14-06-2026, 17:10:37

Autor Tema: Alfa Romeo MiTo  (Posjeta: 399201 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mislav

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
Odg: Alfa Romeo MiTo
« Odgovori #1350 u: 06-01-2009, 21:42:39 »
jako se slažem s tobom  :da:
što se prije pomirimo s time biti će nam lakše, kao što već meni,  kad sam shvatila da je moja GT-jka jeftinija od prijašnjih ne samo zato što cijenom želi biti prihvatljivija širim narodnim masama, nego što je puno stvari koje su ugrađene u nju slabije kvalitete pa time i jeftinije nego je bilo prije  :craz

ja se jednostavno ne lažem s ovime - to je isključivo nostalgičnost - statistika pokazuje drugačije (JD POver itd.) - današnji automobili usprkos više elektronike opreme itd su daleko kvalitetniji - ukoliko uzmeš dužu vremensku seriju trend je značajnoj poboljšanju kvalitete (manje kvarova na 1000 automobila) - i to ne neznatno nego fakat ogromno.
Druga stvar je što bismo mi opet htjeli alfe sa stražnjim pogonom i možda malo manjim svjetlima :mah:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1351 u: 06-01-2009, 22:06:05 »
ja se jednostavno ne lažem s ovime - to je isključivo nostalgičnost - statistika pokazuje drugačije (JD POver itd.) - današnji automobili usprkos više elektronike opreme itd su daleko kvalitetniji - ukoliko uzmeš dužu vremensku seriju trend je značajnoj poboljšanju kvalitete (manje kvarova na 1000 automobila) - i to ne neznatno nego fakat ogromno.
Druga stvar je što bismo mi opet htjeli alfe sa stražnjim pogonom i možda malo manjim svjetlima :mah:

ja nebi vozila stražnji pogon  :redf:  i svjetla na MiTu mi ne smetaju  :craz

nema veze nostalgičnost sa lošim pokrovom rezervnog kotača u prtljažniku (kao da je od kartona), sa stražnjom policom koju bi najrađe zavarila koliko lupka (a i ona kao da je od kartona) i zvukom plastike koja pucketa u ove hladne dane kad se auto počne zagrijavati
tu su ukakali trend, jer ovo nije poboljšano, nego je uštedom postalo mana  :ang:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Marijo

• Sa stažom
  • 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #1352 u: 06-01-2009, 22:22:53 »
A joj. Pa kaj sad kaj malo krcka. A emocije kad se sjedne u auto? Šta s njima :alfisti:
La belleza non basta

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1353 u: 06-01-2009, 22:27:11 »
A joj. Pa kaj sad kaj malo krcka. A emocije kad se sjedne u auto? Šta s njima :alfisti:

emocije su neprocjenjive  :love:  :love:

ali ipak nisam očekivala da će nakon 156-tice u kojoj se ni nakon šest godina nije čuo ni jedan "krc", GT-jka odmah od početka imati cijeli orkestar  :az:

Andrić

Offline brijac

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #1354 u: 06-01-2009, 22:30:38 »
u mojoj 156 su isto cvrčci bili stalni gosti,od 4 godine koliko sam je ganjao,imam osječaj da je bila 100% ispravna 2 tjedna....al čovjek se navikne pa gleda samo one dobre strane....
btw.malo smo :off

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #1355 u: 07-01-2009, 09:53:20 »
ja sam imao tri 156ice u vlasnistvu i imam samo rijeci hvale za te aute, meni su bili odlicni, ali zato kad sam kupovao sam pazio sta i od koga kupujem. Jedino mi je 2.0JTS digao zivce buduci da nije isporucivao deklariranih 165ks, ali njega je zamjenio V6 pa su se zivci smirili
ja sam u 3 godine napravio 180.000km pa možda zato :) :)

Offline kinggo

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #1356 u: 07-01-2009, 10:00:47 »
statistika kaze da je 80% statistickih podataka pogresno.  :hap:
Nikad nisam vjerovao tim podacima jer ljudi svasta smatraju kvarovima. Za neke ne postoji redovno odrzavanje i ne priznaju pojam potrosnih dijelova na autu.
... a htio sam crnu...

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #1357 u: 07-01-2009, 10:23:01 »
krivog si nasao  :hap: zbog moga posla 1.8TS je imala izmjene ulja svakih mjesec dana na 10kkm, s njom sam prosao 100.000km u godinu dana. Ove druge dvije po 50kkm

ali jebo  :off
:ok: :ok:mogli smo zajedno pa bi se uštedilo :hehe: :hehe:

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #1358 u: 07-01-2009, 10:26:37 »
 :?: :?:  čuj da si žensko,pa :pusa :pusa ali ovak :ne: :ne:

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #1359 u: 07-01-2009, 10:37:21 »
onda ok al prije par :pivo: :pivo: :pivo: :pivo:

Offline gmit

• Pripravnik
  • **
  • Mazda 3 MPS
    • Zagreb
« Odgovori #1360 u: 07-01-2009, 11:01:13 »

190+105 pa mi nije tijesno ni malo, po vozackom prostoru identicno mi je bilo 156 i 159. Jedino gdje nikako normalno ne stanem je gtv. Konkretno u Mitu nemam problema s gabaritima.

potvrdjujem - ja sam isto poveci i prvi dojam u Mitu je bio da na vozackom sjedalu ima mjesta doslovno kao u 156ici.
alfinist

Offline Marijo

• Sa stažom
  • 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #1361 u: 07-01-2009, 15:50:57 »

krivog si nasao  :hap: zbog moga posla 1.8TS je imala izmjene ulja svakih mjesec dana na 10kkm, s njom sam prosao 100.000km u godinu dana. Ove druge dvije po 50kkm

Čovjeće. Ja sam mislio da oni šta rade 30 tkm godišnje naprave zbilja puno km. Ali ovo :o000: :ok:
La belleza non basta

Serfo

• Gost
« Odgovori #1362 u: 07-01-2009, 19:20:55 »
potvrdjujem - ja sam isto poveci i prvi dojam u Mitu je bio da na vozackom sjedalu ima mjesta doslovno kao u 156ici.

To je su auti napravljeni za Talijane ne za ove sto se skidaju s janjetine :craz

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1363 u: 07-01-2009, 20:04:01 »

Te statistike tipa JD Pover ili ADAC su najobičnije smeće jer sirovo nabrajaju broj kvarova ili broj intevencija. Pod kvar se računa  i pregoreni osigurač i zaribani motor, što nije nebitan podatak. Po meni su mjerodavne jedino statistike zadovoljstva vlasnika, a tu u vrhu budu Alfa Romeo, Porsche i Škoda, a dno je rezervirano za Mercedes i VW.
Imamo i mi svoju statistiku zadovoljstva vlasnika Kako ste zadovoljni sa svojom Alfom? koja kaže sljedeće:
super zadovoljan  34 (28.6%)
jako zadovoljan  50 (42%)
zadovoljan  21 (17.6%)
tako-tako  6 (5%)
nezadovoljan  5 (4.2%)
razočaran, nikad više Alfa  3 (2.5%)

I kada bi statistika govorila da je 90% vlasnika nezadovoljno, ja bih opet uzeo Alfu jer sam ja zadovoljan, a to mi je jedino bitno.

Prije par dana sam bio na jednom rođendanu i pričao sa jednim vlasnikom Golfa. Baš me zanimalo zaštoje izabrao baš Golfa (kupio ga prije 5 godina novoga), a on kaže da je uzeo kalkulator i računao padove vrijednosti raznih auta i izračunao da mu je najbolje kupiti novoga Golfa jer će kada ga bude prodavao imati najmanji gubitak.
Koji dizajn, koji buljookoki pogled, koji polukruti ovjesi, koje perfomanse, s čim se ljudi sve ovdje ne zamaraju. Lijepo kalkulator u ruke i izračunaš što ćeš kupiti  :craz :craz :craz .

Offline Marijo

• Sa stažom
  • 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #1364 u: 07-01-2009, 21:30:19 »
Valjda i jedini razlog za kupovinu golfa. :hehe:
La belleza non basta

Serfo

• Gost
« Odgovori #1365 u: 07-01-2009, 21:32:55 »
Viktore prerano je bilo za ovaj post :ok:

Offline imc1

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 1.9 16v m-jet
    • Rijeka
« Odgovori #1366 u: 07-01-2009, 21:43:50 »
Te statistike tipa JD Pover ili ADAC su najobičnije smeće jer sirovo nabrajaju broj kvarova ili broj intevencija. Pod kvar se računa  i pregoreni osigurač i zaribani motor, što nije nebitan podatak. Po meni su mjerodavne jedino statistike zadovoljstva vlasnika, a tu u vrhu budu Alfa Romeo, Porsche i Škoda, a dno je rezervirano za Mercedes i VW.
Imamo i mi svoju statistiku zadovoljstva vlasnika Kako ste zadovoljni sa svojom Alfom? koja kaže sljedeće:
super zadovoljan  34 (28.6%)
jako zadovoljan  50 (42%)
zadovoljan  21 (17.6%)
tako-tako  6 (5%)
nezadovoljan  5 (4.2%)
razočaran, nikad više Alfa  3 (2.5%)

I kada bi statistika govorila da je 90% vlasnika nezadovoljno, ja bih opet uzeo Alfu jer sam ja zadovoljan, a to mi je jedino bitno.

Prije par dana sam bio na jednom rođendanu i pričao sa jednim vlasnikom Golfa. Baš me zanimalo zaštoje izabrao baš Golfa (kupio ga prije 5 godina novoga), a on kaže da je uzeo kalkulator i računao padove vrijednosti raznih auta i izračunao da mu je najbolje kupiti novoga Golfa jer će kada ga bude prodavao imati najmanji gubitak.
Koji dizajn, koji buljookoki pogled, koji polukruti ovjesi, koje perfomanse, s čim se ljudi sve ovdje ne zamaraju. Lijepo kalkulator u ruke i izračunaš što ćeš kupiti  :craz :craz :craz .

:care :care :care

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #1367 u: 07-01-2009, 22:04:52 »
po ovom bi se dalo zaključiti da su alfisti ljudi koji se ne znaju služiti kalkulatorom  :craz

Offline imc1

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 1.9 16v m-jet
    • Rijeka
« Odgovori #1368 u: 07-01-2009, 22:09:27 »
po ovom bi se dalo zaključiti da su alfisti ljudi koji se ne znaju služiti kalkulatorom  :craz
znaju, znaju...samo ovisi za šta :craz

Offline AlfaZD

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfe, starije od 1990
    • Zadar
« Odgovori #1369 u: 07-01-2009, 22:10:34 »
danasnji svi auti jednostavno prelaze 100.000km, ako se vratimo 30g. unazad to si mogao samo sanjati ili uzeti MB dizlo i napraviti pola milje  :hap:

uopće nisi u pravu. mogu odmah nabrojati dosta auta starih 25, 30 i više godina koji su prešli velike kilometraže, uz normalno održavanje, a bez kvara.
Alfe u srcu, Alfe u garaži, u Alfi na cesti

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1370 u: 07-01-2009, 22:48:38 »

:hehe: :hehe: :hehe:  dobraaa!

Serfo

• Gost
« Odgovori #1371 u: 08-01-2009, 00:00:38 »
Ovisi da li kupuješ ili prodaješ :craz

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1372 u: 08-01-2009, 08:29:37 »

Zato su alfisti posebni: znaš da Alfa ima veliki pad cijene, ali srce je jače  :hap: . Žene bi trebale prepoznati alfiste kao romantične tipove koje srce  :love3:  vodi u životu, a ne kalkulator   :song: .

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #1373 u: 08-01-2009, 09:00:36 »
Po meni su mjerodavne jedino statistike zadovoljstva vlasnika, a tu u vrhu budu Alfa Romeo, Porsche i Škoda, a dno je rezervirano za Mercedes i VW.

šta tu sve čovjek može pročitati. ja jesam zaljubljenik u Alfu, ali reći da je Alfa kvalitetnija od Mercedesa je čista smijurija (moram to tako reći). Alfa i Mercedes ni nisu auti iste klase. Alfa je za mlade ljude sa stilom auto a Mercedes je vrh premium segmenta - najbolje što se može kupiti (naravno ako se ima love).

A ovo vezano za zadovoljstvo vlasnika ti je bezveze - pa i ja ću reći da sam zadovoljan svojom alfom jer sam zaluđen - i nakon nezadovoljstva sa 147icom ja kupim 159etku i sada jesam zadovoljan.  :mah:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1374 u: 08-01-2009, 09:23:10 »
Alfa je za mlade ljude  :?:?:?:?:?:
Mercedes je vrh......pa mene mercedes ne zanima ni u ludilu, pa baš i da mi ga poklone, vratila bi ga istog trena uz ovakvu grimasu  :puke:
i eto ti, kako bi izgledala statistika da ja glasam i meni slični  :grin:  :grin:
mene su uvijek nasmijavali ljudi koji pričaju o kvarljivosti i nekvaliteti alfa; ja jednostavnom nemam takva iskustva, a super nekvarljive honde su se u mom dvorištu češće kvarile, a o das autu i renaultu da i ne pričam
i kakva je sad moja statistika  :shocked:

nisi razumio što je Viktor htio reči  :ne2:
pogledaj još jednom naš statistički centar

sorry na  :off
a sad bi trebalo zabraniti pisati u ovoj temi svima koji nisu vozili MiTo  :cool:

Andrić

ijuric

• Gost
« Odgovori #1375 u: 08-01-2009, 09:32:12 »
 :afr: jest...ovo sve sto si napisala potpisujem do zadnje, ista iskustva a i razmisljanja (kao i ono ranije sto si napisala o stvarima koje ti jedu zivce na gt - koda sebe gledam :wal:), ali ovaj zadnji prijedlog nikako ne podrzavam :smijeh :smijeh ...pa ko bi onda po***bavo grdog i dr.  :song: :smijeh, a i uvedes li to pravilo dzizs ce krenut pravac AC na probni djir a onda slijedi tek detaljna analiza polukrutih i mekanih  :song: :grin:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1376 u: 08-01-2009, 09:46:19 »
i kako je kad ode u blokadu - to si zaboravila  :az:  :grin:  :grin:  :grin:

Andrić

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1377 u: 08-01-2009, 09:54:08 »
:afr: jest...ovo sve sto si napisala potpisujem do zadnje, ista iskustva a i razmisljanja (kao i ono ranije sto si napisala o stvarima koje ti jedu zivce na gt - koda sebe gledam :wal:), ali ovaj zadnji prijedlog nikako ne podrzavam :smijeh :smijeh ...pa ko bi onda po***bavo grdog i dr.  :song: :smijeh, a i uvedes li to pravilo dzizs ce krenut pravac AC na probni djir a onda slijedi tek detaljna analiza polukrutih i mekanih  :song: :grin:

Pa uet ću mito da vozim MiTo, usput i punto, i bravo, malo izmalterirat ove neznalice u ACu.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1378 u: 08-01-2009, 10:17:56 »
šta tu sve čovjek može pročitati. ja jesam zaljubljenik u Alfu, ali reći da je Alfa kvalitetnija od Mercedesa je čista smijurija (moram to tako reći). Alfa i Mercedes ni nisu auti iste klase. Alfa je za mlade ljude sa stilom auto a Mercedes je vrh premium segmenta - najbolje što se može kupiti (naravno ako se ima love).

A ovo vezano za zadovoljstvo vlasnika ti je bezveze - pa i ja ću reći da sam zadovoljan svojom alfom jer sam zaluđen - i nakon nezadovoljstva sa 147icom ja kupim 159etku i sada jesam zadovoljan.  :mah:

Na forumu nikad ne možeš dovoljno napisati da bi svima bilo jasno.
Najprije o zadovoljstvu vlasnika: vlasnici Mercedesa su nezadovoljni jer su iskeširali veliku lovu i s pravom za tu lovu očekuju savršenstvo koje često izostane. Vlasnici Škode su zadovoljni jer nisu dali neku veliku lovu (to je važilo prije), a dobili su auto koji je bio bolji od očekivanja.
Onda o statistikama kvarova: po ADAC testu ako auto A ima 10 kvarova na 1000 istih automobila to spada u super kvalitetne, a ako auto B ima 40 kvarova na 1000 auta onda u nekvalitetne. U prevodu to znači da ako vozite auto A ima 99% šanse da vas neće ostaviti na cesti, a auto B 96% šanse, jake li razlike. Da ne pričamo o objektivnosti statistike otkad su pojedine marke uvele asistenciju na cesti. Kad se nešto pokvari zove se asistencija, pa se taj kvar i ne zabilježi jer ADAC nije ni napravio intervenciju. Rezultat je naravno "dramatični" porast kvalitete zadnjih godina.
Ako baš  želiš usporedbu Alfe i Mercedesa, imam prijatelja koji ima Mercedes C 220 D iz 2001. godine, a moja Alfa je 156 SW iz 2003. Nit taj Mercedes ima baš mjesta unutra, niti je brži, niti startniji, niti manje troši, niti bolje leži, niti ima bolje materijale u unutrašnjosti, niti je tiši, uglavnom  ne vidim ni jednu stavku u čemu je bolji. Ako je kvaliteta imati +220 kg, onda je Mercedes kvalitetniji.

I da završimo o toj priči o kvaliteti, već je bilo par puta po forumu  :mah:

Offline aanteee

• Sa stažom
  • 145junior,156 2.4jtd
    • šibenik
« Odgovori #1379 u: 08-01-2009, 13:35:18 »
...citajuci sve ove vase komentare nisan moga odolit da ne komentiran ovu spiku oko kvalitete i usporedbe alfe sa inim markama....
..ima san alfu sud 1.3 boxer iz 79. godine koja je bez problema odvrtila 300 000 i otisla drugom vlasniku pa 33-icu koja je bila 1.8 td i virovali vi il ne prosla je 500 000 km bez da je diran motor ili otvaran i ona je prodana na kraju pa nadalje 145-icu koja je okrenula 350 000 km bez problema ikakvih normalno uz odrzavanje minjanje ulja i ostalih stvari koje bi mora radit i da vozis ko zna koju drugu marku auta...156-ica 2.4 jtd sa 300 000 bez ikakvi pizdarija dosada niti ne pokazuje znakove umora neke...izgleda ko nova nema nikakvih skripa plastika niti lupkanja niti cvrcaka nekih u unutrasnjosti...koza na sicevima izgleda ko nova(sta se mozete uvjerit u galeriji) a samo je uredno odrzavana i nista vise...145-ica juniorka 200 000 koja ne trese ne lupka ne cvili nema kapi ulja oko motora..sve radi besprijekorno...
...pa mi vi sad recite dal je to losije nego golf mercedes i ostale narodne marke  :?: :?: :?: :?:
..inace san vozac i vozija san dosta razlicitih marki i ne mogu rec ovo je bolje a ovo gore jer kod svake marke je nesto odradeno kako valja a u necemu su podbacili i tako iz modela u model nesto bolje nesto gore....
..e sad to sta ja volin alfu bezuvjetno to je vec neka vrsta bolesti koju san naslijedija od oca i siguran san da se necu tako lako izliciti od nje pa i ne mogu bas lako objektivno govoriti sta je bolje a sta losije odnosno koja marka je kvalitetnija od druge ali virujte mi i vlasnike mercedesa i hondi muce slicni problemi ka i nas sa alfama  :da: :da: :da:....
...cini mi se da se neki jos od nas traze sta su alfisti il hondisti il fiatisti il golfisti al to opredjeljenje ljudi moji se ne odreduje razmisljanjem ko je bolji kvalitetniji il ne znan kako nego srcen kako i u sloganu kaze alfa se ne kupuje razumom nego srcen....