Daj Danko ne drobi, nismo djeca, ti znaš nekoga tko zna nekoga, ja znam nekoga tko zna nekoga... Audi ima jebenu gamu vozila i prodaju ih, imaju jebeni customer care koji mi možemo samo sanjati, imaju odličnu tehnologiju koja može biti uzor alfa romeu koji ima 2 auta od kojih uz svaki ja i ti za svakodnevni auto možemo birati između 2 motora i 3 paketa opreme i to je jednostavno tako.
Problem je što smo se time pomirili ali ni budućnost nije ništa bolja. Ja Audi vidim kao pandan Alfa romeu, sinonim za odmak od ostatka koncerna, dobar dizajn, dobra mehanika i to je to, nema tu puno filozofije. U tom slučaju imaš za svakog ponešto i možeš kupit neki od Audijevih auta i kćeri i ženi i sebi i djedu i tastu, nema za koga nema a još uvijek drži dozu ekstravagande u usporedbi s seatima, vw-ima i ne znam čime. To je Fiat trebao napraviti s Alfom kao što je bilo i prije, dijelili platformu s tipom ali opet bili dovoljno drugačiji od ostatka game.
U neku se ruku slažem s tim da im nedostaje modela i da su druge marke uspješne s kloniranjem,
ali realnost me demantira.
Alfa je imala MiTo (platforma GrandePunto)
auto je bio sasvim solidan,
no je li to posebno diglo marku ili brojke prodanih,
pa i nije,
a dio krivice je i to što su ostali samo na 3 vrata (vidi se kako recimo Lancia Y raste otkako imaju model sa 5 vrata).
Alfa je imala Giuliettu (platforma Bravo),
isto solidan auto, proizvodi se preko 10 godina i prodaja je pod zadnje bila skoro bolja od novih modela,
no opet finta je što na tom autu baš i nemaju neki profit (zato su ugašeni i Bravo i Delta).