Dragi Alfisti, imam jedan problem pa tražim vaše savjete pomoć..

Veliki sam ljubitelj Alfe 147 sa motorom 1.9JTD, to je bila ljubav na prvi pogled, samo o njoj razmišljam svi ostali auti su banzeki naspram tog auta.. Napokon sam došao u to doba kada imam 21. godinu imam posao i ulazim u dužničko ropstvo kao i ostatak naše društva, odnosno dižem kredit za kupnju automobila cca 7000 EUR.
Velika mi je želja uzeti navedeni auto, al postoje par velikih problema koji me spriječavaju da uzmem taj auto, odnosno razum mi govori da ga ne uzimam , a srce da ga kupim što prije..
RAZLOZI:
1. pošto sam ja mladi vozač, spadam u kategoriju mladih vozača tu si i naši mutavi zakoni :/ i bez obzira što imam položenu i C kategoriju (motorna vozila čija je najveća dopuštena masa iznad 7.500 kg) , nesmijem voziti auto jači od 75 kW

, a koliko sam vidio ne postoji Alfa 147 1.9JTD koja ima manje od 85 KW

, a benzinac ne dolazi u obzir pošto strogo želim dizel jel sveukupno dnevno radim 100km putujući na posao i natrag.
Razlog zbog kojeg bi riskirao i uzeo navedeni auto je to što moj prijatelj već 3 godina vozi auto Golf IV 155konjskih snaga i nikad mu policija nije ništa prigovorila, a također spada u kategoriju mladih vozača premda je stariji od mene 2 godine
2. razlog je što sam relativno novi ljubitelj Alfa i nerazumijem se u njih, svi govore joj Alfa to ništa nevalja, kvari se, skupi djelovi, a opet čitam po forumima i svi ih hvale pogotovo 1.9JTD motore , nebih htio kupiti "mačka u vreči" i cijelu plaću baš trošiti na auto..
Sad zašto sam ja sve to tu napisao, želim čuti vaša mišljenja, dali da uzmem navedeni auto s obzirom na 7000EUR da se nać auto koji je 2001, 2002.godište sa 100 000, 200 000 tkm.. i kakve su kvalitete i potrošnja, amortizacija... Zahvaljujem =)