15-06-2026, 18:49:16

Autor Tema: benzinac i dizelaš (prednosti, mane, prošlost, sadašnjost i budućnost)  (Posjeta: 96298 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
naravno da ja ne govorim o 1.9 serijali, al uz minimalan (ajmo reći) ulog to imaš... ne moraš dati 50 tis € za bemweja

Razlika u cijeni da. To stoji. Samo ipak da bi 1.9 spustio ispod 7 sekundi na 100 ulog i nije baš tako mali i beznačajan. Nije dovoljno otić kod Seba i da ju čipne.
Nek ti Mareo kaže koliko u totalu taj sport kojeg on sad radi košta.
335 dođeš, platiš, niš ne diraš i imaš 6.1 do 100. Na žalost to si mi obični smrtnici nemremo priuštit tako lako.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline chakija

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
Razlika u cijeni da. To stoji. Samo ipak da bi 1.9 spustio ispod 7 sekundi na 100 ulog i nije baš tako mali i beznačajan. Nije dovoljno otić kod Seba i da ju čipne.
Nek ti Mareo kaže koliko u totalu taj sport kojeg on sad radi košta.
335 dođeš, platiš, niš ne diraš i imaš 6.1 do 100. Na žalost to si mi obični smrtnici nemremo priuštit tako lako.
znam ja da nije to samo tako... Al za kojih 10000€(nešto malo više recimo) će imat savršen auto... Bmwu sigurno malo više treba jer je 6,1 tvornički dekl.... Da se ne zavaravamo, bmw 335 jos bolje coupe je auto mojih snova, al ne verijedi niiiii priiiibližno kolko košta...i nema ono nešto, imaš samo napol seljačku ganci značku na haubi
..
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
znam ja da nije to samo tako... Al za kojih 10000€(nešto malo više recimo) će imat savršen auto... Bmwu sigurno malo više treba jer je 6,1 tvornički dekl.... Da se ne zavaravamo, bmw 335 jos bolje coupe je auto mojih snova, al ne verijedi niiiii priiiibližno kolko košta...i nema ono nešto, imaš samo napol seljačku ganci značku na haubi
..

Platil si auto recimo 4, ulupaš u njega 10000 da bi bil savršen...to je 14, dodaš još 2,3 i kupiš 159 2.4 Ti i imaš savršen auto. Ne moraš ništa čačkat po njemu. Možda načipat malo i imaš zvijer. Tak da mi je ta računica malo nategnuta  :hap:
Naravno da ne vrijedi. Niš od toga ne vrijedi toliko. Niti jedna konzerva koja se danas može kupit po salonima. Isto tak i Giulietta 1.75. Košta ko svetog Petra kajgna. Vrijedi li toliko? Naravno da ne vrijedi, al da imam te pare kupio bi ju bez razmišljanja.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
ma da imam lovu GTR za svaki dan a maser za vikendom sa ženom i djecom u štenju  :craz kakav BMW  :grinning-smiley-044:
Nije bolest sve što boli

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
ma da imam lovu GTR za svaki dan a maser za vikendom sa ženom i djecom u štenju  :craz kakav BMW  :grinning-smiley-044:

:song: :funny:

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
Sve stock samo ja sa 5 piva u sebi  :hap:

2:03:5xx skup alfisti Grobnik 2008g kad smo imali transpondere

Full serijski auto i sve origigi na njemu i cestovne ljetne gume prva ugradnja kaj se već dobivalo na novim 159
Semi slick i vozim ga ispod 2min...Jakov os u rundu  :hehe:

156 2.0jts 2:03.1  O0

kad se pije?

ukrcali u rusiji, sada smo u genovi. pa nazad za rusiju, vjerovatno preko alzira. sve krasne zemlje.

ajmo cicije, manje tipkanja. potrosit ce vam se tipkovnica, i sta cemo onda? nije vrijeme za bacanje para u vjetar. treba za onaj dualmass zamasnjak skupljati. ako nista, uvijek mozete reci da je zeljko marusic na vasoj strani

Offline ///Mario

• Pripravnik
  • **
    • okolica VG
..
Jesi vozio koji???
Kak mislis nije nesto...po cemu to zakljucujes....kvaliteta izrade im je daleko iznad alfe....osjecaj u voznji takoder...tako da jedno je sto kaze srce a drugo glava....imam i alfu i bmw i znam o cem pricam...takoder i audi....taj nedaje nikakav gust ak nije rs il s...tolko monoton auto uzas...imamo i a6 2.5 tdi tako da govorim iz vlastitog iskustva

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site

kad se pije?

ukrcali u rusiji, sada smo u genovi. pa nazad za rusiju, vjerovatno preko alzira. sve krasne zemlje.

ajmo cicije, manje tipkanja. potrosit ce vam se tipkovnica, i sta cemo onda? nije vrijeme za bacanje para u vjetar. treba za onaj dualmass zamasnjak skupljati. ako nista, uvijek mozete reci da je zeljko marusic na vasoj strani

Koji mučki provokator  :funny:
Moj dualmass je još uvijek originalan i ne pokazuje znakove umora ni nakon 215 tkm, a ti pazi da klipnjača ne odluči pobjeć na cestu  :smijeh

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
Koji mučki provokator  :funny:
Moj dualmass je još uvijek originalan i ne pokazuje znakove umora ni nakon 215 tkm, a ti pazi da klipnjača ne odluči pobjeć na cestu  :smijeh

nema straha za moje klipnjace, ja to vozim pomalo sa jednim okom uvijek na potrosnji. znate vi diesel vozaci kako je to. pa da mogu poslije u kaficu pricati dali je 4.4 ili 4.5.

jer jedino bitno na kraju dana je kako biti rob one brojke na BC-u.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
Jesi vozio koji???
Kak mislis nije nesto...po cemu to zakljucujes....kvaliteta izrade im je daleko iznad alfe....osjecaj u voznji takoder...tako da jedno je sto kaze srce a drugo glava....imam i alfu i bmw i znam o cem pricam...takoder i audi....taj nedaje nikakav gust ak nije rs il s...tolko monoton auto uzas...imamo i a6 2.5 tdi tako da govorim iz vlastitog iskustva

nisam rekao da "nije nešto" nego "nema ono nešto"...razlika je ogromna, ponovo pročitaj moj post pa protumači... ponovit ću se, ne sumnjam da je to super auto BMW 3 COUPE MI JE SAN ali bi onda imao badge, a ne soul.... audi toleriram jedino rs4 :D

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
Platil si auto recimo 4, ulupaš u njega 10000 da bi bil savršen...to je 14, dodaš još 2,3 i kupiš 159 2.4 Ti i imaš savršen auto. Ne moraš ništa čačkat po njemu. Možda načipat malo i imaš zvijer. Tak da mi je ta računica malo nategnuta  :hap:
Naravno da ne vrijedi. Niš od toga ne vrijedi toliko. Niti jedna konzerva koja se danas može kupit po salonima. Isto tak i Giulietta 1.75. Košta ko svetog Petra kajgna. Vrijedi li toliko? Naravno da ne vrijedi, al da imam te pare kupio bi ju bez razmišljanja.
meni osobno 156 2.4 mjet je daleko ispred 159... je 159 viša klasa, udobnija veća ovo ono, al nije za mene :D tu malo ulazimo u osobne dojmove/mišljenja ... mada, majka mi je u sub u bju vidjela crvenu 159 Ti i nije je se mogla nagledat tako da ko zna šta će se naći u skoroj budućnosti :D

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site

nema straha za moje klipnjace, ja to vozim pomalo sa jednim okom uvijek na potrosnji. znate vi diesel vozaci kako je to. pa da mogu poslije u kaficu pricati dali je 4.4 ili 4.5.

jer jedino bitno na kraju dana je kako biti rob one brojke na BC-u.

Dobit ćeš priliku pogledat u moj BC. Ja mu ne robujem. Ja to gazim koliko ide. I ne znam koja to troši 4.4 ili 4.5. Valjda dok stoji na semaforu  :rolll:
Prvo živiš tam gdje sve skupa ima 67 km cesta, neće klipnjača pobjeć jer nemaš gdje stisnut gas, a drugo pola godine provedeš na veeeejikom dizlu ploveć svijetom...nije ti onda problem vozit ni nešto što popije 25 na 100  :funny:
« Zadnja izmjena: 12-11-2013, 00:32:46 od buzz11 »

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
meni osobno 156 2.4 mjet je daleko ispred 159... je 159 viša klasa, udobnija veća ovo ono, al nije za mene :D tu malo ulazimo u osobne dojmove/mišljenja ... mada, majka mi je u sub u bju vidjela crvenu 159 Ti i nije je se mogla nagledat tako da ko zna šta će se naći u skoroj budućnosti :D

Baš se spremam na swap. Izbacit svoj 110 kw i uvalit unutra mjeta  :hap:, al mi misli ipak lutaju prema crvenom Ti 159  :hehe:

Offline ///Mario

• Pripravnik
  • **
    • okolica VG
nisam rekao da "nije nešto" nego "nema ono nešto"...razlika je ogromna, ponovo pročitaj moj post pa protumači... ponovit ću se, ne sumnjam da je to super auto BMW 3 COUPE MI JE SAN ali bi onda imao badge, a ne soul.... audi toleriram jedino rs4 :D

Prodam ti ja svoj ;D;D;D
Pa napiso si da ne vrijedi kolko kosta....mozda je istina ali nijrdan ne vrijedi kolko kosta...a razlika u kvaliteti izmedu pojedinih marki je povelika...pogledaj npr corvetu i viper...super auti a unutra kokpit koda je raden od recikliranih boca...jedino kaj vrijedi je motor

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
Prodam ti ja svoj ;D;D;D
Pa napiso si da ne vrijedi kolko kosta....mozda je istina ali nijrdan ne vrijedi kolko kosta...a razlika u kvaliteti izmedu pojedinih marki je povelika...pogledaj npr corvetu i viper...super auti a unutra kokpit koda je raden od recikliranih boca...jedino kaj vrijedi je motor

Corvetta kosta kao jedan BMW 335d,a Viper kosta kao BMW M3 ili u najgorem slucaju M3 GTS. I Veta i Viper su brzi od obadva   :hap:
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
Hm...ja bi ipak bez puno razmišljanja uzeo onda BMW 335 D.
6.1 do 100...treba li još šta za dodati? Ne  :da:
Ja bih rekao 335i  :da:

Offline ///Mario

• Pripravnik
  • **
    • okolica VG
Corvetta kosta kao jedan BMW 335d,a Viper kosta kao BMW M3 ili u najgorem slucaju M3 GTS. I Veta i Viper su brzi od obadva   :hap:
Brzi po cemu....od gts-a???
Mozda na 402, al na stazi tesko..al nije sve u ubrzanju...ovdje smo spomenuli uzitak u voznji i kvalitetu..a tu je bmw puno iznad chevroleta koji stanca sve zivo....a sto se tice cjene vette i vipera cak je i duplo manja od m3

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
Ja bih rekao 335i  :da:

Svejdno...nek je 335  :hap:

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
Dobro dođe ovakva tema tu i tamo jer se onda vidi čiji je tata jači i tko ima veću čunu...  :smijeh

i nakraju se sve svede da se alfa vozi jer se nema para za bmve

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
Brzi po cemu....od gts-a???
Mozda na 402, al na stazi tesko..al nije sve u ubrzanju...ovdje smo spomenuli uzitak u voznji i kvalitetu..a tu je bmw puno iznad chevroleta koji stanca sve zivo....a sto se tice cjene vette i vipera cak je i duplo manja od m3

Vrijeme M3 GTS na Ringu je 7:48.
Vrijeme Corvette ZR1 je 7:20.
Vrijeme starog Vipera ACR je 7:12.
Brzi su skoro za datum  :craz

Offline ///Mario

• Pripravnik
  • **
    • okolica VG
Vrijeme M3 GTS na Ringu je 7:48.
Vrijeme Corvette ZR1 je 7:20.
Vrijeme starog Vipera ACR je 7:12.
Brzi su skoro za datum  :craz
Kad usporedujes acr onda ga usporedi sa m3 gt2 alms....usporedujes jabuku sa kruskama....vidi vrijeme obicnog vipera i obicne vette pa usporedi sa m3

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior

ispred je jer je lakša i tu je kraj
« Zadnja izmjena: 12-11-2013, 07:42:16 od danko0013 »
Nije bolest sve što boli

Offline DDino156jtd

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Kraljevica
Da se pretplatim na temu  :hap: :kokice:

Anton

• Gost
hebo vas BMW... zakaj nitko ne zeli Mustanga Shelbya...  :action-smiley-056:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar

kad se pije?

:hello:  :hello: :hello: .... eto, čovik zna  :craz

:hehe:

« Zadnja izmjena: 12-11-2013, 08:42:09 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline Bavarac

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 GTA, 155 1.8 TS 16V S
    • Zadar
Ja kada budem htio dalje sjedam opet u BMW M3... Ali bi to htio napravit tako da i GTA ostane kuci da me nebi pitala starost gdje mi je bila mladost i da nijedan od pustih mitskih auta nemam kuci... Dosad sam probao, imao, vozio sve sto me zanima i sad cemo na drukciji nacin gledat na automobile😄

Viva🇮🇹
Viva Italia

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
Ja kada budem htio dalje sjedam opet u BMW M3... Ali bi to htio napravit tako da i GTA ostane kuci da me nebi pitala starost gdje mi je bila mladost i da nijedan od pustih mitskih auta nemam kuci... Dosad sam probao, imao, vozio sve sto me zanima i sad cemo na drukciji nacin gledat na automobile😄

Viva🇮🇹

:ok:
.... sempre gilles ....

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
Kad usporedujes acr onda ga usporedi sa m3 gt2 alms....usporedujes jabuku sa kruskama....vidi vrijeme obicnog vipera i obicne vette pa usporedi sa m3

Ti si taj koji mijesa kruske i jabuke.
Viper ACR je serisjki auto,kucni auto,legalan,moze se registrovati na cijeloj zemaljskoj kugli.
BMW M3 GT2 ALMS je striktno trkaci auto,moze se voziti samo na trkacim stazama,ne moze se registrovati. Garancija na motor i mjenjac mu se vjerovatno broje u par stotina km i kraj.
BMW-ov najbrzi serijski auto na Ringu je M3 GTS koji kosta 120k €. Brzi od njega je Chevrolet Camaro Z28 koji kosta 3 puta manje

fychozagorec

• Gost
Moje vrijeme je 0,45h kruženja na 40m2 (šatora) de su gemišti i fešta za Martinje   :pivo:
kaj se i vi prepucavate oko auta koje vjerojatno niko od nas ne bu mogel isprobati, a kamoli kupiti..
« Zadnja izmjena: 12-11-2013, 16:46:17 od fychozagorec »

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
Ja sam vozio 3.2... Borisovu ex uno4sette.
Jako dobar motor. Snazan, elastican, perfektnog zvuka.
Jedan od najboljih n/a V6 valjda ikad po gustu koji pruza.

Cinjenica nazalost je da ga napere A4 3.0 tdi u svakoj zivotnoj situaciji.
to je ali 3.0 tdi je moderan motor, busso je konstrukcijski prastar i čak izvlači dosta malo konja za broj cilindara i zapremninu... npr, jedan 2.0 jts, ima 170 konja, a 2.5 v6 192... to je veoma mala razlika ... po meni, alfa je s vremenom premalo poradila na busso motoru, da su oni njega razvijali ko što bmw razvija svoj 6 cil motor, do vremena gtejke 3.2 v6 on je treba imati daleko više od 250 konja...
... vozio sam i ja 3.2 v6, fin motor, ima momenta, zvuk perverzija, al ipak mu fali konja, koliko god to sad vi svi ne htjeli priznat
« Zadnja izmjena: 15-12-2015, 15:53:17 od chakija »