da koja bljuzga :rolll:
1.4 TS nije nimalo pretezak za taj auto....
ja sam ga vozio 5 godina i snjim napravio preko 100,000 km pa valjda nekog vraga znam
nijedan jedini auto iz te klase sa 1400 ccm ne ide ni priblizno slicno, on ima mali okretni moment i svu svoju snagu daje iznad 4500 rpm i zato ga treba stalno vrtiti i saltati sto je apsolutni gust,
jer iz toga auta treba znati izvuci svih 103 ks, a ne kao panj sjesti na gas i cekati cudo, i upravo je to gust tog auta jer kada njega naganjas iz auta izlazis polomljen i umoran kao nakon dobrog sexa.
to je fenomenalni i trajni motoric koji 145-icu na ravnome natjera do 195 km/h,
znaci nikavi golfovi i astre ( 1.4 ili 1.6 ) nemogu mu blizu, a ukoliko imas zelju stedjeti na otvorenoj cesti potrosnja pada do 6,8 lit ( vise puta dokazano)
i kao + svega toga a to mozes i seba pitat, 1.4 ima jaaako kratke prijenosne omjere u mjenjacu i to je gust za pipiiii...dit

zato bez prica tipa, ja sam napravio dir i ja znam, jer neznas dokle ga ne isprobas u svim uvjetima...
meni koji sam takoder vozio cijelu gamu modela 145, nema nikakve razlike izmedu 1.4 ili 1.6 na brzinama ispod 140 km/h
a osobno najbolje sam se zabavio i dojam najbrzeg mi je ostavio boxer 1.7 16v.....cak bolji nego