Just my 2 cents...
PREDNJI KRAJ
- agresivan, ali bez elegancije;
- središnji dio izgleda vrlo dvodimenzionalno, kao da se "nabio" uz zid tj. kao da su u zadnji čas odlučili skratiti auto za 2-3cm;
- vrlo okomit, pogotovo prijelaz prema boku - samo po sebi nije loše, ali ne paše sa izbačenim kukovima i stražnjim krajem koji se suzuje;
- svjetla bez jasne ideje, kao spljoštena od bmw-a 1; jako "šire" prednji kraj, ali bez ideje šta napraviti s dlr/led-om, leća nedovoljno izražena; "spljošteni" prijelazi i udubljanja oko spoja svjetala sa scudettom;
- ružan rez/spoj haube i prednjeg kraja - sa ovako jako profiliranom haubom rez djeluje neuredno (možda bi bilo bolje da hauba ide do svjetala, da je rez nekako sakriven, ili da završava iznad svjetala i maske kao sad, ali da bočno ne prati uzdužnu liniju auta nego liniju profilacije haube - kao npr Aston Martin ili prošli Audi A6)
- najveći minus - ŠTA SA TABLICOM (po XXX put, 99% auta na cesti ima tablicu normalne veličine, dizajnirati velikoserijski auto koji to zanemaruje je po meni veliki minus)!?
BOK
- kotači djeluju premalo - djelomično je zaslužan dizajn felge (tanki zobljeni krakovi), a djelomično su i stvarno skoro dimenziju-dve manji od konkurencije (guma 285/30r19 = promjer 654mm, dok M3 ima stražnje 275/35r19 = 675mm, Audi S4/RS4 265/35r19 = 668mm, a npr. Insignija OPC 255/35r20 = 687mm)
- kvake nezgrapne
- pragovi bezveze (čemu služi tamna letvica-ispupčenje?)
STRAŽNJI KRAJ
- svjetla nemaju ništa zajedničko s modernim prethodnicima - 155, 156, 159; nekakav C profil osvjetljenja i duboka središnja uvala slična Kia Optimi.
- nes(p)retno složena donja polovica karoserije i branika - vizualno sužuje i povišuje auto, pogotovo sivi dio koji se povija prema dolje prije ruba/kuta karoserije, u ovoj top verziji naglašen dodatnim C otvorom (dobar promjer kako "proširiti" auto - Fezza California T, Audi S3/S4 - difuzor ili preudo-difuzor idu skoro do ruba/kuta, prijelaz nije blago zakrivljen).
Sve u svemu, nije loše, ali koliko su napumpali atmosferu očekivao sam više, tj. budući velikoserijski klasik ovog desetljeća, slično kao 156 90-ih.
Nadao sam se ovakvom rješenju (po meni sličan ali bolje uravnotežen dizajn, ima "link" s prošlim modelima):

POZITIVNO
- boot lip spoiler je originalan
- novi znak s manje boja i polja - nadajmo se da manje blijedi i duže traje :hehe:
Nadam se da će vozačko iskustvo

modela opravdati očekivanja, te da će cijela gama biti cjenovno prihvatljiva... Možda mi se više svidi kad ih budem vidio puno na cestama, pa se priviknem