16-06-2026, 06:20:35

Autor Tema: Povratak Giulie  (Posjeta: 374432 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • MG HS
    • Fiume (RI)
Odg: Povratak Giulie
« Odgovori #960 u: 26-09-2014, 19:39:48 »

Giulia 2015

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #961 u: 26-09-2014, 22:44:34 »
eh sad... kada bi barem tako izgledala... ali nekako sumnjam...  :craz

:cigara: :cigara:

barba Oro

• Gost
« Odgovori #962 u: 26-09-2014, 22:46:22 »
eh sad... kada bi barem tako izgledala... ali nekako sumnjam...  :craz

Ma ova svitla i njuška su nekako bzze   :hehe: :hehe:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #963 u: 26-09-2014, 22:48:28 »

Ma ova svitla i njuška su nekako bzze   :hehe: :hehe:

ti imaš još fobije od MiTa...  :hehe: doduše, ovi farovi bi mogli biti malo veći... ovako mi bacaju na onog japanca koji je nam je sudio protiv Brazila...

barba Oro

• Gost
« Odgovori #964 u: 26-09-2014, 22:57:40 »
ti imaš još fobije od MiTa...  :hehe: doduše, ovi farovi bi mogli biti malo veći... ovako mi bacaju na onog japanca koji je nam je sudio protiv Brazila...

:ne2: :ne2:  TRAUME  :hehe:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #965 u: 26-09-2014, 23:01:34 »
nije da te ne razumijem  :hehe:

malo off ali sjećam se i danas kako si jednom napisao post ili ispričao uživo iskustvo nakon probne vožnje mita u AC-u u ST... "eksplozija snage" je mislim bila u igri...  :hehe:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #966 u: 26-09-2014, 23:05:49 »
nema linija na haubi koja spaja scudetto i retrovizore...meni je alfa bez toga nedorečena :D 
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Anton

• Gost
« Odgovori #967 u: 26-09-2014, 23:15:58 »
meni su osobno višebojne alfe dosta nedorecene... smatram da linije boje narusavaju linije vozila.... :icon_biggrin:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #968 u: 26-09-2014, 23:32:42 »
meni su osobno višebojne alfe dosta nedorecene... smatram da linije boje narusavaju linije vozila.... :icon_biggrin:
moje višebojne linije su pravilno napravljenje pa lijepo dijele haubu na dva dijela...zadnja vrata od prednjih..i tako haha
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

barba Oro

• Gost
« Odgovori #969 u: 26-09-2014, 23:51:30 »
nije da te ne razumijem  :hehe:

malo off ali sjećam se i danas kako si jednom napisao post ili ispričao uživo iskustvo nakon probne vožnje mita u AC-u u ST... "eksplozija snage" je mislim bila u igri...  :hehe:

:ne: :ne:   

Sad si me sjeba, idem tražit post  :rolll:

barba Oro

• Gost
« Odgovori #970 u: 26-09-2014, 23:57:55 »
« Zadnja izmjena: 27-09-2014, 00:04:57 od barba Oro »

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #971 u: 27-09-2014, 00:10:52 »
to je to...  :hehe: prepričao si ti to uživo par tjedana kasnije u Oštru... onako iskreno, bez ustručavanja  :funny:

barba Oro

• Gost
« Odgovori #972 u: 27-09-2014, 00:11:58 »
to je to...  :hehe: prepričao si ti to uživo par tjedana kasnije u Oštru... onako iskreno, bez ustručavanja  :funny:

mogu mislit  :funny:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #973 u: 03-10-2014, 20:34:27 »
Marchionne 03.10. u Parizu:

Proizvođač automobila (FCA) će predstaviti prvi novi Alfa Romeo u lipnju sljedeće godine, a proizvod će biti "u rangu, ako ne i bolji" od vrhunskih njemačkih proizvođača automobila

A mene podsjeća na naše političare  :hehe:
« Zadnja izmjena: 03-10-2014, 20:35:13 od Božen »

"Some cars take your breath away"

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #974 u: 03-10-2014, 20:39:33 »
Usput san pronašao i neki zanimljiv PS :)

"Some cars take your breath away"

barba Oro

• Gost
« Odgovori #975 u: 03-10-2014, 21:42:13 »
Bog te pomoga, šta je tu zanimljivo?

