Imam i ja jedno pitanje. Radi se o AR 146 1.4TS.
Klima mi proizvodi čudne zvukove kad god je upaljena. Tu su dvije vrste zvuka. Jedna je povremeno šištanje kao kad se plin pusti iz boce, krene šuštat, pojača se zvuk i onda prekine. I tak u nekom ciklusu od 5+ min stalno. Drugi zvuk je nekakvo cviljenje isto periodično (kao nepodmazani ležaj), koje je jače ili slabije ovisno o količini gasa koju dam.
Bio sam pred neki dan na "servisu" klime, gdje su mi dečki izvadili stari plin, napunili 600g novog, promijenili ulje u kompresoru i promijenili filter kabine, te su stavili također neki sprej za brtvljenje spojeva iznutra koji sadrži i boju i dodatno dezinficirali sustav. Kad sam im rekao za to šuštanje, rekli su da bi moglo bit zbog manjka plina ili slabog pritiska u kompresoru ili neš tak, al kad su gledali, bilo je 450g plina (prije izmjene i punjenja novog) i pritisak je bio odličan po njihovim riječima. Klima hladi dobro i mjerenje je pokazalo nekih 12-13°C u ventilaciji na konzoli u autu.
Ali još uvijek se čuju ova dva iritantna zvuka. Već lagano ludim zbog toga, a očito mi nitko od ovih nazovi servisera klime ne zna reć o čem se točno radi.