Ja nemam nikakve 'opipljive' informacije oko cijene Giulie. Tehnički sam zato imao. Jednostavno za financije treba imati neke druge izvore. No otprilike se zna cijena početnih modela, to sam i rekao otprilike koliko bi trebalo biti, a sve ostalo bi me iznenadilo.
Eno na FB su neki tavili da u Italiji

ide za nešto preko 73 tisuće eura. Ako su CC kočnice u serijali onda je to ekstra jer je takav BMW M3 skoro 89 tisuća eura. Naravno sve cijene u nas će biti kud i kamo drugačije, što zbog AC-a, a još više radi naših brutalnih trošarina na skupa vozila sa višom emisijom CO2.
Rekli su na prezentaciji da će svi motori biti aluminijski. V6 dizel neće biti u startu, to je rekao i šef razvoja Philipe Kreif u više navrata. Moguće je staviti ako za to bude potrebe, a isti će ići sigurno u D-SUV (valjda će ga Bandit kupiti da se vozi ko gospodin

:) te E-sedan. Ne bi trebao biti identičan ovome poznatom VM Motori (sada u 100% vlasništvu FPT-a) sa CGI blokom nego bi promjena trebala uključiti minimalno prelazak na aluminijski blok.
Ako su rekli da će iti aluminijski motori to je znak da neće biti FIRE-a. No to ne znači da kasnije, čak možda u Giuliji, neće biti nasljednika FIRE motora koji će imati aluminijski
open deck blok. Ne znam obujam, možda i dalje bude 1.4 litre(moguće da će biti 1.5 ili 1.6 verzija no samo duži hod), no imati će DI moguće u kombinaciji sa MA pa će turbo rupa biti jako zakumuflirana i potezat će vrlo lako moguće dosta bolje nego 159 2.2 JTS u svojim jačim verzijama gdje bi trebao ići do 180 KS.
Ti novi motori su 'procurili' na Teksidovoj prezentaciji. Za one koji ne znaju Teksid je dio FCA, a između ostalog je specijalizirana firma za proizvodnju blokova i glava motora i to ne samo za FCA nego za vanjske naručitelje.