14-06-2026, 18:34:03

Autor Tema: Alfa Romeo MiTo  (Posjeta: 399250 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 147 Q
    • Rijeka
Odg: Alfa Romeo MiTo
« Odgovori #780 u: 26-10-2008, 11:12:06 »
:da: da sta su oni naveli za najvecu manu ti kazes da se naviknes..al za stabilnost i bolje performanse u d modu kazu nes slicno ipak..

Vrlo brzo se naviknes i onda si jako brz.

ijuric

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #781 u: 26-10-2008, 11:16:26 »
Ako auto u tom N modu troši i nešto manje goriva onda je to odlična stvar. Ionako se 90% voznje većina vozi normalno pa nema smisla da turbina puše punim plućiima.

..da ...mora trosit manje...ne znam jel imaju di podaci o ta dva rezima, nis vidjela  :?:

alf@_girl_24

• Gost
« Odgovori #782 u: 26-10-2008, 11:25:28 »
Evo sastavit ću Vam jednu pjesmicu, nemojte me Brisati :metak

Mito po cesti "Skit¨o", Jurio Brzo i Jako, a to ne može auto svako ...

Crvena je boja prava, na njemu bi bila strava ...

Alfista je pravi, ko zna Gdje da ga Stavi ... PA U GARAŽU :craz

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #783 u: 26-10-2008, 12:06:36 »
:ne:   BAT 7 - cd=0,19   :) :hap:

Zaboravio sam dodati "serijska". Taj BAT 7 ne vjerujem da je serijala.

alf@_girl_24

• Gost
« Odgovori #784 u: 26-10-2008, 12:08:15 »
Viktore, CARE ... OVAJ JE PRAVI ... dodatne info su IN  :love3: :love: :love3: :love:

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #785 u: 26-10-2008, 13:29:20 »
One cooperice koje u proslom broju hvalili i preporučali  :?:

Svaka čast Mini-u, ali ipak su usporedili praktički top model Mini-a sa MiTo-om koji istina ima jak motor, ali nije top model i ne znam dal se nesto puno razlikuje od 78 KS  :?:
Valjda ce jednog dana i GTA izaci, pa onda usporedba sa JCW i grande abarth ss  :love:

ne...mini kao ima već dosta stare i potrošene gume...

što se tiče razlike između 78 i 155...dosta je velika...od samog cw koji jw kod 155ice 0,29 a kod 78 0,32...pa su tu četveroklipna kliješta na 155 itd...ali naravno treba čekati GTA i onda napraviti usporedbu sa JCW...
MiTo

Offline Buggy

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 159 SW, Alfa Spider 916
    • Rijeka
    • Mauro's Films
« Odgovori #786 u: 26-10-2008, 22:45:26 »
kad su opet probne vožnje?
DRIVING: 159 SW, Spider 916
Driven: Alfa 155 1.8 T.S.--ALFA 33 1.3 --ALFA 145 QV -

Anton

• Gost
« Odgovori #787 u: 26-10-2008, 23:28:21 »
ja idem u srijedu na 159 2.4 JTDm   :clap: :clap: :clap:

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #788 u: 26-10-2008, 23:29:11 »
ja idem u srijedu na 159 2.4 JTDm   :clap: :clap: :clap:

zavidim ti  :ok: :ok:
:cigara: :cigara:

Anton

• Gost
« Odgovori #789 u: 26-10-2008, 23:34:29 »
zavidim ti  :ok: :ok:

nemoj  :ne2:
vozis se na plin, do rijeke ti treba ura i po....
navrati bez beda i idemo joj vadit dusu po magistrali.... :craz
kasnije neke curke ganjat.....

:sp

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #790 u: 26-10-2008, 23:37:44 »
 :hehe: :hehe:

da ne radim sigurno da bi, prvo vadit dušu pa onda  :sp :sp :sp, a mogo si to i za vikend organizirat...  :craz :craz

Anton

• Gost
« Odgovori #791 u: 26-10-2008, 23:41:40 »
za vikend si takoder dobrodosao  :ok:

speed day grobnik 12.09.2008

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #792 u: 26-10-2008, 23:46:16 »
vidjet ću, vidjet ću... :song: :song:

ijuric

• Gost
« Odgovori #793 u: 27-10-2008, 09:24:51 »
U Splitu još nema probne vožnje jer: "Još nismo registrirali vozilo." "Imamo samo ovo u salonu!"  :metak

:wal: :wal: zato ni na susretu ni bilo obecane probice  :song: a bit ce valjda strpi se jos malo il dodjite u ri :hap:

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #794 u: 27-10-2008, 09:30:44 »
u splitu nije bilo probne vožnje jer su 4 mitosice strpane u subotu navečer na kamion i otfurane za zg kako bi mogle ići novinarima...kao da je bitno da 150tak alfista na susretu vidi i proba auto...nije valjda ciljana skupina za mito... :cigara:
MiTo

ijuric

• Gost
« Odgovori #795 u: 27-10-2008, 09:57:16 »
u splitu nije bilo probne vožnje jer su 4 mitosice strpane u subotu navečer na kamion i otfurane za zg kako bi mogle ići novinarima...kao da je bitno da 150tak alfista na susretu vidi i proba auto...nije valjda ciljana skupina za mito... :cigara:

:hehe: :hehe: citali su temu i vidjeli neke nase negativne komentare i skuzili da nas jedino apstinencijom mogu namamiti i zaintrigirati za isti  :hehe: ...a nis oro cekaj da se kamion vrati  :craz

Offline Marijo

• Sa stažom
  • 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #796 u: 27-10-2008, 22:06:41 »
Mene totalno interesiraju ovi novi TB motori. Fascinira me da mogu tako malo potrošiti a kad ti se naganja samo uključiš D i uživaš. :sport:
Nadam se da će nakon TS jednog dana biti TB pod mojom haubom.
La belleza non basta

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #797 u: 27-10-2008, 22:20:45 »
:?: Sigurno? Meni su rekli 19.600 + otpad

Kakav otpad?

Sigurno.

U Rijeci je 130-134 000 kn JTDm. Treba pitati jer nigdje ne piše ta cijena već piše oko 145 000, čak i na onom papiru kod auta u salonu.
« Zadnja izmjena: 27-10-2008, 22:24:43 od INTCP »

Offline nezdr4v

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
« Odgovori #798 u: 27-10-2008, 22:22:03 »
pod otpad se misli na naknadu za okoliš...jer kad tad će postat staro željezo  :craz
Alfom kontra zdravog razuma :)

Offline Drago

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #799 u: 27-10-2008, 22:28:17 »
pod otpad se misli na naknadu za okoliš...jer kad tad će postat staro željezo  :craz

Da ali npr. njemac plati tu naknadu za svoga novoga BMW i onda za 7 godina ta stara kanta završi na Balkanu i onda ovde nama radi smeće....trebali bi oni nama isto tako plaćat naknadu  :ok: :da: :)
Jeremy Clarkson:
With the exception of the simply appalling Arna, I’ve loved all Alfas. In fact I’ve argued time and again that nobody can be a petrolhead until they’ve owned one. It’s a rite of passage. Think of it as the great sex that leaves you with an embarrassing itch.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #800 u: 29-10-2008, 00:32:06 »
A pušački kit? Upaljač za cigarete i pepeljara. to je DODATNA OPREMA, uskoro će gume i flege bit dodatna oprema. Prije nekog vremena išao fore radi da mi daju ponudu za 159, došao u kravati jer dolazim iz kancelarije ono d adjeluje ozbiljno. :smijeh

Pa je bilo a što je komunalnda naknada
pa to je za otpad
kaj odmah bi novi auto na otpad?
pa ne nego jednog dana
i to ima veze sa mnom kakve
pa znate

a što je pušački kit kao dodatna oprema?
pepeljara, i uplajač za cigarete.
MOLIM? vi to ozbiljno?
da jer nije svatko pušač da mu to treba
:wal:
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #801 u: 29-10-2008, 08:40:10 »
meni to prebacivanje naknade za zbrinjavanje otpada na kupca nije u redu  :ne2:
to plaćaju svi uvoznici i bio bi red da ukalkuliraju u troškove svog poslovanja, a ne prebacivati na kupca, koji bi po toj logici mogao prebaciti na slijedećeg kupca i tako do zadnjeg sirotana koji će morati auto dati pod prešu ili podjeliti troškove na kupce koji ga budu kupovali na dijelove........tako bi bila ta njihova logika  :)  :)  :)
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

ijuric

• Gost
« Odgovori #802 u: 29-10-2008, 09:34:05 »
Vlada je odredila iznos tarife i traži da se taj iznos podmiri. Stvar uvoznika, koji je u ovom slučaju zakonski obveznik, da tu naknadu plati, a vladu nije briga kako će je i kome (uvoznik) naplatiti. U ovom slućaju skroz je neozbiljno, dapaće to je ćak i prevara, isticati cijenu bez te naknade, jer to je IZLAZNA cijena prema kupcu, bez koje (naknade) se automobil NE MOŽE prodati! To bi bilo isto kad bi istakli neku cijenu cca 10.000€ za 147-mu, a onda prilikom kupovine kažu: još trošarina, još PDV, ...

Ali, sve ide dok se može :craz

..pa kako to prolazi onda...jer mislim da to po zakonu nije odrzivo....cijena mora biti istaknuta i to krajnja prema kupcu sta ne?...a ionako placamo samo poreze na porez koji je vec 5x placen :mad:

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #803 u: 29-10-2008, 18:05:53 »
 :kokice:
« Zadnja izmjena: 04-11-2013, 14:47:25 od INTCP »

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #804 u: 29-10-2008, 23:20:38 »
isprva mi taj mito nije nikak izgledao ali nakon par odlazaka u ac u splitu (moja je išla na servis  :mad:) auto mi se počeo sve više i više sviđati, ona prelijepa bijela boja sportivo izgled a motor 1.4 turbo benzina 155ks  :o000: to je stvarno pohvalno tolko izvuči tvornički, sve ali baš sve mi je na auto sjelo na svoje mijesto ali kad sam vidio cijenu sve je automatski palo u vodu, normalno cijena prati tržište ali za tu lovu kupiš alfu srednje klase i imaš puno veči auto, da je cijena manja mislim da bi prodo svoju gtv i uzo mito ali ovako mogu samo žicati dok mi je gtv u servisu da mi ju daju kao zamjensko vozilo  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Shokrez

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Mito
    • Zagreb
    • Testvoznja.net
« Odgovori #805 u: 30-10-2008, 10:54:29 »
isprva mi taj mito nije nikak izgledao ali nakon par odlazaka u ac u splitu (moja je išla na servis  :mad:) auto mi se počeo sve više i više sviđati, ona prelijepa bijela boja sportivo izgled a motor 1.4 turbo benzina 155ks  :o000: to je stvarno pohvalno tolko izvuči tvornički, sve ali baš sve mi je na auto sjelo na svoje mijesto ali kad sam vidio cijenu sve je automatski palo u vodu, normalno cijena prati tržište ali za tu lovu kupiš alfu srednje klase i imaš puno veči auto, da je cijena manja mislim da bi prodo svoju gtv i uzo mito ali ovako mogu samo žicati dok mi je gtv u servisu da mi ju daju kao zamjensko vozilo  :craz

uz to još Alfa ove godine bilježi 30-ak % manju prodaju, ostali proizvođači također, zatvaraju se tvornice, usporava se gospodarstvo....a Mito ima paprenu cijenu... Mislim da bi cijena trebala bit korigirana recimo za nekih 5-7 %, i to bi onda već bila razumna cijena.

Trenutačna situacija - visoka cijena, a još više činjenice kao što su da kod nas treba dodatno platiti SPORT tkaninu, a vani je to dolazi s paketom sport,  visoka cijena dodatne opreme, apsolutno nikakvi popusti (niti tepihe ne daju, a na popisu su dodatne opreme za 50 €) me jako odbijaju od ovog, meni inaće, prekrasnog auta.

