02-06-2026, 05:45:16

Autor Tema: Klima Alfa 145/6,155  (Posjeta: 20755 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

JTD_Hunnter

• Gost
  • Trade Count: (0)
Klima Alfa 145/6,155
« u: 14-02-2007, 12:19:09 »
Ovako, ja na mojoj Alfi 145 2000. godište imam klimu, ali mi na onoj plastici oko regulacija za klimu ne piše CLIMASYSTEM, pa vas lijepo molim da mi kažete ako itko ima klimu a da nije CLIMASYSTEM, zašto to pitam, pitam jer mi neke stvari na mojoj nisu jasne, a počeo sam sumnjati da je ta plastika gdje su kontrole mijenjana sa nekom od Alfe koja nema klimu...

Ukrao sam Saletu iz galerije ovu sliku da vam dokažem moju tezu...

Na ovoj slici je CLIMASYSTEM i jasno se vidi da na komandi od brzine ventilatora ima 5 razina (AUTO, 1, 2, 3, 4), na mojoj alfi su nacrtane samo 4 razine (1, 2, 3, 4) ali zapravo prekidač ima 5 pozicija točno raspoređene kako su raspoređene na ovoj saletovoj, znači kad okrečem komandu ona bijela crtica ne staje na brojeve nego pored njih, onako van "faze"...

Drugo ja na mojoj nemam nacrtanu poziciju MAX na regulaciji ventilacije, ali kad okrenem komandu na to mjesto (gdje meni ništa ne piše, samo je crno, a na CLIMASYSTEM-u je onaj MAX) pali mi se uredno klima (lampica) i odmagljuje...

Treće, imam ove dvije tipke dolje, unutarnja cirkulacija i znak od klime, ali sličice na lampicama iznad njih ne odgovaraju tipkama, pa tako iznad tipke za unutarnju cirkulaciju mi je lampica sa sličicom vanjske cirkulacije, a kad upalim klimu svijetli lampica sa unutarnjom crkulacijom...

Četvrto, na regulaciji temperature, meni su samo plava i crvena linija za toplo i hladno, ali kada stavim na najhladnije (na CLIMASYSTEM-u LO) ventilator se pali na 4 ako je u poziciji gdje je na CLIMASYSTEM-u AUTO i obrnuto kada ga stavin na najtoplije (HI)...

Pošto nisam vidio ni jednu Alfu 145/6 sa klimom a da nije imala CLIMASYSTEM pitam se da li je i moja ubiti CLIMASYSTEM samo što imam krivu plastiku...
« Zadnja izmjena: 14-02-2007, 12:42:43 od JTD_Hunnter »

BigSaint

• Gost
Odg: Klima Alfa 145/6,155
« Odgovori #1 u: 14-02-2007, 12:28:46 »
A jesi napravio frku oko ničega, ja imam onaku kako si ti opisao i koliko sam upoznat ovo na slikama je automatska klima, a ti i ja imamo ručnu (neka me netko ispravi ako sam u krivu)!

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #2 u: 14-02-2007, 12:31:59 »
A jesi napravio frku oko ničega, ja imam onaku kako si ti opisao i koliko sam upoznat ovo na slikama je automatska klima, a ti i ja imamo ručnu (neka me netko ispravi ako sam u krivu)!

Znam, thats me... :crazy:

Ali čudno mi je bilo zašto nema oznake na poziciji za odmagljivanje sa klimom i zašto mi ventilacija ima 5 pozicija, a piše ih četri, a i zašto su one sličice krive (ne odgovaraju tipkama) iznad tipki, zar i ti imaš tako... :?:
« Zadnja izmjena: 14-02-2007, 12:33:46 od JTD_Hunnter »

Offline Tomek

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #3 u: 14-02-2007, 12:34:53 »
JTD_Hunnter ti imas ovo :?:

Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

BigSaint

• Gost
« Odgovori #4 u: 14-02-2007, 12:36:41 »

Znam, thats me... :crazy:

Ali čudno mi je bilo zašto nema oznake na poziciji za odmagljivanje sa klimom i zašto mi ventilacija ima 5 pozicija, a piše ih četri, a i zašto su one sličice krive (ne odgovaraju tipkama) iznad tipki, zar i ti imaš tako... :?:

Ma nemam tu ni jedne slike, ali kad ti kažem;
- na 1. krugu nemam brojki
- na 2. krugu neam pozicije auto, već sam brojevi od 1 do 4
- na trećem krugu nema ove zadnje pozicije za odmagljivanje

Jel to OK! :mah:

antun_156

• Gost
« Odgovori #5 u: 14-02-2007, 12:40:19 »
Je i mene zbunio naslov  :?:

može li ga netko promjeniti u CLIMASYSTEM
« Zadnja izmjena: 14-02-2007, 12:40:49 od antun_156 »

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #6 u: 14-02-2007, 12:41:07 »
@ Tomek: Da upravo to imam...znači i vama je tako, a ja misli zašto lik mijenjao tu plastiku...

Osim moje nisam vidio ni jednu do sada koja nije imala CLIMASYSTEM, a gledao sam ih 10 prije nego što sam moju kupio...pa mi ništa nije bilo jasno...sada me malo i sram ako sam bezveze ovo otvorio... :redf:

Ali zašto je onda to tako zbrdazdola... :?:

@ BigSaint: Da tako imam, ali jel i vi imate 5 pozicija na ventilaciji, a pišu 4 :?:

Ma valjda je OK :hello:

BigSaint

• Gost
« Odgovori #7 u: 14-02-2007, 12:42:37 »
@ Tomek: Da upravo to imam...znači i vama je tako, a ja misli zašto lik mijenjao tu plastiku...

Osim moje nisam vidio ni jednu do sada koja nije imala CLIMASYSTEM, a gledao sam ih 10 prije nego što sam moju kupio...pa mi ništa nije bilo jasno...sada me malo i sram ako sam bezveze ovo otvorio... :redf:

Ali zašto je onda to tako zbrdazdola... :?:

@ BigSaint: Da tako imam, ali jel i vi imate 5 pozicija na ventilaciji, a pišu 4 :?:

Ma valjda je OK :hello:

Ma kao na ovoj Tomekovoj slici!

TO antun156, promijeno sam naslov teme! :mah:

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #8 u: 14-02-2007, 12:45:17 »
@ BigSaint: A ja taman krenuo mijenjati naslov teme, pa sam vidio da je već...pa sam dodao 5...ipak je moja 145 :crazy:

Znači sve OK?, To je tako serijski...sad mi je malo jasnije...

Mislio sam da jedini imam ručnu klimu :))) :color:
« Zadnja izmjena: 14-02-2007, 12:45:57 od JTD_Hunnter »

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #9 u: 14-02-2007, 19:16:19 »
Da, dobro su ti objasnili dečki, na prvoj slici je automatska klima, a na drugoj ručna klima (koja je inače i češća od automatske, koja je opet češća u Lusso FL2 modelima koji imaju dosta nabildanu opremu).

Inače plastike su jednake (osim naravno sličica na kontrolama i natpisa CLIMASYSTEM), ali mehanizmi "iza" se poprilično razlikuju  :hap:

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #10 u: 14-02-2007, 23:40:35 »
Da, dobro su ti objasnili dečki, na prvoj slici je automatska klima, a na drugoj ručna klima (koja je inače i češća od automatske, koja je opet češća u Lusso FL2 modelima koji imaju dosta nabildanu opremu).

Inače plastike su jednake (osim naravno sličica na kontrolama i natpisa CLIMASYSTEM), ali mehanizmi "iza" se poprilično razlikuju  :hap:

Dobro sada, pa nisam retardiran  :of  :crazy:

Mene je mučilo ono oko komandi, zašto se ne poklapaju sa crtežima...to mi je nekak glupo, i onda naletim na sliku automatske i vidim da mi je raspored komandi kako je tamo nacrtano, a ne kao na mojoj plastici... :?:

Uz to stvarno, moja mi je prva ručna klima koju sam vidio, čudno, ali istinito sve koje sam gledao prije moje su imale CLIMASYSTEM...

Pa pobognu znam šta je AUTO klima, nego moju još trebam srediti, pa nisam imao prilike vidjet kako radi pošto samo grije i odvlažuje... :mad:

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 1.9 JTDm 16 V Sportwagon
    • Split
    • www.designquarto.eu
« Odgovori #11 u: 15-02-2007, 15:18:26 »
Je da imam 146 sa Climasystemom, ali mislim da nema veze.

Tvoja dilema je: misliš da imaš Climasystem (klimu), ali ti je netko zamijenio sred. konzolu (pokrov) sa konzolom od auta sa ručnom klimom  :?:

Po svemu što si napisao moguće je da imaš autom. klimu - jedino me muči što si napisao da ti srednji okretni birač (brzina ventilatora) ima 5 pozicija,

jer ako je autom.klima ispod (climasystem) trebalo bi biti 6 položaja: 0, AUTO, 1,2,3,4.
« Zadnja izmjena: 15-02-2007, 15:21:21 od Vele »
Plava s efektom

...i zato pjevam da ne pojede me mrak...

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #12 u: 16-02-2007, 12:13:04 »
Pa da, ako računam i 0, onda imam 6 pozicija...kao 0, AUTO, 1,2,3,4, a piše mi samo 0, 1, 2, 3, 4...

Sad si mi opet pobudio crv sumnje :crazy:, pa da još jednom pitam ekipu sa ručnim klimama:

1. Da li i vi imate 6 pozicija na okretnom biraču od ventilatora, a piše ih 5 (0, 1, 2, 3, 4) :?:
2. Da li i vi imate odmagljivanje klimom na zadnjoj poziciji komande za ventilaciju, a da vam na toj poziciji nema oznake :?:
3. Da li vam sličice na lampicama iznad prekidača klime i unutarnje ventilacije ne odgovaraju prekidačima, iznad unutarnje cirkulacije mi je sličica za vanjsku cirkulaciju, a iznad prekidača klime sličica za unutarnju cirkulaciju (kada upalim klimu svjetli mi lampica sa nacrtanom unutarnjom cirkulacijom (po meni je tako na onima koji nemaju klimu, koji imaju onaj slider) :?:
4. Da li vam kad stavite na komandi temperature najnižu temperaturu (na automatskoj klimi pozicija LO), a tada vam je komanda ventilatora na prvom zubu (ne na 1, nego prvi zub na kojem se zaustavlja), pali ventilator na najjače i isto vrijedi za obrnuto kada je na najtoplijem :?:

Sorry što davim, ali nije mi jasno zašto bi to bilo tako zbrkano... :redf:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #13 u: 17-02-2007, 17:10:58 »
Ako imaš ručnu klimu, sve one oznake bi ti trebale biti kao na verzijama bez klime, samo što postoje dvije tipke za uključivanje klime, i za uključivanje recirkulacije zraka...

Ako imaš automatsku klimu, umjesto temperature imaš "brojke sa temperaturama", na ventilatoru imaš dodatno "Auto", na smjeru smijer puhanja isto ima razlika i ima dodatno "odleđivanje šajbe".
Isto tako ako imaš automatsku klimu, onda moraš imati i onaj okrugli senzor temperature gore iznad ključa.

Eto to je sve otprilike po čemu možeš onako od oka znati kakvu klimu ima auto, ako trebaš i sličice reci...

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #14 u: 17-02-2007, 19:34:24 »
Ako imaš ručnu klimu, sve one oznake bi ti trebale biti kao na verzijama bez klime, samo što postoje dvije tipke za uključivanje klime, i za uključivanje recirkulacije zraka...

Ako imaš automatsku klimu, umjesto temperature imaš "brojke sa temperaturama", na ventilatoru imaš dodatno "Auto", na smjeru smijer puhanja isto ima razlika i ima dodatno "odleđivanje šajbe".

Isto tako ako imaš automatsku klimu, onda moraš imati i onaj okrugli senzor temperature gore iznad ključa.

Eto to je sve otprilike po čemu možeš onako od oka znati kakvu klimu ima auto, ako trebaš i sličice reci...

Ma ti me nisi shvatio, znam ja kako vizualno izgleda automatska, a kako ručna klima, ali meni komande ne odgovaraju crtežima, plus imam odmagljivanje stakla klimom, jer kad stavim na smjeru ventilacije na najzadnju poziciju (tamo gdje CLYMASISTEM ima nacrtano ono MAX, a ja nemam ništa nacrtano) pali mi se klima i odmagljuje...

Plus ja imam onaj senzor u unutrašnjosti, iznad ključa na onom platnom presvučenom dijelu, onako okrugao je i ima kao rešetke

Imam ga, jel sam i dalje lud ili mi vjerujete da mi je možda plastika promijenjena...

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #15 u: 17-02-2007, 19:57:34 »
Ma ti me nisi shvatio, znam ja kako vizualno izgleda automatska, a kako ručna klima, ali meni komande ne odgovaraju crtežima, plus imam odmagljivanje stakla klimom, jer kad stavim na smjeru ventilacije na najzadnju poziciju (tamo gdje CLYMASISTEM ima nacrtano ono MAX, a ja nemam ništa nacrtano) pali mi se klima i odmagljuje...

Plus ja imam onaj senzor u unutrašnjosti, iznad ključa na onom platnom presvučenom dijelu, onako okrugao je i ima kao rešetke

Imam ga, jel sam i dalje lud ili mi vjerujete da mi je možda plastika promijenjena...

Ma shvatio sam ja tebe i lijepo ti objasnio koja je razlika između automatske i obične.

Ako imaš taj mjerač temperature, ako ti komande ne odgovaraju, ako ti klima radi kao automatska, e onda eto, netko je iz ovog ili onog razloga zamjenio konzolu  :rolll:

Offline gte

• Pripravnik
  • **
  • boxer power, Stelvio
    • Zadar
« Odgovori #16 u: 21-02-2007, 21:24:18 »
Hm teorija zavjere.... :))) :)))
Moje mišljenje je da ti je auto preživio totalku i loše je skrpljen pa mu je uvaljena stara plastika... :))) :crazy:
Za pravog alfistu ravna cesta je smetnja između dva zavoja...

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #17 u: 21-02-2007, 21:50:26 »
Hm teorija zavjere.... :))) :)))
Moje mišljenje je da ti je auto preživio totalku i loše je skrpljen pa mu je uvaljena stara plastika... :))) :crazy:

:)))Dobar si, ali onda na preko 190 ne bih mogao voziti jednom rukom, pa čak pustiti volan :crazy:, a mogu :wz...
Brijem da su talijani kada su ga uvozili promijenili tu plastiku jer je bila ili zgrebana ili spaljena cigarom, pa su stavili prvu koju su našli na otpadu...uz to na autu imam sve naljepnice, ono vernicatura originale, trajanje airbaga, selenia i ta sra..a, neznam koji im je ku..c bio da stave ovu od obične klime?

Ma to ti je to kad kupuješ auto iz druge ruke, a da neznaš šta je sa njim sve bilo, kao što Forest Gump kaže: Life is like a box of chocolates...auto super ide, ne dimi, odlično vuče i bolje da ne kopam dalje, jer tko zna šta ću još naći, ipak su to talijani bili posrijedi :wal: :wal:

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #18 u: 05-03-2007, 18:01:15 »
Evo klima mi radi, sve je u redu, ipak je automatska...bio kod hrastinskog i sredili mi sve za malo para, promijenili motorić od klapne za toplo hladno i sredili problem ventilatora tako da su zaobišli signal iz centraline od klime, ja super zadovoljan...

Preporučujem ih svima koji imaju problema sa klimom...

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #19 u: 13-03-2007, 17:37:40 »

ovako je kod mene autmatska klima na 146-ici  :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Fiuman

• Gost
« Odgovori #20 u: 14-03-2007, 12:29:30 »
i kod mene je identično -osim boje konzole :hap:

Offline Nino81

• Sa stažom
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #21 u: 18-03-2007, 10:43:32 »
osim ovih sr... sa motorom i klima me zeza da pojasnim:

2006 išao na servis jer je putila plina pogledali nafilali plin i rekli da je ok
prek zime sam ju probal upalit ali neće probam jučer upali al slabo hladi izgleda da ga je opet pustila
kaj mislite da bi moglo bit navodno da zna zezati neki ventil , ima ko sličnih iskustva, nek javi
Crazy for speed

Offline robi v6

• Član Alfa Kluba 7
  • Pripravnik
  • *
    • Buzet
« Odgovori #22 u: 18-03-2007, 17:48:37 »
Možda negdje pušta plin

Offline sven

• Sa stažom
  • 33
    • ZG
« Odgovori #23 u: 18-03-2007, 17:51:55 »
Nek ti ponovo napune plin ali u boji pa da vidiš ako negdje pušta, ili je možda isparivač ili kompresor otišao..
Il silenzio della notte è stato brutalmente disturbato dalla musica del mio Alfa Romeo...

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #24 u: 18-03-2007, 18:03:05 »
kak će hladit kad vani nije vruče  :?:
Spider 115

Offline Nino81

• Sa stažom
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #25 u: 18-03-2007, 19:31:47 »
ma nemam pojma nisam baš expert bila je več napunjena sa bojom i išao sam na kontrolu nakon mjesec dana i sve ok no nakon 6 mjeseci je opet pustila
idem za dva tjedna na brutala servis u vezi motora pa budem odma i to riješio
Crazy for speed

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #26 u: 20-03-2007, 10:45:30 »
ma nemam pojma nisam baš expert bila je več napunjena sa bojom i išao sam na kontrolu nakon mjesec dana i sve ok no nakon 6 mjeseci je opet pustila
idem za dva tjedna na brutala servis u vezi motora pa budem odma i to riješio

Negdje pusta, vakumirajte sistem, pa vidi opet, ako je problem u instalaciji, odvezi nekom da pregleda.... je skidano sta...kiler lime...itd?

Offline Nino81

• Sa stažom
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #27 u: 21-03-2007, 20:32:40 »
bok dečki ak bi se mogo nadovezat ovo kaj vi imate je ručna  klima u oba dve varijante
  unapred se ispričavam ak pišem gluposti teza je sljedeča
kod ručne klime korisnik ju sam temperira znači ručica na hladno i ventilator po želji od 1 do 4
i sami ju gasimo. automatska znači ima digitalni sklop i nasebi sustav senzora znači natipkam ju na 20 upali se i kada u kabini dosegne 20 stupnjeva
sustav se isključi kada pređe s 20 nadalje opet se sam upali , akod ručne braco gasiš i pališ po fiilingu
Crazy for speed

Offline Nino81

• Sa stažom
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #28 u: 26-04-2007, 23:13:53 »
Neki senzor z...al
Riješen problem hvala na pomoći ! :clap:
Crazy for speed

Dream

• Gost
« Odgovori #29 u: 25-01-2008, 09:28:47 »
..dakle ovako...

Pošto nema nešto love za novu alfu, 145-ica ide na generalku i ubacuje se unutra 1.7 8v Boxer iz 33-jke.
Dakle zanima me kolko je isplativo nać rabljenu kimu od 145-ice (ili neku koja paše) i ugrađivat ju u auto,
dal ima puno zezancije i kolko bi taj pothvat mogao koštat..