15-05-2026, 14:52:20

Autor Tema: Problemi s klima uređajem  (Posjeta: 104967 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zm156

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Tuzla
Odg: Problemi s klima uređajem
« Odgovori #390 u: 27-01-2014, 18:04:11 »
Evo danas temperatura 0 stepeni i klima radi normalno bez problema   :craz

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #391 u: 27-01-2014, 18:15:31 »
Svaka klima, pa i kucna moze grijati do -5 poslije toga nista, kompresor se ne pali. Mislim da je Seb vec o tome negdje pisao  :?:

Offline hussar0203

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Đurđa SW
    • Bjelovar
« Odgovori #392 u: 27-01-2014, 20:08:57 »
Ja sam isto jedno jutro ostao u cudu kad sam upalio klimu da mi odledi prednju sajbu a ono nista  :kosa:
Na Stilu je ta opcija bila super, stisnes onaj gumb da puse na sajbu i on odma pali klimu i vrlo brzo odledi sajbu pa sam mislio da je i tu isti princip kad ono banana. Prvo sam mislio da je na klimi nesto drapilo, ona svijetli upaljena ali ne radi, i onda nakon par km se upali i sve super radi... Jos sam par puta probao i stvarno se ne upali klima dok se motor malo ne zagrije tako da ta opcija odledivanja sajbi sa klimom pada u vodu  :mad:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #393 u: 27-01-2014, 21:56:24 »
moram baš na 159 probati :shocked:
Nije bolest sve što boli

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #394 u: 28-01-2014, 09:44:13 »
Stara 156 je radila klima oces na -20  :da: 159 jos nisam imao rilike isprobat
Varijator sekta

Offline nizure

• Pripravnik
  • **
    • Split
« Odgovori #395 u: 01-04-2014, 20:27:02 »
Radi se o 156 redizajn 2005.g. iz klime se osjeti smrad nekoliko minuta po paljenju. Mjenja sam filtere klime dezinficirao otvore u kabini. Smrad se ponovno javio nakon 2-3 dana, zanima me kako doći do isparivača,gdje se točno nalazi? :icon_question:

Offline miki156jtd

• Učim polako
    • VELES, MACEDONIA
« Odgovori #396 u: 09-04-2014, 21:58:58 »
a mozes li mi reci gde se nalazi  sistem klapna

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #397 u: 10-04-2014, 08:35:18 »
poz...dali mi netko može pomoći u vezi majstora za klimu...treba mi preporuka ako netko zna u Rijeci ili okolici nekog vrhunskog...prosao sam 2 kao majstora i pušiona...dao prošle god 1500kn a klima i dalje šteka i problem nije riješen.hvala unaprijed

Offline RI 156 SW

• Trade Count: (+2)
  • Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9 jtd, sprint 1.3
    • rijeka
« Odgovori #398 u: 10-04-2014, 09:02:45 »
poz...dali mi netko može pomoći u vezi majstora za klimu...treba mi preporuka ako netko zna u Rijeci ili okolici nekog vrhunskog...prosao sam 2 kao majstora i pušiona...dao prošle god 1500kn a klima i dalje šteka i problem nije riješen.hvala unaprijed
Si bio na škrljevu u friqo adria?rade klime,termo kinqove...
O O == \°/ == O O

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #399 u: 10-04-2014, 09:19:24 »
nisam....bio sam u ciak i bio kod nekog lika na grpcima koji je dobar ali nula bodova...plin napunit znam i ja...hvala

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #400 u: 10-04-2014, 09:48:59 »
Ja sam isto jedno jutro ostao u cudu kad sam upalio klimu da mi odledi prednju sajbu a ono nista  :kosa:
Na Stilu je ta opcija bila super, stisnes onaj gumb da puse na sajbu i on odma pali klimu i vrlo brzo odledi sajbu pa sam mislio da je i tu isti princip kad ono banana. Prvo sam mislio da je na klimi nesto drapilo, ona svijetli upaljena ali ne radi, i onda nakon par km se upali i sve super radi... Jos sam par puta probao i stvarno se ne upali klima dok se motor malo ne zagrije tako da ta opcija odledivanja sajbi sa klimom pada u vodu  :mad:

Mora da ti je Stilo bio za "hladne klime", a 156-ica je za talijansko tržište.

Modeli za "hladne klime" imaju dodatni električni grijač.

Offline Ivan"Zagorec"

• Sa stažom
    • krapina
« Odgovori #401 u: 22-05-2014, 16:20:58 »
pozdrav jel postoje na 156-tici neka standardna mjesta di može curit plin moramga punit svaku sezonu
ZAGORJE TOUR

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #402 u: 25-05-2014, 16:08:55 »
Traži ma punjenju da ti stavi marker pa če se vidjet gdje curi,obično je to zelena tekućina....
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #403 u: 25-05-2014, 18:10:13 »
I ja sad redovno moram svaku godinu punit, stavljao mi je tu zelenu tekućinu pa se ništa nije vidjelo, negdje postoji neka mala rupica, ali ko će to otkrit  :wal:

jovanovic tomo

• Gost
« Odgovori #404 u: 29-05-2014, 15:42:42 »
ja kad sam kupio alfu 156 radila je klima medutim posle izvjesnog vremena je stala i sad ne radi ni ventilacija da li mozda neko zna zbog cega i da li moze biti u pitanju filter

Offline Ike

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #405 u: 29-05-2014, 20:37:59 »
Pozz ljudovi ovako moja 146 jebe me totalno ovak prvo klima kompresor mi pali radi 3 min gasi se pa se nakon 30 sekundi opet upali i tako u nedogled!!! drugo temp mi dosegne predzadnju crtu i onda se pali ventilator riječ je o boksači 1.6!!! ima koji majstor u blizini samobora ili okolice da mi to pogleda i složi više bum poludel od skidanja i šerafljenja elektronike od klime!!! hvala unaprijed!!! lijep pozdrav

wragg

• Gost
« Odgovori #406 u: 08-06-2014, 16:40:31 »
Prije 7 dana sam isao puniti klimu koja nije radila od kad sam kupio auto i nakon ubacenih cca 250g plina isli smo testirati da li radi. Kompresor se ukljucio, ali je nakon par sekundi plin poceo pustati na sigurnosni ventil. Ugasio sam klimu i ostavili smo za sutra da trazimo u cemu je problem. E sad, kada sam sutra upalio klimu, nista nije pustalo i klima je hladila zadovoljavajuce. Predpostavljao sam da je ubaceno previse plina iz nekog razloga, te da je radi toga visak izasao na sigurnosni ventil. Naravno, sav sretan sam se hladio :)
E onda sam jucer isao upaliti klimu i kompresor nije palio. Pritisnuo sam ventil za punjenje, kad ono nema plina. Citajuci po forumima, predpostavljam da je zacepljen taj neki filter i da radi toga sigurnosni popusti kada nabije tlak. Zanima me da li sam u pravu i ako jesam gdje je taj problematicni filter na 156 1.8ts, 1999.

Offline Mate

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #407 u: 08-06-2014, 22:22:03 »
http://www.ebay.com/itm/Alfa-Romeo-147-Heater-Controller-ROTARY-KNOBS-and-BUTTONS-/181432013523?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a3e30d2d3

pali mi se klima na svakoj većoj rupi jer se od pretjerane upotrebe valjda izlizao ovaj prvi kotačić i nema nikakvog otpora kad se vrti dok su ostala dva normalna...ovo bi rješilo problem? i kako bi to skinuo i promjenio?  :thanks

Offline VTEC

• Sa stažom
  • Giulietta 1.4 MAIR
    • Zagreb
« Odgovori #408 u: 27-06-2014, 16:50:12 »
Pozdrav!
Primjetio sam da mi desna strana puse toplo/mlacno u odnosu na ljevu kada upalim klimu.
Dali je ko imao slican problem sta bi moglo biti,kome da se obratim?
Inace kad palim auto cuje se onaj tk tk tk zvuk,jel moguce da je klapna neka zastekala?
Zahvaljujem!

Offline Ivan"Zagorec"

• Sa stažom
    • krapina
« Odgovori #409 u: 21-07-2014, 20:39:41 »
Evo da podijelim sa vama iskustvo prestanka rada klime! Lani prije mora 7mj. Punio klimu, decki mi sibnuli 650 grama plina, a izav2002 ide 500 grama, nemaju pojma o tome, klima radila nekih 5 min, otiso iz radione i nakon 2 km kad je tlak porastao krepala, sutra dan ja do njih nakon 3 sata trazenja po forumu u cemu je problem da je previse plina, izvadili plin sibnuli 500 grama i bilo ok, nesto me malo zezala na oovratku sa mora al ok radila je, da bi ove godine bila potpuno prazna, odo ja do drugog mehanicara ustanovi da je kiler probusen, nista zovi tokic vele 612 kn reko moze, namontiral sam ga sam i pravac da napunimo! Odem na kavu dok se puni vratim se za 45 min plin sve pet al kompresor ne ukopcava, veli tip dodi sutra bumo pogledali,reko pa kaj je kompresor prdnul a lani je radila! Nista simo tamo ispitivacem i vel on meni ne dobiva struju dodi sutra ok platim i peljam se doma.reko sam sebi vi ste mi neki znalci sad bum se ja primil posla.Pregledam instalaciju sve ok osiguraca za klimu nema, al idem sve jedno skicnut u njih, vec duze vrijeme mi pepeljara nema struje i ne radi upaljac pa reko da vidi mozda je izgorel osigurac pa da ga usput promjenim.I sad sljedi ono najbitnije reko ja sebi ajd da sad probam upalit klimu nakon kaj sam promjenil osigurac od pepeljare nemsm kaj izgubit,PAZI OVO KLIMA RADI kompresor se normalno pali prva reakcija tooooo radi druga reakcija jeb..... mater talijanima koji kurac ima veze pepeljara sa klimom, nema logike nema veze bitno da smo rijesili problem.ljudi mnogi od vas ni neznaju da im je pregorio osigurac pepeljare pogotovo ako ju ne koristite, a mozda vam ne radi klima s nemozete naci kvar!
ZAGORJE TOUR

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #410 u: 21-07-2014, 21:55:24 »
  :ok:    Neki nemaju ni pepeljaru.  :craz

Offline tosa985

• Pripravnik
  • **
    • vodnjan istarska zupanija
« Odgovori #411 u: 28-07-2014, 16:05:04 »
ovako imam sledeci problem sa klimom. klima napunjena ulje izmjenjeno kompresor ukopca ali nikakve reakcije nema.nehladi uopce. u cemu moze biti problem? jel moze biti da je kompresor odradio svoje,da unutar njega nesto ne valja! ili preosatat? nemogu biti pametan.

Offline DOVLA

• Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #412 u: 28-07-2014, 22:25:47 »
ovako imam sledeci problem sa klimom. klima napunjena ulje izmjenjeno kompresor ukopca ali nikakve reakcije nema.nehladi uopce. u cemu moze biti problem? jel moze biti da je kompresor odradio svoje,da unutar njega nesto ne valja! ili preosatat? nemogu biti pametan.
pa ako se pali tj.okrene kompresor onda je on OK,probaj pipat cijevu jesu hladne i možda te klapne drkaju treba ih otvorit na hladno  :ok:
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline tosa985

• Pripravnik
  • **
« Odgovori #413 u: 28-07-2014, 23:13:51 »
u tom i jest problem sto cijevi nisu hladne!!!  :?: :?:

Offline DOVLA

• Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #414 u: 28-07-2014, 23:17:52 »
pa jel pali kompresor :?:

Offline tosa985

• Pripravnik
  • **
« Odgovori #415 u: 28-07-2014, 23:28:49 »
Kompresor pali. To me i buni.

Offline DOVLA

• Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #416 u: 30-07-2014, 22:42:06 »
možda ti presostat ne pušta ili onaj veliki filter popija cijevod od do

Offline huan

• Trade Count: (-1)
  • Na probi
  • *
  • 156-ica
    • Kutina
« Odgovori #417 u: 16-03-2015, 08:12:30 »
Auto je 1999g,2.4jtd,nece upalit klimu tj. kompresor,kad spojim kompresor direkt na acc  onda sve uredno radi,fino hladi i sve odraduje kak treba.Mjenjao sam komande ventilacije i tlacni ventil ali nema pomaka,na testeru mi izbacuje greske senzora temperature vozaca i suvozaca....

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #418 u: 16-03-2015, 14:56:19 »
Auto je 1999g,2.4jtd,nece upalit klimu tj. kompresor,kad spojim kompresor direkt na acc  onda sve uredno radi,fino hladi i sve odraduje kak treba.Mjenjao sam komande ventilacije i tlacni ventil ali nema pomaka,na testeru mi izbacuje greske senzora temperature vozaca i suvozaca....

To bi tribalo bit na centralnom grebenu blizu prekidaca za sva 4 zmigavca ako se ne varam.
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline filip_147

• Učim polako
    • Rijeka
« Odgovori #419 u: 03-06-2015, 14:28:45 »
pozdrav, ovako na 147-mici mi radi klima ali samo grije vruce..kad prebacim na hladno opet je vruce..dali je imao tko slican problem ili zna o cemu se radi :what: