06-06-2026, 16:13:02

Autor Tema: Grobnik 2008. - komentari na vožnju po stazi  (Posjeta: 25218 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mirko

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Grobnik 2008. - komentari na vožnju po stazi
« Odgovori #150 u: 05-06-2008, 14:05:06 »
pametno žensko  :da:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #151 u: 05-06-2008, 14:26:07 »
:song:
pa mora on bit bolji... kak bi bilo da ja budem bolja pa da mi bude depresivan i onda ništ od  :volim   :craz

:clap: :clap: :clap:
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline SiKe_145

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • AR 145 1.4TS & 156SW JTD
    • Vinodol
« Odgovori #152 u: 05-06-2008, 14:38:48 »
evo da i ja dam svoj osvrt...inače ne bih ali vidim da je bilo dosta polemike oko nekih stvari pa ajde da se i ja malo upletem (premda mi to zasigurno nece trebat i nakon toga bi moglo bit  :wal: )

prvo kritike:

- stvarno nije fer, a i ne znam gdje je pamet onima koji su u krugu kad smo svi laganini cruisali u redu po stazi isli preticat i naganjat se. pa ljudi bozji, ako svi idu laganini i u redu, a jos je k tome i bilo i na forumu program kako i sto...sta jos nekome treba i pismena kuvertirana molba sa povratnicom da mu se objasni da se ne naganja odmah u prvom krugu!!!?

- ne znam gdje su bili suci...ali ne znam ni tko je dezurao na izlasku na stazu...gorio je crveni semafor a nigdje nikoga...na kraju ne znas dal smijes izac na stazu ili ne (mozete vidjet i na mom filmicu da sam bio u nedoumici...)

- za sve one koji njurgaju za necije akrobacije po stazi...nazalost tako je kako je...svi su nahrupili u isto vrijeme na stazu...i oni sa stock gumama koji bi napravili 2-3 kruga (kao npr. ja) kao i oni koji su dosli sa drugim gumama i/ili su odlucili potrosit trenutne i naganjat se vise krugova. ali sta sad...imate zdravu pamet, znate gdje ste, imate retrovizore pa treba pazit kao sto se pazi i u normalnom prometu; i tamo ima svakakvih...od onih koji slinave po cesti do onih koji se naganjaju....boze moj...

- za sve one "brze" koji njurgaju na ove sporije...imali ste 2. odnosno 3. voznju gdje ste si mogli dat oduska...ako je netko pak sporiji zbog xy razloga...sta sad...vozi za njim dok ga ne preteknes na nekom normalnom mjestu; treba imat i na umu da nemaju svi jednake vozacke sposobnosti.

- generalno, lose je sto je stvarno bilo puno auta na stazi, razlicitih karakteristika, pa su onda neki kocili druge i sl. takodjer je izlazak na stazu bio dosta opasan jer tesko je potrefit vrijeme kad ti nitko ne dolijece...

ovo gore su moje koliko toliko objektivne zamjerke dogadjanjima na stazi.
Inace, meni je bilo OK jer se ne bahatim u voznji i pazim gdje mi je tko i pazim da ni sebe ni drugoga ne usosim - isto kako vozim i inace na cesti. bit ce da su neki to zaboravili pa sad malo tu drve previse oko ovoga ili onoga.

Naravno, pohvale svima koji su organizirali ovaj susret i namucili se da svi dobijemo priliku prodjirat se po stazi. No, kako je lani bilo daleko manje auta, ove godine poprilicno...pitanje je da li ce iduce godine biti jos i vise. Ako bude...onda bi za ubuduce mozda mogli neke stvari poboljsati pa da svi dobiju priliku napravit djir po stazi, a da se nitko ne buni i ne ugrozava.

Moj prijedlog, ako je ikako moguce...probati organizirati nesto slicno onome od lani; znaci na pistu pustiti u jednom sutu 20-ak auta, pozeljno da su svi slicnih jacina i pustit ih recimo 10-15 min ili ne znam...mozda max 10 krugova i onda svi van. i tako dok se ne izvoze oni koji se ne zele naganjat citavo vrijeme.

nakon toga da idu oni koji zele przit gume do kraja...tu ne bi trebalo ogranicavat broj auta na stazi...premda ako se zeli moze se i tu uvest 2-3 grupe po jacini auta da se svi izgustaju kako treba bez da im drugi smetaju.

e i jos nesto sto se tice obavjescivanja ljudi...mozda bi mogli napravit ili kupit slabiju radio stanicu koja ce se cut do 1-2 km(ili ju neki radioamater napravi...imam ih i ja nekoliko) koje rade na FM bandu, svi uglavnom imamo radio, dogovorimo se na kojoj frekvi cemo slusat...i tu pustamo neku mjuzu i obavijesti kad tko moze kamo, kad tko ide van i sl.

Uff...ovo pisem vec 2 sata sa prekidima...dobro je...uspio sam napisat prije kraja radnog vremena : :hehe:  Odoh dalje delat.
Pozdrav!

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #153 u: 05-06-2008, 14:44:02 »
odlične sugestije, hvala ti  :ok:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #154 u: 05-06-2008, 14:45:56 »
odlične sugestije, hvala ti  :ok:

:da: :da: Ovo s radijima mi se čini kao odlična ideja  :ok: :ok:
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #155 u: 05-06-2008, 14:46:07 »
Ovo sa FM stanicom je zakon!  :ok:  :ok:  :ok:

Još samo da mi je spojena antena na radio...  :song:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #156 u: 05-06-2008, 14:53:40 »
da, ovo sa FM stanicom je odlično  :hello:

i ostale primjedbe su  :ok:

ovo oko grupiranja auta je uvijek škakljivo... mislim da je ove godine to ok napravljeno, jer možda netko tko ima slabiji auto misli i želi bolje drapat gume nego netko sa dobrom autom , tako da treba ostaviti sporu , srednju i bržu grupu pa nek svatko procijeni kakav je vozač ... i nadajmo se objektivnim procjenama  :)

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #157 u: 05-06-2008, 15:06:18 »
koliko prašine, ja sam bio s najsporijim i najslabijim auto, i svi su me prestizačli ja sam se uredno micao u stranu. i niej bilo problema.
Za pjesmu, a što češ neki ljudi još uvijek žive u prošlodti (kako je to kod nas popularno)
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 1.9 JTDm 16 V Sportwagon
    • Split
    • www.designquarto.eu
« Odgovori #158 u: 05-06-2008, 15:25:43 »
Sad sam tek uhvatio vremena malo detaljnije čitati Komentare....
( svoje iskustvo i mišljenje kad uhvatim malo vremena )

Nego ...što je to bilo s tom pjesmom?

Je li tko to još čuo. I s kojeg je razglasa to došlo ? Zna li se štogod više ? ( može i meni na PP )

Jer, stvarno je nezgodno, na njihovom ( ARCS ) forumu sam odavno logiran i tamošnje alfiste redovno zadnje 2 godine izvještavam
o aktivnostima hrvatskih alfista ( Alfa Kluba ) pa im i upućujem pozive na susrete kao član Predsjedništva Kluba i kao alfist.
( btw, ta tema: Alfa Romeo klub Hrvatska u podforumu Alfa Romeo International Clubs & Meets je u samom vrhu po posjećenosti )

Pitam ovo jer moram znati što je bilo kako bi se u ime Kluba i osobno ispričao ako je sve to apsolutna istina;
( iako sam se tamo već u svoje ime ispričao i prije - što im se nisam osobno javio za trajanja Grobnika... već smo si samo mahnuli u dolasku i odlasku.... )
Plava s efektom

...i zato pjevam da ne pojede me mrak...

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #159 u: 05-06-2008, 15:43:37 »
gle sad je nebitno ko je i sta je, ja sam cuo, culi su mozda jos neki. mozda nece reci, neznam. a mozda su bili toliko podli da su samo pustili dok smo prolazili pored razglasa jer je kolega iz novog sada bio auto ili dva iza mene, pa su brzo ugasili da ne dobiju packe. iskreno se nadam da niti ne poznaju tu pjesmu pa da nisu ni primjetili, jer cak i da nema texta pjesma je zadnji olos i sljam. nebih ovo ni spominjao ali mi je diglo tlak kako se radi frka oko najobicnijeg preticanja. onda ovo zasluzuje spicu na dnevniku

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #160 u: 05-06-2008, 15:46:52 »
nema potrebe to na PP... čuli smo turBina i ja (bio je iza mene);
još ja nisam skužila odmah kaj je to (koja "pjesma") nego sam mu mahala kroz prozor i u retrovizoru pokazivala gestu kao da guram dva prsta u usta kako bih izazvala povraćanje
(suptilna kakva inače i jesam) :hehe: al jednostavno nismo mogli vjerovat da je to fakat.
napisala sam već prije ali ću ponoviti; radi se o onom razglasu pored kojeg je bila škrinja s cugom i suncobran i stolić za prijave za vožnju. 
sekta je bila iza nas. taman kad smo milili tam prema ulasku na stazu za slikanje.

mislim da je ARCS zaslužio ispriku, čak i da je samo jedna osoba čula to.

P.S. pogotovo je nezgodno kad se zna da su i prije susreta u Vukovaru određeni članovi ovog foruma imali slične nacionalističe komentare u vezi kolega iz Srbije; na svu sreću tih članova nije bilo na Grobniku.
« Zadnja izmjena: 05-06-2008, 15:51:13 od AA-lfa »

Offline meDo75

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 75 2.0 TS
    • Oslo
« Odgovori #161 u: 05-06-2008, 15:52:00 »
dali postoji mogucnost da je netko pustio  ( namjerno ) iz svojeg auta  ( posto ih je bilo dosta sa vrhunskom muzikom ) :?
ili je bas bio nas klubski razglas  :?:

kako god bilo jako primitivno, brđanske fore ...hillbilly :metak
...AR 75 stealth edition ...fast as a shark....

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #162 u: 05-06-2008, 15:55:04 »
dali postoji mogucnost da je netko pustio  ( namjerno ) iz svojeg auta  ( posto ih je bilo dosta sa vrhunskom muzikom ) :?
ili je bas bio nas klubski razglas  :?:

kako god bilo jako primitivno, brđanske fore ...hillbilly :metak

NIJE pustio nitko iz svog auta, to je zicer. gluha ipak nisam.
spušten mi je bio lijevi prozor i razglas je bio lijevo od mene, taman smo ga prolazili (bili par metara ispred njega), još sam s gađenjem dizala prozor

Offline Ery

• Starosjedioc
  • 166 2.5 V6
    • Banjaluka, BiH
    • Seljak
« Odgovori #163 u: 05-06-2008, 16:04:16 »
a sta je opce pusteno na razglas?
Dim u kuhinji se razišao u međuvremenu, no mačka je crna kao
gavran i kašlje.

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #164 u: 05-06-2008, 16:11:39 »

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 33 1.3V -> 1.7 8V carb -> 1.7 16V
    • Zagreb Centar
« Odgovori #165 u: 05-06-2008, 16:25:00 »
ej ekipa, zanima me jel ima netko vremena koja su odvožena u onoj klasi di 1600 ccm? cisto me zanima jer cu ja biti iduce godine s vama na grobniku (ako bog da) pa da malo usporedim vremena po klasama...
ili ako netko ima neki link gdje je to objavljeno...

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #166 u: 05-06-2008, 16:27:24 »
nije bilo nikakvih klasa...

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
« Odgovori #167 u: 05-06-2008, 16:34:16 »
za 3. voznju mislim... onu gdje su se vremena mjerila kronometrom... nemoguce da su se 1.3 i 3.0 utrkivali u istoj klasi...

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #168 u: 05-06-2008, 16:34:57 »
ej ekipa, zanima me jel ima netko vremena koja su odvožena u onoj klasi di 1600 ccm? cisto me zanima jer cu ja biti iduce godine s vama na grobniku (ako bog da) pa da malo usporedim vremena po klasama...
ili ako netko ima neki link gdje je to objavljeno...

pitaj malo lude koji su vozili te 33ojke. moje misljenje je da idu super do prvog zavoja, ali vjerujem da se i to da rjesit.

za 3. voznju mislim... onu gdje su se vremena mjerila kronometrom... nemoguce da su se 1.3 i 3.0 utrkivali u istoj klasi...

nije to bila utrka, ekipa je isla jedan nakon drugog. mjerilo se vrijeme bez obzira na vozilo i tako su se dijelile nagrade. malo celavo ali ajde. cak su uspjeli nekako izbacit Miku a vozio je 2 vrijeme. bice bolje drugi put.
« Zadnja izmjena: 05-06-2008, 16:40:46 od superfly tnt »

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #169 u: 05-06-2008, 16:41:03 »

sve je moguće :song:

(FYI ja sam sa 1.6 boxer bez forsanja, dakle s razmišljanjem o gumama u svakom trećem zavoju išla cca 02:20)

Offline v.i.k.alfa

• Starosjedioc
  • AR 145 1.6 Boxer & AR GT 3.2 V6
    • Rijeka
« Odgovori #170 u: 05-06-2008, 16:41:51 »
Molio bih one koji su čuli,a kako čitam i vidjeli one koji su pustili takvo smeće i pritom dizali ruke u zrak da ovdje javno kažu njihova imena ili nick.
Ako neznate niti jedno od toga,recite dali su bili u crvenim alfa romeo majicama po kojima su prepoznatljivi fiumani.Znate na koje majice mislim.
Volio bih znati pa da to sa njima riješim kako se to više nikada nebi ponovilo.Ne želimo da se na ovakvim susretima širi nacionalizam kojega vidim
ovdje ima jako puno sa svih strana. Ako je stvarno bilo takvih ispada putem pjesme,jer ja to stvarno nisam čuo, moje iskrene isprike kolegama
alfistima iz srbije i nadam se da neki pojedinci neće ostaviti ružnu sliku na ovaj po meni divan susret i divno druženje sa kolegama alfistima ma od
kuda oni bili.

Mirko

• Gost
« Odgovori #171 u: 05-06-2008, 16:49:21 »

jesu, ja sam iša 1:18 al samo jedan krug sam odvozija,jadnica nebi izdržala daljnja naprezanja,a i tribalo je vozit do Splita

pitaj malo lude koji su vozili te 33ojke. moje misljenje je da idu super do prvog zavoja, ali vjerujem da se i to da rjesit.

zašto smo lude :?:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #172 u: 05-06-2008, 16:51:40 »
nije to bila utrka, ekipa je isla jedan nakon drugog. mjerilo se vrijeme bez obzira na vozilo i tako su se dijelile nagrade. malo celavo ali ajde. cak su uspjeli nekako izbacit Miku a vozio je 2 vrijeme. bice bolje drugi put.

:?: :?: :?:
znam da je bilo nekakvih problema u prvoj rundi sa sebovim transponderom il nečim, al to je seb, znamo kolko vozi :craz
al za ovo ne čuh

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
« Odgovori #173 u: 05-06-2008, 16:53:38 »
ovo je onda stvarno bilo ne fer... pa sta bi sad trebali svi kupit 3.0 v6 da budu ravnopravni... mislim to je fakat glupo, ali iskreno, ne zanimaju me nagrade nego me zanima cisto okvirno koje vrijeme se moze napraviti sa 100 konja... ako je aa napravila 2:20 sa štednjom guma onda bi se sa 1.5 dalo napraviti desetak sekundi i bolje vrijeme...

i da, pa ako ste svi vozili u istoj klasi, gdje su ostala vremena? od svih sa ove liste koje znam, svi su vozili dizela... pa di su 3.0 v6 i slabiji
« Zadnja izmjena: 05-06-2008, 16:55:11 od Keke »

Offline msqv

• Sa stažom
  • 156 2.5 V6 24v, ex 145 2.0QV
    • Zagreb
« Odgovori #174 u: 05-06-2008, 16:54:53 »
Jeli bilo razletavanja getriba, kao davne 2001.god? :drive:
V6 sekta

Mirko

• Gost
« Odgovori #175 u: 05-06-2008, 16:56:16 »
ono su finalna vremena i samo je prvih 10 vozilo drugu vožnju, ovo su 'kvalifikacije'

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
« Odgovori #176 u: 05-06-2008, 17:01:38 »
aha, znaci tako... ok, ok, sad mi je jasnije...

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #177 u: 05-06-2008, 17:05:46 »
10 prvih plus Seb je ukupno 11, kaj ne...? ili? ili je onaj pod br. 10 trebao ispasti, ili su ovog prvog slučajno zagubili negdje u bespućima Grobnika  :craz :funny:

Fiuman

• Gost
« Odgovori #178 u: 05-06-2008, 17:09:21 »
Molio bih one koji su čuli,a kako čitam i vidjeli one koji su pustili takvo smeće i pritom dizali ruke u zrak da ovdje javno kažu njihova imena ili nick.
Ako neznate niti jedno od toga,recite dali su bili u crvenim alfa romeo majicama po kojima su prepoznatljivi fiumani.Znate na koje majice mislim.
Volio bih znati pa da to sa njima riješim kako se to više nikada nebi ponovilo.Ne želimo da se na ovakvim susretima širi nacionalizam kojega vidim
ovdje ima jako puno sa svih strana. Ako je stvarno bilo takvih ispada putem pjesme,jer ja to stvarno nisam čuo, moje iskrene isprike kolegama
alfistima iz srbije i nadam se da neki pojedinci neće ostaviti ružnu sliku na ovaj po meni divan susret i divno druženje sa kolegama alfistima ma od
kuda oni bili.

Ja san prvi ušao na stazu s Marinom (Krk) i nisan čuo ni vidio niš od spomenutog

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #179 u: 05-06-2008, 17:28:50 »
CCA 2:10 sam i ja uspio  :drive: ,mjerio sam mobaćem ,sad koliko je to precizno.....
Gas Guzzler