Pa da tako ja mislim,Alfa Romeo 159 je odličan automobil ali je loš ALFA ROMEO...danas su druga vremena i svi proizvođači slijede iste standarde...ta klasa u kojoj je 159-ka bmw 3,audi a4,meca c,jaguar x,honda acord itd su manje više svi isti...alfa za razliku od njih ima povijest i image koji mi najviše poštujemo zbog prošlih vremena,imaju duha u sebi na neki način,ima ljepši dizajn i bolje vozna osobine od njih i to je to...razlike u svemu ostalome su malene i od tih auta ljudi si kupe onaj koji ima se sviđa najviše i neče pogriješiti sve su to super auti a kaj se tiče mene i vas mi bi uzeli alficu i tako to ide,jer ju volimo kao marku.A sad zamislite da je alfa 159 došla na tržište ovakva,da je rasno dizajnirana,niža za 20 cm,duga ko i sad,malo šira,da je laganija,da se sjedi nisko,da je unutrašnjost skučena,jednostavno sportska sa dozom talijanske šlampavosti,za prostor i bunker tu nema mjesta,močni motori i zadnji pogon sa perverznim voznim osobinama.Kao takva bi se prodavala 10 puta bolje nego sad uvjeren sam,bila bi klasa za sebe s kojom se ništa nebi moglo na tržištu uspoređivati i takvu bi ju prepoznali svi a sad je samo ljepi auto premium srednje klase...
Ovako priča današnji šef alfe i fiata za buduće alfe i nadam se da če giuliete biti takva kakvu ju ja želim i on :wz