02-07-2026, 17:01:36

Autor Tema: Kupovina : Alfa 166 2.4 JTD  (Posjeta: 37408 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Boxer

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Kupovina : Alfa 166 2.4 JTD
« Odgovori #30 u: 04-02-2007, 19:36:22 »
166 i spuštanje si ne  pašu, to je velik i udoban auto napravljen za cruising a ne za ganjanje od semafora do semafora i vožnju trke spretnosti i čunjeva.
Ja nikad nebi uzeo spuštenu 166.156 možda ba al 166 nikako, i još k tome dizela :ne2: :ne2:

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #31 u: 04-02-2007, 20:06:21 »
166 i spuštanje si ne  pašu, to je velik i udoban auto napravljen za cruising a ne za ganjanje od semafora do semafora i vožnju trke spretnosti i čunjeva.
Ja nikad nebi uzeo spuštenu 166.156 možda ba al 166 nikako, i još k tome dizela :ne2: :ne2:

A malo kraći federi nisu loša stvar, auto vizualno puno ljepše izgleda i nema tak velike rupe do blatobrana.

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #32 u: 04-02-2007, 20:33:03 »

A malo kraći federi nisu loša stvar, auto vizualno puno ljepše izgleda i nema tak velike rupe do blatobrana.

:da: :da:

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #33 u: 04-02-2007, 22:40:34 »

isitna 166 TI je spuštena 15mm sprijeda i 10mm iza i puno bolje izgleda a još ima i 18 cola felgu sa 235/40 gumama i to je dobitna kombinacija

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #34 u: 05-02-2007, 07:47:23 »

Ma decki, nemam ja nista protiv da je malo spusten, a i slazem se da spusten bolje izgleda, ali napisao sam da sam imao vec spustenu alfu i kako sam vec napisao jednostavno za moje prilike i namjenu auta (a to mi je nazalost jedini auto) jednostavno mi to nikako ne odgovara.
Zaljubljenici u njemacke aute su ljudi koji i od penisa vide vaginu !

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #35 u: 05-02-2007, 08:54:16 »

Auto izgleda stvarno lijepo i ovaj tuning mi zvuci ludo i jako privlacno, nazalost ovaj tvrdi ovjes i dodatno spustanje mi nikako ne odgovara jer nazalost nemam mogucnosti za drugi auto pa moram voditi racuna o obitelji, a i cesto se vozam po moru i oko kamenjara za koji mi je i standardna visina 166ice na ovoj koju imam prilicno niska. S druge strane posto kupujem drugu 166icu i na cijene odlucio sam definitivno uzimati iskljucivo stvarno full opremu. Da imam mogucnosti za drugim autom ovaj tvoj bi mi svakako bio favorit jer je predivan auto. Vjerujem da ces ju lako prodati ! BTW kolika je cijena ?

ovo bi ti bio lijepi ubod, zavisi kolko para kolega trazi, sad bi ti jos i televiziju unutra kak da ne. Pa nisi ti Genscher  :da: :da: :hehe: :hehe:, hoces jos i prikljucak sa GPS za PC ko Maybach :?: :?:

Procitaj pocetak mog obrazlozenja zasto ne, a onome da je prenizak moram dodati da vrlo cesto zena vozi auto kojoj vodjenje racuna o rubnjacima i visini auta opcenito nije bas vrlina, znam jako dobro o cemu pricam jer sam spustenu alfu vec imao.

