19-08-2026, 00:03:41

Autor Tema: Alfa 159  (Posjeta: 443563 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
Odg: Alfa 159
« Odgovori #930 u: 20-09-2012, 21:45:37 »
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Guro

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • 159 1.9JTDm & 156 2.4JTD
    • Podgorica
« Odgovori #931 u: 22-09-2012, 11:54:14 »
kako se skidaju one resetke za ventlaciju na centralnoj konzoli..nedje sam gledao uputstvo...al ne mogu da ga nadjem..al ako se dobro sjecam, samo se izvuku vani, i ne treba nista drugo skidati?

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #932 u: 22-09-2012, 12:02:44 »
evo da sam sebi odgovorim..a moze jos nekom valjati  :hap:

Remove the top3 airvents. I used a simple piece of metal bent into a hook to slide into the vent and pull forward with a sharp tug. Repeat this with each one.

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #933 u: 22-09-2012, 17:57:54 »
evo da sam sebi odgovorim..a moze jos nekom valjati  :hap:

Remove the top3 airvents. I used a simple piece of metal bent into a hook to slide into the vent and pull forward with a sharp tug. Repeat this with each one.

:da:, ja san koristia zbice od kola za bicikle , pa ako imas koju ... :craz . Otvori imaju negdi pedalj dubine pa se pobrini da ti je dovoljno duga zbica ....
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline ruicosta

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #934 u: 22-09-2012, 20:00:48 »
Pozdrav!

Ima business paket opreme ali i nekoliko nelogicnosti pa molim da mi pomognete razjasniti - imam navodno Bose ozvucenje ali nema pojacala u gepeku/zadnjoj polici (samo sub) i radio ne svira mp3 cd-e? Ja sam mislio da to dvoje ide po defaultu?

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #935 u: 22-09-2012, 22:33:46 »
ja ti ne umijem odgovoriti na pitanje...al kad pomenu Bose.... ja da pitam jesam li jedini koji smatra da je to placanje samo za ime...a da se nista ne dobija???

u firmi imam Pezo 508GT i Lagunu..oba 2012godiste..i oba imaju Bose... i kvaliet zvuka nije nista bolji nego li kod mene u 159 koja ima standardne zvucnike... ili su meni usi lose... al ako je bolje...to sigurno ne vrijedi doplate koaj sigurno nije mala...

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #936 u: 23-09-2012, 00:15:16 »
Pozdrav!

Ima business paket opreme ali i nekoliko nelogicnosti pa molim da mi pomognete razjasniti - imam navodno Bose ozvucenje ali nema pojacala u gepeku/zadnjoj polici (samo sub) i radio ne svira mp3 cd-e? Ja sam mislio da to dvoje ide po defaultu?

bose nema veze sa mp3 to ti je od MY2008 auto bi ti imao i Blue ME, i to ti je super a pojačalo je sakriveno pa nije to golf :batin

ja ti ne umijem odgovoriti na pitanje...al kad pomenu Bose.... ja da pitam jesam li jedini koji smatra da je to placanje samo za ime...a da se nista ne dobija???

u firmi imam Pezo 508GT i Lagunu..oba 2012godiste..i oba imaju Bose... i kvaliet zvuka nije nista bolji nego li kod mene u 159 koja ima standardne zvucnike... ili su meni usi lose... al ako je bolje...to sigurno ne vrijedi doplate koaj sigurno nije mala...

pa kako kome, meni je bose mrak ali nije ti bose u svim autima isti, uglavnom u 159 je mrak :da: pitaj koga god tko ima i tko je čuo:ok:
Nije bolest sve što boli

Offline ruicosta

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #937 u: 23-09-2012, 01:54:11 »
bose nema veze sa mp3 to ti je od MY2008 auto bi ti imao i Blue ME, i to ti je super a pojačalo je sakriveno pa nije to golf :batin

aha, kuzim...hvala

znaci ipak cu morati kupiti novi HU :)

vezano za blue and me...imam na volanu na lijevoj strani slusalicu ali bez obzira na to nemam mogucnost spajanja telefona putem BT? Ako je to tako...hoce li ta tipka biti iskoristiva za drugim HU?

