što je u to doba bilo džabe. Čim sam ugledao letak, sjeo sam na bike i pravac Ve-mil da ih ne rasprodaju. Kada sam stigao prodavač mi mrtav hladan kaže da je štamparska pogreška i da je cijena 2999kn (nitko nije primjetio štamparsku pogrešku brojeva veličine 20mm uz veliki natpis akcija!?). 
Uz lagano psovanje sebi u bradu odlazim dalje.

Sljedeći primjer: starci od frenda kupuju mali auto i Autopaar, čini mi se, oglasi akciju za 208 za neku dobru lovu. Frend i ja odmah u salon i tip nam lijepo objasni da uredno piše da akcija vrijedi za vozila na lageru, a na lageru auta nema. Kao on može pokloniti klimu i to je to... 

X puta u dućanu, na polici cijena 21.95, na kasi 24.49...  ma šta, neću se sad blamirati za dve i pol kune. Da je 24,50 bilo na polici mozda ne bih kupio.

Ima i priča sa Alianzom i itd..

Ponavljam, vjerujem u mogućnost greške, ali i čak i da je greška - pa mora netko snositi odgovornost za to.  Sjećam se još u školi kada sam nenamjerno pogriješio na kontrolnoj iz matematike - dobio sam jedan.

A ima i ona: Po zakonu o zaštiti potrošača, članak 9 i 12 trgovac je dužan istaknuti cijenu i pridržavati se iste te je zabilježiti na račun.

Naravno da se greške događaju i onda to trgovci uredno isprave: http://www.24sata.hr/pametnakuna/sto-uciniti-kada-se-trgovac-ne-pridrzava-istaknute-cijene-286722

Edit:   To što sam napisao dugačak post ne znači da sam se napilao što si me nazvao Balkancem  :funny:  još uvijek samo razmjenjujemo mišljenja  :ok:   
« Zadnja izmjena: 22-06-2015, 16:31:10 od Vasko »

Offline allroad

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #4621 u: 22-06-2015, 16:10:56 »
tako smo mi prodali apartman, covjek mi slao par nacrta kako da mu to uradimo unutra i ja donio pogresan. kad smo sve napravili covjek doso i reko rusi, nisam reko po tome da se radi i morali smo o svom trosku sve ispocetka jbg

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #4622 u: 22-06-2015, 16:34:45 »

OK Možda je i greška sistema, iako sumnjam ali ako ti tako kažeš nemam razloga ne vjerovati.

Rezultat ove "greške" je da je sad webshopu enaa poznatiji puno široj publici, a nit orao nit kopao (kao bila greška).

Zašto se ljutim na ovo? Pa ajmo ovako, počelo je sa Ve-milom kada je u jednom trenutku izletio flyer sa 19" LCD samsungom na naslovnici za 1999 kn što je u to doba bilo džabe. Čim sam ugledao letak, sjeo sam na bike i pravac Ve-mil da ih ne rasprodaju. Kada sam stigao prodavač mi mrtav hladan kaže da je štamparska pogreška i da je cijena 2999kn (nitko nije primjetio štamparsku pogrešku brojeva veličine 20mm uz veliki natpis akcija!?). 
Uz lagano psovanje sebi u bradu odlazim dalje.

Sljedeći primjer: starci od frenda kupuju mali auto i Autopaar, čini mi se, oglasi akciju za 208 za neku dobru lovu. Frend i ja odmah u salon i tip nam lijepo objasni da uredno piše da akcija vrijedi za vozila na lageru, a na lageru auta nema. Kao on može pokloniti klimu i to je to... 

X puta u dućanu, na polici cijena 21.95, na kasi 24.49...  ma šta, neću se sad blamirati za dve i pol kune. Da je 24,50 bilo na polici mozda ne bih kupio.

Ima i priča sa Alianzom i itd..

Ponavljam, vjerujem u mogućnost greške, ali i čak i da je greška - pa mora netko snositi odgovornost za to.  Sjećam se još u školi kada sam nenamjerno pogriješio na kontrolnoj iz matematike - dobio sam jedan.

A ima i ona: Po zakonu o zaštiti potrošača, članak 9 i 12 trgovac je dužan istaknuti cijenu i pridržavati se iste te je zabilježiti na račun.

Naravno da se greške događaju i onda to trgovci uredno isprave: http://www.24sata.hr/pametnakuna/sto-uciniti-kada-se-trgovac-ne-pridrzava-istaknute-cijene-286722

Webshop ima negativnu reklamu. Ispadaju nepouzdani.

Ve-mil je tu gdje je dijelom i zbog lose poslovne prakse... Vjeruj mi, ponekad su moguce takve pogreske i mozemo svi gledati u to a ne vidjeti. Greske donose los publicitet ali su svakodnevnica. Samo idiotska firma oglasava nesto sta nece isporuciti na trziste.

Autokuce su posebna prica oko istaknutih cijena.

Kada je cijena na polici onda trgovac mora prodati po toj cijeni. Istina. Iskoristi svoje pravo pa makar za dvije kune.

I ovdje je sigurno netko snosio odgovornost. Ali nije si napravio stetu prodavajuci robu ispod cijene. Sreca trgovca je da moze povuci robu iz prodaje u trenutku u kojem odluci. Na kraju krajeva, nesto cega nema ne mozes kupiti, je li tako? Ali kupac je uvijek u povoljnijem polozaju jer su novci kod njega. Tko ima pare taj bira sto ce sa njima tako da obicno nisu trgovci ti koji su ovakvi i onakvi nego bas najcesce kupci.

Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #4623 u: 22-06-2015, 16:49:58 »
Ma jasno da nema prevare jer nisi ništa recimo poduzeo niti nikome novce brojao. I znam da su greške moguće i ne branim ih nikome (tko radi taj i griješi) ali stvarno u moru razno raznih igrica kako doći do novaca danas skačem na svaku nepravilnost.   Ponavljam, primjera je bezbroj gdje nisu samo greške bile u pitanju (kako kažeš auto kuće, pa uz njih mogu komotno stati teleoperateri da ne nabrajam dalje)

Bottom line, dobro da cijena nije istinita jer bih stvarno skupio lovu i kupio 12 komada pa tražio auto na koji pašu da si ga kupim he he

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #4624 u: 22-06-2015, 16:52:02 »
Ili bi na 147icu utrpao 19 cola :D
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #4625 u: 22-06-2015, 18:58:52 »

Webshop ima negativnu reklamu. Ispadaju nepouzdani.

Ve-mil je tu gdje je dijelom i zbog lose poslovne prakse... Vjeruj mi, ponekad su moguce takve pogreske i mozemo svi gledati u to a ne vidjeti. Greske donose los publicitet ali su svakodnevnica. Samo idiotska firma oglasava nesto sta nece isporuciti na trziste.

Autokuce su posebna prica oko istaknutih cijena.

Kada je cijena na polici onda trgovac mora prodati po toj cijeni. Istina. Iskoristi svoje pravo pa makar za dvije kune.

I ovdje je sigurno netko snosio odgovornost. Ali nije si napravio stetu prodavajuci robu ispod cijene. Sreca trgovca je da moze povuci robu iz prodaje u trenutku u kojem odluci. Na kraju krajeva, nesto cega nema ne mozes kupiti, je li tako? Ali kupac je uvijek u povoljnijem polozaju jer su novci kod njega. Tko ima pare taj bira sto ce sa njima tako da obicno nisu trgovci ti koji su ovakvi i onakvi nego bas najcesce kupci.

A i ne zaboravimo na PR i marketing...svacime se ljudi danas koriste da bi privukli pozornost (makar nisam nit ranije  mislio da je ovo taj slucaj)
Nakon prve ide druga...

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #4626 u: 23-06-2015, 15:31:46 »
Ocito je nekom distributeru povuklo krivu cijenu u xml pa sve firme rade istu gresku. To odraduje automatika, program...naruci pa ces vidit. Vjerojatno ti nece htjeti isporuciti tj. reci ce da nema.
sigurno jer je apsolutno nemoguce da ta guma bude tako jeftina... i još ono, redovna cijena 58€, akcija 57€
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline borisri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
    • Gt 3.2 V6 24v
« Odgovori #4627 u: 23-06-2015, 15:38:40 »
Ja na takve oglase ne trepnem..ili je prevara ili greška..

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #4628 u: 23-06-2015, 20:31:23 »
Najveća fora je sto meni stoji 8 komada u košarici po toj cijeni i raspoloživo i danas mi poslali mail da uplatim a ne znam da ne bude sranja sa povratom love

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline fubabob77

• Sa stažom
    • SLUNJ
« Odgovori #4629 u: 22-07-2015, 11:36:32 »
Koliko je bitno da su sve četiri gume iste,mislim iste vrste. Zanima me to jer sam lani kupio četiri nove gume uniroyal rainsport 3. zadnje su kao nove a prednjih nema,guma odlično drži ali se troši jako puno. Kupio bih prednje nove i nebih opet uniroyal jer se jako troše pa me zanima mogu li naprijed biti druge gume i dali to smeta? Radi se o AR 156 1.9 JTDm 103kw.
« Zadnja izmjena: 22-07-2015, 11:37:35 od fubabob77 »

