Interesantna rasprava, oduvijek sam svjestan da nas naftasi pomalo podkradaju ali vidim da se ovdje spominju neke znacajne brojke,ne mogu vjerovati da na kolicinu od 22 litra mogu ukrasti 4 litra kako je ovdje jedan nas kolega naveo,to stvarno prelazi pragove tolerncije. Ja sam vlasnik 147-ice od 115 ks tek oko pola godine i konstantno je testiram, BC mi odstupa od stvarne potrosnje (pokazuje manje) za 0,1 litar na 100 km. Auto sipam kad se upali crvena i tocim odprilike 25 litara, sa tim prelazim oko 380km, sto znaci ako pumpadzije kradu,to nije vise od 0,4 litra na ovu kolicinu,za sto mislim da je u granicama ocekivanog.
A kod ricky075 ako sam dobro razumio u prvom slucaju ako si ocekivao 18l uz prosjek 6,0 znaci da si presao 300km,pa su ti nasuli 22,5 sto ce reci da je navodna stvarna potrosnja 7,5l. I toga slijedi da ti BC laze za 1,5litara sto je prosto nemoguce i ja bi izbjegavao tu pumpu u sirokom luku.
U drugom slucaju stvarna bi bila 5,4l, a na BC je bilo 5,2 pa to i nije tako strasno,mislim da je to ok.