vozio i benzince i dizele sada vozim dizel, bitno je sve koliko tko koristi auto i koliko km prelazi te naravno start iz kojega je kupio, ako si kupio kantu kanta je bez obzira na motor ako žemo realno gledati V6+plin je za prosjek najbolji dobro ide troši ali je jeftino i mirna bosna, samo ima kvaka, koliko znate majstora koji se kuže u V6? ja sam jeb... veliki servis na 164 jedva našao majstora koji je znao šta radi, zagreb nije blizu seb ne radi subotom i šta da sam šarafam, jtd je srećom fiat proizvod na kojem svi mogu napraviti servis djelovi su dostupi i povoljni
ako voziš istim tempom primjer 2,2 jts i 1,9 jtdm

razlika u potrošnji je barem 4l na 100km dakle meni godišnje cca 12000kn ušprara jtd naspram benzinca to je zato jer radim više km, nekome tko radi manje km razlika je manja logika, dizel drži bolje cjenu pa računajući sa time i bude se više dobilo kada se bude prodavao, benzinac sa plinom je jeftiniji od dizela i vjerovatno špara ali kod nas je politika da ti je zbog toga sve skuplje a i gubi se meni dragocjen prtljažni prostor i atest te gdje ima plina za točiti svejedno troši i benzin kada ga pališ dok se ne zgrije dodatna komplikacija mehanike itd itd
današnji benzinci nisu baš jednostavni isto kao što nisu ni dizeli, prednost (po meni) je trubina koja daje poletnost i startnost u međuubrzanju što ti je za vožnju potrebno, možda ga svaki benzinac podere na startu ali poslije može samo gledati oblak dima kako ga obilazi

naravno remap je više nego jednostavna stvar za iskoristiti dodatno potencijal koji postoji u motoru, jer je i sama tvornica za posebne serije davala više, odžavanje je jeftino a to sa lamela zamašnjacima tubinama i injektorima mi je smješno, sve se da rješiti za normalne novce samo se treba malo raspitati i što je najbitnije pravovremeno servisirati a ruku na srce malo je ljudi koji tako rade i onda na kraju košta popravak