Po mom miljenju Sava Eskimo S3 je najbolja guma u svom cjenovnom razredu, bolja cak i od neto skupljih i razvikanijih guma. Na stranu svi testovi guma (tbh i prema kojima Sava zauzima vrlo dobra mjesta), ja govorim iz iskustva. Radim dosta kilometara godinje i moja obitelj posjeduje 3 vozila. Vozio sam na Fuldi, Kleberu, BFgoodrichu (spelling), Barumu, Kormoranu i niti jedna marka se nije ponaala kao Eskimo S3. Razlika je bila osjetna. Naravno, govorim o zimskim uvjetima na cesti i zimskim gumama srednjeg razreda. Jedina mana koju mogu uputiti toj gumi je ta da se neto malo bre podere, ali nije neka nepremostiva razlika. Naravno da je Dunlop ili Michelin bolja guma, tu nema sumnje, no duplo je skuplja i stvarno mislim da se ne isplati uzimat za 3-4 mjeseca vonje "ko po jajima". Bolje je te novce uloiti u dobru ljetnu gumu razvikanog proizvođaća.
to se tice ljetnih guma, tu sam osjetio onu staru : "kolko para tolko muzike". Kako sam bio zadovoljan sa Eskimo S3 (i S2) odlucio sam se i za Ljetnu Savu (prvo Rapidex R2, a onda Intensa). Tu sam se razocaro. Nisam bio zadovoljan niti u jednom segmentu, tako da je nebih nitkome preporucio. Trenutno mi je na 156-ici ljetna guma Toyo Proxes T1 i guma je nevjerojatna. Prezadovoljan sam s njom, a i cijena od nekih 860,00 kn (na akciji) nije pretjerana za 205/60/15.
Zato za mene : ljeto - Toyo
zima - Sava