14-06-2026, 11:37:13

Autor Tema: Alfa Romeo MiTo  (Posjeta: 398944 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Anton

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Alfa Romeo MiTo
« Odgovori #750 u: 25-10-2008, 08:55:03 »
sad ste mi digli tlak i cukar i idem sad za AC organizirat probnu voznju i malo fotkanja.... :mad:

ijuric

• Gost
« Odgovori #751 u: 25-10-2008, 09:18:15 »
sad ste mi digli tlak i cukar i idem sad za AC organizirat probnu voznju i malo fotkanja.... :mad:

:hehe: :hehe: pa si mene zvao da idem s tobom...kad bi dosli zajedno i vidjeli mene bis se vozil...al na romobilu  :smijeh ...da u njemackoj jeftinija..tesko da bi drugacije uspjeli prodat sta na njemackom trzistu...njemac ima mentalni sklop da jako dobro prevrti svaki euro...dizajn ga ne pali previse...a i kao pravi patrioti potpomazu svoju autoindustriju  :craz tako da mora ici manja cjena ako misle prodati jedno 20 komada (i to vjerovatno talijanima na privremenom radu u njemackoj  :hehe:)...meni ova siva isto jako  :love3: (i nema one plastike zelim biti krom oko farova  :rolll:)...

Anton

• Gost
« Odgovori #752 u: 25-10-2008, 09:50:02 »
:hehe: :hehe: pa si mene zvao da idem s tobom..

ti si drukerica....  :clap:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT
    • Solin
« Odgovori #753 u: 25-10-2008, 12:29:49 »

Ponovo gledam ovu sliku i vidim da greda koja povezuje kotače nije punog presjeka nego otvorenog i to dosta. U praksi to znači da krutost nije sirova kao kod Golfa, nego da se greda može poprilično uvijati i ima funkciju balans štange. Skoro kao neovisni ovjes, tako da brišem tu manu. Ovjes  :ok:

Anton

• Gost
« Odgovori #754 u: 25-10-2008, 13:41:57 »

NE KUDITE KONJA KOJEG NISTE JAHALI

to bi ukratko bio uvod mojeg iskustva. mito 1.4 turbo je prava alfa. o izgledu se nikad nisam puno raspravljao na tuda misljenja ali meni se uzivo jako svida osim nekoliko detalja tipa izgleda straznjeg kraja ( malo je previsok ) ali ljubav prema detaljima je vidljiva u svakom pogledu.
voznja: volan je strasno mekan na mjestu i paralelno s porastom brzine raste ( progresivno ) te naravno ovisi o samome polozaju DNA prekidaca. njime se auto doslovno preobrazi, od zvuka, snage, tvrdoce ovjesa, odaziva na gas.... nesto kao mad maxova turbina. napravio sam dir skoro do bakra, i kroz cijelu kostrenu, onima kojima je poznata ravnica (pusta i prazna ) kroz kostrenu bit ce jasno koliko se tamo mozete poigrati s autom. Mito vuce jako vec od 2000 rpm te ima 2 jace navale snage, oko 3500 te 5000 rpm.... zvuk u dynimac modu je kao da je neka bmc gljiva ispod haube, znaci dubok i jak i podjednako se cuje van auta kao i unutar, sto znaci da je dosta glasan. na cca 4500 poprimi reskiji zvuk koji zadrzi do blokade ( o daaaaaaaaaaa, i tamo smo bili ) i ima dovljno snage da te u svakoj brzini zalijepi za sic! ubrzava snazno! je*eno snazno!
ovjes: jako krut na neravninama, osjeti se svako uleknuce i prijelaz ( zasluga 18-ica i dynamic moda ). u brzom kratkom zavoju se osjeti naginjanje straznjeg kraja ali bez utjecaja na stabilnost. na dugim zavojima kako se ovjes postavi tako i ostane bez obzira na ubzanje a stvarno se mozes "ispucati" iz zavoja....
red cekanja na probnu voznju je jaaaako dugacak ( cekao sam 2 sata ) i jos ljudi cekaju iako AC zatvara u 14,00n h
kazu da su ih u tjedan dana prodali 4 kom, i to svi iznad 20,000 eura, tako da postoji odredena navala  :clap:
ima predivnih detalja ( kazaljke koje rade dir pri paljenju, digitalni pokazivac pritiska turbine, DNA prekidac....)

ijuric

• Gost
« Odgovori #755 u: 25-10-2008, 15:01:44 »
 :clap: :clap: super..a vidim i deltu u pozadini si i to volzil :?: ...ko zna dal ce ovog kasnije nekom uvalit pod sprehom..ono malo je vozen tuda oko ac-a od strane nasih djelatnika itd a ono ti mu vadio mast :smijeh ...

