Našao sam u Slavonskom Brodu jednu plavu 147 gta u autokući Herbst. 2003 godina, 65tkm, 18000 Eura, osječke table. Vozio ga i auto se dosta manje otimao nego što sam očekivao s obzirom na prednji pogon (dosad vozio pretežito BMW-e). Upravljanje je dosta dobro, auto se čini očuvan. Kočnice malo tresu (čitao da su mali 305 diskovi skloni iskriviti se ako ste preentuzijastični), na otvorenoj cesti (sa zaista jakim divljanjem) board comp. pokazao prosjek od 25 l/100km (manja katastrofa kad ga usporedim sa mojom LT-1 corvettom jer u istim uvjetima ona ne prelazi 22, a E320 coupe se vrti oko 17!). Koliko po vašem mišljenju troši ta alfa kad ju vozite ležerno po gradu, ležerno van grada (do 120km/h), lagano na autocesti (do 180 km/h) ili jurite zavojitom cestom stvarno nepreporučljivo brzo? Ali i pored vraški visoke potrošnje, meni se nikako ne čini da taj auto ima baš 250 ks. Vrti se on i ide to, ali iznad 200km/h moj putni BMW 530d (218ks, automatik) bi ga pomeo u ubrzanju. Vrlo traljavo. Ono što mi se ipak čini je to da motor zbog nekog razloga (i to ne mehaničkog) ne radi punim plućima. Povrk svega, ne mogu vjerovati da taj motor (negdje pročitao da je to najbolji motor koji je Alfa konstruirala) ima tako nikakav odziv na gas. Kada stojim na mjestu u leru i stisnem naglo gas da vidim kako "prima gas", on se doima umrtvljen skoro kao recimo Sierra 1.8TD. Ne uspoeđujem odziv na gas sa recimo nečim što se zove Type-R Honda, ali mislim da bi se takav motor morao odzivati barem kao moja LT-1 sa bregastom u bloku. Moje pitanje je , da li su ti motori zaista takvi ili je nešto drugo po srijedi? Također bih molio objašnjenje šta sve da provjerim na tom autu prije kupnje i kolika bi realno trebala biti cijena za takav auto. Na ovjesu nema nikakvih luftova ili lupkanja (koliko sam mogao skužiti sa kraće test vožnje), unutrašnjost se doima vrlo dobro, mjenjač je vrlo neodređen i lagan (i prema BMW standardima nisi baš siguran da li je u brzini i to u kojoj), ali moja najveća briga je motor. Taj auto ne ide ništa bolje od MB E320 coupea iz 1993.g. koji ima automat sa 4 brzine i 220ks, a da i ne spominjem da je puno teži od gta!
Još nešto, taj auto bi mi bio "daily driver" i prelazio bi cca 15tkm godišnje. Da li se može očekivati od takvog auta da, uz dobro održavanje, ne pravi neke probleme. Znam i da je bogohuljenje, ali jeli itko stavio sekvencijalni LPG u gta? teta je bušiti one prelijepe usisne grane, ali još je gore trpiti ludu potrošnju! Ako hoću "garage queen" za povremene izlete na cestu vikendom, imam corvettu i nije me briga koliko troši, ali ovo je već druga priča.
Mišljenja molim!
Pozdrav
Btw, nadam se da sam potrefio pravo mjesto na ovom forumu za ovakvo pitanje! Još se ne snalazim na tim forumima! Vaše odgovore mi možete slati i na privatni mail.