0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
(Image removed from quote.)
BENZINA1.4 Turbo 135 cv1.4 Turbo 160 cv1.6 Turbo 180 cv1.8 Turbo 195 cv DIESEL1.6 Turbo 105 cv1.6 Turbo 120 cv2.0 Turbo 170 cv2.0 Turbo 190 cv
još da plin ubace seriski
valjda ovi turbaci neče bit iste kopije onih koji če ič u bravo s eventualno reprogramiranom elektronikom, to nebi bilo lijepo jer slične su transplatacije pokušali napravit početkom 90ih (lancin 1995ccm turbo) u 164 i sječam se da je taj motor bio gotovo kompletno bojkotiran od strane alfista iz čistog principa jer se znalo čemu vodi, pa su bili prisiljeni uzeti "stari i zaboravljeni" al dobri 2.0 V6 iz 90ice i montirali mu turbo i tako je svetogrđe barem neko vrijeme bilo pošteđeno, nadam se da ne čeka i ovaj model slična subina
uvik je u životu tako da jedno dobiješ,a drugo izgubiš.tako je alfa izgubila dio svoje osobnosti kad je ušla pod fiat-a,ali je zato dobila na prodaji,komercijalizaciji i kvaliteti!to je moje mišljenje :color:
Ma nema veze sad te stvari, idemo pogledati činjenice. Italija je tržiše broj 1. kako za Alfu općenito tako i Alfu 147. A situacija je sljedeća:U Italiji se proda daleko više dizelaša nego benzinaca. Konkretne brojke za Alfu 147 u 2005. godini: 5.469 benzinaca i 30.227 dizelaša, 2004. godina: 5.230 benzinaca, 34.832 dizelaša. Izvor http://www.interautonews.it/statisti...alia/it011.xls (B= benzina, G= gasolio (dizel)) i još statistika InterAutoNews: Statistiche auto Industria automobilistica Concessionari Mercatoautomobilistico Immatricolazioni Passaggi di proprietŕ Automotive Veicoli commercialiVeicoli industriali .Znači svih benzinaca zajedno (1.6 , 2.0 i 3.2) nekih 5500 komada. Sad se postavlja pitanje isplati li se razvijati posebnog benzinca zbog par tisuća komada godišnje kad već ima zajednički Fiat/Alfa/Lancia? Meni je bitno da dobro ide, da me ne može bilo tko prelaziti po cesti, a da li je taj isti motor u Fiatu ili Lancii uopće me ne zanima. Evo Alfa 147 ima vlastiti motor 1.6 TS sa 105 ks, pa kakva korist od njega, ja ga nikad ne bih ni proizvodio da ne ruši ugled Alfe na cesti.