12-06-2026, 10:36:29

Autor Tema: suradnja Alfa Romeo BMW  (Posjeta: 14498 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
Odg: suradnja Alfa Romeo BMW
« Odgovori #60 u: 04-09-2008, 21:44:54 »
Q4 je razvila Lancia. 155Q4 je dedra integrale.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #61 u: 04-09-2008, 21:50:57 »
Q4 je razvila Lancia. 155Q4 je dedra integrale.

Lancia ima integrale, Alfa ima 33 4x4, 33 Permanent 4, 155 Q4, 164 Q4, 156 Croswagon Q4, 159 Q4 (svi navedeni različiti).
Alfa 155 Q4 nije kao Dedra Integrale jer je Dedra nema 16v motor.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #62 u: 04-09-2008, 21:52:28 »
Znam al je pogon isti.
Motor je deltin 16V

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #63 u: 04-09-2008, 21:54:48 »
Znam al je pogon isti.
Motor je deltin 16V

Nije ni pogon, kod 155 Q4 ima automatski torsen kao Delta Integrale, a kod Dedre ima dugme za uključenje blokade zadnjeg diferencijala.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #64 u: 04-09-2008, 22:00:24 »
Rgh, poražen od hodajuće encikolppedije. Svakako pogon ije Alfin, motor je lancin,  ALfa sama nije razvila RWD od doba Alfette. BMW ga je usavršio i defitvno tog znanja treba preć na Alfu oš da slože Transaxle...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #65 u: 04-09-2008, 22:06:43 »
Transaxle bi bila prava stvar, ako je već zadnji pogon, jest da pojede malo portapaka ali je bolji raspored težine.

P.S.
Samo razmjenjujemo informacije, nema tu poraženih  :pivo:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #66 u: 04-09-2008, 22:09:31 »
Čitam postove od tebe i sire i učim. Svakome po plusić. Uvijek za dobru diskusiju.

Offline Toxy

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
    • Zagreb - Jarun
« Odgovori #67 u: 05-09-2008, 09:35:13 »
Evo danas u novom Auto klubu prvi plod suradnje BMW-a i Alfe, neki kao mali BMW valjda neke stvari preuzete sa Alfe Mito jer je BMW-u trebalo znanje u proizvodnji manjih automobila u ovo doba skupog benzina. Mislim da sam negdje pročitao da bi Alfa od njih trebala pruzeti neke dijelove ovjesa...to je samo ovako nabrzaka.... :)

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #68 u: 14-09-2008, 12:44:22 »
 :kokice:
« Zadnja izmjena: 04-11-2013, 14:19:51 od INTCP »

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #69 u: 14-09-2008, 12:56:15 »
Evo danas u novom Auto klubu prvi plod suradnje BMW-a i Alfe, neki kao mali BMW valjda neke stvari preuzete sa Alfe Mito jer je BMW-u trebalo znanje u proizvodnji manjih automobila u ovo doba skupog benzina. Mislim da sam negdje pročitao da bi Alfa od njih trebala pruzeti neke dijelove ovjesa...to je samo ovako nabrzaka.... :)

Interesantno, svi se bune protiv BMW-a, a nikog ne brine što se MITO kotrlja na više manje istom ovjesu kao Corsa.  O0

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #70 u: 14-09-2008, 21:29:45 »
Interesantno, svi se bune protiv BMW-a, a nikog ne brine što se MITO kotrlja na više manje istom ovjesu kao Corsa.  O0

Pa sad i ne baš, ako baš tražiš korjene Alfe MiTo onda je to Grande Punto, a Corssa koja je došla kasnije je napravljena na platformi Grande Punta

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #71 u: 15-09-2008, 00:07:54 »

Pa sad i ne baš, ako baš tražiš korjene Alfe MiTo onda je to Grande Punto, a Corssa koja je došla kasnije je napravljena na platformi Grande Punta

Došla je kasnije, ali se od početka dok je GP bio u razvoju spominjala zajednička suradnja. Tim je navodno bio sastavljen od 70% fiatovih i 30% opelovih inžinjera.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #72 u: 15-09-2008, 10:00:22 »
Došla je kasnije, ali se od početka dok je GP bio u razvoju spominjala zajednička suradnja. Tim je navodno bio sastavljen od 70% fiatovih i 30% opelovih inžinjera.

Pogledaj mehaniku na Grande Puntu i vidjet ćeš da je to pravi Fiat...

E sad to što svi uvjek maksimalno iskoriste Fiat to je druga stvar pa je tako i Corsa prerađeni Grande Punto, a Ford Ka prerađeni Fiat 500...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #73 u: 15-09-2008, 11:17:33 »

E sad to što svi uvjek maksimalno iskoriste Fiat to je druga stvar pa je tako i Corsa prerađeni Grande Punto, a Ford Ka prerađeni Fiat 500...

GM je to + JTD motor platio oko 2 milijarde eura u Fiatovim dionicama (koje je imao i vratio ih Fiatu).

sira

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #74 u: 15-09-2008, 18:31:58 »
Pa koliko sam ja upućen, 2.0 16V i svi TS motori imaju fiatov blok, da, točno, al otkad potječe taj blok? To je lampredi blok iz starih fiata, 125 i sl., a to je staro tu negdje koliko i nord, ako ne i starije, znači ispada da uopće nije stvar u starosti nord motora i njegovog nezadovoljavanja suvremenim zahtjevima, to su gluposti i gluhi telefon. Stvar je čisto kresanja troškova proizvodnje i ostvarivanja većeg profita. I slažem se što se tiče suradnje Alfe i BMW-a. Pa to je najbolja suradnja koja se ikad desila. Jer suradnje su neminovne. Ne može Fiat stajati sam. Samo je pitanje koliko će alfa smijeti biti bolja od BMW-a s njegovom tehnologijom.

Fiatov blok je iz 1959, ali je zaživio u nekom autu tek od 1966 (Fiat 124), pet godina mlađi od NORD bloka, ali teži poprilično od njega jer je željezni, a uvijek je davao manje konja od NORD-a. Tako da mi nije jasan bio taj korak osim da uštede na proizvodnji.
Inaće po meni je Fiat DOHC jedan od najboljih motora u povjesti automobila.
« Zadnja izmjena: 15-09-2008, 18:33:59 od sira »

33QO

• Gost
« Odgovori #75 u: 05-10-2008, 21:49:32 »
 :kosa: Ne mogu vjerovati! Oni kreteni u Milanu kreiraju neke buljavce, a BMW- daju ovu prekrasnu masku :wal: :wal:

Offline AR

• Pripravnik
  • **
  • 156 V6
    • Pula
« Odgovori #76 u: 28-10-2008, 19:25:30 »
Samo nek dođe BMW valjda če ih navesti na pravi put koji se izgubio več par godina jer ovo što trenutno izlazi sa znakom Alfe mito ili nova 147 izgledaju mi kao igračke nalik na seat leona, da ne govorimo o mehanici kopiranoj od fiata u 100% obliku :mad:
hvala ali ne hvala ipak bi nešto drugo rađe od toga kupio, pa iako ne bila Alfa

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #77 u: 29-10-2008, 08:36:20 »
Kaj ste ga razvezali, nema veze kaj je bilo, Fiat je oduvijek bio jeftini narodni auto sa škripavom plastikom, odličnim benzincima, Lancia je oduvijek bila nedostižni luksuz i kvaliteta, a Alfa ono njabolje kaj talijani mogu ponuditi u sportskom segmentu-izgled, ležanje, motori.
Što se tiče BMW-a i Alfe u kombinaciji-ja sam jaaaaako za.
Budimo realni, talijani su oduvijek bili malo šlampavi, kvarenje elektronike mi nije bilo nikad jasno-isporučuje ju savršeni njemački BOSCH, al izgleda da je to bila 10. klasa.
A sad zamislite vrhunski Alfin ovjes, izbrušen još od BMW-a, pa njihovi kombinacija Alfinog i BMW-ovog motora sa njihovom boljom elektronikom i sve to još zapakirano u talijanskom dizajnu-SAVRŠEN AUTO.

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #78 u: 29-10-2008, 20:34:15 »
A sad zamislite vrhunski Alfin ovjes, izbrušen još od BMW-a, pa njihovi kombinacija Alfinog i BMW-ovog motora sa njihovom boljom elektronikom i sve to još zapakirano u talijanskom dizajnu-SAVRŠEN AUTO.

:puke: :puke:  Bljuje mi se od takvih globalizacija i suradnji!  :puke: :puke:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #79 u: 29-10-2008, 21:11:27 »

Kako to BMW brusi ovjes? Fleksericom ili ... :?:
Citirat ću Raziela:  "  :puke: :puke: "

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #80 u: 29-10-2008, 21:25:10 »
Jesi li vidio razliku u veličini Delte i Mazde 3? Slikao sam moju 156 SW pored Delte, pa moja izgleda kao dječji autić.

edit:
Našao sam podatke za Deltu sa 150 ks i Mazdu 3 sa 150 ks.

