Vozio danas ovu koju spominje kolega, ali prije njega

, i mogu reći da sam jako zadovoljan.
Novinari seru po običaju, tako su srali i za 159, a vozio sam ih nekoliko podosta i mogu reci da sam bio vrlo zadovljan. Za 159 su rekli kao naginje se, ne ide bla, bla standardna sranja, a ja sam je vozioi ostao sam fasciniran kako se toliki auto i 400 kila tezi vozi ko duplo manji auto, a ne velika limuzina i da se osjecam kao da vozim tuniranu 147-cu.
Grdi će znati o čemu pričam

Što se testa u EVO-u tiče, čudi me da nitko nije primetio da su napisali kao nije to to, bla bla, ali u isto vrijeme su napisali da su pratili 20 konja jači Mini uzbrdo bez ikakvog problema?? I to dok su se oni rasturali Mito ih je pratio bez problema, onaj koji je vozio Mito nije ni osjetio koliko brzo vozi i vozio je bez uzbuđivanja?
A da ne spominjem da kad su došli na lošu cestu da je Mini poskakivao i da su se prilično namučili dok je Mito samo gutao cestu i klizio?
E pa sad, moje je pitanje, ako imamo dva auta koji su jednako brzi, koji je bolji onaj u kojem se moraš namučiti da bi vozio toliko brzo ili onaj u kojem voziš bez problema?
Toliko o novinarima
Test vožnja: ja sam jako zadovoljan i auto je jednako brz ako nije i brži od 147 2.0 sa GTA štangama i Bilsteinima, s tom razlikom što na samo 16-cama 147-ca razbije bubrege i poskakuje na jako lošoj cesti a Mito na 18-ama samo klizi. Čuje se kako su rupe prisutne ali samo prođe preko njih.
Što se volana tiče, stvarno je jako mekan na parkiranju, ali to ne smatram uopće loše, naprotiv, dok se vozi je malo mekši od npr 147 ali uopće nije loš, jako se dobro vozi, i cesta se odlično osjeća. Istini za volju malo je čudan, nije "linearan" tj. prvo malo jače hvata onda kao da uspori, ali nije problem navikao sam se na to za par minuta, poslije mi je bilo čudno voziti 147-cu. Što se volana tiče, opet bi se dotakao čuvenih automobilističkih novinara (pri tome ne mislim na one iz EVO-a, te cijenim, ali malo previše inzistiraju na hardcore autima), kako ono kažu "krivom kurcu svaka dlaka smeta".
Vozio sam skoro isključivo u D modu, jer u N modu motor jednostavno radi puno slabije, kao da ima veliku turbo rupu, isitni za volju nas je bilo trojica u autu...
Vuče jako dobro, odlično hvata gas, odlično vuče uzbrdo čak i sa nas trojicom i čupa u zavojima, par zavoja sam prošao samo sa doziranjem gasa bez diranja volana

Kočnica se lijepo dozira, možda je malo mekša ali to nije problem. Vozački položaj super.
Auto niti izgledom niti vožnjom ne podsjeća na G Punto od kojeg je nastao...tako da se toga ne mora bojati.
Unutrašnjost vrlo OK, meni osobno povratakna talijanski 147/GT/156 dizajn, pozitivan odmak od germanskog 159 dizajna.
Što se ovjes tiče uoće se ne osjeti da ima polukrutu otraga, vozi se jednako ako i ne bolje od 147, a usudio bi se reći da će n alošijim cestama biti bolji od 147/156, jako su dobro riješili to da se ne naginje, a amortizira dobro sa onom unutrašnjomoprugom u amortizeru.
Ako je ovo OK, siguran sam da će 149 sa multilinkom i aktivnim ovjesom biti tip-top.
Zaključak, bio sam skeptičan, više nisam, izuzetno sam zadovljan.