Evo je... kupljena prije 2 tjedna, kao dok se ne skupi za nesto novije... ali vec vidim da ce biti tesko rastati se
Odmah cu vas ugnjaviti sa nekoliko pitanja, jer znam da znate :P
Znaci 155-ica 2.0 16V sa 110KW. Godina proizvodnje je 1995, a KV kaze prva rega 10.1997, hmm...
vec sam malo ogulio prednji branik sa desne strane
, zato sam namjerno slikao iz ovog kuta
Jbg, s Accentom sam se vozio ko u terencu
Felge su dosta oguljene (zaboravih slikati), moze neki hint tko bi to mogao srediti u blizini Osijeka, dok se ne snadjem za nove?
Evo prdilica... Ova naljepnica "Imola", ima li neko posebno znacenje?
Pogled unutra... Glazbu sam izvadio jer je HU bio lose spojen (gubio je memoriju kad ugasim auto), necu ga ni stavljati nego ide novi unutra.
U galeriji sam vidio da neke 155-ice umjesto ovih kontrolnih lampica imaju natpis "Coure Sportivo". To je neka razlika u opremi ili sto?
Momo?
:
Nazalost, dokrajcio sam naslon za ruku koji je ionako visio na slamki
Dajte neki hint kako to posteno napraviti, super ljepilo bas i ne pomaze, drzi tek tolko da lagano naslonim ruku
I za kraj jos malo ugnjetavanja
Pricao sam sa proslim vlasnikom (ne racunajuci medjuvlasnika od kojeg sam ju kupio, on ju je imao 5 mj.) o tom autu i kaze covjek da treba srediti semering jer tu gubi ulje. Kaze to me izadje 500kn, jel to ok cifra? Inace, rjec je o gospodinu Ivici Lioviću iz Osijeka, mozda ga netko sa foruma poznaje.
Takodjer treba pregledati struju kod elektricara, jer je ovaj od kojeg sam ju uzeo stavljao neke televizore i bogtepitaj sta pa je tu nest prckao.
Ne znam jeste li primjetili da mi svijetli ona lampica za stop svjetla... Otisla mi je ona sklopka za stopove kod kocnice, pa sam skinio drugu sa neke razbijene 146 i jos jednu sa Punta. Al fora je sto obje te imaju 2 konektora, tj. 2 zice, a moja ima 3. Trenutno sam to spojio improvizirano, ali sad mi, eto, gori ta lampica. Ugasi se samo kad kocim. Jel se moze to srediti nekako i koliko kosta nova takva sklopka? Probao sam tu trecu zicu spojiti na jednu od ove dvije, ali nema ucinka.
Nadalje, preskace mi relej K - zmigavci... Zamjenim ga ali i dalje preskace, cini mi se kao da se malo drukcije cuje, ali ista stvar. Mislim da je taj relej u pitanju jer kad ga izvadim tisina je, kao i kad su upaljeni zmigavci. Najintenzivnije se cuje kad vozim polako kroz grad i kad je hladnije (ne znam jel to nesto znaci). Jucer sam primjetio i da lampica od rucne ne radi, a dosad je radila. Desni retrovizor se ne pomice gore-dolje.
Sto se tice mehanike, primjetio sam nekoliko stvari... malo nemirno radi u leru, cuje se nesto kao lagano udaranje bass-a (jel se za to kaze "detonacije"?). Kad upalim klimu ili ventilaciju pogotovo, stalno varira izmedju 850 i 1000 o/min.
Kod ubrzavanja, pri nekih 3000 okretaja ispusti neki cudni zvuk, kao da zavibrira auspuh, neko zveckanje... na pola sekunde i onda prestane. To se ne dogadja uvijek, nisam jos skontao sto utjece na to. Oduhativno, zvuk dolazi od suvozacevog sjedala.
Eto, ima dosta sitnica za napraviti, a sto me jos ceka saznat cu kad skupim snage, vremena i novaca da odem kod majstora i sve detaljno pregledam
Svaki savjet i primjedba su dobrodosli i nemojte me popljuvati sto tako malo znam o alfama i autima opcenito
Dosada je bilo "toci i vozi", ali ocito da je toga dosta