Sad da ne pišem brojke: Delta je veća u sva tri smjera , ali ima samo 10 kg više, ima bolja ubrzanja, 10 km/h veću krajnju brzinu i daleko nižu potrošnju. Mazda ima za broj veće diskove. Tako da osim kočnica ne vidim u čemu je bolja od Delte.

Podaci:
Delta: 2008 Lancia Delta 1.4 Turbo technical specifications and data - 5 door 1.4 litre (1368 cc) S4 150.1 PS - Carfolio.com car specifications pages
Mazda 3: 2003 Mazda 3 MZR 2.0 technical specifications and data - 5 door 2 litre (1999 cc) S4 150.1 PS - Carfolio.com car specifications pages
« Zadnja izmjena: 29-10-2008, 21:54:38 od Viktor »

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #81 u: 29-10-2008, 21:56:43 »
Jesam i onda sam još više paf ostao dok sam vidio da su na takav auto stavili kočnice s Crome koja je napravljena tamo davne 1984-e godine :wal: :wal: :wal: Katastrofa svjetskih razmjera :mad: :mad: :mad:

I 155 Q4 ima iste kočnice, a ima više kila, konja i max. brzinu.

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #82 u: 29-10-2008, 22:03:13 »
Ma meni se više bljuje od tih suradnji i križanja među automobilima!
Koliku god bi dobrih stvari BMW mogao donesti Alfi, ja ne mogu zamislit takvu suradnju...  :ne2: 
To je kao da počneš križati Ferrari sa Porscheom... Obje marke su ikone u svijetu automobila, ali njihova suradnja je nemoguća!

Ja BMW jako cijenim... BMW (uz Hondu) proizvodi najbolje atmosferske motore na svijetu, npr. V10 iz M5 koji je apsolutni dragulj današnje tehnike i tehnologije i vjerojatno najbolji atmosferski motor na svijetu... U zadnje vrijeme su se i oni okrenuli turbu i twinturbu, što mi se nesviđa, ali to je za drugu temu...

Nemam ništa protiv toga da Alfa postane bolji automobil, ali neka to postane na svoj, prepoznatljivi način, a ne ugradnjom dijelova iz 'superiorno kvalitetnog' BMW-a...
Priznajte i sami da Alfa nebi imala svoju čar i šarm da nema tih malih talijanskih felera, mušica, problema... Pogledajte samo 159... Germanski tvrda, germanska završna obrada... Izgubila je dio čari!

Ja jednostavno mrzim globalizaciju u svijetu automobila...
Bljuje mi se od onog što Audi (VW) radi Lamborghiniju, bljuje mi se od onog što Carlos Ghosn (CEO Renaulta) radi Nissanu, bljuje mi se od onog što Ford radi Mazdi, bljuje mi se što TDI brenči pod haubom Mitsubishi Lancera, bljuje mi se od nove Subaru Impreze koja to više nije, bljuje mi se od propadanja Britanske auto industrije, bljuje mi se od cijelog VW koncerna!!!  :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

Davno su prošla vremena kada je svaki auto bio poseban, kada je imao ono nešto što drugi nema... Stvarno i iskreno žalim za tim vremenima!  :sad: :sad: :sad:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #83 u: 29-10-2008, 22:05:42 »
Za 4 i po godine bi Delta trebala biti u kući (za ženu), meni je skroz O.K. , ženi je O.K. a to je jedini kriterij za kupovinu. Nekakve Mazde, BMW-i i ostali proizvođači  :ne:

Offline Drago

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #84 u: 29-10-2008, 22:27:32 »
Koliku god bi dobrih stvari BMW mogao donesti Alfi, ja ne mogu zamislit takvu suradnju...  :ne2: 
To je kao da počneš križati Ferrari sa Porscheom... Obje marke su ikone u svijetu automobila, ali njihova suradnja je nemoguća!

Ja BMW jako cijenim... BMW (uz Hondu) proizvodi najbolje atmosferske motore na svijetu, npr. V10 iz M5 koji je apsolutni dragulj današnje tehnike i tehnologije i vjerojatno najbolji atmosferski motor na svijetu... U zadnje vrijeme su se i oni okrenuli turbu i twinturbu, što mi se nesviđa, ali to je za drugu temu...

Nemam ništa protiv toga da Alfa postane bolji automobil, ali neka to postane na svoj, prepoznatljivi način, a ne ugradnjom dijelova iz 'superiorno kvalitetnog' BMW-a...
Priznajte i sami da Alfa nebi imala svoju čar i šarm da nema tih malih talijanskih felera, mušica, problema... Pogledajte samo 159... Germanski tvrda, germanska završna obrada... Izgubila je dio čari!

