Na osnovu toga što sam nakon montaže išao odmah izvoditi akrobacije po cesti. Lomio sam krivine u svih 16. Gume su odlične. Sad čekam da padne kiša pa da po mokrome nabivam gasa do krajnjih granica. Javim nakon toga dojmove.
Ja sam inače vozio na gume raznih proizvođača, raznih dimenzija na raznim automobilima. Imam dosta utakmica pod nogama. Luka_RI nije vozio na puno guma, ali on zato često čita i proučava Auto klub, Auto Blic, HAK reviju i sve ostalo.
Znači Luka_Ri ima teoretskog znanja, a ja imam praktičnog znanja tako da nas obojicu zanima to područje i zato o tome raspravljamo.
????
Luka ne proucava revije nego se vozio na xy setova guma pa iz iskustva zna da su Bridgestone, Continental, Goodyear, Michelin, Dunlop vrh i tesko da se s njima moze pogrijesiti osim u nekim eko drekovima. Ima dobrih guma i od drugih proizvođača kao npr. Fulda, Hankook i sl. Dakle, nema generaliziranja osim da su kinezi šrot.
Ali ne zelim se natezati s nekim tko tek stavi nove gume pa divlja s njima. Novim gumama treba neka kilometraza da se skine konzervans s njih pa da pocnu drzati kako treba. Da si tako iskusan znao bi to.
Druga cinjenica je ono što je jedan stari profesionalac rekao. Na svakoj gumi koja ne pušta zrak se može voziti. Pitanje je kako. I pitanje je tko je vozi. Jer nekome je možda najbolja guma - besplatna guma. Kakva god bila...
Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk