13-05-2026, 16:13:44

Autor Tema: Problemi s klima uređajem  (Posjeta: 104911 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TOMMY_BOY

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.9 8v GTB2256v
    • Croatia Križevci
Odg: Problemi s klima uređajem
« Odgovori #330 u: 11-07-2013, 17:06:38 »
Onda koliko grama ide u 159-tku?  :craz

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #331 u: 11-07-2013, 21:50:20 »
Onda koliko grama ide u 159-tku?  :craz

A sta tebi ne pise na naljepnici  :?:craz
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #332 u: 12-07-2013, 03:23:11 »
ja ne znam jel se može šta desiti ako se isprazni skroz jer kako sve radi normalno ne bih ništa dirao dok ne prestane hladiti, mislim ostane bez plina
Nije bolest sve što boli

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #333 u: 12-07-2013, 10:59:49 »
Neće se desit ništa.A ako hladi slabije onda treba nadopunit malo...

ne hladi fantastično kao i uvijek  :da: ali samo nisam znao da nije neki problem da se isprazni :ok:
Nije bolest sve što boli

Offline TOMMY_BOY

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 8v GTB2256v
    • Croatia Križevci
« Odgovori #334 u: 13-07-2013, 15:16:17 »
Danas ruta KŽ-BJ kada smo išli u Bjelovar klima hladi fenomenalno nwma primjedbe od kad je auto upalje sve do bj hladi,ali kada smo išli nazad puše topli zrak kao da je ni nema  :violent-smiley-039:

Offline TOMMY_BOY

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 8v GTB2256v
    • Croatia Križevci
« Odgovori #335 u: 13-07-2013, 16:19:03 »
Pojma nemam što se dešava  :wal:

Offline dogo

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #336 u: 13-07-2013, 19:19:46 »
Pojma nemam što se dešava  :wal:

poz...evo meni ide već 3 tjedna od kad se borim sa klimom....prosao sve moguće majstore i svi nešto glume.....dao bi glavu da ti plin curi i iscuri do neke razine i tada se događa da nekad hladi a nekad ne jer je u mom slučaju tako....znači iam 500g plina i iscuri do 300g i tada počnu ti problemi....meni pušta na kompresoru koji ima dvije cijevi i ispod su gumice kroz koje je propuštao plin

Offline TOMMY_BOY

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 8v GTB2256v
    • Croatia Križevci
« Odgovori #337 u: 13-07-2013, 21:20:22 »
 :mah:

Hvala svako iskustvo znaći prvom prilikom ćemo probati do majstora da vidimo o ćemu se radi,rekel bi čak da ima veze sa temperaturom motora onako bezveze jer svaki put kad je motor hladan temp na 0 klima radi kad se ga upali a kad se neohladi do kraja biše ne radi barem je takvo moje zapažanje   :ok:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #338 u: 14-07-2013, 02:38:43 »
:mah:

Hvala svako iskustvo znaći prvom prilikom ćemo probati do majstora da vidimo o ćemu se radi,rekel bi čak da ima veze sa temperaturom motora onako bezveze jer svaki put kad je motor hladan temp na 0 klima radi kad se ga upali a kad se neohladi do kraja biše ne radi barem je takvo moje zapažanje   :ok:

megdje pušta sistem, možda čak i na kompresoru  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline prime.4lpha

• Na probi
  • *
  • Alpha Romeo 146 1.4 TS
    • Zagreb
« Odgovori #339 u: 15-07-2013, 09:43:34 »
Imam i ja jedno pitanje. Radi se o AR 146 1.4TS.

Klima mi proizvodi čudne zvukove kad god je upaljena. Tu su dvije vrste zvuka. Jedna je povremeno šištanje kao kad se plin pusti iz boce, krene šuštat, pojača se zvuk i onda prekine. I tak u nekom ciklusu od 5+ min stalno. Drugi zvuk je nekakvo cviljenje isto periodično (kao nepodmazani ležaj), koje je jače ili slabije ovisno o količini gasa koju dam.

Bio sam pred neki dan na "servisu" klime, gdje su mi dečki izvadili stari plin, napunili 600g novog, promijenili ulje u kompresoru i promijenili filter kabine, te su stavili također neki sprej za brtvljenje spojeva iznutra koji sadrži i boju i dodatno dezinficirali sustav. Kad sam im rekao za to šuštanje, rekli su da bi moglo bit zbog manjka plina ili slabog pritiska u kompresoru ili neš tak, al kad su gledali, bilo je 450g plina (prije izmjene i punjenja novog) i pritisak je bio odličan po njihovim riječima. Klima hladi dobro i mjerenje je pokazalo nekih 12-13°C u ventilaciji na konzoli u autu.

Ali još uvijek se čuju ova dva iritantna zvuka. Već lagano ludim zbog toga, a očito mi nitko od ovih nazovi servisera klime ne zna reć o čem se točno radi.
« Zadnja izmjena: 15-07-2013, 09:45:14 od prime.4lpha »
To punish and enslave...

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #340 u: 15-07-2013, 15:17:58 »
problema s klimom ko u priči  :craz

razmišljam da svoju izvadim i bacim u smeće zajedno sa svim pratećim dijelovima  :cool-smiley-027:

Offline Marko11

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #341 u: 15-07-2013, 17:43:17 »
Moja 156 kod mene 6 godina i jedino s cime nisam imao apsolutno nikakvih problema su klima i kocnice  :pusi. Vec vidim kako ce sutra biti kuhanje putem doma s posla, nisam smjeo hvaliti  ::) 

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #342 u: 15-07-2013, 20:21:54 »
Meni moja ponkad pokazuje -30 pa nema klime, mozda je njoj hladno? :D

Offline aumarko

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS 2001.
    • Zagreb
« Odgovori #343 u: 17-07-2013, 22:04:34 »
Imam i ja jedno pitanje. Radi se o AR 146 1.4TS.

Klima mi proizvodi čudne zvukove kad god je upaljena. Tu su dvije vrste zvuka. Jedna je povremeno šištanje kao kad se plin pusti iz boce, krene šuštat, pojača se zvuk i onda prekine. I tak u nekom ciklusu od 5+ min stalno. Drugi zvuk je nekakvo cviljenje isto periodično (kao nepodmazani ležaj), koje je jače ili slabije ovisno o količini gasa koju dam.

Bio sam pred neki dan na "servisu" klime, gdje su mi dečki izvadili stari plin, napunili 600g novog, promijenili ulje u kompresoru i promijenili filter kabine, te su stavili također neki sprej za brtvljenje spojeva iznutra koji sadrži i boju i dodatno dezinficirali sustav. Kad sam im rekao za to šuštanje, rekli su da bi moglo bit zbog manjka plina ili slabog pritiska u kompresoru ili neš tak, al kad su gledali, bilo je 450g plina (prije izmjene i punjenja novog) i pritisak je bio odličan po njihovim riječima. Klima hladi dobro i mjerenje je pokazalo nekih 12-13°C u ventilaciji na konzoli u autu.

Ali još uvijek se čuju ova dva iritantna zvuka. Već lagano ludim zbog toga, a očito mi nitko od ovih nazovi servisera klime ne zna reć o čem se točno radi.

To ti se i meni događa - "stari ležaj sa povećanjem okretaja motora". Promijenio sam set kanalnog remena i nakratko je prestalo, sad evo opet. Ono što je interesanto je da se taj zvuk pojavljuje kad je vani 30*. Kad je vani npr. 26* zvuka  nema. Kad se vozim na otvorenoj cesti, zvuka nema. Kad stanem na semafor i krenem, ljudi se okreću zamnom.

Offline Manda

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #344 u: 24-07-2013, 19:30:10 »
Nedavno sam nabavio 166 2.0 ts. Primjetio sam da joj treba malo više vremena da postigne željenu temperaturu pa sam odlučio dopuniti plin.
Napomenuo bih da nisam imao do sada nikakvih čudnih zvukova iz klime, a čujem da pri uključivanju klime kompresor odradi svoje. Naime čuje se onaj famozni "tak" pri uključivanju.
Jedino što je neobično jest da kad napr. vani bude 30 stupnjeva, a ja nariktam unutra 22 treba mu barem 5 do 10minuta da smanji brzinu s maksimalnog broja crtica na ICS-u na recimo 3-4 koliko je mislim i normalno za održavanje zadane temperature. I kad sam tako išao na malo duži put uredno je pojačao brzinu puhanja nakon što sam vozio prema Suncu.
Po meni sve radi, ali ju trebam dopuniti.
Majstor je spojio uređaj za punjenje klime i ustanovio da ju ne može napuniti i pokazao mi na nekakva dva "sata" na svom ekranu koji su bili crvene boje. Veli da je pritisak u sistemu prevelik i da treba raskopati cijeli prednji kraj i da je pretpostavlja kiler klime zaštopan ili u najgorem slučaju da je riknuo kompresor.
Što da radim? I ako je u pravu koliko bi me koštao popravak?
Šta da radim? Šta? :kosa:

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #345 u: 24-07-2013, 20:56:59 »
Nedavno sam nabavio 166 2.0 ts. Primjetio sam da joj treba malo više vremena da postigne željenu temperaturu pa sam odlučio dopuniti plin.
Napomenuo bih da nisam imao do sada nikakvih čudnih zvukova iz klime, a čujem da pri uključivanju klime kompresor odradi svoje. Naime čuje se onaj famozni "tak" pri uključivanju.
Jedino što je neobično jest da kad napr. vani bude 30 stupnjeva, a ja nariktam unutra 22 treba mu barem 5 do 10minuta da smanji brzinu s maksimalnog broja crtica na ICS-u na recimo 3-4 koliko je mislim i normalno za održavanje zadane temperature. I kad sam tako išao na malo duži put uredno je pojačao brzinu puhanja nakon što sam vozio prema Suncu.
Po meni sve radi, ali ju trebam dopuniti.
Majstor je spojio uređaj za punjenje klime i ustanovio da ju ne može napuniti i pokazao mi na nekakva dva "sata" na svom ekranu koji su bili crvene boje. Veli da je pritisak u sistemu prevelik i da treba raskopati cijeli prednji kraj i da je pretpostavlja kiler klime zaštopan ili u najgorem slučaju da je riknuo kompresor.
Što da radim? I ako je u pravu koliko bi me koštao popravak?
Šta da radim? Šta? :kosa:

klima u 166 a kako vidim i u ostalim alfama nije bas rijesena kako treba...ali dobra je stvar da su dijelovi za starije alfe jeftini...
ako se cuje CAK onda kompresor ocito radi...ja drzim klimu (onda kada radi  ::) ) uvijek na minimumu tj na 16...
za hladnjak klime doci do njega znaci raskopati pola prednjeg kraja to je istina...

ja imam drugi problem, pusta freon i niko ne zna zasto, ali ne namjeravam vise ove godine ulagati u klima uredjaj  :song:

Offline Manda

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #346 u: 24-07-2013, 21:12:27 »
Ovo mi je druga alfa 166 2.0 ts. Prvu sam kupio kad je bila stara 7 godina i nije bilo nikakvih problema s klimom.

Offline prime.4lpha

• Na probi
  • *
  • Alpha Romeo 146 1.4 TS
    • Zagreb
« Odgovori #347 u: 26-07-2013, 11:51:59 »
To ti se i meni događa - "stari ležaj sa povećanjem okretaja motora". Promijenio sam set kanalnog remena i nakratko je prestalo, sad evo opet. Ono što je interesanto je da se taj zvuk pojavljuje kad je vani 30*. Kad je vani npr. 26* zvuka  nema. Kad se vozim na otvorenoj cesti, zvuka nema. Kad stanem na semafor i krenem, ljudi se okreću zamnom.

Jesi uspio to riješiti ili se i dalje voziš tako? :)
To punish and enslave...

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #348 u: 26-07-2013, 15:45:36 »
Ovo mi je druga alfa 166 2.0 ts. Prvu sam kupio kad je bila stara 7 godina i nije bilo nikakvih problema s klimom.

a sto si je prodao  :cool-smiley-027:

Offline aumarko

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS 2001.
    • Zagreb
« Odgovori #349 u: 26-07-2013, 18:05:51 »
Jesi uspio to riješiti ili se i dalje voziš tako? :)

Vozim se i dalje tako. Bio kod 2 mehaničara i svaki svoju priču goni. Morat ću do nekog tko se bavi klimama ili do Seba.

Offline Manda

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #350 u: 26-07-2013, 19:10:50 »
a sto si je prodao  :cool-smiley-027:
Znači ti prodaješ auto jedino kad ima nekakv kvar?

Offline Ike

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #351 u: 27-07-2013, 15:06:15 »
Ovako ja zamjenio onu elektroniku klime i klima radi ali (uvijek postoji onaj ali) sad mi ventilator za hlađenje hladnjaka klime konstantno radi dal je to ok il se treba palit i gasit???

Offline prime.4lpha

• Na probi
  • *
  • Alpha Romeo 146 1.4 TS
    • Zagreb
« Odgovori #352 u: 30-07-2013, 00:10:43 »
Vozim se i dalje tako. Bio kod 2 mehaničara i svaki svoju priču goni. Morat ću do nekog tko se bavi klimama ili do Seba.

Ha, da. To su ti nazovi serviseri klime. Sam laprdaju bzvz, a nitko ne zna što je stvarni problem. Za Hrastinski sam čuo da ok rade, al svaki put kad prolazim pored njih (skoro svaki dan ujutro i popodne) uvijek je gužvetina nenormalna. :)
To punish and enslave...

Offline Manda

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #353 u: 30-07-2013, 01:22:43 »
Sad imam novu mku. Od kad sam bio kod lokalnog majstora za klime javlja se sljedeće:
Nakon što klima radi nakon napr. 15 min vožnje prebaci se na minimalno puhanje, ali na ICS ekranu i dalje prikazuje kao da puše na 5 crtica. Da ju nije majstor prepunio. Jer nitko me ništa nije pitao o autu kad su je pokušali napuniti. Niti koja godina niti koji model.

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #354 u: 02-08-2013, 20:17:23 »
Znači ti prodaješ auto jedino kad ima nekakv kvar?

helou, alfa je u pitanju, ne prodaje se to tako lako  :grinning-smiley-044:

Offline Manda

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #355 u: 02-08-2013, 20:56:53 »
Ne gledaj tako crno. Svaka roba ima svog kupca.
« Zadnja izmjena: 02-08-2013, 21:00:07 od Manda »

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #356 u: 06-08-2013, 20:42:43 »
danas skupih hrabrosti i zaletih se do vulkala da mi napune klimu imaju neku kao akciju 150kn punjene klime
inace radi se o 145 box i nikad joj nije klima radila a nit sam se trudio da ju osposobim.

problem je sljedeci.
decki napunili klimu 700gr kak i pise.
upalis klimu radi par sekundi proklize kumplung i ugasi se i upali ventilator motora koji se negasi dok neugasis auto.
promjenio dvije centrale klime releye i bla bla bla uvijek ista opcija.
i jednom prilikom vrag mi niej dao mira pa sam isao vidjet mozda fkt nekaj zeza od struje i spojio na zivo nekih minutu i doslo je do 19 stupnjeva pri izlazu, a vani bilo nekih 35 stupnjeva.
i pogledam kompresor a on bacio flekicu ulja zelenog gore kod sebe na spoju. ugasim sve to i neradi klima opce vise na tipku, za sat vremena dodjem upalim auto upali se i klima i ugasi se opet ko i prije.

meni smrdi na to da je nekaj zastopano ili previse plina. jel zna neko nekog u zagrebu ili okolici zaboka da nije lihvar i da mi moze izmjerit tlakove dok klima to malo radi jer cini mi se da kompresor nabije prevelik tlak nemoze se dalje okretat, spojka proklizi i sve ode k vragu.

napon na spojci dok je ukljucena je oko 8v varira dok samo mjerim napon bude 13v i drzalo ga je par minuta pa sam odustao od mjerenja jer sam vidio da nije do centrale..

imam i drugi kompresor i hladnjak ali nebi mjenjao ak je problem u necem drugom, ako je previse plina stavljeno jel moze do tog bit.?
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #357 u: 07-08-2013, 00:44:06 »
danas skupih hrabrosti i zaletih se do vulkala da mi napune klimu imaju neku kao akciju 150kn punjene klime
inace radi se o 145 box i nikad joj nije klima radila a nit sam se trudio da ju osposobim.

problem je sljedeci.
decki napunili klimu 700gr kak i pise.
upalis klimu radi par sekundi proklize kumplung i ugasi se i upali ventilator motora koji se negasi dok neugasis auto.
promjenio dvije centrale klime releye i bla bla bla uvijek ista opcija.
i jednom prilikom vrag mi niej dao mira pa sam isao vidjet mozda fkt nekaj zeza od struje i spojio na zivo nekih minutu i doslo je do 19 stupnjeva pri izlazu, a vani bilo nekih 35 stupnjeva.
i pogledam kompresor a on bacio flekicu ulja zelenog gore kod sebe na spoju. ugasim sve to i neradi klima opce vise na tipku, za sat vremena dodjem upalim auto upali se i klima i ugasi se opet ko i prije.

meni smrdi na to da je nekaj zastopano ili previse plina. jel zna neko nekog u zagrebu ili okolici zaboka da nije lihvar i da mi moze izmjerit tlakove dok klima to malo radi jer cini mi se da kompresor nabije prevelik tlak nemoze se dalje okretat, spojka proklizi i sve ode k vragu.

napon na spojci dok je ukljucena je oko 8v varira dok samo mjerim napon bude 13v i drzalo ga je par minuta pa sam odustao od mjerenja jer sam vidio da nije do centrale..

imam i drugi kompresor i hladnjak ali nebi mjenjao ak je problem u necem drugom, ako je previse plina stavljeno jel moze do tog bit.?
Kod Seba je besplatna kontrola klime..dečki super rade

Offline Manda

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #358 u: 07-08-2013, 12:56:57 »
Gdje vidiš link za tu akciju?

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #359 u: 07-08-2013, 13:46:54 »
Kod Seba je besplatna kontrola klime..dečki super rade
[/quote

do seba i natrag imam ohoho razliku u gorivu i vremenu cu sacuvat ako odem u zg kod nekog tj. zapadni dio grada ili zapresic.

a i ako je nekaj zastopno nece mi ni seb moc pomoc bas previse jer nemislim placat da mi neko rasturi prednji kraj da bi pocistio criejva ili nekaj  :pivo:

bilo bi pozeljno ako ima netko u zapadnom dijelu grada ili neko u fusu u principu teba samo izmjerit tlakove i ako nestimaju zvakumirat sistem da to pocistim doma s necim.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.