.
Ako baš želiš usporedbu Alfe i Mercedesa, imam prijatelja koji ima Mercedes C 220 D iz 2001. godine, a moja Alfa je 156 SW iz 2003. Nit taj Mercedes ima baš mjesta unutra, niti je brži, niti startniji, niti manje troši, niti bolje leži, niti ima bolje materijale u unutrašnjosti, niti je tiši, uglavnom ne vidim ni jednu stavku u čemu je bolji. Ako je kvaliteta imati +220 kg, onda je Mercedes kvalitetniji.
Upravo tog Mercedesa je imao i moj stari, ali C180 iz 98. godine. Unutrašnjost tog auta bolje ne spominjati. Tvrdi materijali kao u Fiat Tipu, obloge na vratima kao neki običan karton presvučen najtanjom kineskm krpom. Sjedala isto tako očaj, a tek volan kamionski... Uglavnom od te slavne kvalitete je samo znak valjda kvalietan. A o voznim osobnima bolje ne govorit, s volanom si se mogao igrati na autoputu i vritjeti ga lijevo desno kolko hoces, a auto isao samo ravno... I jos tih 120 KS je izgledao kao da nema niti 100.
Uglavnom, katastrofa od auta u svakom pogledu. O kvarovima i skupim poprvacima necu niti pisati. Istina nije bilo izvanrednih posjeta servisu, ali kad se otislo onda je bilo papreno, npr. na 120.000 km smo mjenjali nosače motora!
Dizati Mercedes kao neki uber auto sa kojim se Alfa ne moze mjeriti je čista smijurija. Naravno, uspoređivajući aute iste klase.