ma mala sala, nisam ni tak ni mislio, u biti smo istog razmisljanja. Vec kad se kupuje 166 po mogucnosti Full i to najbolje da bude djabe. Na zalost djabe nema ni u stare babe, tako da se ipak nesto mora platiti.
Optika je jedno a udobnost drugo. Boxer samo da te malo poducim u 166 liniji.
Na osnovi velikog razmaka kotaca naprijed nazad te spura, je stvar da toliko ne gubis na Komforu, a uz to dolazi jos ovjes 166-ce. Nije na 66-ici ko na masu drugih autiju da imas osjecaj da se vozis u Go-Kart-u. Meni je to isto bila sporka jer nisam znao koliko ce biti tvrdja.
Prvom priliokom mozes probati pa se uvjeriti. Moj je malo Extremno ali sto kaze Neven 166 do -30 bez velikih gubitaka, jedino sto je pitanje troska.  :da: :da:
« Zadnja izmjena: 05-02-2007, 08:55:54 od Dama 166 »

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #36 u: 05-02-2007, 08:57:54 »

Ma decki, nemam ja nista protiv da je malo spusten, a i slazem se da spusten bolje izgleda, ali napisao sam da sam imao vec spustenu alfu i kako sam vec napisao jednostavno za moje prilike i namjenu auta (a to mi je nazalost jedini auto) jednostavno mi to nikako ne odgovara.

coric, pa normalno svako na forumu da ima mogucnosti imao bi bar 2 auta. Jedan za svaki dan i putovanja, a drugi malo vise FUN, bar je meni tako. A sta ces kad sponzori nece.  :hehe: :hehe: :hehe:
Na koncu si svako uzima ono sto je za njegovu svrhu najbolje.
« Zadnja izmjena: 05-02-2007, 08:58:37 od Dama 166 »

kmi

• Gost
« Odgovori #37 u: 05-02-2007, 10:29:19 »

coric, pa normalno svako na forumu da ima mogucnosti imao bi bar 2 auta. Jedan za svaki dan i putovanja, a drugi malo vise FUN, bar je meni tako. A sta ces kad sponzori nece.  :hehe: :hehe: :hehe:
Na koncu si svako uzima ono sto je za njegovu svrhu najbolje.

Neznam kaj se diže tolika frka oko spuštanja auta pa nisam odrezal pola auta.

Još jednom korak po korak:

1. ugrađene su sportke opruge koje su tvrđe i dosta niže od orginalnih i novi Monroe amoritzeri
2. po stare opruge idem danas kod mog majstora i stavljam ih kod sebe u garažu isto tako i stare amoritzere koj su još uvijk ispravni
3. cijeli posao zamjene sam platio 450 kn
4. ako neko kupi auto dajem mu naravno i orgilane stare dijelove ako hoće
5. znaći ako neko kupi auto i vozi ga spuštenog i to mu se ne sviđa može opet vratiti sve kak  je bilo za cca 2-3 sata i otprilike 450 kn

Cijeli posao tuninga i spuštanja je napravljen unutar tri mjeseca tako da auto nije rasturan.

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #38 u: 05-02-2007, 10:32:50 »
 :ok: :ok:   Prijatelju, još malo profil dopuniti...i ostale stvarcice  :mah:

kmi

• Gost
« Odgovori #39 u: 05-02-2007, 10:44:26 »
:ok: :ok:   Prijatelju, još malo profil dopuniti...i ostale stvarcice  :mah:

jeli ok sada

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #41 u: 07-02-2007, 14:39:08 »
Para ko u prici  :crazy:

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #42 u: 28-02-2007, 23:13:48 »
cor ima kod bokšića nekih alfi... :))) :)))
a cor kaže :mad: :mad:
 :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

2Good4You

• Gost
« Odgovori #43 u: 01-03-2007, 10:46:57 »
U mogucnosti sam kupit Alfu 166, 2.4JTD, 2000. g., 78.000km, od prvog vlasnika, poznanik, full oprema, garažirana...

E sad, zanima me na što da pripazim, pogledam prije kupnje, i što je najbitnije, što mogu očekivat da treba zamjenit pri toj kilometraži/starosti? Zupčasti kad se mijenja i kolko dođe izmjena?

Ta 2.4JTD masina je ista kao i u Alfi 156? Znam da 156-ica ima probleme sa vilicama, al neznam koje su boljke 166-ice.

Planiram dat oko 9-9.5k eur za taj auto...

Zahvaljujem!  :drive:

Sipekius

• Gost
« Odgovori #44 u: 01-03-2007, 11:14:11 »
Kupio sam istu alfu ali 2001 godinu s 99 tkm i napravio veliki servis. Znači remenje, španeri, filteri ulje u ovlaštenom servisu i platio oko 6500 kn.

takvi veliki servisi rade se svakih 100 tkm ili 6 godina pa što prije dođe.

trebaš provozati auto i vidjeti da li lupa ili cvili nešto u ovjesu, kako se šalta. U kakvom su stanju volan paučice, sjedala.

Da li motor dimi kako ubrzava i sl.
evo ti link koji je meni pomogao da se odlučim za 166 2,4 jtd
http://www.autogodine.hr/rabljeni/2006/03/06/alfa_romeo_166_2_4_jtd_2003_-_96_000_km/

auto je prekrasan i predivan za voziti!

2Good4You

• Gost
« Odgovori #45 u: 01-03-2007, 11:45:30 »
Zupčasti bi trebao biti zamjenjen jer je prošlo 7 god. Al treba vidjet... Lakše je kupiti od poznanika (nadam se), jer sam sigurniji kako je auto vožen, kolko je prošao i u kakvom je stanju, no u svakom slučaju ću ga kompletno pregledat. BTW, gdje mi ga je najbolje vozit na pregled? Neki servis u ZG?

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #46 u: 02-03-2007, 08:26:02 »

Uzmes auto, odes kod Seb-a u Auto Bertol, kazes da si ovdje na alfistima i da ti pregleda auto i kaze sto bi trebalo sto prije, a sto  eventualno nesto kasnije zamjeniti i koliko to kosta  i prica zavrsena bez puno filozofiranja.

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #47 u: 02-03-2007, 08:39:01 »

Bio sam prosli tjedan i kod njega, ima kao i inace samo uglancano smece !
  Ali sam vidio u Autocommerc-u jednu 166 2.4JTD 2003. godina najruznije alfine boje  :))) metalik zelena auto kupljen i odrzavan u AC ima 68 000 km garantiraju servise i kilometrazu, a i daju godinu dana garanciju jedino nema kozu i el. sjedala, a i cijena mi je malo previsoka nazalost oko 16 000 Eura. A i s prodavacem AC-a sam dozivio meni nevjerojatnu scenu, kada sam molio da mi otvori prtljaznik covjek se izmucio pokusavajuci pronaci nacin kako se mice alfin znak sa bravice da bi na kraju na moje zaprepastenje isti znak pokusavao potegnuti prema gore na cemu sam ga ja sprijecio u nakani da isti potrga jer sam zamalo poceo plakati  :))) a mozete misliti njegov izraz lica kada sam ja laganim potezom pomakao znak u desno i oslobodio bravicu  :))) :)))

2Good4You

• Gost
« Odgovori #48 u: 02-03-2007, 10:49:28 »
Jučer sam pogledao alficu... radi ko beba, i prekrasna je... iznutra krem koža, drvo, puno opreme... uredno ko novo, vidi se da ima samo 77.000km. Ali ga dere sa cijenom da to nije normalno. :( Traži 80.000kn, a auto nije ni registriran. Istina, uščuvan je, ima malo km, garažiran, ali mislio sam da je prvi vlasnik, al je auto uvoz iz Belgije. Neka žena ga je prije vozila. I još bi se trebalo sredit centralno (zadnja desna vrata neki puta štekaju), i malo slini ulje na semeringu ja mislim kod turbine... A ostalo, ima jednu-dvije manje ogrebotine, al sveukupni dojam je petica. Samo što mi je suludo davat tolko love?!?!   Jel bi bilo realno ponudit recimo 10.000eur, al da ga on rega.? To mi se čini plafon.  :sport:

BTW, čovjek i nije neki prodavač, pričao je priču kako je taj auto vozila žena u Belgiji, pa da joj se ulje grušalo (?!?!)... pa je auto završio na servisu, kompletno sve zamjenjeno, nakon toga ga je njegov šogor (diler autima) ufurao u HR i ponudio njemu jer je u top stanju... sad, rađe bi da nije ništa rađeno na autu... al ovak mi djeluje ok, makar najbolje će reć na servisu.  :wz

No sa druge strane to je prva 166-ica koju sam uopće pogledao...  :cigara:

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #49 u: 02-03-2007, 11:04:21 »

A tebi bi izgleda bilo draze da si naletio na nekog "pravog trgovca" pa da ti je napricao lazi i presutio istinu , stvarno ne kuzim ljude !
  I sam prodajem svoju 166icu i nakon svih ovih mjeseci prodaje zakljucak je da ljudi radije puse da im podvalis auto sa 250 000 km uglancan, skinutih km i nahvalis ga nego kad kazes da sam u auto stavio novi motor ( jer je starog  prvi vlasnik sjebao pokrpo i meni podvalio)  koji sada ima 28 000 km i da sam zbog toga sto su me nervirale sitne ogrebotinice i udubinice dao cijelog prelakirati, a imam i snimke cijelog auta sa zapisnikom i datumom osig. kuce prije samog lakiranja...... stvarno ne shvacam takve naivce  !

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #50 u: 02-03-2007, 18:47:55 »
Jučer sam pogledao alficu... radi ko beba, i prekrasna je... iznutra krem koža, drvo, puno opreme... uredno ko novo, vidi se da ima samo 77.000km. Ali ga dere sa cijenom da to nije normalno. :( Traži 80.000kn, a auto nije ni registriran. Istina, uščuvan je, ima malo km, garažiran, ali mislio sam da je prvi vlasnik, al je auto uvoz iz Belgije. Neka žena ga je prije vozila. I još bi se trebalo sredit centralno (zadnja desna vrata neki puta štekaju), i malo slini ulje na semeringu ja mislim kod turbine... A ostalo, ima jednu-dvije manje ogrebotine, al sveukupni dojam je petica. Samo što mi je suludo davat tolko love?!?!   Jel bi bilo realno ponudit recimo 10.000eur, al da ga on rega.? To mi se čini plafon.  :sport:

BTW, čovjek i nije neki prodavač, pričao je priču kako je taj auto vozila žena u Belgiji, pa da joj se ulje grušalo (?!?!)... pa je auto završio na servisu, kompletno sve zamjenjeno, nakon toga ga je njegov šogor (diler autima) ufurao u HR i ponudio njemu jer je u top stanju... sad, rađe bi da nije ništa rađeno na autu... al ovak mi djeluje ok, makar najbolje će reć na servisu.  :wz

Tipična priča:"Žena je vozila..."
Those who dares, wins

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #51 u: 02-03-2007, 18:51:18 »

Ali sam vidio u Autocommerc-u jednu 166 2.4JTD 2003. godina najruznije alfine boje  :))) metalik zelena auto kupljen i odrzavan u AC ima 68 000 km garantiraju servise i kilometrazu, a i daju godinu dana garanciju jedino nema kozu i el. sjedala, a i cijena mi je malo previsoka nazalost oko 16 000 Eura. A i s prodavacem AC-a sam dozivio meni nevjerojatnu scenu, kada sam molio da mi otvori prtljaznik covjek se izmucio pokusavajuci pronaci nacin kako se mice alfin znak sa bravice da bi na kraju na moje zaprepastenje isti znak pokusavao potegnuti prema gore na cemu sam ga ja sprijecio u nakani da isti potrga jer sam zamalo poceo plakati  :))) a mozete misliti njegov izraz lica kada sam ja laganim potezom pomakao znak u desno i oslobodio bravicu  :))) :)))

po meni je ta cijena OK...ali da se s njima pregovarati..
Those who dares, wins

Boxer

• Gost
« Odgovori #52 u: 02-03-2007, 20:14:09 »

Da ga nije ta žena vozila samo do kauflanda i natrag???
I da auto iz uvoza ima 70kkm, to više ni mala djeca ne puše.
Ja znam 166 s 260kkm koja izgleda ko da je prešla nekih 20-ak soma km i da je stara par mjeseci, hoćeš kupit, mi skinemo na 70, malo je operemo, ispoliramo i to je to.
I cijena nebude puno viša od 10k€ :clap: :clap: :clap: :clap:

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #53 u: 03-03-2007, 08:33:03 »
  I sam prodajem svoju 166icu i nakon svih ovih mjeseci prodaje zakljucak je da ljudi radije puse da im podvalis auto sa 250 000 km uglancan, skinutih km i nahvalis ga nego kad kazes da sam u auto stavio novi motor ( jer je starog  prvi vlasnik sjebao pokrpo i meni podvalio)  koji sada ima 28 000 km i da sam zbog toga sto su me nervirale sitne ogrebotinice i udubinice dao cijelog prelakirati, a imam i snimke cijelog auta sa zapisnikom i datumom osig. kuce prije samog lakiranja...... stvarno ne shvacam takve naivce  !

To je na žalost uvijek tako... Da ti budem iskren, i ja da kupujem auto od nekog koga prvi put vidim i da mi kaže da je lakirao auto i mjenjao motor, nebi riskirao sa tim autom. Evo moj stari je isto jedan auto lakirao samo radi toga što je bio mat crvene boje pa je već dosta izbljedila. I to nije mogao nikom prodat, svi misle da je bio karambol. Onda ga je prijatelju prodao koji je znao zašto je lakiran.

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #54 u: 04-03-2007, 12:20:29 »

nije OK takav auto ne smije preći 13,14 milja eura,moraš uračunati regu i neki klasični servis i di si onda....
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #55 u: 04-03-2007, 12:52:25 »

nije OK takav auto ne smije preći 13,14 milja eura,moraš uračunati regu i neki klasični servis i di si onda....
računaj da kupujući taj auto ne plačaš 5% poreza...
Those who dares, wins

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #56 u: 04-03-2007, 15:48:43 »
ne gubis porez, ali zato u daljnjoj prodaji jer gubi puno na vrijednosti. :?: :?:, 166-ica ima tu za najvise 13000 iz 2004 god. i to sa Garancijom. Cor jesam ti vec reko.
« Zadnja izmjena: 04-03-2007, 15:49:38 od Dama 166 »

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #57 u: 12-03-2007, 10:30:58 »
ne gubis porez, ali zato u daljnjoj prodaji jer gubi puno na vrijednosti. :?: :?:, 166-ica ima tu za najvise 13000 iz 2004 god. i to sa Garancijom. Cor jesam ti vec reko.

Rekao si rekao, pratim od onda i mogu reci da stvarno ima super auti, bar ovako gledajuci preko net-a. Jedino sto me pati kod toga organizacija odlaska u Njemacku, vrijeme ..... sve u svemu vidjet cu jos !

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #58 u: 12-03-2007, 12:12:58 »
a brate mili cemu se zanimas. Reci na tjedan prije kad ces doci i nema frke. Tu sam. Ti samo dodji, daj broj od koga se kupuje i resto nebrini. Normalno novce ponesi  :))) :))) :)))

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #59 u: 13-03-2007, 10:00:50 »
a brate mili cemu se zanimas. Reci na tjedan prije kad ces doci i nema frke. Tu sam. Ti samo dodji, daj broj od koga se kupuje i resto nebrini. Normalno novce ponesi  :))) :))) :)))

Hvala stvarno, ako se odlucim morat cu iskoristiti tu velikodusnu ponudu, a i zelja mi je provaozati se u tom tvom stroju od 166ice.
 Da ponesem novce za tebe ili za auto !?  :))) :)))