slično iskustvo kod mog (našeg) izlijetanja s ceste
kod Malovana.
Sa starom Crnkom.
Na poledici, naprijed zimske, a nazad ljetne 
K'o da nas je usred krivine neko puk'o s boka i aj ća... nekontrolirani slalom pa guzom skroz van 20-tak metara u sniježni nanos
))
Isto iskustvo ja sa Bravom imao pred 2 zime...
Na autoputu, naprijed Aplin, otraga Toyo ljetne. I bilo je snjega par cm na autocesti. Vozio 50-60, ono stvarno najsporiji, svi me prolazaili...
U jednom totalno blagom zavoju koji valjda mozes i sa 200 proći kad je suho, ode zadnji kraj i pirueta za 270 stupnjeva. Nije bilo nikakve šanse za kontrolirat auto. Zaustavio sam se u zaustavoj traci... A pored mene projurili Pevecovi kamioni... Ne trebam pisat kaj bi se dogodilo da me okrenulo par sekundi prije...
Od onda, sve 4 gume na autu moraju biti identične. Zimske i ljetne. Rađe ću biti gladan mjesec dana nego se vozit na 2 zimske i 2 ljetne.
Kad sam drugi put tufa prolaozio, onda sam vidio da je na tom djelu mali most. Znači da sam naletio na poledicu i zato me okrenulo...
Jednostavno ljetna guma je po zimi plastika, a to mnogi ne shvaćaju.
Baš nedavno kad je onaj prvi snjeg zapao, pa bilo na Dnevniku kako ljudi ostali u snjegu. I neki sa Vectrom tip, pita ga novinar dal ima zime gume, a ovaj mu odgovara; ne, ali imam nove ljetne :rolll: