25-07-2026, 05:46:51

Autor Tema: Alfa 156 zvučnici  (Posjeta: 43201 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
Alfa 156 zvučnici
« u: 05-01-2007, 19:48:24 »
...ponukala me obnova muzike kolege forumaša Vele-ta (a i prije sam razmišljao o tome), pa bi molio neku preporuku što se svih zvučnika u 156-ici tiče...čini mi se da su ovi originalni od papira napravljeni... :mad:

...inače imam:...

MP3 PLAYER KENWOOD KDCW4031

POJAČALO MAGNAT the ROCK 400

TUBA MAC MP TUBE 25

...znači koji visokotonci, koje zvučnike u prednjim vratima i koje u zadnjim???... :?:

...bitnija mi je kvaliteta zvuka, a ne glasnoća...
« Zadnja izmjena: 03-07-2012, 11:00:44 od mareo »

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 1.9 JTDm 16 V Sportwagon
    • Split
    • www.designquarto.eu
Odg: Alfa 156 zvučnici
« Odgovori #1 u: 05-01-2007, 19:57:53 »
 :rolll:

...meni su na više mjesta rekli da papirnati daju BOLJI i PRIRODNIJI zvuk,
ali sam ja svoje (tvorničke) koji su isto bili papirnati morao izmijeniti jer su imali malu nazivnu snagu (dovoljnu za tvornički radio/cas, ali premalu za ovaj moj novi Alpine).
Jedina mana papirnatih je (po njima) starenje materijala i podložnost atmosf. utjecajima....
Plava s efektom

...i zato pjevam da ne pojede me mrak...

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #2 u: 05-01-2007, 20:01:05 »

...meni su na više mjesta rekli da papirnati daju BOLJI i PRIRODNIJI zvuk,

...ma ionak mi zadnji lijevi "prdi", vjerojatno je pukla membrana, koja je naravno papirnata...tak da bi sve komplet izmjenio... :hap:

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
    • www.designquarto.eu
« Odgovori #3 u: 05-01-2007, 20:07:22 »
Izbor prednjih (dvosistemskih, dakle, odvojenih) zvučnika ti najviše ovisi o dubini ugradnje (ako ne želiš razne dorade na unutrašnjem tapacirungu vrata), no tu ti najviše mogu pomoći ljudi/serviseri koji to rade, pogotovo ako imaju iskustva s ugradnjom u 156-ice.
(npr. ovi moji su u ovih 10-tak godina koliko rade, imali samo jednu ugradnju u 146-icu, ali dovoljno da znaju što ih čeka što se montaže tiče...)

Sa više strana su mi preporučili da "ne bacam lovu" na zv. u stražnjim vratima već da radije investiram u stražnju policu ili sub (što sam i učinio). Za tvoju kompaktnu 156 ne znam što bi ti rekao... možda se javi netko s više iskustva (i znanja)  :da:
Plava s efektom

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #4 u: 05-01-2007, 20:18:24 »
...da, zeznuto je to shto je bunker u 156-ici odvojen od kabine i tuba mi bash ne dolazi do izrazhaja...na strazhnjoj klupi postoji neki otvor sa presvuchenom mrezhicom, ali unutra nema nishta, samo izolacija i ispod toga tapecirung od bunkera...mozhda bi se tu dalo nekaj ugraditi, ali mi se ne ulazhe bash previshe novaca (vjerojatno treba neka dorada) za takve prerade... :ne2:

...znachi samo bi izmjenio postojeche zvuchnike, sa nekim kvalitetnijim... :da:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #5 u: 05-01-2007, 22:34:46 »
ja bi ti preporučila da se uputiš do naših sponzora, onako neobavezno, i pitaš ih to što te zanima ; D.P. Sound&Alarm
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #6 u: 05-01-2007, 22:42:48 »
...tak sam si nekako i mislio, da ipak iskoristim to kaj sam chlan alfa kluba... :alfisti:

...al volim chut i mishljenja forumasha, iskustva, bla-truch... :ok:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #7 u: 05-01-2007, 22:52:49 »
naravno, dobro je pokupiti što više informacija, ali je isto tako dobro čuti mišljenje i od profesionalaca koji su sigurno imali posla s puno alfica  :da:
mislim da ću se i ja u skoro vrijeme uputiti do njih, jer me ovi moji zvučnici već polako živciraju  :wink:

Andrić

Zagorar

• Gost
« Odgovori #8 u: 06-01-2007, 00:50:01 »

...meni su na više mjesta rekli da papirnati daju BOLJI i PRIRODNIJI zvuk,ali sam ja svoje (tvorničke) koji su isto bili papirnati morao izmijeniti jer su imali malu nazivnu snagu (dovoljnu za tvornički radio/cas, ali premalu za ovaj moj novi Alpine).
Jedina mana papirnatih je (po njima) starenje materijala i podložnost atmosf. utjecajima....

Bili su u pravu. Mislim da je potpuno nepotrebno zazirati od zvučnika s papirnatom membranom. Papir je odličan materijal i koristi se u mnogim vrlo kvalitetnim i skupim zvučnicima.

A navedene mane su od drugorazredne važnosti. U velikoj većini slučajeva papiru su dodani drugi materijali (npr. ugljična vlakna) i/ili je kemijski obrađen, pa su atmosferski utjecaji (prvenstveno vlaga) minimalizirani. Samim tim i starenje je u ovom slučaju (s obzirom na primjenu) zanemarivo. Jer ni sam auto ne traje vječno.  :hap:

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
    • www.designquarto.eu
« Odgovori #9 u: 06-01-2007, 12:55:49 »

...meni su na više mjesta rekli da papirnati daju BOLJI i PRIRODNIJI zvuk,ali sam ja svoje (tvorničke) koji su isto bili papirnati morao izmijeniti jer su imali malu nazivnu snagu (dovoljnu za tvornički radio/cas, ali premalu za ovaj moj novi Alpine).

Bili su u pravu. Mislim da je potpuno nepotrebno zazirati od zvučnika s papirnatom membranom. Papir je odličan materijal i koristi se u mnogim vrlo kvalitetnim i skupim zvučnicima.

A navedene mane su od drugorazredne važnosti. U velikoj većini slučajeva papiru su dodani drugi materijali (npr. ugljična vlakna) i/ili je kemijski obrađen, pa su atmosferski utjecaji (prvenstveno vlaga) minimalizirani. Samim tim i starenje je u ovom slučaju (s obzirom na primjenu) zanemarivo. Jer ni sam auto ne traje vječno.  :hap:

:ok:  Pogotovo kad ugradiš jači sub  :o000: pa se autić počne raspadati  :funny:
Plava s efektom

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
    • www.designquarto.eu
« Odgovori #10 u: 06-01-2007, 12:56:41 »
naravno, dobro je pokupiti što više informacija, ali je isto tako dobro čuti mišljenje i od profesionalaca koji su sigurno imali posla s puno alfica  :da:
mislim da ću se i ja u skoro vrijeme uputiti do njih, jer me ovi moji zvučnici već polako živciraju  :wink:

Toooo Zdravka  :ok:  Let's Roll  :hello:  :hello:  O0
Plava s efektom

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #11 u: 17-01-2007, 00:46:53 »
da se mene pita Harmann&Kardon ili infinity Kompl. ako se nadje baksisa :ok: :ok:, Infinity sam imao u Chreysleru i bio je  :ling: :ling: :ling:, samo mi je zao sto nisam izvukao pojacalo. Jedini bed je kod Infinity-a da najbolje funktionira sa vlastitim pojacalom

Offline Kiki

• Sa stažom
  • 156 1.8 TS
    • Našice
« Odgovori #12 u: 19-01-2007, 20:45:46 »
Ja sam čuo ALPINE i zvuči jako dobro!! :ok:

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #13 u: 20-01-2007, 15:12:22 »
da se mene pita Harmann&Kardon ili infinity Kompl. ako se nadje baksisa :ok: :ok:, Infinity sam imao u Chreysleru i bio je  :ling: :ling: :ling:, samo mi je zao sto nisam izvukao pojacalo. Jedini bed je kod Infinity-a da najbolje funktionira sa vlastitim pojacalom

Infinity je zakon, sound strasan..... :ok:   Alternativa....npr, mene je odusevio Focal, i JBL starije serije GTO su mi bili predobri, ove nove nisam probao....

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #14 u: 24-01-2007, 20:43:56 »
ja bi ti preporučila da se uputiš do naših sponzora, onako neobavezno, i pitaš ih to što te zanima ; D.P. Sound&Alarm

...KAK SAM JA LUUUUUD!!!... :wal: :)))

...danas ja sa posla nazovem u D.P. Sound&Alarm, da pitam: do kad rade, da bi ih posjetio poslije posla, za savjet oko zvuchnika i opchenito muzike u autu...veli chovjek do 17h...reko mrak, ja radim do 16 taman bum stigao...josh mi lik veli zapishi moj broj mobitela, pa nazovi za bilo kaj...
(btw. nedavno sam gledao na netu plan grada da vidim di je ta ulica di su oni...bitno je napomenuti da sam gledao josh neke ulice nashih sponzora)
...i onak ponosno, mislechi ma sve znam otprije, shto che mi njegov broj, dolazim bez beda...je da, malo morgen...josh izadjem neshto ranije sa posla i krenem ja Ljubljanskom avenijom, a ono standardna shpica na cesti, mic po mic, vrijeme prolazi a ja ko puzh...meni u glavi, ma dobro blizu su Srednjaci  :crazy: bum stigao...i dodjem ja na Srednjake, flashback u glavi plana grada i "znam" da je odmah negdje uz Ljubljansku aveniju, ali nemrem se sjetit ulice, ma nema shanse...znam da je nekaj sa "Z" ali dalje nishta...eto ti budalo kad broj nisi htio memorirat...
...i zujim ja tako po Srednjacima, Gredicama, Staglishchu, ali ulice sa "Z" nigdje...vech lud pomalo, ziher sam da je tu negdje ali nish...16:45, reko ako sad ne nadjem zatvorit che...kad ono u daljini vidim ZEMUNIČKA ulica, weeeeeee, juuuupiiiii, to je to, sretan ko nova godina...
...upadnem ja u Zemunichku, kad ono sa lijeve strane firma VERON d.o.o, nasheg kolege forumasha Verona.... :o000: :hehe: :sado: :bic:

...D.P. Sound&Alarm je u Zvonigradskoj na Treshnjevci... :wal:

...hehe, malo mi se pomutilo... :rol:

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #15 u: 24-01-2007, 20:47:27 »
Jesi CAR  :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #16 u: 24-01-2007, 20:49:37 »
sad sigurno nećeš zaboraviti  :hehe:  :hehe:  :hehe:  :hehe:

Andrić

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #17 u: 24-01-2007, 20:53:57 »
...sutra pokushaj broj 2... :drive:

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #18 u: 25-01-2007, 19:04:23 »
...napokon sam se informirao u D.P. Sound&Alarm-u...

...preporuka glasi:

prednja vrata - ALPINE SPS-171A

strazhnja vrata - ALPINE SPS-17C2

...cijena?...prava sitnica, 2000kn  :o000: sa ugradnjom (za chlanove alfa cluba)...

...uh uh, puno je to novaca, ali ipak garantira koncertnu dvoranu u kabini alfe 156...

...neznam, morat chu josh dobro razmislit o ovoj investiciji...
...ako bum ovo ugradjivao (a i ako ne), primoran sam prodati trenutno pojachalo i tubu (tubu sigurno), jer po rijechima profesionalca tuba nikako ne dolazi do izrazhaja u vozilima sa odvojenim bunkerom (pogotovo 156 kojoj je poprilichno izoliran bunker), idealno je za hatchback vozila...(shto je istina, jer meni u Laguni je to poshteno grmilo)... :da:

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #19 u: 25-01-2007, 20:41:25 »
Ja cu ici sada na DLS-a u prednja vrata, sta se zadnjih vrata tice, zvucnici slabo dolaze do izrazaja, da stavis iza na tablu?  :?:   Ili odvoje sistem viskotonaca,  znaci bass/srednje u vrata zadnja, visokotonce negdje iza na tablu  :rolll:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #20 u: 26-01-2007, 10:38:17 »
hvala na informaciji Mareo :ok:
još ako daju na neke rate  :)))

Andrić

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #21 u: 26-01-2007, 13:48:27 »
sta se zadnjih vrata tice, zvucnici slabo dolaze do izrazaja, da stavis iza na tablu?  :?:   

...i za to sam se raspitao...ugradjivanje zvuchnika na strazhnju "klupu" je jako komplicirano za izvesti i treba puno dorada, uglavnom neisplativo (jedino ako nisi neki freak i imash vishka love)...za ove zvuchnike u zadnjim vratima chovjek garantira vrhunski zvuk...par ljudi iz alfa kluba (po rijechima majstora iz D.P-a) su ugradili ove preporuchene zvuchnike i navodno su prezadovoljni...naravno, josh se to da sve skupa zasladiti da subwooferom u gepeku... :da:

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #22 u: 26-01-2007, 14:11:16 »
hvala na informaciji Mareo :ok:
još ako daju na neke rate  :)))

...e to neznam, ova cijena kaj sam naveo je za gotovinu... :da:

...nazovi, pa pitaj za iste zvuchnike, koja je cijena za na rate (ako se mozhe uopche)...i meni bi dobro doshlo... :ok:

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #23 u: 26-01-2007, 20:31:09 »
sta se zadnjih vrata tice, zvucnici slabo dolaze do izrazaja, da stavis iza na tablu?  :?:   

...i za to sam se raspitao...ugradjivanje zvuchnika na strazhnju "klupu" je jako komplicirano za izvesti i treba puno dorada, uglavnom neisplativo (jedino ako nisi neki freak i imash vishka love)...za ove zvuchnike u zadnjim vratima chovjek garantira vrhunski zvuk...par ljudi iz alfa kluba (po rijechima majstora iz D.P-a) su ugradili ove preporuchene zvuchnike i navodno su prezadovoljni...naravno, josh se to da sve skupa zasladiti da subwooferom u gepeku... :da:

Nista nije komplicirano za dvucnike iza montirati, imas predvidjenje  rupe, cak i kabalaza tvornicki izvedena...pogledaj sam, samo u prtljazniku skini onaj gornji tapecirung....

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #24 u: 26-01-2007, 21:39:41 »
Da je baš jednostavno nije,ali ja sam si napravio u jedno popodne posla. Na 156 imam 6x9 pioneer 340w četverosistemce!
I kako kaže niko kablovi več postoje,no ja sam stavio deblje!   I zvučnici u zadnjim vratima nemogu nikako postić rezultat tih na polici jer jednostavno su krivo smješteni da bi ih ti čuo na prednjem sicu!

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #25 u: 26-01-2007, 22:11:18 »
Da je baš jednostavno nije,ali ja sam si napravio u jedno popodne posla. Na 156 imam 6x9 pioneer 340w četverosistemce!
I kako kaže niko kablovi več postoje,no ja sam stavio deblje!   I zvučnici u zadnjim vratima nemogu nikako postić rezultat tih na polici jer jednostavno su krivo smješteni da bi ih ti čuo na prednjem sicu!

:da: :da:  :ok:

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #26 u: 26-01-2007, 22:12:07 »
Ja za sat vremena mogu smontirati te na zadnjoj tabli....ispraksirao sam  :)))

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #27 u: 27-01-2007, 17:06:52 »
...ma nish od zadnje table, kako je Vele negdje rekao, poboljshat serijala zvuchnike i lupit dobar sub u gepek i stvar rijeshena... :happ:

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #28 u: 29-01-2007, 08:20:20 »

Infinity je zakon, sound strasan..... :ok:   Alternativa....npr, mene je odusevio Focal, i JBL starije serije GTO su mi bili predobri, ove nove nisam probao....

je a za Bas Crunch Amer ali je bomba.
« Zadnja izmjena: 29-01-2007, 08:26:47 od Dama 166 »

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #29 u: 29-01-2007, 12:21:46 »

je a za Bas Crunch Amer ali je bomba.

:da: :da: Da cuo sam, ali nisam probao....