Anton

• Gost
« Odgovori #756 u: 25-10-2008, 15:40:58 »
deltu sam malo poslikao samo, ubacit cu slike kasnije..... :da:
nisam joj vadio mast, njoj to pase, ona to voli..... :song:
nazalost nije bio red za nju, nije toliko interesantna iako ima nekih privlacnih detalja, neg je problem kaj idem opet u srijedu ( voznja 159 TI )

:hello:

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #757 u: 25-10-2008, 15:47:32 »
deltu sam malo poslikao samo, ubacit cu slike kasnije..... :da:
nisam joj vadio mast, njoj to pase, ona to voli..... :song:
nazalost nije bio red za nju, nije toliko interesantna iako ima nekih privlacnih detalja, neg je problem kaj idem opet u srijedu ( voznja 159 TI )

:hello:

Pa šta samo tako daju aute da se voze? Ti daju ključeve ili mora ić s tobom netko iz salona?

Anton

• Gost
« Odgovori #758 u: 25-10-2008, 15:52:30 »
Pa šta samo tako daju aute da se voze? Ti daju ključeve ili mora ić s tobom netko iz salona?

das im vozacku da prekopiraju, potpises jedan papir i naravno poslije voznje dobijes upitnik sa rubrikama da prokomentiras svoje videnje auta.
moje je bilo sasvim ok, nije nista fascinantno ali auto ima ( kao prava alfa ) dusu  :craz

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #759 u: 25-10-2008, 18:52:43 »
vidio danas jednu krem boje na parkingu citycentra, i ono, čist ok mi je izgledala, sve osim zadnjeg kraja
:cigara: :cigara:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #760 u: 25-10-2008, 20:35:18 »
Pronašao sam koeficijent aerodinamike za MiTo: cw=0,29 čime je izjednačila rezultat Alfe 155 koja je najaerodinamičnija Alfa.

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #761 u: 25-10-2008, 22:10:56 »
Bome mi je čudno da MiTo ima tako dobar cw...  :?:

Za hatchback je teško postić bolji koeficijent nego kod limuzine...

Za usporedbu... 145 i 147 imaju cw=0.32, dok 146 ima cw=0.31...
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #762 u: 26-10-2008, 00:42:02 »
Vozio danas ovu koju spominje kolega, ali prije njega  :craz, i mogu reći da sam jako zadovoljan.
Novinari seru po običaju, tako su srali i za 159, a vozio sam ih nekoliko podosta i mogu reci da sam bio vrlo zadovljan. Za 159 su rekli kao naginje se, ne ide bla, bla standardna sranja, a ja sam je vozioi ostao sam fasciniran kako se toliki auto i 400 kila tezi vozi ko duplo manji auto, a ne velika limuzina i da se osjecam kao da vozim tuniranu 147-cu.
Grdi će znati o čemu pričam  :hap:

Što se testa u EVO-u tiče, čudi me da nitko nije primetio da su napisali kao nije to to, bla bla, ali u isto vrijeme su napisali da su pratili 20 konja jači Mini uzbrdo bez ikakvog problema?? I to dok su se oni rasturali Mito ih je pratio bez problema, onaj koji je vozio Mito nije ni osjetio koliko brzo vozi i vozio je bez uzbuđivanja?
A da ne spominjem da kad su došli na lošu cestu da je Mini poskakivao i da su se prilično namučili dok je Mito samo gutao cestu i klizio?
E pa sad, moje je pitanje, ako imamo dva auta koji su jednako brzi, koji je bolji onaj u kojem se moraš namučiti da bi vozio toliko brzo ili onaj u kojem voziš bez problema?

Toliko o novinarima

Test vožnja: ja sam jako zadovoljan i auto je jednako brz ako nije i brži od 147 2.0 sa GTA štangama i Bilsteinima, s tom razlikom što na samo 16-cama 147-ca razbije bubrege i poskakuje na jako lošoj cesti a Mito na 18-ama samo klizi. Čuje se kako su rupe prisutne ali samo prođe preko njih.
Što se volana tiče, stvarno je jako mekan na parkiranju, ali to ne smatram uopće loše, naprotiv, dok se vozi je malo mekši od npr 147 ali uopće nije loš, jako se dobro vozi, i cesta se odlično osjeća. Istini za volju malo je čudan, nije "linearan" tj. prvo malo jače hvata onda kao da uspori, ali nije problem navikao sam se na to za par minuta, poslije mi je bilo čudno voziti 147-cu. Što se volana tiče, opet bi se dotakao čuvenih automobilističkih novinara (pri tome ne mislim na one iz EVO-a, te cijenim, ali malo previše inzistiraju na hardcore autima), kako ono kažu "krivom kurcu svaka dlaka smeta".

Vozio sam skoro isključivo u D modu, jer u N modu motor jednostavno radi puno slabije, kao da ima veliku turbo rupu, isitni za volju nas je bilo trojica u autu...
Vuče jako dobro, odlično hvata gas, odlično vuče uzbrdo čak i sa nas trojicom i čupa u zavojima, par zavoja sam prošao samo sa doziranjem gasa bez diranja volana  :)
Kočnica se lijepo dozira, možda je malo mekša ali to nije problem. Vozački položaj super.
Auto niti izgledom niti vožnjom ne podsjeća na G Punto od kojeg je nastao...tako da se toga ne mora bojati.
Unutrašnjost vrlo OK, meni osobno povratakna talijanski 147/GT/156 dizajn, pozitivan odmak od germanskog 159 dizajna.

Što se ovjes tiče uoće se ne osjeti da ima polukrutu otraga, vozi se jednako ako i ne bolje od 147, a usudio bi se reći da će n alošijim cestama biti bolji od 147/156, jako su dobro riješili to da se ne naginje, a amortizira dobro sa onom unutrašnjomoprugom u  amortizeru.

Ako je ovo OK, siguran sam da će 149 sa multilinkom i aktivnim ovjesom biti tip-top.

Zaključak, bio sam skeptičan, više nisam, izuzetno sam zadovljan.

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #763 u: 26-10-2008, 00:44:06 »
Ispravak za one koji pišu krivo:
Mito NEMA aktivni ovjes, dakle prekidač DNA, NE djeluje na ovjes.

ijuric

• Gost
« Odgovori #764 u: 26-10-2008, 09:06:12 »
..boris  :clap:  :ok: ...citajuc ovo vidim da je ipak i ono sto je na kraju par postova iznad viktor napisao, a sada i ti o tome pricas, najveca prednost ovog modela...a sad je vec par ljudi to malo i probalo i koliko vidim manje vise slicne komentare dajete, samo je tvoje super detaljno obrazlozeno....super izvjesce...glede novinara (takodjer ih je malo cije tekstove opce vise uzimam za ozbiljno) cu reci da je ipak iza svega marketing i lova i koji god tekst ides citati manje vise nadjes proturjecnosti o kojima ti pises...a kako se oni zabavljaju na test voznjama najbolje je priznao onaj u trenutku istine rekavsi da je vozio pijan testna vozila, razbijao ih i bjezao, radio hopa - cupa  :redf: ..valjda da isproba izdrzljivost amortizera itd...naravno da se cijela novinarska javnost zrozila nad tim jer to inace nije tako :puke: :hehe:

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #765 u: 26-10-2008, 09:14:22 »

Što se testa u EVO-u tiče, čudi me da nitko nije primetio da su napisali kao nije to to, bla bla, ali u isto vrijeme su napisali da su pratili 20 konja jači Mini uzbrdo bez ikakvog problema?? I to dok su se oni rasturali Mito ih je pratio bez problema, onaj koji je vozio Mito nije ni osjetio koliko brzo vozi i vozio je bez uzbuđivanja?
A da ne spominjem da kad su došli na lošu cestu da je Mini poskakivao i da su se prilično namučili dok je Mito samo gutao cestu i klizio?
E pa sad, moje je pitanje, ako imamo dva auta koji su jednako brzi, koji je bolji onaj u kojem se moraš namučiti da bi vozio toliko brzo ili onaj u kojem voziš bez problema?

ma mini je imao loše gume! :hap:
MiTo

ijuric

• Gost
« Odgovori #766 u: 26-10-2008, 09:19:26 »

:hehe: :hehe: a i sta ce ti vozit auto bez uzbudjenja... :hehe:

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #767 u: 26-10-2008, 09:20:15 »

« Zadnja izmjena: 26-10-2008, 09:21:51 od a.m.alfa »

Zagy

• Gost
« Odgovori #768 u: 26-10-2008, 09:23:48 »
moram ga ja probati
 :love:

alf@_girl_24

• Gost
« Odgovori #769 u: 26-10-2008, 10:09:30 »
moram ga ja probati
 :love:

Uh i ja bih ga rado probala ...ali Crvenog :craz :love3: :love:

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #770 u: 26-10-2008, 10:41:28 »

One cooperice koje u proslom broju hvalili i preporučali  :?:

Svaka čast Mini-u, ali ipak su usporedili praktički top model Mini-a sa MiTo-om koji istina ima jak motor, ali nije top model i ne znam dal se nesto puno razlikuje od 78 KS  :?:
Valjda ce jednog dana i GTA izaci, pa onda usporedba sa JCW i grande abarth ss  :love:

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #771 u: 26-10-2008, 10:41:48 »
 :kokice:
« Zadnja izmjena: 04-11-2013, 14:49:27 od INTCP »

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
« Odgovori #772 u: 26-10-2008, 10:47:36 »
147 JTD Maranello je sada već 18600€.  :o000: Pitao u AC-u pred mjesec dana.

tak je bilo i pred 2 godine

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #773 u: 26-10-2008, 10:49:02 »

da, da, uvijek je neko drugi kriv, možeš mislit' , k'o da gledam utakmicu :gun:

Ja ću samo reći da sam prišao testu VRLO VRLO skeptično zbog svega pročitanog i da sam i iznenadjen koliko je auto zapravo dobar, nisam našao ni jednu značajniju zamjerku osim što se auto ne miče sa mjesta u N položaju i da mi se par puta u tom položaju ugasio koliko jako gas treba stisnuti kad sam kretao sa 3 osobe u autu. D položaj je totalno drugačiji. Ne znam baš ni kakvo je preticanje u N položaju, ali jako slabo prihvaća gas, kao da ima samo 100 konja.

Kad sam sjedio u salonu i čekao vožnju sam sjedio u novom Bravu i iznenadio sam se da koliko god visoko dignem volan, ako ne spustim visinu sica do kraja nemam baš previše mjesta za noge (192 cm), jer ima neku čudnu grbu sa donje strane volana.
Toga u Mitu nije bilo i odmah sam se namjestio, a nisam baš mali.

Zadnjih godinu dana sam vozio povremeni i službenog G Punta i Corsu i Fiestu... istini za volju nisu top spec nego sa slabijom motorizacijom, ali ne mogu se ni usporediti sa ovim, neovisno o motorizaciji. U Corsi nemas uopce osjecaj da drzis volan u ruci ( i to sa 15-cama), niti si siguran da ce auto skrenuti u pravu stranu kad okrenes volan a jos je i tvrda. Fiesta na 15-cama lupa više po rupama više nego moja ulltra tvrda 18 godina stara 33-ca, a kad stavim lijevu nogu na odmorište onda zapinjem za kvačilo jer je kvacilo odmah pored odmorišta i 10 cm je više nego samo odmorište, auto ima 10 000 km i lupa držačem vrata jer nije dobro zašarafljen, a još je najbolji GPunto, ali ima unutrašnjost ultra jeftinu i kao da sjedim u Corsi.

Kad se samo sjetim šta su pisali o 159-ki, isto sam bio vrlo skeptičan, a kad sam sjeo u nju i vozio je bio sam full ugodno iznenadjen.
OK, fali dobra benzinska motorizacija, ali auto je full OK

ijuric

• Gost
« Odgovori #774 u: 26-10-2008, 11:02:19 »
da, da, uvijek je neko drugi kriv, možeš mislit' , k'o da gledam utakmicu :gun:

Ja ću samo reći da sam prišao testu VRLO VRLO skeptično zbog svega pročitanog i da sam i iznenadjen koliko je auto zapravo dobar, nisam našao ni jednu značajniju zamjerku osim što se auto ne miče sa mjesta u N položaju i da mi se par puta u tom položaju ugasio koliko jako gas treba stisnuti kad sam kretao sa 3 osobe u autu. D položaj je totalno drugačiji. Ne znam baš ni kakvo je preticanje u N položaju, ali jako slabo prihvaća gas, kao da ima samo 100 konja.

:ok: evo vezano za voznju u D modu i drzanja su slicno rekli i u britanskom evo-u nedavno...

"Overboost? That’s when you select D, for Dynamic, on the so-called DNA switch (the others are Normal and tippy-toe All-weather). This new take on traction, stability, etc, also makes the steering weightier and the throttle response keener in D, while loosening the handling’s ties.

D-mode steering feels typically electrically-assistedly gloopy around the straight-ahead, because the weighting is an added artificial resistance and there’s too much rubber in the linkage, but it’s the mode of choice on a twisting road on which the Mito is good, pointable fun. A form of virtual electronic differential helps kill understeer, too, by gently braking the inside front wheel as needed.

The steering is the least appealing part of an otherwise engaging small car. Now the engineers need to drive an early Alfasud, to learn how their ancestors used to do it properly."

Offline Fabrizio Giovanardi

• Trade Count: (-1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia 2.0 Competizione
    • Zagreb
« Odgovori #775 u: 26-10-2008, 11:06:16 »
Pronašao sam koeficijent aerodinamike za MiTo: cw=0,29 čime je izjednačila rezultat Alfe 155 koja je najaerodinamičnija Alfa.

:ne:   BAT 7 - cd=0,19   :) :hap:

Alfa nel cuore

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
« Odgovori #776 u: 26-10-2008, 11:08:01 »
Ako auto u tom N modu troši i nešto manje goriva onda je to odlična stvar. Ionako se 90% voznje većina vozi normalno pa nema smisla da turbina puše punim plućiima.

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #777 u: 26-10-2008, 11:08:47 »
:ok: evo vezano za voznju u D modu i drzanja su slicno rekli i u britanskom evo-u nedavno...

"Overboost? That’s when you select D, for Dynamic, on the so-called DNA switch (the others are Normal and tippy-toe All-weather). This new take on traction, stability, etc, also makes the steering weightier and the throttle response keener in D, while loosening the handling’s ties.

D-mode steering feels typically electrically-assistedly gloopy around the straight-ahead, because the weighting is an added artificial resistance and there’s too much rubber in the linkage, but it’s the mode of choice on a twisting road on which the Mito is good, pointable fun. A form of virtual electronic differential helps kill understeer, too, by gently braking the inside front wheel as needed.

The steering is the least appealing part of an otherwise engaging small car. Now the engineers need to drive an early Alfasud, to learn how their ancestors used to do it properly."

I sa tim se uopće ne slažem. Istini za volju malo je neuobičajeno i traži navikavanje, ali za par minuta pohvataš sve.

ijuric

• Gost
« Odgovori #778 u: 26-10-2008, 11:11:02 »
I sa tim se uopće ne slažem. Istini za volju malo je neuobičajeno i traži navikavanje, ali za par minuta pohvataš sve.

:da: da sta su oni naveli za najvecu manu ti kazes da se naviknes..al za stabilnost i bolje performanse u d modu kazu nes slicno ipak..

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #779 u: 26-10-2008, 11:11:19 »
One cooperice koje u proslom broju hvalili i preporučali  :?:

K'o utakmica, sudac je uvijek kriv, a ekipa je dobra  :wal: