šta tu sve čovjek može pročitati. ja jesam zaljubljenik u Alfu, ali reći da je Alfa kvalitetnija od Mercedesa je čista smijurija (moram to tako reći). Alfa i Mercedes ni nisu auti iste klase. Alfa je za mlade ljude sa stilom auto a Mercedes je vrh premium segmenta - najbolje što se može kupiti (naravno ako se ima love).
A ovo vezano za zadovoljstvo vlasnika ti je bezveze - pa i ja ću reći da sam zadovoljan svojom alfom jer sam zaluđen - i nakon nezadovoljstva sa 147icom ja kupim 159etku i sada jesam zadovoljan. 
Na forumu nikad ne možeš dovoljno napisati da bi svima bilo jasno.
Najprije o zadovoljstvu vlasnika: vlasnici Mercedesa su nezadovoljni jer su iskeširali veliku lovu i s pravom za tu lovu očekuju savršenstvo koje često izostane. Vlasnici Škode su zadovoljni jer nisu dali neku veliku lovu (to je važilo prije), a dobili su auto koji je bio bolji od očekivanja.
Onda o statistikama kvarova: po ADAC testu ako auto A ima 10 kvarova na 1000 istih automobila to spada u super kvalitetne, a ako auto B ima 40 kvarova na 1000 auta onda u nekvalitetne. U prevodu to znači da ako vozite auto A ima 99% šanse da vas neće ostaviti na cesti, a auto B 96% šanse, jake li razlike. Da ne pričamo o objektivnosti statistike otkad su pojedine marke uvele asistenciju na cesti. Kad se nešto pokvari zove se asistencija, pa se taj kvar i ne zabilježi jer ADAC nije ni napravio intervenciju. Rezultat je naravno "dramatični" porast kvalitete zadnjih godina.
Ako baš želiš usporedbu Alfe i Mercedesa, imam prijatelja koji ima Mercedes C 220 D iz 2001. godine, a moja Alfa je 156 SW iz 2003. Nit taj Mercedes ima baš mjesta unutra, niti je brži, niti startniji, niti manje troši, niti bolje leži, niti ima bolje materijale u unutrašnjosti, niti je tiši, uglavnom ne vidim ni jednu stavku u čemu je bolji. Ako je kvaliteta imati +220 kg, onda je Mercedes kvalitetniji.
I da završimo o toj priči o kvaliteti, već je bilo par puta po forumu