Inaće, netko je bio spomenuo usporedbu 147 i Mita... ja sam prošli tjedan baš u salonu sjeo prvo u jednog, pa u drugog. Istina je da je 147 ipak nešto veći, no, po meni je Mito ipak osjetno kvalitetniji i ljepši u unutrašnjosti... Teško bi se pored Mita odlučio za 147. No, opet, to je samo moj subjektivan stav.

Pozdrav
Želiš postati test vozač? Posjeti... www.TESTvoznja.net

Offline GTA 147

• Starosjedioc
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
« Odgovori #806 u: 30-10-2008, 13:00:43 »
Inaće, netko je bio spomenuo usporedbu 147 i Mita... ja sam prošli tjedan baš u salonu sjeo prvo u jednog, pa u drugog. Istina je da je 147 ipak nešto veći, no, po meni je Mito ipak osjetno kvalitetniji i ljepši u unutrašnjosti... Teško bi se pored Mita odlučio za 147. No, opet, to je samo moj subjektivan stav.

Pozdrav
Velika je razlika o kojoj se izvedbi 147ice radi.  :da:
Maranello iliti iznutra otprilike bazna 147, naspram opremom nakrcanog MiTa.
Da si sjeo u 147 Distinctive, QuadrifoglioVerde.. odnosno top verzije, vjerujem da bi promjenio subjektivni dojam o kvaliteti.

Piše se, v Tuhlju!  :craz

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #807 u: 30-10-2008, 14:14:29 »
Ja isto nisam primjetio da je MiTo po icem kvalitetniji od 147. Modernije i ljepse izgleda unutrasnjost, ali kako je reko intcp, ipak se vidi razlika u klasi unatoč velike razlike u godinama.

Offline Shokrez

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Mito
    • Zagreb
    • Testvoznja.net
« Odgovori #808 u: 30-10-2008, 14:32:50 »
Naravno, razlikuju se modeli. Evo, ja sam odmah nakon Mita sjeo u Maranello 147, i na mene je Mito ostavio puno bolji dojam. Meni se jako sviđaju materijali upotrebljeni u Mitu - osobito ona competezione konzola, volan, mjenjač... Auto mi u cjelini djeluje dosta masivan i kvalitetan, mišićav...  Inaće, ove godine sam u Genevi sjeo i u Ducati 147, koja je izgledala stvarno mrak.. predivni detalji kao recimo kožni sicevi i volan prošiveni crvenim koncem... Ali ipak, meni Mito djeluje svježije, modernije, kvalitetnije...

Inaće, for the record, meni je 147 do sada bila prvi potencijalni izbor pri kupovini auta, od kad je izašla, najljepša mi je, zaljubljen sam u nju od prvog dana. (Jedino, čak mi je i bolja bila bez redizajna)

A i živim u nadi da će i kvaliteta kod Mita ipak biti malo bolja nego kod starijih modela.

By the way, baš me zanima kakva iskustva ljudi do sada imaju s 159 i Grande Puntom, što se tiće kvalitete...
Želiš postati test vozač? Posjeti... www.TESTvoznja.net

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #809 u: 30-10-2008, 14:39:48 »
svaki cigo svoga konja hvali  :craz

se sjecas kad je 147FL predstavljen, svi su kenjali po opel lajsni i scudetu itd  :rolll:... sad je kao svima super 147 pa bila on FL ili ne, ali su zato Mito i 149 zaq.... uzela ih silna globalizacija, svi auti nalikuju jedni na druge.....takozvana the demagogija  :)  :craz  :craz

Ovo prvo se bas ne odnosi na mene  :ne: , ima tam negdje valjda u starim postovima kad mi jos 147 nije bila niti u planovima sam pisao da mi je FL puno ljepsi. Tj. prednji kraj prve 147 meni nikad do kraja nije sjeo. Isto tak 166 kad sam vozio sam uvijek žalio što nije FL jer ona premala svijetla i pomalo tužan pogled nikak ne mogu prozvakat.

MiTo se meni sviđa, auto je kralj svoje klase  :)