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #938 u: 23-09-2012, 08:53:51 »
aha, kuzim...hvala

znaci ipak cu morati kupiti novi HU :)

vezano za blue and me...imam na volanu na lijevoj strani slusalicu ali bez obzira na to nemam mogucnost spajanja telefona putem BT? Ako je to tako...hoce li ta tipka biti iskoristiva za drugim HU?

ovako svi imaju tu tipku koji imaju bose, možda i drugi ali ne znam, uglavnom trenutno ti ne radi ništa osim što pojačava i stišava radio

biti će iskoristiva ako ti head unit ima kablove za komande na volanu to jest ako je netko predvidi ospajanje a i onda ne radi sve, alan dugixy ima 2din dvd sa komandama za volan i opet kaže da sve ne radi  :wal:

što je najveća fora čitao sam po forumima vani da ako nabavis orginal multimediju koja ima blue me i navigaciju i dvd i ne znam nebitno da ne mora sve raditi kako treba jer ima neke razlike u centrali :da:

kako ja gledam na to da imamo sreće da nismo dobili kazetu kao 166 nego barem cd pa se možeš spasiti dok ne kupiš neki dvd :ok:
Nije bolest sve što boli

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #939 u: 23-09-2012, 12:56:54 »
radi gotovo sve osim jedne po meni jako bitne stvari, zato sam 2 puta kupovao adaptere za volan,
jer sam mislio da je u novijim to rješeno,krivo su mi objasnili u Kenwoodu,

tipka telefona radi ali ne potpuno, kad te netko zove na multimediji možeš podesiti da se javi automatski odmah, nakon određenog broja sekundi ili da zvoni do kraja i ne javiš se. ja imam zadnju opciju i pritskom na slušalicu uspostavim vezu, ako ne želim ne moram se javiti.
kad sam kupovao ponovo adaptere mislio sam da ću držanjem  tipke slušalica dobiti mogučnost glasovnog biranja,
znaći da multimedija kaže " recite ime koga zovemo" ali ne , da bih nazvao nekoga glasovno moram na multimediji stisnuti 2-3 gumba, što je nespretno i glupo. u prijašnjim autu sam imao samostalni bluetooth , koji je imao svoj adapter kraj mjenjača, i ćim bih stisnuo gumb tražilo bi me da izgovorim ime koga zovem.

sve drugo radi odlično sa adapterima za volan, samo mi fali opcija da ne diram multimediju a da mogu glasovno pozvati broj. tipka telefon u biti služi samo da se javiš kad zvoni, ali kad zvoni dovoljno je na multimediji stisnuti također samo jednom ekran ili podesiti samojavljanje pa se ništa ne stišće.

tako da glasovno uopče ne zovem, neda mi se em je malo nesretno u vožnji 2-3 puta stiskati po ekranu.
ali je odlično kad mene netko zove, ne vadim mobitel iz đepa, automatski se spoji bletoothom  ćim upalim auto,
zvuk dolazi preko zvučnika u autu a mikrofon mi je ugrađen iznad glave.

ne znam dali u novim adapterima ima mogučnost odabira glasovnog poziva sa tipkom na volanu.
« Zadnja izmjena: 23-09-2012, 12:59:03 od dugixy1 »

Anton

• Gost
« Odgovori #940 u: 26-09-2012, 23:30:33 »
Pitanje...

1.9 8V u alfi 159...jel mehanicki potpuno identican onome u 147-mici od 120 ks....
dakle jesu li to isti motori... :?:

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #941 u: 27-09-2012, 12:56:15 »
Pitanje...

1.9 8V u alfi 159...jel mehanicki potpuno identican onome u 147-mici od 120 ks....
dakle jesu li to isti motori... :?:

u principu bi trebali bist isti
:Horse: :mehanic

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #942 u: 05-10-2012, 14:42:04 »

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #943 u: 11-10-2012, 18:02:08 »
skidoh mehanizam podizaca zadnjh desnih vrata...sve je ok...al pukla jedna plastika mala (koliko mali nokat :) ) koja vodi onu plastiku preko klizaca.... jel imao ko isustva sa tim..moze li to neki plasticar da sredi, ili neki precizni majstor... rekose mi da samo taj mehanizam ksota preko 150€  :?:

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
« Odgovori #944 u: 11-10-2012, 18:03:16 »
skidoh mehanizam podizaca zadnjh desnih vrata...sve je ok...al pukla jedna plastika mala (koliko mali nokat :) ) koja vodi onu plastiku preko klizaca.... jel imao ko isustva sa tim..moze li to neki plasticar da sredi, ili neki precizni majstor... rekose mi da samo taj mehanizam ksota preko 150€  :?:
izolir trake da stavis?
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #945 u: 11-10-2012, 18:13:00 »
a ne moze mi tu izolir traka pomoci... jer taj dio treba davodi onu plastku sto se kaci na staklo uz onu metalnu sinu...i to treba da bude koliko toliko crsto...

ja sam razmisljao da napravim od lima taj dio..i da ga ugrijem i tako spojim sa postojecim dijelom...a da taj limeni dio oblozim necim, da ne bi proizvodio zvuk ruzan, i ne bi imao lufta...

Offline __Goran__

• Učim polako
    • Zagreb
Drive it like you stole it

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #947 u: 22-10-2012, 22:27:39 »
nocas se malo igrao sa fiat ecu scan-om i vidim da mi pod Particular filter clogging stoji 91.5%... i ja odlucim da odradim regeneraciju preko dijagnostike...
auto vec bilo ugrijano i zadovoljavalo je preduslove da se pocne sa regeneracijom...ja fino pocni proces...i dize auto broj obrtaja u leru na 2000rpm... onda je tako radio jedno pola minuta..i dize ih na 3ipo hilajde....e tu kad je poceo da jeci na parking ispred zgrade...onda je digao temepraturu auspuha na 660c... i voceo da izbaca varnice iz auspuha... narod prolazi i gleda mene :) cudi se sto se dessava, a ja ruku jedva na metar od aizdvuda mogu da drzim od vrucine...
odradi to posle par minuta...pade procenat na 60%...probah auto ide bolje cini mi se...ili je to samo efekat :) nakon regeneracije :)
izbija toplota oko tockova...pucketa sve..smrdi u autu kao da se zapalilo :)

negom interesuje me, da li bi valjalo jos jendom ponovit regeneraciju, da taj procenat spusti jos dolje???

posle toga, sam ostao pored kola da vidi oce l isve biti ok :) imao sam osjecaj da ce se zapalit :D

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #948 u: 22-10-2012, 22:36:21 »
nocas se malo igrao sa fiat ecu scan-om i vidim da mi pod Particular filter clogging stoji 91.5%... i ja odlucim da odradim regeneraciju preko dijagnostike...
auto vec bilo ugrijano i zadovoljavalo je preduslove da se pocne sa regeneracijom...ja fino pocni proces...i dize auto broj obrtaja u leru na 2000rpm... onda je tako radio jedno pola minuta..i dize ih na 3ipo hilajde....e tu kad je poceo da jeci na parking ispred zgrade...onda je digao temepraturu auspuha na 660c... i voceo da izbaca varnice iz auspuha... narod prolazi i gleda mene :) cudi se sto se dessava, a ja ruku jedva na metar od aizdvuda mogu da drzim od vrucine...
odradi to posle par minuta...pade procenat na 60%...probah auto ide bolje cini mi se...ili je to samo efekat :) nakon regeneracije :)

negom interesuje me, da li bi valjalo jos jendom ponovit regeneraciju, da taj procenat spusti jos dolje???

posle toga, sam ostao pored kola da vidi oce l isve biti ok :) imao sam osjecaj da ce se zapalit :D

moj savjet, gasi to govno i skini ga dolje stavi protočni, auto bolje ide i ne gori :craz
Nije bolest sve što boli

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #949 u: 23-10-2012, 08:27:24 »

Ne bi preporučio da to radiš tako dok auto stoji na mjestu, bolje odi negdje i žešće provozaj auto a regeneracija će se uključiti automatski.