Curly

• Gost
« Odgovori #976 u: 03-10-2014, 22:00:42 »
ni meni se ova ideja baš ne sviđa :(

Offline darkoqv

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #977 u: 03-10-2014, 22:05:34 »
:hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:
Jebate ko barka je,nikad kraja.Prepredugacka. :da:
Cuore Sportivo

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #978 u: 05-10-2014, 19:21:50 »
Marchionne 03.10. u Parizu:

Proizvođač automobila (FCA) će predstaviti prvi novi Alfa Romeo u lipnju sljedeće godine, a proizvod će biti "u rangu, ako ne i bolji" od vrhunskih njemačkih proizvođača automobila

Prvi put je to rečeno prije nekih mjesec dana, točnije kada je Montezemolo imao presicu povodom ostavke pa mu se se Sergio zahvaljivao. Sve u biti ide prema planu i to je to, mule viđene... Očekujem iduću seriju špijunki u prvom tromjesečju sljedeće godine.

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #979 u: 05-10-2014, 21:40:07 »

:funny: :funny:

upravo tako, ovo izgleda katastrofalno  :hehe:

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #980 u: 13-10-2014, 13:13:14 »
Za Giuliu ide skroz nova I4 motorizacija kako dizel tako i benzin, dizel veći od 2.0 JTD, a benzinac veći od 1.75 TBi.

Offline darkoqv

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #981 u: 13-10-2014, 15:41:27 »
Citao sam nesto da spremaju novi 4-oro cilindras od 2.000ccm. :da: :?:
Cuore Sportivo

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #982 u: 22-10-2014, 15:57:55 »
Tko zna talijanski?

Citat:
e' notizia di ieri che nell'area di Cassino è cominciata la selezione per le forniture per la berlina media Alfa prevista in produzione dal prossimo anno, notizia uscita fuori a causa di incontri dovuti alla cig in alcune fabbriche, anche dell'alto casertano, specializzate in pannelli

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #983 u: 22-10-2014, 16:00:25 »
google :)
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline ..miha..

• Sa stažom
    • N. Marof
« Odgovori #984 u: 22-10-2014, 16:37:44 »
c/p forum

Ovaj 2.0 I4 benzinac je za sada samo i jedino Alfin. Dizajn je sličan onom Hurricaneu i u biti je ista familija motora ali Alfa ima svoj dizajn glave. Inače tko prati Chryslerove oznake motora, mislim na kodna imena, onda zna da ime motora označava samo dizajn glave, a ne i samu porodicu. Taj Alfin motor će imati jako sličan dizajn komore kao Maseratiev V6 ali ne i identičan što možda vodi ka tome da će Alfa imati možda i nešto drugačiji V6 nego Maserati ali u ovom trenutku nemam takva saznanja.

Sama familija tih novih benzinaca je skroz nova i modularni su te je zajedničko da im je obujam cilindra 500 cc. Sama izvedba može biti 2, 3, 4, pa i 5 ili 6 rednih cilindara, ali sumnjam da ćemo ta dva zadnja filma gledati, vjerojatno niti nema potrebe. Uostalom V6 je kraći od rednog 6, a u pravilu je i lakši.

Sada malo o dizelima. Zadnji plan je imao ucrtan pored toga što je 1.9 narastao na 2.0 da onaj sa 5 cilindara sa 2.4 naraste na 2.5. To i nije bilo nemoguće ali nisu niti imali vozilo da to iskoriste pa mi taj 2.5 I5 nikada nismo vidjeli.
Na kraju vjerojatno 2.0 postaje povijest mada naravno ne za sva vozila i ne tako brzo, a mijenja ga novi 2.2 I4 koji koliko imam info sa 2.0 veze nema nego se radi o skroz novom motoru. Moguće i da je alu blok ili pak CGI, to ne znam. I opet ne treba ni tu I5 kada za veće ima 3.0 V6.