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #4630 u: 22-07-2015, 12:01:27 »
Bitno je da su iste na jednoj osovini.   :da: 

Offline Mate

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #4631 u: 22-07-2015, 12:10:24 »
ja isto imam uniroyal rs3 ali tek sam prešao 4000 i ne vidim nikakvu razliku naprijed i nazad..polako se vozim, ts nema toliko momenta i laksi je malo naprijed pa će valjda bit ok, sa drzanjem ceste sam zadovoljan, pogotovo na kiši..pošto prelazim do 7000 godišnje mislio sam da će trajat bar 3 sezone. trebao si prije zamjenit prednje i zadnje pa bi ti izdržale bar do zime..idealno bi bilo da su sve iste ali mislim da nije uvjet,drugo je da imas 4X4... ja bi na tvom mjestu uzeo 2 nove pa opet drugi put npr. na proljeće jos dvije takve iste.. s tim da bi uniroyal bacio naprije da ih poderes do zime i onda si od proljeća 100% ispravan...koliko su ti km izdržale? šta planiraš sada uzimat?

Offline fubabob77

• Sa stažom
    • SLUNJ
« Odgovori #4632 u: 22-07-2015, 12:15:32 »
ja isto imam uniroyal rs3 ali tek sam prešao 4000 i ne vidim nikakvu razliku naprijed i nazad..polako se vozim, ts nema toliko momenta i laksi je malo naprijed pa će valjda bit ok, sa drzanjem ceste sam zadovoljan, pogotovo na kiši..pošto prelazim do 7000 godišnje mislio sam da će trajat bar 3 sezone. trebao si prije zamjenit prednje i zadnje pa bi ti izdržale bar do zime..idealno bi bilo da su sve iste ali mislim da nije uvjet,drugo je da imas 4X4... ja bi na tvom mjestu uzeo 2 nove pa opet drugi put npr. na proljeće jos dvije takve iste.. s tim da bi uniroyal bacio naprije da ih poderes do zime i onda si od proljeća 100% ispravan...koliko su ti km izdržale? šta planiraš sada uzimat?

Nisu mi za stavljati nazad,dosta su poderane. Izdržale su mi sezonu i pol,niti 20tkm. malo. Guma super drži ali nestaje na očigled. Mislio sam kupiti nekakve continental-ke za naprijed,trebaju mi nekakve da su dobre i da izdrže duže od ovih.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #4633 u: 22-07-2015, 15:09:29 »
Continentalke ti isto nece izdrzat duze.

Ako ti trajnost igra, onda ili Michelin ili neku touring gumu tipa Turanza, Premiumcontact5 i slicno.

Potenzu, Assy F1, Sportcontact i slicno ne gledaj.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #4634 u: 22-07-2015, 15:35:00 »
Continentalke ti isto nece izdrzat duze.

Ako ti trajnost igra, onda ili Michelin ili neku touring gumu tipa Turanza, Premiumcontact5 i slicno.

Potenzu, Assy F1, Sportcontact i slicno ne gledaj.
meni potenza s001 traje reativno dugo... potrošio sam milimetar i pol u preko 10000km, a vozim se onak pošteno po zavojima... tako da vijek od kojih 30000km sa takvom vožnjom je super....guma koja traje dulje je plastika

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #4635 u: 22-07-2015, 16:46:37 »
Znam o cemu pricas. Imam trenutno Turanze koje sam dobio jos od proslog vlasnika, DOT 08, rekao bi da imaju sigurno 50 000 km, ako ne i vise. Profila puno, ali ziva plastika.

Taman cu se otkotrljat jos ova 3 mjeseca pa na zimulje, a na proljece nove i felge i gume.

Ali recimo za Continental znam da ae isto trosi ko sladoled...jest da drze, ali,me traju. Na Skodi od 105ks su na 40 000km dosle na ispod 2mm. Ali da se jako lijepo voze, istina.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #4636 u: 22-07-2015, 19:08:14 »
Znam o cemu pricas. Imam trenutno Turanze koje sam dobio jos od proslog vlasnika, DOT 08, rekao bi da imaju sigurno 50 000 km, ako ne i vise. Profila puno, ali ziva plastika.

Taman cu se otkotrljat jos ova 3 mjeseca pa na zimulje, a na proljece nove i felge i gume.

Ali recimo za Continental znam da ae isto trosi ko sladoled...jest da drze, ali,me traju. Na Skodi od 105ks su na 40 000km dosle na ispod 2mm. Ali da se jako lijepo voze, istina.
Na 156ici, 2.4 10v remapirana s većim turbom, u mjesec dana dva milimetra continentala nestan

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #4637 u: 22-07-2015, 19:14:37 »
Još kad uzmeš u obzir da nova ima 6,5mm, ta guma je za godinu dana za smeće.

Mislim da ne postoji osoba kojanije bila zadovoljna po pitanju držanja cesta s Continentalom, samo ja si osobno ne mogu priuštiti nove gume svakih godinu i pol, jer 20 000km-25000km bi im bio plafon na 215.

99% će biti GY F1 Assy 2, možda ako me pukne uzmem Hankook ili nešto treće

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #4638 u: 22-07-2015, 19:30:09 »

Mislim da ne postoji osoba kojanije bila zadovoljna po pitanju držanja cesta s Continentalom, samo ja si osobno ne mogu priuštiti nove gume svakih godinu i pol, jer 20 000km-25000km bi im bio plafon na 215.

nove su 7,5 jel ne? najbolje ti je gy uzet...ja sam uzeo dvije potenze i dvije gy assy2 ... potenza nekad zna šuškat i klizat al assy2 moraš stvarno damolit da klizi... po trošenju su tu negdje :D

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #4639 u: 22-07-2015, 19:32:06 »
Stari uzeo Premiumcontact2 3 tjedna prije redovog servisa, a tamo mu izmjerili 6,5mm. Pa sad da je skenjao 1mm u 3 tjedna nema sanse.

Offline snooke8

• Na probi
  • *
  • Alfa Romeo 159 1.9 16v JTDm
    • Zagreb / Čakovec
« Odgovori #4640 u: 22-07-2015, 20:11:42 »
Planiram kupiti 4 nove ljetne gume pa me zanima ima li ko iskustava s KUMHO KU31 XL 225/50 R17 98W ili Falken 225/50R 17 94W TL ZE-914, kaj mislite o njima?

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #4641 u: 22-07-2015, 22:08:28 »
nove su 7,5 jel ne? najbolje ti je gy uzet...ja sam uzeo dvije potenze i dvije gy assy2 ... potenza nekad zna šuškat i klizat al assy2 moraš stvarno damolit da klizi... po trošenju su tu negdje :D

Dođi probati Pulski asfalt, tu ih ne moraš dvaput zamoliti  :ne:

Inače su mi se do sada pokazale kao odlične (malo se brže troše ali to je tako sa takvim gumama)

Offline draak

• Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #4642 u: 22-07-2015, 22:58:45 »

Iskreno ja nisam bio zadovoljan drzanjem Contia. 205/55 16 ContiSportContact 2. Bile su na Audi A6. Na kisi su bile poprilicno lose, a na suhom neka srednja zalost. Od UHP guma sam ocekivao vise.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

:ar:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #4643 u: 22-07-2015, 23:54:21 »

Dođi probati Pulski asfalt, tu ih ne moraš dvaput zamoliti  :ne:

Inače su mi se do sada pokazale kao odlične (malo se brže troše ali to je tako sa takvim gumama)
tu u zagorju moze bit samo gori, glatko za popizdit, staklo...al iznenađujuče drži i na tome

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #4644 u: 23-07-2015, 01:33:45 »
Ma hankook mama

I cijena i kvaliteta

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #4645 u: 28-07-2015, 21:00:57 »
Baš odlično! Jebem ih u talijansku logiku i inženjering ... Baš sam se nadao da će "popraviti" pizdariju sa 159 i uvesti standardne 225 45 17, kad ono same shit ... 200€ više za set guma ...

Ja sam kad sam 2011.-e kupio svoju 159-icu, od bivšeg vlasnika dobio gratis zimske gume Sava Eskimo u dimenziji 225 45 17, i uopće s njima nisam zadovoljan jer su pretanke i jako neudobne a uostalom po ni jednoj specifikaciji ta dimenzija ne ide na taj auto !

225 50 17 nisu skuplje 200 Eura već par što kuna, ali što se tiče udobnosti u vožnji neusporedive sa 225 45 17  :da:
« Zadnja izmjena: 28-07-2015, 21:03:10 od tomo AR 159 »
Il cuore ha sempre ragione

Offline rile

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #4646 u: 29-07-2015, 12:23:28 »

Ja sam kad sam 2011.-e kupio svoju 159-icu, od bivšeg vlasnika dobio gratis zimske gume Sava Eskimo u dimenziji 225 45 17, i uopće s njima nisam zadovoljan jer su pretanke i jako neudobne a uostalom po ni jednoj specifikaciji ta dimenzija ne ide na taj auto !

225 50 17 nisu skuplje 200 Eura već par što kuna, ali što se tiče udobnosti u vožnji neusporedive sa 225 45 17  :da:

Naravno da nisi zadovoljan njima kad ta dimenzija nije predviđena za taj auto (ma da se na internetu da naći i onih koji se kunu da im je potpuno isti užitak u vožnji i na 45), ali da su mogli drugačije konstruirati ovjes i sve ostalo što ide uz njega tako da na auto ide 225 45 17 - mogli su.

Rekao sam da je cijeli set skuplji 200€, ne komad:

Recimo kod Lašića:

Bridgestone S001 - 45: 91€, 50: nema
Continental SC5 - 45: 99€, 50: nema
Pirelli P Nero GT - 45: 86€, 50: 115€
Dunlop Sport Max RT - 45: 91€, 50: 124€

Dakle, em ih nema u ponudi kao 45ica, em su 30ak € skuplje po komadu - znači, fulao sam za cijeli set za 80€. Dosad sam tri puta kupovao ljetni set i uvijek ista priča, da ne spominjem da su me u jednoj trgovini u Gradiškoj pitali kakva je to dimenzija guma i da to ne postoji i na koji to auto ide. :)

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #4647 u: 29-07-2015, 12:33:40 »
Naravno da nisi zadovoljan njima kad ta dimenzija nije predviđena za taj auto (ma da se na internetu da naći i onih koji se kunu da im je potpuno isti užitak u vožnji i na 45), ali da su mogli drugačije konstruirati ovjes i sve ostalo što ide uz njega tako da na auto ide 225 45 17 - mogli su.

Rekao sam da je cijeli set skuplji 200€, ne komad:

Recimo kod Lašića:

Bridgestone S001 - 45: 91€, 50: nema
Continental SC5 - 45: 99€, 50: nema
Pirelli P Nero GT - 45: 86€, 50: 115€
Dunlop Sport Max RT - 45: 91€, 50: 124€

Dakle, em ih nema u ponudi kao 45ica, em su 30ak € skuplje po komadu - znači, fulao sam za cijeli set za 80€. Dosad sam tri puta kupovao ljetni set i uvijek ista priča, da ne spominjem da su me u jednoj trgovini u Gradiškoj pitali kakva je to dimenzija guma i da to ne postoji i na koji to auto ide. :)

nažalost uvijek ima ekipe koja stavlja krivu dimenziju rad šparanja....
159 je težak auto..a svaka guma ima indeks nosivosti pa nisu bezveze stavljali mesnatije gume...
ali eto neka se ušpara nešto na gumama, pa na dijelovima i na kraju nakon x godina oglasnik pun krama i alfe ne valjaju :funny: :tooth:

Offline rile

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #4648 u: 29-07-2015, 12:52:37 »
nažalost uvijek ima ekipe koja stavlja krivu dimenziju rad šparanja....
159 je težak auto..a svaka guma ima indeks nosivosti pa nisu bezveze stavljali mesnatije gume...
ali eto neka se ušpara nešto na gumama, pa na dijelovima i na kraju nakon x godina oglasnik pun krama i alfe ne valjaju :funny: :tooth:

sad će ispast da popujem i odgovaram svima, al i A8 je težak auto pa se vozi na 20kama koje bez problema drže njegovu masu i njegovih parsto konja po zavojima i sve to uz još manje mesa (npr 265 40 20).

naravno da me ova dimenzija guma neće odgovoriti od kupnje giulie, al me nerviraju takve sitnice.
otprilike je zaključak cijelog ovog topica da je giulia konfekcijskog dizajna i obrazloženje toga je pucanje na šire mase osim na alfiste. odabir dimenzija guma im nikako nije za šire narodne mase. upravo prodajem jednu 159 koja na sebi ima 225 50 17 i znaš koji je prvi komentar ekipe? uuuuu, pa kolko samo gume koštaju za taj auto? kad vide da su 17" gore, padaju u nesvjest ko da su vidjeli gumu traktora, a kad bi još znali da je po gumi 30€ razlike zbog te dimenzije, odmah bi se okrenuli i otišli (ili kupili 225 45 17). :)

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #4649 u: 29-07-2015, 13:18:16 »
A zašto bi pratili Nijemce sa dimenzijama guma? Pari da su ti Nijemci Bogom dan narod.

Sigurno da se sa ovim postiže nešto bolja udobnost, a vjerujem da će ipak većina Giulia biti bez opcionalnog adaptivnog ovjesa.