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #950 u: 23-10-2012, 08:42:17 »
ovdje u CG da probam to da uradim negdje stajalo bi me vozacke :) nema se vise dje auto posteno izduvati :)

Offline darkoqv

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #951 u: 23-10-2012, 09:53:17 »
ovdje u CG da probam to da uradim negdje stajalo bi me vozacke :) nema se vise dje auto posteno izduvati :)
Ova ti je Njegoseva. :party
Cuore Sportivo

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #952 u: 24-10-2012, 12:47:10 »

pa nemoraš se ganjat ko lud, neki ljudi to rade u nižim brzinama sa večim okretajima i tako voziš neko vrijeme.
samo iskustva su različita, auto nemora procijeniti da mu je potrebna regeneracija.
inaće ovo je kod tebe bila velika zaštopanost, meni je bila max 73% sa dignutom snagom, znaći auto je puno jače dimio nego tvoj, samo taj dim je skupljao dpf i nije se vidio.i uglavnom 95% sam sve imao gradsku vožnju.
u serivisu rade ovako preko komp ali slažem se sa @ LOŠA , bolje je to uraditi u vožnji nego na mjestu, ovako su ti temp i naprezanja prejaka, može ti nešto i otići. to sam čitao na stranim forumima. tvojim načinom se radi u krajnjoj nuždi. bolje je probati na cesti , pa ako baš nejde onda preko komp.

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #953 u: 24-10-2012, 13:04:31 »
pa nemoraš se ganjat ko lud, neki ljudi to rade u nižim brzinama sa večim okretajima i tako voziš neko vrijeme.
samo iskustva su različita, auto nemora procijeniti da mu je potrebna regeneracija.
inaće ovo je kod tebe bila velika zaštopanost, meni je bila max 73% sa dignutom snagom, znaći auto je puno jače dimio nego tvoj, samo taj dim je skupljao dpf i nije se vidio.i uglavnom 95% sam sve imao gradsku vožnju.
u serivisu rade ovako preko komp ali slažem se sa @ LOŠA , bolje je to uraditi u vožnji nego na mjestu, ovako su ti temp i naprezanja prejaka, može ti nešto i otići. to sam čitao na stranim forumima. tvojim načinom se radi u krajnjoj nuždi. bolje je probati na cesti , pa ako baš nejde onda preko komp.

kada se meni upali, onda u 2 i 3 u crveno idem, u 3 ga drzim ma 4000okr sto duze mogu ... i uopce nije potrebno vozit 160-180km/h u petoj kada mozes to isto postic i sa 2 ili 3 brzinom ..

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #954 u: 24-10-2012, 21:14:39 »
kada se meni upali, onda u 2 i 3 u crveno idem, u 3 ga drzim ma 4000okr sto duze mogu ... i uopce nije potrebno vozit 160-180km/h u petoj kada mozes to isto postic i sa 2 ili 3 brzinom ..

slažem se, na takav način sam i mislio. nema potrebe za velikim brzinama.
bitno da je auto zagrijan i ima jednu konstantu u okretajima. i ja bih odradio kao i ti u drugoj ili trečoj.

Luka

• Gost
« Odgovori #955 u: 24-10-2012, 23:16:13 »
kada napravis regenaraciju dok auto stoji na mjestu nemoj ga slucajno gasiti nego ga pusti malo da radi jer su to velika naprezanja i temperature, ja sam te stvari radio na PSA vozilima dok sam radio u servisu i nikad nije bilo problema da je nesto otislo, da je na mjestu opasno za motor raditi regeneraciju nebi ju bilo moguce pokrenuti tj proizvodac bi blokirao tu opciju...

ta opcija je po meni prednost kod ljudi koji nemaju gdje voziti auto dovoljno dugo da se on u voznji ocisti

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #956 u: 25-10-2012, 09:01:32 »
slažem se, na takav način sam i mislio. nema potrebe za velikim brzinama.
bitno da je auto zagrijan i ima jednu konstantu u okretajima. i ja bih odradio kao i ti u drugoj ili trečoj.

i na taj nacin ga mozes svagdje ispirit i rijesit se regeneracija, sad sam vec ozbiljno poceo razmisljat da ju maknem i stavim protocni alspuh gore :)

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #957 u: 25-10-2012, 09:18:18 »
jucer se vozim  lagano oko 60-70 kmh i osjetim kao da auspuh promjenio zvuk onako na dublje i prebacim BC da vidim trenutnu potrosnju...na vršku gasa i na nekih 1800 okretaja pokazivao je potrosnju 16l/100, a gledam turbina skoro na nuli....probam ja pun gas i kad tamo turbina ne puni do kraja nego samo 3/4....predpostavljam da je radio regeneraciju  :rolll: a mozda i nije, ko zna....a i tribB je ostao kao i prije i nista se nije resetrialo kao i sta je neko napisao...sad na nekih 700km
eto u svezi famoznih regeneracija  ::)

a dal zna neko di se moze otic i napravit sve na jednom mjestu, znaci ugasit regeneracije, zatvroit egr i remapirat...kolko vidim svi idu kod seba za remap, pa posle negdje drugdje za gasit regeneracije...pa sta nema niko u HR da moze sve to odratit zajedno  :?:

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #958 u: 25-10-2012, 12:19:44 »
i na taj nacin ga mozes svagdje ispirit i rijesit se regeneracija, sad sam vec ozbiljno poceo razmisljat da ju maknem i stavim protocni alspuh gore :)

to uopče nije loše skinuti , recimo meni kad je bila malo veća zaštopanost ( imao sam dignutu snagu i dpf ) i dpf gore znalo mi je baciti
tu i tamo neku glupu grešku,veznao uz neki senzor i sl te me baciti u safe mod, i sad da nemam dijagnostiku doma
i sl ne bih znao ni koja je greška, pa bih vjeroatno mehaničaru, a na upit tel svi su mi govorili odmah da treba promjeniti senzor, znaći već bi me koštalo. ovako sam ja poništio grešku, malo proganjao auto,regeneracija bi bila odrađena i greška se ne bi uopče više ponovila. u biti je baci bez razloga. nakon skinutog dpf-a toga više nema,
ama baš niti jednu grešku nisam imao od tada. jedino sam imao problem što sam išao na jače dizanje snage, tu večinom svi stavljaju do 180 hp, ja sam stavio mapu 200 hp, znam se često malo ganjati ali po ravnom, imam sport vagon pa ipak nije tolko za zavoje, ja sam alfe 159  sa 200 ili 210 hp prao bez problema, ne samo njih i druge jače aute.
auto mi je bio raketa s tim da sam kao sport vagon još teži nekih 80 kila, od novijh limuzina 159 i više jer su olakšane.
vjerujem da bi me netko remapiranom 200 ili 210 imao ali ako nisu bile nisu imale šanse.ja imam i 17 cola felge što je za ubrzanje dosta bolje nego veća colaža.
sad da ne ispadne da se hvalim jer to je za moj gušt neću više o tome. samo sam odustao od te snage i sad smanjio
jer mi je pri naglom stiskanju gasa auto preajko dimio, što me užasno smetalo. do 180 hp i ako moment nije prejak nečeš imati dima ili minimalno. ja sam sad ugasio skroz remap,ostavio sam ugašen egr i dpf i stavio sam stari power box ,
koji ima 4 mape i samo podešavanje snage, znaći sam si podesim snagu do granica dimljenja, auto ide odlično a ne dimi.
s time da ako želim natrag pravi remap mogu otići opet danas da mi se besplatno ugradi na snagu koju poželim. možda ću na proljeće. inače sa ovom dignutom snagom na 200 auto mi je dimio samo u visokim okretajima,
meni je i moment bio visok. više nisam osječao neku razliku jel sam sam u autu ili nas više kako je dobro išao,
ali kod tih jačih remapa dim mora popratiti što se meni ne sviđa. ako sam vozio brže ili normalno dima nisam imao.
em samo da skineš dpf već dobiješ bar 5 hp i sam auto ti ide bolje, pogotovo u nižim brzinama i startu.
bio sam na tehničkom bez dpf-a ali i bez dignute snage i rezultat je bio odličan,prošao sam bez problema.

sasa.baska

pa nisi očito dovoljno čitao teme o alfi 159 , pa nedavno je bar par puta spomenuto kod koga se može sve pogasiti ,
poslaću ti na pm broj od dečka i nazovi ga, dečko je skroz ok. samo reci da te poslao Alan iz Zagreba sa 159.
odradiće ti sve na bilo kom auto ako ecu nije od simensa već bosh i reci mu šta točno želiš.
mogu ga i ja nazvati za tebe i onako se moram nešto ćuti sa njime.
« Zadnja izmjena: 25-10-2012, 13:01:03 od dugixy1 »

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #959 u: 25-10-2012, 12:42:17 »
to uopče nije loše skinuti , recimo meni kad je bila malo veća zaštopanost i dpf gore znalo mi je baciti
tu i tamo neku glupu grešku,veznao uz neki senzor i sl te me baciti u safe mod, i sad da nemam dijagnostiku doma
i sl ne bih znao ni koja je greška, pa bih vjeroatno mehaničaru, a na upit tel svi su mi govorili odmah da treba promjeniti senzor, znaći već bi me koštalo. ovako sam ja poništio grešku, malo proganjao auto,regeneracija bi bila odrađena i greška se ne bi uopče više ponovila. u biti je baci bez razloga. nakon skinutog dpf-a toga više nema,
ama baš niti jednu grešku nisam imao od tada. jedino sam imao problem što sam išao na jače dizanje snage, tu večinom svi stavljaju do 180 hp, ja sam stavio mapu 200 hp, znam se često malo ganjati ali po ravnom, imam sport vagon pa ipak nije tolko za zavoje, ja sam alfe 159  sa 200 ili 210 hp prao bez problema, ne samo njih i druge jače aute.
auto mi je bio raketa s tim da sam kao sport vagon još teži nekih 80 kila, od novijh limuzina 159 i više jer su olakšane.
vjerujem da bi me netko remapiranom 200 ili 210 imao ali ako nisu bile nisu imale šanse.ja imam i 17 cola felge što je za ubrzanje dosta bolje nego veća colaža.
sad da ne ispadne da se hvalim jer to je za moj gušt neću više o tome. samo sam odustao od te snage i sad smanjio
jer mi je pri naglom stiskanju gasa auto preajko dimio, što me užasno smetalo. do 180 hp i ako moment nije prejak nečeš imati dima ili minimalno. ja sam sad ugasio skroz remap,ostavio sam ugašen egr i dpf i stavio sam stari power box ,
koji ima 4 mape i samo podešavanje snage, znaći sam si podesim snagu do granica dimljenja, auto ide odlično a ne dimi.
s time da ako želim natrag pravi remap mogu otići opet danas da mi se besplatno ugradi na snagu koju poželim. možda ću na proljeće. inače sa ovom dignutom snagom na 200 auto mi je dimio samo u visokim okretajima,
meni je i moment bio visok. više nisam osječao neku razliku jel sam sam u autu ili nas više kako je dobro išao,
ali kod tih jačih remapa dim mora popratiti što se meni ne sviđa. ako sam vozio brže ili normalno dima nisam imao.
em samo da skineš dpf već dobiješ bar 5 hp i sam auto ti ide bolje, pogotovo u nižim brzinama i startu.
bio sam na tehničkom bez dpf-a ali i bez dignute snage i rezultat je bio odličan,prošao sam bez problema.

sasa.baska

pa nisi očito dovoljno čitao teme o alfi 159 , pa nedavno je bar par puta spomenuto kod koga se može sve pogasiti ,
poslaću ti na pm broj od dečka i nazovi ga, dečko je skroz ok. samo reci da te poslao Alan iz Zagreba sa 159.
odradiće ti sve na bilo kom auto ako ecu nije od simensa već bosh i reci mu šta točno želiš.
mogu ga i ja nazvati za tebe i onako se moram nešto ćuti sa njime.

:ok: