JA SAM PUCO NA 105 KONJA KAO NEMA VARIJATORA,DULJA RELACIJA MI JE JEDINO ZG-ZD TRI PUTA GODISNJE,I NA POSO SVAKI DAN ZG-SV NEDELJA,JA SAMO ZNAM DA MI JE FREND SA TS 1.8 BIJO KOD MEHANICARA VICE PUTA I ZNAM DA JE LUDIJO
STALNO GA JE NESTA ZEZALO
Sve to zavisi na sta naletis, kakve si srece, uzmi u obizr da kupujes relativno starije auto ipak je to 10+ godina. Benzin ili dizel od cega cete manje boljeti glava tu ti lezi odgovor na tvoju dilemu. Ja iz svog iskustva ne da mogu reci da se nisam pokajao sto sam uzeo Alfu 147 105 nego sam prezadovoljan. Kvarove, hm... sta su to kvarovi na ovom autu? Salim se malo imao sam jedan ozbiljniji u 4 godine pustio mi dihtung glave sa vanjske strane "steta" 120 evra, cini mi se da je tako bilo

: , plus prednji ovijes cijeli ali to nije bitno dizel/benzin ostalo su sve servisi i tu i tamo kad kada mi se upali pokoja lampica i to rijesavam, nista znacajno.
Ali ja sam svoju kupio prije 4 godine i imala je 95K na satu i dobio sam garanciju na te kilometre i zaista je tako. Auto je i sada relativno dobro, nema skripanja, malo trosi ulja ali nista za glavobolju jos uvijek.
E sada, da ne bude da pisem samo o benzicu imam ja i dizela 156SW FL 1.9JTD 8V i generalno ne ide mnogo bolje od ove male od 105hp. Za godinu dana na tom autu, koliko je kod mene u dvoristu, nije bilo nikakvog kvara ima na satu 160000+km. Iz prve ruke mogu ti reci da je 156 mnogo losijeg kvaliteta zavrsne obrade od 147, iako na oko ova 156 kod mene izgleda dalekooooo bolje od 147, ali 156 je puna cvrcaka dok kod 147 nista ne susti, cvrci itd. Eto to su ti moji utisci za benzin i dizel pa ti odluci na tebi je.
P.S. Benzinac je mnogo zabavniji za vozati se po gradu od dizela, bar meni