Ja sam prije par mjeseci kupio upravo 147jtdm pa ti mogu o iskustvima malo.
Promijenio sam ulje i filtere i jedino kaj me još muči je kaj mi nekaj malo lupka na podvozju (čuje se klocanje pogotovo dok lijevo desno idem volanom), sutra ga furam mehaničaru pa javim kaj je i koja je cijena. Kad sam kupovao dignuo mi je mehaničar auto i nikaj nije bilo, tek je nedavno počelo klocat.
Potrošnja mi je zasada 7,2L ali puno sam se ganjao po autocesti (ljeto i to) otkad sam je uzeo pa prosječna potrošnja možda nije baš realna budući da mi na nekoj normalnoj vožnji guta oko 4-5L (barem prema kompjuteru).
U svakom slučaju uvijek sam htio Alfu i nisam nimalo razočaran kaj sam je uzeo jer zbilja uživam u vožnji s njom.
Usput, ove spike tipa "bježi od Slovenije", "bježi od Austrije", "Belgija je zakon" i slično su totalne gluposti...
Svugdje možeš naići na super auto i na kramu, činjenica gdje ga uzimaš zbilja ne igra ulogu (ne govorim o cijeni)... Najbitnije je da ti se auto sviđa i ako ti se sviđa onda ga odeš pogledat i ako nije krama i sve je u redu s njim - uzmeš ga...
Moj je uvoz iz Njemačke i očuvan je ko nov, motor radi vrhunski i još da sredim ove mehaničke sitnice i sve je super... A mnogi su mi govorili da "bježim od Njemačke"...
Cijena je bila 5200€, btw...