15-06-2026, 18:51:42

Autor Tema: benzinac i dizelaš (prednosti, mane, prošlost, sadašnjost i budućnost)  (Posjeta: 96301 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline M.G.III

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • alfa 156 1.8
    • Pula
ova tema je bazirana na realnom i svakidasnjem zivotu, a ne nekim imaginarnim pretpostavkama koja ti iznosis u svom pitanju
Vidis ja mislim da moje pitanje stoji jer samo tako mozes izbaciti financijske varijable iz racunice i ostaviti samo osjecaj, gust i sto ti srce voli!!!

Jbg ako ne prihvacas moja imaginarna pitanja najbolje onda da se svi preselimo u Norvesku i kupimo elektricne automoble jer sam citao da tamo mozes do 2020 ili tako neke godine za djabe puniti baterije...

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
ova tema je bazirana na realnom i svakidasnjem zivotu, a ne nekim imaginarnim pretpostavkama koja ti iznosis u svom pitanju

pa to zelim reci. u relanom i svakidasnjem svijetu, benzinac je bolji u svakom pogledu osim same potrosnje.
a to ce uvijek biti na strani diesela, ne zbog visoke tehnike nego zbog zakona termodinamike i samoj cinjenici da litra diesela imavise kalorija od litre benzina i to je to

nego kad smo vec svi ovdje. je vas jos uvijek drzi ona prica iz osnovne skole da je sirova nafta nastala od dinosaura i da je kolicina limitirana. jer ja sad trenutno iskrcavam 105000 kubika sirove nafte i mislim si: koliko je fucking dinosaura moralo riknuti da se samo ovaj brod napuni.

jel ta prica vama drzi vodu kad smo vec kod mitova i legendi

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
Vidis ja mislim da moje pitanje stoji jer samo tako mozes izbaciti financijske varijable iz racunice i ostaviti samo osjecaj, gust i sto ti srce voli!!!

Jbg ako ne prihvacas moja imaginarna pitanja najbolje onda da se svi preselimo u Norvesku i kupimo elektricne automoble jer sam citao da tamo mozes do 2020 ili tako neke godine za djabe puniti baterije...

ma nije da ja ne prihvacam tvoja pitanja, cak naprotiv, i ja bi vozio benzinca sa 300-400injak konja da imam novaca to tocit

ali realnost je nesto drugo i upravo financije diktiraju nasu svakodnevnicu, a ne osjecaji, gust i sto srce voli...

ljudi kupuju aute kroz neki kompromis, da dobiju sta vise....

i kupnjom dizela se upravo to i dobije, nesto vise.....

ekonomicnost, performance,....

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
pa to zelim reci. u relanom i svakidasnjem svijetu, benzinac je bolji u svakom pogledu osim same potrosnje.
a to ce uvijek biti na strani diesela, ne zbog visoke tehnike nego zbog zakona termodinamike i samoj cinjenici da litra diesela imavise kalorija od litre benzina i to je to

nego kad smo vec svi ovdje. je vas jos uvijek drzi ona prica iz osnovne skole da je sirova nafta nastala od dinosaura i da je kolicina limitirana. jer ja sad trenutno iskrcavam 105000 kubika sirove nafte i mislim si: koliko je fucking dinosaura moralo riknuti da se samo ovaj brod napuni.

Koji crni dinosauri, rusi su već odavno dokazali da gdje god zapikneš svrdlo dovoljno duboko ,moraš naići na nafttu.
Nafta je nusprodukt majke zemlje, samo je preduboko.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Evo ja cu postaviti jedno pitanje , a ako netko zeli nek napravi anketu!!!
Koliko bi vas vozilo benzinca, a koliko diesela pod uvjetom da cjenovno sto se tice goriva trosite apsolutno isto novaca po Km.

Znaci ovim pitanjem izbacujemo price ja predjem toliko, meni trosi toliko, ja radim 100000 km na mjesec pa mi se ne isplati i bla bla...

Moj izbor: Benzin

V6 sa eventualno kompresorom gore  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
Nisam bivši pušač. Palim preko kutije dnevno. Nisam se preobratio.

Kolega, meni Alfa ne služi za prebacit se od točke a do točke B. Služi da uživam u njenim čarima. U onome šta ona pruža. A ono šta pruža je ovjes, toliko drugačiji od drugih. Motorizacija sama po sebi nije presudna. Posve si me krivo shvatio.
A vozim dizela...2.4 naprosto dobro ide. Ne kvari se. troši...koliko ga stišćeš toliko troši. Ne gledam na to toliko. Međutim ja godišnje napravim po 40 tkm. Rado bi si priuštio GTA i slušao koncert ispod haube. Samo za naše uvjete i kilometražu koju pravim...ccccccc, a plin trpat unutra mi je deset puta veću grijeh nego vozit dizlo.
U zadnja dva mjeseca sam napravio 13 tkm. Morao bih biti potpuni idiot da to radim sa benzincem.

zašto grijeh? voziš se duplo jefitnije,ostaju sve čari benzinca,a na benzinskoj nemoraš sam točit :hehe:
nemoj me krivo shvatit,meni je i dizel dobar...

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
Koji crni dinosauri, rusi su već odavno dokazali da gdje god zapikneš svrdlo dovoljno duboko ,moraš naići na nafttu.
Nafta je nusprodukt majke zemlje, samo je preduboko.

jesu da, dokazali su. mislim da je to najdublja rupa u povijesti covjecanstava. 18km ili tako nes. oni su to obrazrozili sa tlakovima i ugljikom. ali uglavnom, samo nastajanje sirove nafte jos nije dokazano.
ma nije da ja ne prihvacam tvoja pitanja, cak naprotiv, i ja bi vozio benzinca sa 300-400injak konja da imam novaca to tocit

ali realnost je nesto drugo i upravo financije diktiraju nasu svakodnevnicu, a ne osjecaji, gust i sto srce voli...

...cicije....  :craz

Offline M.G.III

• Pripravnik
  • **
  • alfa 156 1.8
    • Pula

Istina i potpisujem sto kazes te se iz tvojeg komentara dolazi do zakljucka da je diesel, a bogami i plin nuzno zlo s obzirom na financijske mogucnosti ovog naseg osiromasenog naroda :(

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica

jesu da, dokazali su. mislim da je to najdublja rupa u povijesti covjecanstava. 18km ili tako nes. oni su to obrazrozili sa tlakovima i ugljikom. ali uglavnom, samo nastajanje sirove nafte jos nije dokazano.

Nije dokazano ni ovo što nas uče u školi, pa svejedno guraju tu teoriju, vjerojatno naftni lobiji.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
Nije dokazano ni ovo što nas uče u školi, pa svejedno guraju tu teoriju, vjerojatno naftni lobiji.

e sad kad sam te navukao na lobije. e pa ti naftni lobiji su nista naspram lobija vozaca diesela i bivsih pusaca. nista

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split

Nemoj previše u temu, da ti ne pobjegne rata na punu uru  :craz :hehe: :ok:
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
Nemoj previše u temu, da ti ne pobjegne rata na punu uru  :craz :hehe: :ok:

Pitanje: kojom metodom si dobio tu ratu?
Odgovor: Interpolacijom  :hehe:

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
zašto grijeh? voziš se duplo jefitnije,ostaju sve čari benzinca,a na benzinskoj nemoraš sam točit :hehe:
nemoj me krivo shvatit,meni je i dizel dobar...

Taman čari benzinca. Ko da u dizlo ulijem ocat pa se vozim  :funny:
Iza benzinca ili smrdi benga ili to nije to.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
Evo ja cu postaviti jedno pitanje , a ako netko zeli nek napravi anketu!!!
Koliko bi vas vozilo benzinca, a koliko diesela pod uvjetom da cjenovno sto se tice goriva trosite apsolutno isto novaca po Km.

Znaci ovim pitanjem izbacujemo price ja predjem toliko, meni trosi toliko, ja radim 100000 km na mjesec pa mi se ne isplati i bla bla...

Moj izbor: Benzin

A kad smo kod toga...benzin...al 6+ cilindara  :da:
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica

e sad kad sam te navukao na lobije. e pa ti naftni lobiji su nista naspram lobija vozaca diesela i bivsih pusaca. nista

Pošto nikada nisam bio pušač, sad mi je jasno zašto sam kupio JTD.    :craz

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Pošto nikada nisam bio pušač, sad mi je jasno zašto sam kupio JTD.    :craz

navukli ga dizel lokomotivama  :rolll:

:funny:
Nije bolest sve što boli

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
navukli ga dizel lokomotivama  :rolll:

:funny:

Jarža je kriv  :batin   ali zato se sada navlačim na struju.  :craz

fychozagorec

• Gost
Vozil sam 145-icu boxer 1,6 103ks a sad vozim Punto 1,9 JTD 80ks
Iskreno ne znam koji mi je draži... Boxu je trebalo vrtit da bi išla.. ali sad Puntač majko pa seronja počne vuči na 1800 i ide ide ide vrak mali... gušt je gušt... ali zvuk boxera.. uff ne znam..
Podjednak su mi dragi... ali mi je i draže jenput na tjedan na bengu nek 3 put..

Offline gianni

• Sa stažom
    • split
Evo da se i ja umjesan u ovo vjecnu respravu dizel illi benzin.
Moj razlog za kupvinu Alfi sa dizel motorom je iskljucivo niza potrosnja goriva i veci broj predenih kilometara sa uspredbom benzinaca sa istom ili slicnom snagom motora , jer kad se sve zbroji i oduzme pa podvuce crta , dizel motori su u prednost i tu je suvisan svaki komentar.A sto se tice gusta,osjecaja, zvuka.......ma koliko dizel sofisticiran i tehnoloski napredniji bio nikad, ali nikad nece biti ispred  benziskog motora
jer benzinac ima ono nesto,ono nesto sto Alfa ima a drugi automobili nemaju pa makar to bio i Fiat Stilo 1.2 16v od punca.Pa zamislite 4C ili 8C da Ferarri i druge slcne da ne spominjemo sa dizel motorom.Da mi nije zao toliko novaca izdvajati vise za gorivo sigurno bi kupio benzinca,zato ko voli i moze neka uziva.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Evo da se i ja umjesan u ovo vjecnu respravu dizel illi benzin.
Moj razlog za kupvinu Alfi sa dizel motorom je iskljucivo niza potrosnja goriva i veci broj predenih kilometara sa uspredbom benzinaca sa istom ili slicnom snagom motora , jer kad se sve zbroji i oduzme pa podvuce crta , dizel motori su u prednost i tu je suvisan svaki komentar.A sto se tice gusta,osjecaja, zvuka.......ma koliko dizel sofisticiran i tehnoloski napredniji bio nikad, ali nikad nece biti ispred  benziskog motora
jer benzinac ima ono nesto,ono nesto sto Alfa ima a drugi automobili nemaju pa makar to bio i Fiat Stilo 1.2 16v od punca.Pa zamislite 4C ili 8C da Ferarri i druge slcne da ne spominjemo sa dizel motorom.Da mi nije zao toliko novaca izdvajati vise za gorivo sigurno bi kupio benzinca,zato ko voli i moze neka uziva.

:good post
Nije bolest sve što boli

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
Taman čari benzinca. Ko da u dizlo ulijem ocat pa se vozim  :funny:
Iza benzinca ili smrdi benga ili to nije to.

dakle auti na alkohol sa xxxx konja isto tako nemaju nikakvih čari,jer ipak,iza njih ne smrdi benzin  :hehe:

btw ako ti smrdi benzin iza auta vozi ga na servis,nešta ti nevalja

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
Iskreno, ja kupio dizela Gt radi crveno-crne kombinacije, a slucajno i povoljne cijene  :redf:

:hehe:
.... sempre gilles ....

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
dakle auti na alkohol sa xxxx konja isto tako nemaju nikakvih čari,jer ipak,iza njih ne smrdi benzin  :hehe:

btw ako ti smrdi benzin iza auta vozi ga na servis,nešta ti nevalja

Kolega, ovdje pričamo o BENZINSKIM motorima koji koriste bezolovno pogonsko gorivo od 95, 98 ili 100 oktana popularno zvan benzin, a može se ulit i avio gorivo (kerozin) od 130 oktana, al samo jednom i vrlo kratkotrajno (isporbano) s time da je avio gorivo ustvari petrolej što bi se reklo diesel, tako da aha, avioni lete na dizlo vidi čuda.

I btw...F1 koristi BEZOLOVNI benzin, a ne alkohol, a ima xxxx konja. Odnosno motori za sljedeću sezonu 1.6 V6 Turbo oko 600 KS + 161 KS iz ERS sustava. Dakle kolega pričamo o BENZINU  :hap:
Nemam benzinca pa ne moram na servis jerbo nešto smrđuka iz njega  :smijeh
« Zadnja izmjena: 11-11-2013, 19:36:04 od buzz11 »

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
:handclap:

a ja iskreno i bez uvrede Roletu, mislim da on prodaje svoju 9ku, jer je razocaran kako ide  :da:
Sta si Sasa bubnjaš? Ja sam mislio da si ti malo pametnija osoba a ne ponasanje na razini srednjoškolca  :rolll: :rolll: Ja sam sa svojim auto prezadovoljan, i sa performansama i sa potrosnjom  :da: Jbg i ja sam tako mogao reci da ti svoju prodaješ zato sto nema deklariranih 210 vec 180-185 konja ali to je kao sto sam napisao na razini srednjoškolca Nhf  :ok:

I 159 1.9jtdm 16V je u najmanju ruku jednako brz kao i 2.2jts...sporiji nije sigurno

Eto  :hehe:
Jbg ali ipak je  :hehe: i to u svim rezimima  :sarcastic:

Varijator sekta

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
Pusti ti libre  :hap:
Moja 159SW 150ks sumporaca po cuki 220 po ravnom....i 2:04 na cestovnim gumama gir po Grobniku....ajte vi  :hap:

a buljooki  :?:
kad cemo :drive: da te malo zasumporim  :cigara:

vozim koksaru ali mi je uvijek drazi 2.0 16v iz tipa

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
Pusti ti libre  :hap:
Moja 159SW 150ks sumporaca po cuki 220 po ravnom....i 2:04 na cestovnim gumama gir po Grobniku....ajte vi  :hap:

Jel čipana??

"Some cars take your breath away"

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
Jel čipana??
je je od sofera  :hehe:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
je je od sofera  :hehe:

to znam  :hehe: :hehe: zanima me auto  :hehe: :hehe:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
Sta si Sasa bubnjaš? Ja sam mislio da si ti malo pametnija osoba a ne ponasanje na razini srednjoškolca  :rolll: :rolll: Ja sam sa svojim auto prezadovoljan, i sa performansama i sa potrosnjom  :da: Jbg i ja sam tako mogao reci da ti svoju prodaješ zato sto nema deklariranih 210 vec 180-185 konja ali to je kao sto sam napisao na razini srednjoškolca Nhf  :ok:

Jbg ali ipak je  :hehe: i to u svim rezimima  :sarcastic:

(Image removed from quote.)

pa sta ti ne kuzis da je vani vrijeme nikakvo, pa se  zezamo malo na  forumu  :hehe:

a ovo o srednjoskolcima imas pravo  :da:  ....osjecam se mlad i pun snage i nek tako i potraje  :mah:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
Sve stock samo ja sa 5 piva u sebi  :hap:

2:03:5xx skup alfisti Grobnik 2008g kad smo imali transpondere

Full serijski auto i sve origigi na njemu i cestovne ljetne gume prva ugradnja kaj se već dobivalo na novim 159
Semi slick i vozim ga ispod 2min...Jakov os u rundu  :hehe:

zna san da je stvar u opuštanju   :pivo::craz kad posli treba vozit za Split  :wal: :wal: