i na taj nacin ga mozes svagdje ispirit i rijesit se regeneracija, sad sam vec ozbiljno poceo razmisljat da ju maknem i stavim protocni alspuh gore 
to uopče nije loše skinuti , recimo meni kad je bila malo veća zaštopanost ( imao sam dignutu snagu i dpf ) i dpf gore znalo mi je baciti
tu i tamo neku glupu grešku,veznao uz neki senzor i sl te me baciti u safe mod, i sad da nemam dijagnostiku doma
i sl ne bih znao ni koja je greška, pa bih vjeroatno mehaničaru, a na upit tel svi su mi govorili odmah da treba promjeniti senzor, znaći već bi me koštalo. ovako sam ja poništio grešku, malo proganjao auto,regeneracija bi bila odrađena i greška se ne bi uopče više ponovila. u biti je baci bez razloga. nakon skinutog dpf-a toga više nema,
ama baš niti jednu grešku nisam imao od tada. jedino sam imao problem što sam išao na jače dizanje snage, tu večinom svi stavljaju do 180 hp, ja sam stavio mapu 200 hp, znam se često malo ganjati ali po ravnom, imam sport vagon pa ipak nije tolko za zavoje, ja sam alfe 159 sa 200 ili 210 hp prao bez problema, ne samo njih i druge jače aute.
auto mi je bio raketa s tim da sam kao sport vagon još teži nekih 80 kila, od novijh limuzina 159 i više jer su olakšane.
vjerujem da bi me netko remapiranom 200 ili 210 imao ali ako nisu bile nisu imale šanse.ja imam i 17 cola felge što je za ubrzanje dosta bolje nego veća colaža.
sad da ne ispadne da se hvalim jer to je za moj gušt neću više o tome. samo sam odustao od te snage i sad smanjio
jer mi je pri naglom stiskanju gasa auto preajko dimio, što me užasno smetalo. do 180 hp i ako moment nije prejak nečeš imati dima ili minimalno. ja sam sad ugasio skroz remap,ostavio sam ugašen egr i dpf i stavio sam stari power box ,
koji ima 4 mape i samo podešavanje snage, znaći sam si podesim snagu do granica dimljenja, auto ide odlično a ne dimi.
s time da ako želim natrag pravi remap mogu otići opet danas da mi se besplatno ugradi na snagu koju poželim. možda ću na proljeće. inače sa ovom dignutom snagom na 200 auto mi je dimio samo u visokim okretajima,
meni je i moment bio visok. više nisam osječao neku razliku jel sam sam u autu ili nas više kako je dobro išao,
ali kod tih jačih remapa dim mora popratiti što se meni ne sviđa. ako sam vozio brže ili normalno dima nisam imao.
em samo da skineš dpf već dobiješ bar 5 hp i sam auto ti ide bolje, pogotovo u nižim brzinama i startu.
bio sam na tehničkom bez dpf-a ali i bez dignute snage i rezultat je bio odličan,prošao sam bez problema.
sasa.baska
pa nisi očito dovoljno čitao teme o alfi 159 , pa nedavno je bar par puta spomenuto kod koga se može sve pogasiti ,
poslaću ti na pm broj od dečka i nazovi ga, dečko je skroz ok. samo reci da te poslao Alan iz Zagreba sa 159.
odradiće ti sve na bilo kom auto ako ecu nije od simensa već bosh i reci mu šta točno želiš.
mogu ga i ja nazvati za tebe i onako se moram nešto ćuti sa njime.