27-04-2026, 08:15:32

Autor Tema: Alfa Sud  (Posjeta: 145617 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Veki

• Trade Count: (+5)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Zg
Odg: Sud
« Odgovori #180 u: 28-12-2008, 22:52:19 »
Nije bit priče da 8V na višim okretajima ne vuče, niti 16V na nižima. Tko je vozio oboje, zna o čemu govorim. 8V razvija okretni moment puno ranije, a 16V nakon nekih 4000 poludi.

To su finese, kod normalne vožnje ne dolazi (toliko) do izražaja.

Offline 33 - 1.7 - 16v

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • CuoreSportivo
    • slavonski brod
« Odgovori #181 u: 28-12-2008, 23:19:11 »
slazem se da je 8v motor s dosta snage i odlican je izbor  pogotovo za sprinta i suda  ( jer su laksi od 33 ),,
tak da recimo dobro postelan 1.7 8v  (s karb) u sprintu ili sudu  bi vjerovatno bio rame uz rame sa 33 16v   sto je  dosta dobro  :ok: ,,
s obzirom na serijske kocnice  -   vise snage definitivno netreba ni u jednom (od ova 3 auta)   
                                                            :pivo:

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #182 u: 29-12-2008, 08:53:25 »
bratic je prije suda imo dobru 8v i u nijednom rezimu nije vukla kao 16v ,istina ima dublji zvuk pa na niskim vise tuli ali da se osjeti da jace vuce .nebi se slozio uopce ...
a da joj karburatori i neznam ni ja sta mogu dati 20ks u to cisto sumnjam , nisam vidio ni cuo ... :?:
sto se tice odrzavanja ja sam svoju uzeo sa 99tkm i promjenio remenje spanere i ulje ,,
u 3mjeseca sam napravio 10tkm na 6 promjenio ulje opet i to je to sto se odrzavanja samog agregata tice - nista vise.
auto nije zastucao ni ugasio se se nijednom ...
bio sam ga posudio prijatelju na 4 dana i vozio 1.5ie
kad sam sjeo opet u svoj auto skuzio sam da nebi mogo bez njega i te vriske u okretajima    :love: 
QV =  moja ljubav
jedva cekam da se u suda strpa ove zime 16v + karb (transformacija u karb je odradjena)
pa cemo gledat kako dere crx-a , vr6 i ostale geliptere  :hap:
Ma ti ovdje misliš na 8v IE ili na 8v karburatori? Jer ja mislim na karburatore...
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

http://marsildoo.wix.com/marsil

Sipekius

• Gost
« Odgovori #183 u: 29-12-2008, 09:55:27 »
Sipekius, ne bi se složio. Naravno da se slažem ako pričamo o npr. nekom carbage remusu na sudki ili felgama MIM s otpada. Al recimo ova sudka naprosto vapi za 1.7 mašinom sa kratkim prijenosom, bilsteinB10, powerflexom po trapu, većim diskovima,nekim širokim oldschool 14-icama i sličnim nevidljivim preinakama koje mogu rezultirati samo boljim voznim osobinama na tragu nekadašnjih trkaćih sudki. Serijska sudka ne može mjeriti u vožnji s takvom. Ako postoji bolje rješenje, zašto ga ne napraviti.

AlfaZD je vrlo stručno napisao i obrazložio što sam mislio reći!
Pobornik sam dovođenja automobila u originalno tvorničko stanje!

Neka svako radi s svojim auto što god hoće, ali svi bi ugrađivali 1.7 motore u svoje aute. Možda da pokušate svoje originalne motore dovesti u stanje kakvo je bilo na početku životnog vijeka motora.
Iznendaili bi se kako i ti motori mogu biti dobri!

Sve te prerade rade se zbog jednog jedinog razloga!
Liječenja nečijeg kompleksa manje vrijednosti!
Alfa nikada nije patila od toga kompleksa!

Sve je rečeno rečenicom" ....jedva cekam da se u suda strpa ove zime 16v + karb (transformacija u karb je odradjena)
pa cemo gledat kako dere crx-a , vr6 i ostale geliptere
"

Smisao takvih prerada je u infantilnom i stupidnom natjeravanju "na crtu"!
Nažalost Alfe s boxer motor su vrlo jeftine i dostupne i normalno je da u želji za dokazivanjem bujaju svakakve ideje!
Prisjećam se neke ideje s nekim nissanovim klipovima! STRAŠNO!

Volio bih dan upoznam nekoga tko je napravio takvu preradu da se pohvali da je auto izdržao do slijedeće promjene ulja!

Offline 33 - 1.7 - 16v

• Sa stažom
  • CuoreSportivo
    • slavonski brod
« Odgovori #184 u: 29-12-2008, 11:38:35 »

Neka svako radi s svojim auto što god hoće, ali svi bi ugrađivali 1.7 motore u svoje aute. Možda da pokušate svoje originalne motore dovesti u stanje kakvo je bilo na početku životnog vijeka motora.

Sve je rečeno rečenicom" ....jedva cekam da se u suda strpa ove zime 16v + karb (transformacija u karb je odradjena)
"

Nažalost Alfe s boxer motor su vrlo jeftine i dostupne i normalno je da u želji za dokazivanjem bujaju svakakve ideje!

Volio bih dan upoznam nekoga tko je napravio takvu preradu da se pohvali da je auto izdržao do slijedeće promjene ulja!

zasto nebi docekao izmjenu ulja ?? komentar je suvisan i glup...
okruzen sam alfama od rodjenja ,, vjerovatno sam i napravljen u sudu ili sprintu,,
to su mi dragi auti i naputovao sam se u njima vise nego u i jednoj drugoj marci vozila jer ih stari obozava i servisira od kad znam za sebe ...
njegove su uvijek bile serijske ,, nas mladje pali nesto drugo ,,snaga ,,performanse i slicno ... normalno da moze svatko raditi sta mu je volje i niko mi nemoze reci radi ovo radi ono ...
vozio sam 5,6 sudova i svi su bili orginali i dobri (starija gospoda vlasnici) i mogu reci da nijedan taj sud se ne vozi ni upola kao onaj crveni (ne sa tim felgama jer na njima nije ni izisao na cestu)
recimo ovaj sud 1.3 radi odlicno , savrseno ide bolje od dosta auta (recimo bmw316 95a, astra bertone 2.0 , porsche 924..) tako da ti ovaj post bas i ne stoji...
ti smatras da se sve raspada pa se zato preradjuje e nije tako vec svatko ima svoje zelje i gust da radi sto ga je volja...
tako i ti sto volis izvorno stanje , ja niti itko  to osudjuje- nitko ,,
meni je sud simpa kao i svaka alfa i nista vise ,
gledam ga svaki dan kao i sprinta i uopce mi nije kao neki oldtimer jer mi je godinama u dvoristu makar jedan sud i jedan sprint tak da mi i nije neka pojava wOw,,
vec atraktivan lagan auto koji ima predispozicije da ide jako dobro i da lezi dobro ,,sto i odradjuje ,,dok u serijskoj izvedbi me kao i vlasnika nepali uopce jer takvih smo se navozali dok nismo imali ni vozacku ...
trenutno su regani auti u dvoristu sud 1.3, 33 1.5ie ,33 16v, 145 1.6 -  sve boxeri -ganjani redovito i svi dozive tu zamjenu ulja pa tako  nema razloga da ne funkcionira i sud 16v ...
vec mi je muka od osporavanja i omalovazavanja tuceg rada na bilo cemu ,, pogotovo na alfi ...
kom se nesvidja nemora ni komentirat a ne pljuvat koda se dira njegovo- nitko ni sta nezna ,sve se raspada , orginal zakon ovo ono ... je al za nekog od 40-50 godina meni od 22 nikako nije auto od 15-30 godina zanimljiv u serijskoj izvedbi ...  bez uvrede ,,
                                                                                                      pozdrav ode gustat u boxeru     :mah:

Offline brijac

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #185 u: 29-12-2008, 14:27:06 »
 :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #186 u: 29-12-2008, 14:55:17 »

"

slažem se :ok: :ok:

Offline nezdr4v

• Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
« Odgovori #187 u: 29-12-2008, 19:48:06 »
pretjerujete... stvait 1.7 u neku alfu koja je imala tvornički 1.5 je zločin?

stavit bolje kočnice i poboljšat ovjes također?

:funny:
Alfom kontra zdravog razuma :)

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #188 u: 29-12-2008, 19:48:53 »
pretjerujete... stvait 1.7 u neku alfu koja je imala tvornički 1.5 je zločin?

stavit bolje kočnice i poboljšat ovjes također?

:funny:
Ja se slažem s tobom!!! :ok:
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

Sipekius

• Gost
« Odgovori #189 u: 30-12-2008, 09:13:23 »
zasto nebi docekao izmjenu ulja ?? komentar je suvisan i glup...
okruzen sam alfama od rodjenja ,, vjerovatno sam i napravljen u sudu ili sprintu,,
to su mi dragi auti i naputovao sam se u njima vise nego u i jednoj drugoj marci vozila jer ih stari obozava i servisira od kad znam za sebe ...
njegove su uvijek bile serijske ,, nas mladje pali nesto drugo ,,snaga ,,performanse i slicno ... normalno da moze svatko raditi sta mu je volje i niko mi nemoze reci radi ovo radi ono ...
vozio sam 5,6 sudova i svi su bili orginali i dobri (starija gospoda vlasnici) i mogu reci da nijedan taj sud se ne vozi ni upola kao onaj crveni (ne sa tim felgama jer na njima nije ni izisao na cestu)
recimo ovaj sud 1.3 radi odlicno , savrseno ide bolje od dosta auta (recimo bmw316 95a, astra bertone 2.0 , porsche 924..) tako da ti ovaj post bas i ne stoji...
ti smatras da se sve raspada pa se zato preradjuje e nije tako vec svatko ima svoje zelje i gust da radi sto ga je volja...
tako i ti sto volis izvorno stanje , ja niti itko  to osudjuje- nitko ,,
meni je sud simpa kao i svaka alfa i nista vise ,
gledam ga svaki dan kao i sprinta i uopce mi nije kao neki oldtimer jer mi je godinama u dvoristu makar jedan sud i jedan sprint tak da mi i nije neka pojava wOw,,
vec atraktivan lagan auto koji ima predispozicije da ide jako dobro i da lezi dobro ,,sto i odradjuje ,,dok u serijskoj izvedbi me kao i vlasnika nepali uopce jer takvih smo se navozali dok nismo imali ni vozacku ...
trenutno su regani auti u dvoristu sud 1.3, 33 1.5ie ,33 16v, 145 1.6 -  sve boxeri -ganjani redovito i svi dozive tu zamjenu ulja pa tako  nema razloga da ne funkcionira i sud 16v ...
vec mi je muka od osporavanja i omalovazavanja tuceg rada na bilo cemu ,, pogotovo na alfi ...
kom se nesvidja nemora ni komentirat a ne pljuvat koda se dira njegovo- nitko ni sta nezna ,sve se raspada , orginal zakon ovo ono ... je al za nekog od 40-50 godina meni od 22 nikako nije auto od 15-30 godina zanimljiv u serijskoj izvedbi ...  bez uvrede ,,
                                                                                                      pozdrav ode gustat u boxeru     :mah:
Tipičan odgovor zaluđenog balavca koji misli da zna sve na svijetu!
Ne kritiziram nikoga jer je svatko najpametniji u svom svijetu, no moraš biti svjestan da svi ne odboravaju takve postupke!
Senzacionalno si objavio na forumu to što se radi i očekivao da će svi biti oduševljeni tim!
E vidiš, to nije tako!
Zbog toga se ne treba odmah "dizati na stražnje noge i vrijeđati"!
Ako ne možeš prihvatiti tuđe mišljenje i kritiku onda ti nije mjesto ovdje!
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, a to što tebi takvo moje mišljenje ne odgovara, to je tvoj problem!

Ima ljudi kojima su važne druge stvari u automobilističkom životu i poimanju automobila!
Nažalost treba vremena da odrasteš i da shvatiš što sam ti hito napisati!
Do tada uživaj!
Slaži, šarafi do mile volje!

Offline Radge

• Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • alfa u mislima, golf u garaži
    • Đurđenovac
« Odgovori #190 u: 30-12-2008, 09:28:04 »
Tipičan odgovor zaluđenog balavca koji misli da zna sve na svijetu!
Ne kritiziram nikoga jer je svatko najpametniji u svom svijetu, no moraš biti svjestan da svi ne odboravaju takve postupke!
Senzacionalno si objavio na forumu to što se radi i očekivao da će svi biti oduševljeni tim!
E vidiš, to nije tako!
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, a to što tebi takvo moje mišljenje ne odgovara, to je tvoj problem!

Ima ljudi kojima su važne druge stvari u automobilističkom životu i poimanju automobila!
Do tada uživaj!

:ok: :ok: :ok:

+

Ljudska zavist, zloba i glupost su totalno nenadjebivi...

Offline 33 - 1.7 - 16v

• Sa stažom
  • CuoreSportivo
    • slavonski brod
« Odgovori #191 u: 30-12-2008, 11:44:34 »
Tipičan odgovor zaluđenog balavca koji misli da zna sve na svijetu!Ne kritiziram nikoga jer je svatko najpametniji u svom svijetu, no moraš biti svjestan da svi ne odboravaju takve postupke!
E vidiš, to nije tako!

Do tada uživaj!

1.neznam ja puno toga nit sam reko da znam ...
2. za ovakve stvari nisam cuo da se netrazi nicije odobrenje pa tako ni tvoje . (neznam s kim se smatras  da spominjes odobrenje neko)
3.ovo za senzacionalnost si ti spomenio to nisam ni znao da je senzacionalno dok mi nisi  rekao ( jel se mozda  ta rijec spominje negdje u mojim postovima??? )
3.sto se tice vrijedjanja - ti si prvi poceo vrijedati da je auto zlocin ,, da bi ga radie poslao u presu ,, da nece dozivjeti izmjenu ulja i slicne bljuvotine koje su nista drugo nego vrijedjanje ...
ja u ovoj temi nevidim da netko predstavlja sud-a sto mi nije drago , vise bi volio da ih ima 20komada ,, ovaj auto nije moj nego od bratica ,, na njemu su neorginalni zmigavci ,retrovizori, i felge ,, a ti ga ocrnjujes koda su od skode favorit i trabanta djelovi nakarikani na njega ...
najlakse je pljuvati po tudjem a kada treba svoje pokazati onda je tu problem ,, e to je ZALOSNO ...
4. jel mi mjesto tu ili nije neodlucujes ti ... ja sam stavio slike OD BRATICEVOG AUTA  s najboljom namjerom ,, bez ikakvih kurcenja i icega ,, tek toliko da se vidi da ima takvih auta koji su registrirani i koriste se svakodnevno ...  u tome nevidim ama bas nista lose ...
tvoje misljenje mi odgovara , voljan sam ga poslusati i prihvatiti ,, ali tvoje preseravanje o izmjeni ulja i o tome kako treba dovest motor u prvobitno stanje je nista vise nego PRESERAVANJE , kao i ono da se to radi da se ljece kompleksi manje vrijednosti , takve bljuvotine se neupucuju ljudima koje se nezna i s take visine negovori ni mesic ni sanader ,, no ti si u ocito svasta dopustas ,, 
5.uglavnom kritika stoji ali vrijedjanje koje si dopustas je previse ,,
  ja se necu spustat na taj nivo ,
takav jado da VRIJEDJAM I PLJUJEM po tudjem nisam  nit zelim bit ikada, pogotovo ne prem nekom ko se trudi oko alfe -  bilo kakve ... :mah:

Mirko

• Gost
« Odgovori #192 u: 30-12-2008, 15:14:59 »
ja mislim da je dosta prepucavanja i  :off

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #193 u: 30-12-2008, 15:39:53 »
Gledam ovo gore i sve nevjerujem ....E sad da se i ja malo "dobacim" sa svojim pametovanjem :craz

Npr...uzmeš 16V motor i bubneš u sudku...i šta se napravilo??? GROB NA KOTAČIMA!!!