Bljuje mi se od onog što Audi (VW) radi Lamborghiniju, bljuje mi se od onog što Carlos Ghosn (CEO Renaulta) radi Nissanu, bljuje mi se od onog što Ford radi Mazdi, bljuje mi se što TDI brenči pod haubom Mitsubishi Lancera, bljuje mi se od nove Subaru Impreze koja to više nije, bljuje mi se od propadanja Britanske auto industrije, bljuje mi se od cijelog VW koncerna!!!  :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

Davno su prošla vremena kada je svaki auto bio poseban, kada je imao ono nešto što drugi nema... Stvarno i iskreno žalim za tim vremenima!  :sad: :sad: :sad:

:care :ok:
Jeremy Clarkson:
With the exception of the simply appalling Arna, I’ve loved all Alfas. In fact I’ve argued time and again that nobody can be a petrolhead until they’ve owned one. It’s a rite of passage. Think of it as the great sex that leaves you with an embarrassing itch.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #85 u: 30-10-2008, 13:25:00 »

Budeš se posušio od tolikog bljuvanja cccccc.....
Nažalost, globalizacija je neizbježna, blizu smo toga da imamo jedno svjetsku državu i vladu-to ti je to.
Ja sam za suradnju u auto industriji al da se uzima od svakoga ono najbolje, zašto ne.
Istina da budu talijani izgubili šarm ak postanu manje kvarljivi-obožavam talijane od kad znam za sebe, al jednostavno svaki od nas je bar jednom svoj talijanski auto poslo pm radi svako malo nekih sitnica.
Al eto, budemo vidli kaj bude od svega togaq

stari

• Gost
« Odgovori #86 u: 30-10-2008, 17:27:26 »
    ajde na kažem samo dvije stvari:
    mazga3 je predstavljena 04. godine- na proljeće izlazi novi model :da:
    delta je predstavljena 08. nedavno :da:
    svakai komentar je suvišan.

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #87 u: 30-10-2008, 17:53:05 »
Samo nek dođe BMW valjda če ih navesti na pravi put koji se izgubio več par godina jer ovo što trenutno izlazi sa znakom Alfe mito ili nova 147 izgledaju mi kao igračke nalik na seat leona, da ne govorimo o mehanici kopiranoj od fiata u 100% obliku :mad:
hvala ali ne hvala ipak bi nešto drugo rađe od toga kupio, pa iako ne bila Alfa

Ovo ipak nije istina, Leon je ružna, debela škatula, golf 100%. Dok 147 nema baš previše veze ni sa stilom ni sa bravom.

Serfo

• Gost
« Odgovori #88 u: 30-10-2008, 19:44:43 »
Za 4 i po godine bi Delta trebala biti u kući (za ženu), meni je skroz O.K. , ženi je O.K. a to je jedini kriterij za kupovinu. Nekakve Mazde, BMW-i i ostali proizvođači  :ne:

:care :care :care

ijuric

• Gost
« Odgovori #89 u: 30-10-2008, 20:41:55 »
evo ja bih gotovo isto rekla kao raziel....samo ne tako pametno  :craz ..inace mi je jasno da je neminovno, ali mi se isto gadi globalizacija i gubljenje identiteta u svakom obliku ne samo u auto industriji, ali nazalost ta vremena se vratiti nece, tako da tko god ima "pravu alfu" nek ju cuva, pazi i mazi, vrijediti ce suho zlato za 20tak godina....meni se takodjer sve manje svidja put kojim kroci alfa, lancia a i fiat...ali ako govorimo o suradnji i zbog ekonomskih razloga moraju otici u neki koncern onda radije nek je bmw nego nes toatlo ocajno (a mislim da ce morati, tj cifre ce ih tamo dovuc), a ionako mi se cini da su u alfi umjesto da razvijaju dalje neke svoje izvrsne motore (koji i dan danas nakon 20 godina zacudjuju po nekim performansama), sami poboljsaju svoj nadaleko priznat ovjes i mnoge druge stvari po kojima su bili predvodnica i razlikovali se u autoindustriji sa izuzetninim primjesom sportskog duha, poceli usvajati koncepte drugih proizvodjaca, koji su se u praksi pokazali losim odabirom...buduci da nitko sam opstati nece, ako vec mora nek bude bmw, ali mi se ne svidja sto se sve manje ulaze u razvoj tehnologija, a sve vise u marketing i celofaniranje proizvoda koji ce buducnost pokazati koliko ce trajati (a koliko su trajali oni nekad...neki i dan danas uzivaju u njima :love:)