Dragi Alfisti! Ovo ce biti malo poduzi clanak o mojem putovanju u Rijeku, pa kome se ne da ne mora citati. Naime, vjerujem da svi znaju da sam htio kupiti Imolu u Rijeci, jer sam bio jako dosadan. I tako u cetvrtak sjeo ja na bus u 9 navecer i u 4 ujutro bio vec tamo; u 8 se nasao s covjekom, prepisao auto (ugovor) rijesio tehnicki i probe, rucao kod covjeka, upoznao kcerke

i lagano krenio za NA. Auto radi ko sat, upalio lagano radio (btw ima 6 zvucnika - serijski) i krepa nakon 5 min. Poceo cukat, stucat, gasit se i na kraju krepa i stanem ja sa strane. Nazovem lika koji mi je prodao auto (bivsi vlasnik -BV) i on dodje sa Ford Orionom. Upali Alfu a ono ko da neko loncima udara, bas metalni zvuk te usto jos nesto i skripi. Odslepamo ju kod jednom majstora, kaze treba motor mijenjat, pa kod drugog i taj kaze isto, da je najvjerojatnije osla radilica i da se isplati popravljat. Jbg, ne mogu zamjerit ni Fiuman-u, ni V.I.K. Alfi ni drugoj dvojici koji su isli gledat auto jer nisam ni ja primjetio kad sam krenio da nesto ne valja. Mozda su aditivi ubaceni, ko zna. Uglavnom BV kaze da ne zeli imat posla s tim, da auto vise nije njegov i da mi 2500kn i ode kuc. Po mene dodje frend iz nasica sa unajmljenim kombijem i prikolicom, utovarimo alfu i nazad. Nisam spavao 70h, dosli smo tek danas u 7 ujutro. Slepanje me izaslo 1600kn sa gorivom.

E sad vi meni recite sta da radim??? Jedan lik iz Vukojevaca kaze da mi moze stavit 1.7 u njega ali ne bi mijenjao elektroniku za 400 evra, ja ne znam jel to uopce moguce?

: Radge mi kaze da odem u Osijek kod nekog sto je Road Runner-u prodao motor i narucim 1.3 i nek mi ga ugradi. Lik trazi za sve 500 evra. Jel to mozda moguce popravit i jel se isplati? I jos jedna stvar, kad sam ga vozio primjetio sam da na 3000 rpm u petoj ide cca 115 kmph, jel nije to malo puno ako 1.7 na 3k obrtaja ide 100? Uglavnom, zanimljivo iskustvo...