0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Trebalo bi vidjeti koju verziju software-a imaš u ECU.Za taj motor je od 2004 FIAT ovlaštenim servisima poslao već popriličan broj novih verzija software-a, pa je moguće da je u novijim verzijama dorađen i taj način izračunavanja potrošnje da ne laže toliko.
Jel to ovaj datum sa slike skroz dole...
Ja sam svoju 147-icu testirao bar 20 puta u godinu dana,nikad nije lagala vise od 0,2 L. Mislim da je bitno sto vozim na standardnim 15-kama,dok vecina vozi na 16 ili 17, vjerovatno to malo utice na BC.
147 1.9 JTDm 120ksMinimalna potrošnja od 5,66 je bila laganini vožnja po Slavoniji ljeti...a sve ostalo kombinacija autoceste(50%), Slavonije(30%) i Zagreba(20%)Ukupno goriva: 850 litUkupno kilometara: 12 400 kmUkupno kunića: 6 900,00 HRKUkupni prosjek: 6,9 lit/100km
utječu kotači,isto kao i što utječu na km/h sat,ako imaš veči točak bc misli da si prešao više nego što jesi i prema tome daje prosjek,koji naravno nije 100% točan[/quotemislim da je obrnuto jer mislim da je kutna brzina na kotaću jednaka pri istim okretajima , a na većem promjeru napraviš veći put ili je moje razmišljanje je totalno krivo?
Nedavno sam presao sa 15'' na 16'' , mogu vec primijetiti povecanje potrosnje, prije se kretalo oko 6,7 gradske, a sad nece ispod 7,2
Vracaj 15" na auto :hehe: :hehe: