15-06-2026, 01:16:58

Autor Tema: Alfa Romeo MiTo  (Posjeta: 399433 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

33QO

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Alfa Romeo MiTo
« Odgovori #2610 u: 05-07-2010, 22:49:00 »
Fino, fino  :clap2: :clap2:

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #2611 u: 05-07-2010, 23:04:21 »
Popizdim  kad ovo vidim, mito je moga bit lipo auto a ne buljoko cudoviste  :wal: :wal:
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

33QO

• Gost
« Odgovori #2612 u: 05-07-2010, 23:26:47 »
Popizdim  kad ovo vidim, mito je moga bit lipo auto a ne buljoko cudoviste  :wal: :wal:

:ok:

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #2613 u: 06-07-2010, 01:45:39 »
a cuo sam i da nikako ne lezi, i da su motori smece, pogotovo dizeli.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #2614 u: 06-07-2010, 02:11:55 »
mislim da je vec dovoljno sazrio za lagani FL...evo pokusaja... :rolll:

Uploaded with ImageShack.us

:ling: :ling:
Ovo već na nešto liči.
otvori su rabili onu bucmastu njušku farovi dodtno suzili super uradak!
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #2615 u: 06-07-2010, 07:23:49 »
Vidim i tu isti klinac... Ovako; prije pisanja ovog posta natočio sam si 0,5 l gemišt i reko sam sebi ajmo! U svom vozačkom stažu vozio sam mnogo različitih marki i modela automobila (što zbog prirode posla, što zbog vlastite zaluđenosti automobilima) koji su naravno, bili pokretani različitim motorima i gorivom. Bilo je tu razno raznih dizelaša, od onih starih (opel 1,6D VW 1,6 D Mercedes 2,0D 2,5D 3,0D Mazda 2,0 Fiat 1,3 1,7 D itd itd...) pa sve do novijih dizela (JTD, CDI, TDI, DCI, HDi itd itd... i benzinaca od 600, pa do valjda 5500 kubika, neznam nit sam točno) i mogu priznat da ovi potonji, noviji dizelaši u večini slučajeva oduševljavalju svojom elastičnošću, potrošnjom, mirnim radom i performansama. Ali ja sam jednostavno jedan od onih (kao i puno nas tu na ovom forumu) koji voli benzinske motore. Ja volim miris benzina više nego miris dizela. Ja volim visoke okretaje i urlikanje motora na istim. I ne može mi nitko to zadovljstvo uskratit. I zato mi je več teško čitat te postove i ta prepucavanja na ovom forumu kako su dizeli bolji, manje troše a brži su i više kuna ostane u novčaniku, kako "nakon što probaš dizela nisi više isti"... i s druge strane ne mogu više čitat i slušat spike nas koji vozimo benzince kako dizeli ne valjaju, kako smrde, kako dime, kako su traktori itd. itd. itd... Nas sve koji smo ovdje na ovom forumu i klubu je spojila jedna stvar koja se zove ALFA ROMEO koja nije samo marka automobila nego način života i nije bitno da li je pokretana na dizel, benzin, biodizel, plin, struju, zrak ili solarnu energiju, da li ima prednji, stražnii ili 4x4 pogon. Zato dragi moji alfisti (od kojih su mi neki od vas postali jaako dobri prijatelji) molim vas da prestane to nezrelo prepucavanje!

Hvala!

Iskreno Vaš,

Speeed
 :ok: :ok:

I onda kažu alkohol je štetan, hajd ne popij i ne razbi

:funny: :funny:ok: :ok:
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

33QO

• Gost
« Odgovori #2616 u: 06-07-2010, 07:48:01 »
Nažalost, samo još jedna vizija nekog sanjara koji bi htio da alfe ponovo lijepo izgledaju.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #2617 u: 06-07-2010, 08:14:32 »
mislim da je vec dovoljno sazrio za lagani FL...evo pokusaja... :rolll:

Eee lipi uradak  :ok:
.... sempre gilles ....

Offline stefan

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #2618 u: 06-07-2010, 22:02:37 »
E to već liči na Alfu!  :da:   :clap:

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #2619 u: 06-07-2010, 23:11:06 »
E to, to moze proc da, svida mi se! probudili su se!  :clap2:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #2620 u: 06-07-2010, 23:17:04 »
Tko se probudio?
Crtači možda... ovi u Alfi nisu sigurno...  :hap:
  :hehe: a bas to da, imas pravo!  :craz

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
« Odgovori #2621 u: 06-07-2010, 23:23:15 »
Hahahahah, a baš sam zločest u zadnje vrijeme al tako razmišljam...
A jbg.  :craz
nemas sta biti zlocest, istina je to jbg, kantu vode njim bacit u glavu i neka se probudu, i neka nacrtu i naprave alfu kako spada,a ne napravit facu od stakora ko da si mu na repu stao.

Offline anel_pa

• Pripravnik
  • **
  • Bmw 320d GT
    • BiH
« Odgovori #2622 u: 07-07-2010, 01:10:57 »
ne znam stvarno, ali uvijek pri izradi novog modela procure neke slike na net i bude tu svaceg od losijih stvari do stvarno dobrih uredaka, ali oni nekako uvijek na kraju izaberu najgore sto ima, ovi iz alfe kao da zive na drugoj planeti, izolovani od svega, tako da uopste nece da cuju lose kritike, sugestije od pravih alfista, onih koji ce to auto u konacnici i kupiti i voziti... :sado:
...CUORE SPORTIVO...

33QO

• Gost
« Odgovori #2623 u: 07-07-2010, 08:15:20 »
ne znam stvarno, ali uvijek pri izradi novog modela procure neke slike na net i bude tu svaceg od losijih stvari do stvarno dobrih uredaka, ali oni nekako uvijek na kraju izaberu najgore sto ima, ovi iz alfe kao da zive na drugoj planeti, izolovani od svega, tako da uopste nece da cuju lose kritike, sugestije od pravih alfista, onih koji ce to auto u konacnici i kupiti i voziti... :sado:

Upravo tako!  :ok:

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #2624 u: 09-07-2010, 23:44:04 »
A ljudi kako Vam nije jasno da u Alfi vise ne rade ljudi koji su ponosni sto rade Alfu. Sada sve vode manageri koje zanima samo lova. Vjerojatno i vecina njih voze Audi A4, BMW 3 ili Mercedes C. Ako i voze Alfe onda su to najdosadnije koje mogu biti....
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2625 u: 11-07-2010, 11:40:26 »
A ljudi kako Vam nije jasno da u Alfi vise ne rade ljudi koji su ponosni sto rade Alfu. Sada sve vode manageri koje zanima samo lova. Vjerojatno i vecina njih voze Audi A4, BMW 3 ili Mercedes C. Ako i voze Alfe onda su to najdosadnije koje mogu biti....

Bojim se da se sa ovom logikom ne mogu složiti. Prvo ko to vozi audija A4 ili BMW 3? Dosadni ljudi? Glupi ili nezainteresovani? To se zove prava generalizacija i to naopaka. Misliš da je voziti jedan M3 ili S4 išta lošije ili dosadnije od recimo jedne Alfe GTA.....to je glupost. Odavno je sve komercijalizirano i odavno se ide prema zaradi i nema u tome ništa loše...gledaš da napraviš dobro auto, po mogućnosti lijepo, koje će privući dosta kupaca i da im ponudiš "ono nešto" što konkurencija nema. Ako posložiš sve kockice kako treba dobiješ dobar proizvod, interesantan tržišti i novac i zarada neće izostati.....nema tu puno mudrosti pa mi nije jasno zašto se to toliko idealizira ko šta pravi i s koliko ljubavi.....nepotrebno

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #2626 u: 11-07-2010, 12:06:36 »
da samo što je činjenica da te firme više gube nego nešto extra zarade na tim modelima tipa M itd. ....
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #2627 u: 11-07-2010, 13:40:19 »
"dobar proizvod, interesantan tržišti i novac i zarada neće izostati."