Gledam sada malo što Talijani kažu o budućim motorima i čude se neki kako Alfa vjerojatno ide na 2.2 I4 dizel.
U biti 4 motora su manje više sigurna po tome:
- 2.2 I4 dizel
- 3.0 V6 dizel
- 2.0 I4 benzin
- 3.0 V6 dizel
U tom smislu je zadovoljena ona forma sa prezentacije oko CD2(kapacitet cilindra ~500 cc) i CD3(kapacitet cilindra(kapacitet cilindra ~550 cc). Ostaje samo pitanje najmanjeg benzinca označenog kapacitetom cilindra CD1. Moguće da su ovo samo motori za Giuliu i da će se tu koristiti novi aluminijski 1.75 TBi sa naravno manjom snagom nego kod 4C odnosno Giuliette QV. Misliim jasno je da se kod plana puno toga krije i mislim da je iluzorno očekivati da će cijela kompanija Alfa Romeo imati 5 agregata jer previše je tu segmenata automobila.

Inače nebi me dugoročno iznenadilo da 1.6 JTD evoluira sa provrtom od 83mm, alu blokom i bude jednog dana 1.75/1.8 JTD. Istodobno sam mišljenja da 1.3 JTD ide u povijest i da tu vrlo lako moguće dolazi 3-cilindraš obujma do 1.5 litre.

Giulietta dobila jedan novi motor pa je tako sada u ponudi 1.4 Turbo Multiair sa 150 KS.

Kako je to originalno FIAT motor javljam kako je GM Powertrain za Opel napravio Euro 6 2.0 CDTI, a specke su sljedeće:
- 170 KS pri 3750 o/min
- 400 Nm pri 1750-2500 o/min
- Euro 6 uz pomoć SCR-a, znači ima AdBlue tank
- kompletna revizija dizajna glave cilindra
Mislim da su to najbitniji detalji.

Kada promatram koliko su u FIAT-u uložili u novi 2.0 JTD, gdje injektori opet imaju njihove patente mada ih proizvodi Bosch, mislim da bi on mogao preživjeti i kao entry level dizel moguće ne više od 150 KS za buduće Alfe. Dalje garant preuzima novi (vjerojatno) aluminijski 2.2 za kojeg vjerujem da će dolaziti samo kao tein-turbo setu-up, nešto slično kao Mercedescov 2.1 dizel, što zbog momenta na niskim okretajima, što zbog eko normi koje je na taj način koliko znam lakše postići, a Alfa će biti premium da opravda skuplji agregat u proizvodnji.

I naravno osvrt na twincharger. Ako se ide sa njim na jače verzije sa oko 320 KS, a kažu da između ostalo i to testiraju, to dobrim dijelom ako ne i potpuno može značiti izostanak 3.0 V6 bi-turbo motora slabijih od 350 KS. Naime twin-charger setu-up za razliku od verzije sa jednom turbinom na toj razini snage znači i izostanak turbo-laga što je za premium limuzine od iznimne važnosti.

I sada dalje, vezano je za Alfu...

Ovo je što imam info. Polu-monocoque sa kombinacijom aluminij+HSS(High strength steel), a daljnja štednja će doći koristeći aluminijski ovjes, upotrebom karbonskih vlakna, te naprednih plastični materijala koji se na engleski točno zovu reinforced injection molded direct metal replacement components. Za one koji znaju točan prijevod neka prevedu, a koji tehnički možda znaju točno objasniti molio bih neka objasne.
To je priča za cijelu familiju modela na Giorgio arhitekturi koja je po FCA klasifikaciji drugi korak od tri ka uvođenju aluminija u proizvodnju.
Baš zbog upotrebe aluminija su dva čovjeka iz na čelu Giorgio projekta.

Alfa Romeo je projiciran kao "centar izvrsnosti" FCA za primjenu novih naprednih materijala. I u biti zamisao je da se više oslanja na malu masu i zabavu u vožnji nego na super snažne motore.
Sa druge strane imate Jeep koji je centar za 4x4, uostalom oni imaju sustav sličan Torsenu koji su razvijali u suradnji sa vanjskim firmama. E sada je moguće da će Alfa za 4x4 koristiti Jeepov sustav.
« Zadnja izmjena: 22-10-2014, 16:38:52 od ..miha.. »

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #985 u: 22-10-2014, 19:06:40 »
ovo sve tako lipo zvuci  :clap:
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #987 u: 22-10-2014, 20:47:16 »
c/p forum
...

...
- 2.2 I4 dizel
- 3.0 V6 dizel
- 2.0 I4 benzin
- 3.0 V6 dizel

Ovo su inače moji napisi, a izvor je sa dvojnom američko talijanskom adresom. Moja je sreća da zna engleski jer ja ne znam talijanski. zato sam i pitao točan prijevod onoga gore. Tipa ne pitam čime se bavi ali ima informacije koje često nitko nema.

Situacija je sljedeća. Alfe će se izgleda raditi u Cassinu. To je informacija koja se zna već preko pola godine. proizvodnja Brava i Delte je stala i sve se sprema za Alfu. Kako će se koristiti dosta aluminijskih dijelova je cijeli proces iznimno delikatan ali zato i cijelom operacijom upravljaju dva čovjeka iz Ferraria koji poznaju takav vid proizvodnje sa velikim udjelom aluminija. Sam razvojni tim je u Modeni, ranije u napuštenoj Maseratievoj zgradi, sada u napuštenoj iIrisbus-Orlandi zgradi(za one koji ne znaju Irisbus je bus kompanija Iveca). Uglavnom stvari koje cure u javnost su od kooperanata tipa velike narudžbe aluminija koja starta sljedeće godine.

Jedna jako bitna stvar je da Alfa izričito ne smije biti FIAT. Ona je klasu ako ne i dvije iznad FIAT-a i to se mora prikazati kroz tehnološki nivo proizvoda. Motorizacija, ovjes, pogon, sve to mora biti vodeće u biznisu. Sa tim ciljem se razvijaju ili su se razvili u potpunosti novi motori, a novi mjenjači su u razvoju. Isto tako se specijalno za Alfu razvija nova modularna platforma sa stražnjim pogonom kodnog imena Giorgio. Ovo nije skraćenai Maserati, ovo nije skupi Chrysler, ovo je nešto 100% novo i razvijano da se po prvi puta koristi u novom Alfa modelu.

Nadalje o motorizaciji. Ima jedna lijepa slika koja je i službena.

Kratica CD označava obujam cilindra i to je okvirno. Konkretno CD2 je obujam cilindra od 500 ccm. Kada se to prevede sa slike imat ćemo sigurno 2.0 I4 TBi, 3.0 V6 TBi, 3.0 V6 JTD. CD3 je jasno veći obujam nego CD2 i to je kako sve upućuje, a glasine su duge i ja imam već dugo info o tom obujmu, 550 ccm za cilindar odnosno radi se o 2.2 JTD motoru. Ostaje samo pitanje što je CD1 no vrlo lako moguće da je to okvirno 450 ccm po cilindru odnosno da ovaj novi 1.75 TBi nastavlja život.

Za Alfu se radi skroz novi 2.2 JTD sa kako se čini aluminijskim blokom. Ide se na twin-turbo verziju, čak moguće da obje snažnije sa kojima se cilja na 190 KS odnosno 220/230 KS budu twin-turbo. Znam da se testiraju dva različita setu-upa dviju turbina, jedna je garant sekvencijalna, druga pretpostavljam paralelna. Krajnji rok serijske proizvodnje je mjesec rujan sljedeće godine.

Cijela nova familija 2.0 benzinskih motora koja bi trebala dijeliti blok sa obje strane Atlantskog oceana, a gdje će Alfa imati drugačiji dizajn glave, je jasno najavljena još u 5. mjesec sa balansnim osovinama. U biti jasno na shemi stoje Multiair, kontra-balansne osovine, direktno ubrizgavanje, twin-scroll turbo.
Konkretno za Alfu se testira sa 3 različita set-upa prisilnog upuhivanja zraka, a to su naravno 1 turbina, 2 turbine, mehanički kompresor + turbo. Vrlo vjerojatno će se na konačnom proizvodu koristiti 2 od te 3 solucije. Cilj je kod najjačih verzija imati snagu u rangu 320-340 KS.

barba Oro

• Gost
« Odgovori #989 u: 22-10-2014, 21:42:54 »
 :hehe: :hehe: