0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
zdr ima li neko mozda slicice postapke repariranje variatora?ima li neko postapke pri montiranje federa?i jos jedno pitanje dali moze da se ubaci karike ili prstena od neki cilindar,dali izdrzati karike u variatoru?
Nema u varijatoru nikakvih karika.
Mislis da nema,imas varijantu na L kariku,i druga na oring gumicu
Na varijatoru skines onaj veliki zeger osigurac izvuces mehanizam gdje su oni zupcanici i na vrhu onog klipa imas kariku ili Oring
Koliko se sjećam može se poklopiti na nekoliko pozicija, mene zanima da li se one rupe moraju gađati ili to nije bitno?
mislis na one 3 ? dve rupe se mane nego treta pa sastavi sa ono velika
To ti dolazi do samodetonacija u cilindrima usred presiromasne smjese / preranog paljenja. Moguce da ti je knocking senzor otisao, jer te detonacije ne bi smio cut - knocking senzor ih detektira prije nego postanu toliko glasne da ih ti cujes i onda poseli paljenje na kasnije pa time sprecava daljnju pojavu detonacija. U vrlo ekstremnim slucajevima se i sa ispravnim senzorom cuju te detonacije, i to uglavnom na trenutak...recimo kad kreces uzbrdo sa premalo gasa pa ti se skoro ugasi; onda elektronika pokusava sprijecit gasenje motora pa se zna desit da i odere koja detonacija. Ovo se inace u zargonu krivo spominje kao "cuju ti se ventili".
kuc-kuc, ima li koga....
Je, to je taj dio, nadajmo se da je to to, zna ko di ima blokatori bregasti za kupiti, odnosno dal ima ko posuditi, platim uslugu posudbe..
Ljudi,mislim da varijator nije ispravan na mojoj 145 1996.Kako najlakse da provjerim dal radi.?Iscitao sam temu,al mi nista nije jasno.
Imalo dok je auto vruc.Sad kad sam sipao novo ulje nema nikakvih zvukova,ali osjecam da je ljenija na niskim obrtajima.Inace unutra je Racing.Inace kad je na 1.500 rpm,i stisnem joj gas treba joj vremena da se zaleti,onda preko 3000 rpm kida.Probao sam se s drugom on vozi 155 2.0 8v i svaki put me ostavio,al cim bih se dokopao obrtaja onda bih ga prosao.Cini mi se da je lagano slabio varijator i da je jednostavno umro. :