0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Nakon tjedan dana koliko je 147 u kući, uspio sam se danas malo provozati, napravio đir od cca 30 kilometara.Lijepo ide, motor dobro vuće, osjeti se snaga 150 konjića. Unatoć spuštenom ovjesu i 18 colnim gumama vožnja je puno puno udobnija nego u mojoj 156.Ali sam primjetio jednu (veliku) razliku ako usporedim ovaj motor sa 2,4 Mjet u 156: dok se ja u mojoj 156 mogu bez problema voziti u šestoj brzini već od 60-70 km/h jer motor već tada (jako) vuće, ovaj 1,9 Mjet u šestoj i kod 90 km/h (negdje između 1500-2000 okretaja) ne ide nikamo. Tu je peta brzina zakon, ili - još bolja - četvrta.Jasno mi je da ima 2,4 Mjet puno veći moment od 1,9 Mjet, ali je zato 156 i malo teža od 147, a na mojoj Alfi motor se mora mućiti još i sa teškim felgama i širokim gumama...I još nešto - BC na 147 pokazuje prosječnu potrošnju od 8 litara, a na 156 samo 5... Očito obadava dosta lažu :
1.9 16v treba vrtit da bi isao. 8v je puno elasticniji od malih okretaja.
odlicno izgleda, fali je jedan mali spojler by marinero
stakla su bila zatamljena :
Super auto , takav sam ja jtdm tražio kad sam kupovao auto, obavezno 5vrata i 150ks,pa eto šta je ispalo :grinning-smiley-044:
na tom motoru je zakon 80 4 brzina oko 2000 okretaja ne troši a ima snage samo ga pikneš za 5 je to sporo, jednostavno tako svi 16v jtdm funkcioniraju moraš ga vrtiti
felge mi nikako ne pašu... kako bi joj dobre legle neke multispoke, ili one od GT 18"...
Čuje se ovakoOldtimer horn :hehe: :hehe: :hehe:
pa nije moguće da si to stavio :hehe: :hehe: :hehe:
Hahahahahahah... Najbolji upgrade... ))