ako je sve postelano kako treba, gradske 12-13 plina, lagane voznje, ako nije, 17
obrtni los pogotovo ako si vozio dizela
nije auto za grada
nepregledna unazad
itd.
Mali osvrt, budući da ju vozim skoro 2 godine...
Dakle, što se tiče preglednosti to uopće ne stoji, preglednija je od 156-ice jedno 5 puta.
Ja ga vozim non stop po gradu, i obzirom da je 2.0TS 8V jako se dobro ponaša na niskim okretajima, vozim ga praktički ko dizela većinom između 1800-2200 okretaja, zato i troši 2-3 l manje od 16v verzije.
Što se tiče samog motora, to je pravi dragulj ovog auta, to mi je trenutno najbolji motor nakon v6 motora, jako je elastičan, može se vozit u trećoj npr. na 1250 okretaja i ne guši se, tako da rijetko kad moram šaltat u 2.brzinu kod skretanja i sl.
Motor je jako robustan, trenutno je na blizu 300tkm (298), ne pokazuje nikakve znakove umora, potrošnja ulja je u granicama normale (cca 6 deci na 1000km). Za razliku od 16v verzije nema problema sa varijatorom, motorićem ler gasa, maf-om i sl. Svijećice (NGK) koštaju 25kn/kom, nema zupčastog, remeni serva i alternatora idu na mehanički španer, dakle mijenjaju se samo remeni (cca 120kn troška).
Što se tiče ovjesa, svi seleni prednjeg i zadnjeg ovjesa, kulge i stabilizatori su me izašli 450kn, dakle što se tiče održavanja, auto je mila majka u odnosu na novije alfe, a pruža odličan osjećaj u vožnji, bilo gradskoj, bilo otvorenoj. Nedavno sam par dana vozio ponovo 156 i kad sam ponovo sjeo u 164 vidio sam koja je razlika što se tiče preglednosti, kvalitete, robusnosti, drugim riječima ovo je po meni jedan od posljednjih auta iz vremena kad su se auti radili da traju i budu kvalitetni.
Ugl. uvijek će mi biti u dragom sjećanju, a za one koji traže - svaka preporuka, ako nađete ovakav auto, dobit ćete puno muzike za malo para. Jedino gledati da je limarija dobro, ostalih problema ovaj auto nema, a stvari poput ovjesa se jeftino srede, ima dosta polovnih djelova tako, a i novih (tokić, autokrešo, industrial

, ebay...) tako da nema zime što se tiče održavanja.
Kolega Dean164 je nedavno uzeo jednu 2.0TS pa evo neka i on kaže da li sam nešto rekao bez pokrića.