Ma meni se više bljuje od tih suradnji i križanja među automobilima!
Koliku god bi dobrih stvari BMW mogao donesti Alfi, ja ne mogu zamislit takvu suradnju...
To je kao da počneš križati Ferrari sa Porscheom... Obje marke su ikone u svijetu automobila, ali njihova suradnja je nemoguća!
Ja BMW jako cijenim... BMW (uz Hondu) proizvodi najbolje atmosferske motore na svijetu, npr. V10 iz M5 koji je apsolutni dragulj današnje tehnike i tehnologije i vjerojatno najbolji atmosferski motor na svijetu... U zadnje vrijeme su se i oni okrenuli turbu i twinturbu, što mi se nesviđa, ali to je za drugu temu...
Nemam ništa protiv toga da Alfa postane bolji automobil, ali neka to postane na svoj, prepoznatljivi način, a ne ugradnjom dijelova iz 'superiorno kvalitetnog' BMW-a...
Priznajte i sami da Alfa nebi imala svoju čar i šarm da nema tih malih talijanskih felera, mušica, problema... Pogledajte samo 159... Germanski tvrda, germanska završna obrada... Izgubila je dio čari!
Ja jednostavno mrzim globalizaciju u svijetu automobila...
Bljuje mi se od onog što Audi (VW) radi Lamborghiniju, bljuje mi se od onog što Carlos Ghosn (CEO Renaulta) radi Nissanu, bljuje mi se od onog što Ford radi Mazdi, bljuje mi se što
TDI brenči pod haubom Mitsubishi Lancera, bljuje mi se od nove Subaru Impreze koja to više nije, bljuje mi se od propadanja Britanske auto industrije, bljuje mi se od cijelog VW koncerna!!!

Davno su prošla vremena kada je svaki auto bio poseban, kada je imao ono nešto što drugi nema... Stvarno i iskreno žalim za tim vremenima!