1. Serijske kočnicena sudkama nisu valjale ni kad su iz tvornice izašle ,jedva su držale odličan 1.5ti pod kontrolom ,dakle
   prepravke na kočnicama moraju biti neizbježan dio posla kod sudke ako se makar i planira 1.7 unutra.
2. Nakon nekoliko "momačkih" startova sa 16V sudka će puknit dolje kod pragova na prednjem stupu 100% osim ako nema zavarene
   željezne flahove da je drže.
3. razlika 8V i 16V je kako sam već objasnio u krivulji snage ,8V osjetno ljepše i bolje ide izmedju 2000rpm-a do 5000rpm-a
   i kudikamo je fleksibilniji u tom režimu ,16V je tu osjetno lošiji ,ali je zato jako brutalniji poslije 5000rpm-a do blokade.
4. Ak se želi jurcat sa 16V ,nabaviti zdravu šasiju 33ce ,staviti kvalitetne diskove i pločice i eto veselja i kudikamo je sigurnije.

Po meni je svetogrđe sudke "frizirat" sa 16V....sudka kad ima dobar 1.5 motor i kad je fino uštelana s karbovima ide kao
mali zmaj i nema potrebe za jačim...a kad je u što originalnijem stanju pravi Alfisti to više cijene.

Npr...evo da se to dogodi i ubaciš 16V...što onda? Otićeš u grad ,pobrijat bar auta i šta onda?? Doći neki "baja" sa golfom kecom i 1.8 motorom na karbove sa 820 kila i ostaviti te da ćeš samo moć plakat za njim....e u tome je poanta. Ti da se pojaviš u original sudki i on u neznamkakvom golfu ti si Alfista i s ponosom možeš reć da voziš Alfu i samom tim si ga dobio bez trkanja i uništavanja auta.....ak je to mogao tulov kao što sam ja shvatiti (dugo mi je nažalost trebalo) onda bi trebao i ti  :craz

Sorry na  :off ,ali morao sam se "istrest"  :ok: ....nemojte mi zamjeriti ak sam kog uvrijedio.
Gas Guzzler

Offline Radge

• Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • alfa u mislima, golf u garaži
    • Đurđenovac
« Odgovori #194 u: 30-12-2008, 15:57:42 »
mislim da bi u ovoj temi

ili ovom  :off trebala u pozadini svirati pjesma

YouTube - Severina - Gas gas

mislim da na ovom forumu treba vrijediti ono

SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE!!!

a ne prepucavati se
Ljudska zavist, zloba i glupost su totalno nenadjebivi...

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #195 u: 30-12-2008, 18:05:44 »
(Image removed from quote.)
Ove felge ama baš svakoj staroj, a i onoj manje staroj Alfi odlično stoje... :love3: :love: :love3:

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #196 u: 31-12-2008, 00:54:19 »
Ne valja, nije original.  :) :love3:
« Zadnja izmjena: 31-12-2008, 01:04:27 od INTCP »

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #197 u: 31-12-2008, 09:02:05 »
Ne valja, nije original.  :) :love3:
:funny: :funny: :funny: :smijeh :smijeh :funny: :funny: :funny:
Nasmijao si me do suza!!! Evo ti +

Sipekius

• Gost
« Odgovori #198 u: 31-12-2008, 10:04:21 »
1.neznam ja puno toga nit sam reko da znam ...
2. za ovakve stvari nisam cuo da se netrazi nicije odobrenje pa tako ni tvoje . (neznam s kim se smatras  da spominjes odobrenje neko)
3.ovo za senzacionalnost si ti spomenio to nisam ni znao da je senzacionalno dok mi nisi  rekao ( jel se mozda  ta rijec spominje negdje u mojim postovima??? )
3.sto se tice vrijedjanja - ti si prvi poceo vrijedati da je auto zlocin ,, da bi ga radie poslao u presu ,, da nece dozivjeti izmjenu ulja i slicne bljuvotine koje su nista drugo nego vrijedjanje ...
ja u ovoj temi nevidim da netko predstavlja sud-a sto mi nije drago , vise bi volio da ih ima 20komada ,, ovaj auto nije moj nego od bratica ,, na njemu su neorginalni zmigavci ,retrovizori, i felge ,, a ti ga ocrnjujes koda su od skode favorit i trabanta djelovi nakarikani na njega ...
najlakse je pljuvati po tudjem a kada treba svoje pokazati onda je tu problem ,, e to je ZALOSNO ...
4. jel mi mjesto tu ili nije neodlucujes ti ... ja sam stavio slike OD BRATICEVOG AUTA  s najboljom namjerom ,, bez ikakvih kurcenja i icega ,, tek toliko da se vidi da ima takvih auta koji su registrirani i koriste se svakodnevno ...  u tome nevidim ama bas nista lose ...
tvoje misljenje mi odgovara , voljan sam ga poslusati i prihvatiti ,, ali tvoje preseravanje o izmjeni ulja i o tome kako treba dovest motor u prvobitno stanje je nista vise nego PRESERAVANJE , kao i ono da se to radi da se ljece kompleksi manje vrijednosti , takve bljuvotine se neupucuju ljudima koje se nezna i s take visine negovori ni mesic ni sanader ,, no ti si u ocito svasta dopustas ,, 
5.uglavnom kritika stoji ali vrijedjanje koje si dopustas je previse ,,
  ja se necu spustat na taj nivo ,
takav jado da VRIJEDJAM I PLJUJEM po tudjem nisam  nit zelim bit ikada, pogotovo ne prem nekom ko se trudi oko alfe -  bilo kakve ... :mah:
Šta si ti sve tu nadrobio!!

Mutno u glavi mutno u pismu!

Dokaz PRESERAVANJA i KURČENJA: ....jedva cekam da se u suda strpa ove zime 16v + karb (transformacija u karb je odradjena)
pa cemo gledat kako dere crx-a , vr6 i ostale geliptere "

Offline veloce

• Ovisnik o alfistima
  • giulietta veloce spider 1961
    • kostrena
« Odgovori #199 u: 02-01-2009, 15:34:28 »

Offline sven

• Sa stažom
  • 33
    • ZG
« Odgovori #200 u: 02-01-2009, 18:19:42 »
E ovakvih više nikad ne bu, ni vlasnika, ni Alfi!  :da: :clap2:
Il silenzio della notte è stato brutalmente disturbato dalla musica del mio Alfa Romeo...

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #201 u: 02-01-2009, 20:26:34 »
Ko je taj? Stvarno je pravi deda-faca  :craz Tamne naočale i crvena stara alfa u odličnom stanju  :ok:

Boxer

• Gost
« Odgovori #202 u: 02-01-2009, 22:13:38 »

To je moja ideja i ta ideja je zaživila i ne vidim ništa loše u tome, dapače. Auto će biti stock kakav je bio dok je izašao iz tvornice ako ne i bolji ali motor neće biti standardan. Zašto?? Zato što volim prkositi nemogućem, volim imati što rijetko tko ima, volim uložiti u motor više nego neki ulažu u cijeli auto. Motor mi slaže kolega iz slovenije koji je radio motore za 33-jke dok sam ja bio u pelenama i sve se radi po njegovom receptu osim klipova, on je predlagao Opelove. Motor će dati u blažoj varijanti oko 170 ks i zasada me koštao preko 1200€ s time da glave nisu još gotove. Volio bi znati zašto je takva prerada strašna i nesmislena. Imati alfu sprint je za mene doživljaj a imati jednog od najjačih 8v stock look sprint-ova u ovom dijelu Europe je čast bar za mene i uvijek će mi biti čast. Motor će izdržati debelo više od 1 izmjene ulja, dao bi se kladiti da će ih izdržati sve potrebne dok sam ja živ i dok ću voziti taj auto.Zato projekt neće biti gotovo još imho vremena jer nema se ni vremena ni novca a neke stvari ako se žele napraviti kak treba koštaju i to ne malo, i ti sam to znaš.
Motor će biti bolje i kvalitetnije složen nego je ikada sama tvornica složila ijedan boxer motor u bilo koju alfu.

Prije svih prerada za mene je strašno klati auto na nekim trkama na par metara, kinđuriti ga nekim bezveznim glupostima ili pak ga imati zapuštenog i neodržavanog.
Ja sebi svoju Alfu radim i spremam po svojem guštu, volji i mogućnostima. Da želim imati stoc sprinta u savršenom stanju bez ijednog odstupanja od tvornice nebi se uopće zamarao time da u nevoznu hrđavu olupinu ulažem pozamašne količine novca koje još uvijek niti nemam viška.

Svatko ima svoj ukus, svoje želje i svoje ideje i sve ideje do neke granice između dobrog i pretjeranog ja uvijek podržavam :ok:

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #203 u: 02-01-2009, 22:40:40 »
 :clap2: :clap2: :clap2: :care :care

Da su boxeri Alfa Romea upola kvalitetno izrađeni kao ti Nissanovi klipovi, gdje bi nam bio kraj...

Baš tako... Svi mi imamo svoje ideje, i sve te ideje moramo međusobno poštivat...
Ja osobno cijenim i jedno i drugo!
Volim vidjet kad netko do u detalje restaurira automobil po tvorničkim specifikacijama, ali isto tako volim vidjet dobru preradu, tuning...

Boxer, i ti si bio mlađi no što si sad i isto si tako volio utrke na par metara...
Ali čovjeku vremenom postanu važnije neke druge stvari, počne drugačije razmišljat!
Evo, čak se i RR 'opametio', pa više neće trgat svoju Ticu...

Ja čak i volim što ima ljudi na forumu koji voze te utrke na par metara, jer se i na taj način pokazuje što je Alfa Romeo i što može!  :ok:
    "...if in doubt, flat out..."   

Boxer

• Gost
« Odgovori #204 u: 02-01-2009, 22:56:34 »
Dok sam bio mlađi sam imao 200+ks i mama je stalno spavala na iglama dal ću se i kako ću se vratit doma. Da želim hari kiri pilu onda nebi radio alfu uopće, ima boljih i podobnijih auta za tuning od alfi općenito ali aute vozim a alfu živim i tu prestaje svaka dvojba. Ja želim vikend auto s pakleno jakim motorom koji se neće bojati modernih high tech groblja na 4 kotača a izgledom će još uvijek pljeniti poglede i pažnju. Takav auto želim i takav auto ću si napraviti a sad dal je to strašno ili pak nekome sasvim na mjestu meni svejedno :ok:
Koliko mi je stalo do auta govori i podatak da sam unatoč pucanju šasije i dalje ustrajan složiti auto, dapače ne samo jedan nego oba a za drugi se nadam dobiti papire kad i ako uđemo u tu blesavu uniju shebanih država svijeta jer sve normalne bi bježale od toga zla :) :) Volim alfu, volim značenje naziva Alfa Romeo i od toga ne odustajem makar cijeli život vozio Mareu a novce utukao u staru hrđavu kantu u poluraspadnutom stanju :ok:

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #205 u: 02-01-2009, 22:57:51 »

To je moja ideja i ta ideja je zaživila i ne vidim ništa loše u tome, dapače. Auto će biti stock kakav je bio dok je izašao iz tvornice ako ne i bolji ali motor neće biti standardan. Zašto?? Zato što volim prkositi nemogućem, volim imati što rijetko tko ima, volim uložiti u motor više nego neki ulažu u cijeli auto. Motor mi slaže kolega iz slovenije koji je radio motore za 33-jke dok sam ja bio u pelenama i sve se radi po njegovom receptu osim klipova, on je predlagao Opelove. Motor će dati u blažoj varijanti oko 170 ks i zasada me koštao preko 1200€ s time da glave nisu još gotove. Volio bi znati zašto je takva prerada strašna i nesmislena. Imati alfu sprint je za mene doživljaj a imati jednog od najjačih 8v stock look sprint-ova u ovom dijelu Europe je čast bar za mene i uvijek će mi biti čast. Motor će izdržati debelo više od 1 izmjene ulja, dao bi se kladiti da će ih izdržati sve potrebne dok sam ja živ i dok ću voziti taj auto.Zato projekt neće biti gotovo još imho vremena jer nema se ni vremena ni novca a neke stvari ako se žele napraviti kak treba koštaju i to ne malo, i ti sam to znaš.
Motor će biti bolje i kvalitetnije složen nego je ikada sama tvornica složila ijedan boxer motor u bilo koju alfu.

Prije svih prerada za mene je strašno klati auto na nekim trkama na par metara, kinđuriti ga nekim bezveznim glupostima ili pak ga imati zapuštenog i neodržavanog.
Ja sebi svoju Alfu radim i spremam po svojem guštu, volji i mogućnostima. Da želim imati stoc sprinta u savršenom stanju bez ijednog odstupanja od tvornice nebi se uopće zamarao time da u nevoznu hrđavu olupinu ulažem pozamašne količine novca koje još uvijek niti nemam viška.

Svatko ima svoj ukus, svoje želje i svoje ideje i sve ideje do neke granice između dobrog i pretjeranog ja uvijek podržavam :ok:
:ok: :ok: :ok:
 :clap2: :clap2: :clap2:

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #206 u: 03-01-2009, 00:48:04 »
:clap2: :clap2: :clap2: :care :care

Da su boxeri Alfa Romea upola kvalitetno izrađeni kao ti Nissanovi klipovi, gdje bi nam bio kraj...

Baš tako... Svi mi imamo svoje ideje, i sve te ideje moramo međusobno poštivat...
Ja osobno cijenim i jedno i drugo!
Volim vidjet kad netko do u detalje restaurira automobil po tvorničkim specifikacijama, ali isto tako volim vidjet dobru preradu, tuning...

Boxer, i ti si bio mlađi no što si sad i isto si tako volio utrke na par metara...
Ali čovjeku vremenom postanu važnije neke druge stvari, počne drugačije razmišljat!
Evo, čak se i RR 'opametio', pa više neće trgat svoju Ticu...

Ja čak i volim što ima ljudi na forumu koji voze te utrke na par metara, jer se i na taj način pokazuje što je Alfa Romeo i što može!  :ok:

Boxeri Alfa Romea su jako kvalitetni motori. I to nisam ja izmislio već su mi to rekli ljudi koji godinama popravljaju alfe. Za 145 ne znam, al je navodno kvaliteta kasnije pala iako su i dalje bili boxeri u 145.

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #207 u: 03-01-2009, 00:50:32 »
Dok sam bio mlađi sam imao 200+ks i mama je stalno spavala na iglama dal ću se i kako ću se vratit doma. Da želim hari kiri pilu onda nebi radio alfu uopće, ima boljih i podobnijih auta za tuning od alfi općenito ali aute vozim a alfu živim i tu prestaje svaka dvojba. Ja želim vikend auto s pakleno jakim motorom koji se neće bojati modernih high tech groblja na 4 kotača a izgledom će još uvijek pljeniti poglede i pažnju. Takav auto želim i takav auto ću si napraviti a sad dal je to strašno ili pak nekome sasvim na mjestu meni svejedno :ok:
Koliko mi je stalo do auta govori i podatak da sam unatoč pucanju šasije i dalje ustrajan složiti auto, dapače ne samo jedan nego oba a za drugi se nadam dobiti papire kad i ako uđemo u tu blesavu uniju shebanih država svijeta jer sve normalne bi bježale od toga zla :) :) Volim alfu, volim značenje naziva Alfa Romeo i od toga ne odustajem makar cijeli život vozio Mareu a novce utukao u staru hrđavu kantu u poluraspadnutom stanju :ok:

I ja bi to napravio sa sprintom da ga slažem. Al bi isto tako doveo ovjes i kočnice na razinu motora od 170 ks.A i na neka kritična mjesta bilo bi dobro napraviti pojačanje s komadima pleha, samo povezivanje muldi možda neće bit dovoljno. Da ne bi počela nakon svega pucat oko šajbe ko integralke. Samo naprijed  :ok:
« Zadnja izmjena: 03-01-2009, 00:53:58 od INTCP »

Boxer

• Gost
« Odgovori #208 u: 03-01-2009, 09:06:32 »
Sve u svoje vrijeme, ionako se još nezna kud će taj motor na kraju, možda u sprinta a možda u nešto drugo, sve ovisi o tome koliko dobro budem uspio složiti šasiju :ok:

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #209 u: 03-01-2009, 11:30:11 »
Boxeri Alfa Romea su jako kvalitetni motori. I to nisam ja izmislio već su mi to rekli ljudi koji godinama popravljaju alfe. Za 145 ne znam, al je navodno kvaliteta kasnije pala iako su i dalje bili boxeri u 145.

Ne kažem ja da nisu kvalitetni... Ali da su mogli bit kvalitetniji, mogli su...
I istina je da je kvaliteta padala sa godinom proizvodnje... Nažalost! :rolll:

Govorim direktno o ovim klipovima koje će Boxer stavit...
Aftermarket klipovi za 300ZX TwinTurbo koji bez problema ide na preko 600KS! :ok:
    "...if in doubt, flat out..."