Ajde idem onda pokusati ovako... Tko je radio Golf GTI mark I i zasto? Tko je narucio projekt? Koliko su prekovremenih radnici naplatili?
Radili su ga ljudi entuzijasti koji su ostajali raditi nakon radnog vremena bez da im je to itko platio. RAdili su prema dogovoru inzinjera koji su ga projektirali.
Zato je prvi GTI bio najbolji GTI. Prema njemu se GTI auti ocjenjuju...
Nije upitno da se novi modeli auta ne isplate proizvodjacu i dileru ali koliko se isplate vozacu. Naravno da ako imas par desetaka milijuna u banci da si mozes kupiti ako treba i costume made auto ali mi pricamo o komercijali.
Tko danas proizvodi auto da ugodi vozacu?
MiTo ima svojih vrlina, to je neupitno. Da li napravljen tako da bude poseban, da bude najbolji sto moze biti ili je samo Fiatu bilo zgodno na Puntovu platformu nasarafiti ljepsi dizajn i sa police poskidati motore i mjenjace? (ODMAH isprika.... ovaj zadnji dio samo pretpostavljam. Mozda je Alfa razvila svoje motore i mjenjace - ne znam.)

P.S. Nemojte me shvatiti pogresno, Alfe su i dalje vozila koja imaju ono "nesto" ali da  su sve skomercijalizirali jesu.
« Zadnja izmjena: 11-07-2010, 13:47:02 od Alfa Wanabe »

33QO

• Gost
« Odgovori #2628 u: 11-07-2010, 14:30:34 »

Ajde idem onda pokusati ovako... Tko je radio Golf GTI mark I i zasto? Tko je narucio projekt? Koliko su prekovremenih radnici naplatili?
Radili su ga ljudi entuzijasti koji su ostajali raditi nakon radnog vremena bez da im je to itko platio. RAdili su prema dogovoru inzinjera koji su ga projektirali.
Nije upitno da se novi modeli auta ne isplate proizvodjacu i dileru ali koliko se isplate vozacu. Naravno da ako imas par desetaka milijuna u banci da si mozes kupiti ako treba i costume made auto ali mi pricamo o komercijali.
MiTo ima svojih vrlina, to je neupitno. Da li napravljen tako da bude poseban, da bude najbolji sto moze biti ili je samo Fiatu bilo zgodno na Puntovu platformu nasarafiti ljepsi dizajn i sa police poskidati motore i mjenjace? (ODMAH isprika.... ovaj zadnji dio samo pretpostavljam. Mozda je Alfa razvila svoje motore i mjenjace - ne znam.)

[/color]P.S. Nemojte me shvatiti pogresno, Alfe su i dalje vozila koja imaju ono "nesto" ali da  su sve skomercijalizirali jesu.[/b]

ljepši dizajn  :?:
nemaju ništa, mi smo sebe uvjerili da i dalje imaju nešto! Svejedno ćemo ih i dalje voljeti i kuditi :hap: :ok:
« Zadnja izmjena: 12-07-2010, 08:09:17 od Q. ORO »

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2629 u: 11-07-2010, 15:15:44 »

P.S. Nemojte me shvatiti pogresno, Alfe su i dalje vozila koja imaju ono "nesto" ali da  su sve skomercijalizirali jesu.

Vidi ovako, GOLF GTI je proizvod tima koji je išao da ponudi nešto dotada ne viđeno, znači porodično auto sa nabrijanim motorom. Taj projekat je bio smišljen proizvod gdje se naravno igralo na rizik da će se to sviditi širokim masama. I uspjelo se sa tim, ali isto tako sa na isti način zaigralo i pri proizvodnji VW Scirocco-a i VW Corrada kasnije, sa Sciroccom je donekle uspjelo a sa Corradom nikako, projekat označen kao propast - zašto, zato što je napravljeno jako dobro auto ali sa VW znakom i prodavano je 2-4 hiljade maraka jeftinije od ekvivalentnih audi modela, kasnije recimo audija TT. Šta hoću da kažem, svaki projekat je mješavina više stvari gdje se projekt manager nada da će baš njegova formula upaliti, i tu nema nikakve mudrosti. Po mom mišljenju kompletno teoretiziranje na temu MiTo je bezvezno, auto izgleda interesantno u klasi u kojoj je ponuđeno, motori su dobri na papiru i u praksi (koliko su dugovječni vrijeme će pokazati) auto je napravljeno relativno kvalitetno - ne manje kvalitetno recimo nego renault clio ili pug 207 ili recimo sad vw polo....kad sve što sam rekao sabereš vidi se da je to auto pogođeno sa strane proizvođača, to kakvo subjektivno mišljenje ti imaš na tu temu je nebitno, možda nisi ciljna skupina. Sama priča o cross-platformama je meni bezvezna u doba kad 20 modela svakog proizvođača dijeli istu platformu, to tebe kao krajnjeg korisnika ne treba da interesuje, to što novi fiat bravo koristi iste žmigavce kao moja alfa 147, mislim c'mon kome je to bitno.
Ne bih da me pogrešno shvatiš ali mislim da pričaš o stvarima o kojima jako malo znaš i da previše teoretiziraš tamo gdje se ta tvoja labava teorija i ne traži...ili ti se sviđa ili ne.
 :mah:

P.S.
Ništa nije napravljeno da bude posebno, moguća je namjera ili želja ali da postoji neki recept, mislim stvarno....sreća je nekad bitnija nego druge stvari, kockice se ili poklope ili ne
« Zadnja izmjena: 11-07-2010, 15:17:59 od Tare071 »

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #2630 u: 11-07-2010, 15:27:26 »
 "Svejedno ćemo ih i dalje voljeti i kuditi :hap: :ok:"

"ili ti se sviđa ili ne."

Na kraju sabrali ste sve sto sam ja htio reci u dvije recenice.  Svaka cast.

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #2631 u: 12-07-2010, 02:22:35 »
....ne kužim čemu vodi ova rasprava o izgledu Alfe MiTo?
Meni je ona ljepša od Giuliette, ali o ukusima se ne raspravlja...
U vlasništvu sam imao 155, 156, 145, 147, GTV i sad MiTo..i da mi nije lijepa i zabavna za vozit, ne bi stavio svoju lovu na ta 4 kotača od 18"...

MiTo možda ima izgled na koji se treba naviknuti, zbog farova koji djeluju buljavo, ali samo djeluju, jer meni iz dana u dan izgledaju sve bolje....
Sjetite se Alfe 145 i prednjeg kraja koji je djelovao kao hereza nakon Alfe 33...danas je to jedan od ljepših kompakata tog vremena i žao mi je što sam svoju prodao...

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2632 u: 12-07-2010, 02:27:13 »
meni mito nikada nije bio ružan,zapravo ćak mi je i ljep samo je izgubio na agresivnosti što se meni nesviđa ali ljepo izgleda auto  :da:

zahebancija po forumu je druga stvar  :hap:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #2633 u: 12-07-2010, 08:19:25 »
Nevolim veličat ništa  :craz ,pa ni auto....bez auta se danas nemože...a kad mi već triba auto onda će to uvik bit ALFA.....meni je ona najdraža i to je to, ostali me ne zanimaju, .., da ne shvatite krivo..proba sam dosta drugih auta...al eto ostala je ALFA ...
I kad mi punto odradi još koju godinu, umisto njega će doć MITO....za ženu, da konačno odustane od GT-a.... :craz :hehe: :hehe: :hehe:

Ko ima drugačije mišljenje,..., a izbor je velik pa svak može  birat što ga volja... :hap:
.... sempre gilles ....

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #2634 u: 12-07-2010, 08:51:15 »
Ljudi pa forumi postoje da se po njima razgovara, argumentira, uci itd...

Ma ljiep je MiTo. Dobro, zapravo nije mi lijep ali uopce ne sumnjam da ce mi uci pod kozu. Pa ipak je to Alfa!

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #2635 u: 12-07-2010, 08:52:22 »
Ljudi pa forumi postoje da se po njima razgovara, argumentira, uci itd...

Ma ljiep je MiTo. Dobro, zapravo nije mi lijep ali uopce ne sumnjam da ce mi uci pod kozu. Pa ipak je to Alfa!
:smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh...... :ok:
.... sempre gilles ....

33QO

• Gost
« Odgovori #2636 u: 12-07-2010, 09:37:48 »
Možda se uzrok moje odbojnosti prema tom autu nalazi u oduševljenju koje mi je izazvala pojava grande punta, a time (nakon najave) i išćekivanju preljepe "male alfe", koju smo planirali kupiti kao "ženino" auto. Nakon redizajna 156, 147, pojave 159/brera/spider, ponovo sam se zaljubio u tu marku, a onda je došao hladan tuš, Mito!

« Zadnja izmjena: 12-07-2010, 09:38:21 od Q. ORO »

Offline anel_pa

• Pripravnik
  • **
  • Bmw 320d GT
    • BiH
« Odgovori #2637 u: 12-07-2010, 15:50:05 »

...CUORE SPORTIVO...