23-04-2026, 16:13:59

Autor Tema: Usis / Ispuh - tuning  (Posjeta: 168580 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

slanni

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Usis / Ispuh - tuning
« Odgovori #150 u: 20-11-2011, 17:19:35 »
aha,ovaj je dobar,a reci mi ovo je samo zadnji lonac,i koja mu je cjena

denis147

• Gost
« Odgovori #151 u: 20-11-2011, 17:30:20 »
aha,ovaj je dobar,a reci mi ovo je samo zadnji lonac,i koja mu je cjena

ja iman na 147-ici csc i super zadovoljan :da: :da: neznan koja je cijena, pitaj Maura - http://alfisti.hr/forum/index.php?action=profile;u=5 
« Zadnja izmjena: 20-11-2011, 17:31:07 od denis147 »

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
« Odgovori #152 u: 21-11-2011, 07:47:06 »
Kazu da je ona turbina sa 2.4jtd ali onaj sa 210KS odlicna

Evo 147 19.jtd sa 240hp@3700-4800rpm i +480Nm@2200-3200rpm

kakav on kuplung ima?
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #153 u: 21-11-2011, 09:50:04 »
...ne kužim toliku skeptičnost prema takvim projektima, gdje se koristi upgrade sa većim ili hibridnim turbinama?...takvih projekata na alfaowneru ima cijela hrpa...pa Seb je na svojoj GT, koristio veći kompresorski dio turbine (uz jače kvačilo, dodatni IC, remap) i navukao 190+ ks i koristio auto za svaki dan...eto i dan danas se auto kotrlja bez problema...

:ok:  da kotrlja...letiiii... :craz

ja jedino ne kužim kojim kvačilom je ovaj sa 480Nm 1.9JTDom preneo snagu na kotače..jer ja se ubi i sa nekih 390Nm da radi kako treba...
jedino ako ne mjenja kvačilo svakih 5-10k km...  :?:
a i ovaj sa 420Nm nemože puno duže...

P.S. sad vidim da je i Seb u fazi češkanja po glavi s pitanjem wtf..koji kuplung... :?: :craz
« Zadnja izmjena: 21-11-2011, 09:52:14 od IvanGT »

Offline hojta

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #154 u: 21-11-2011, 16:31:33 »
kakav on kuplung ima?
Evo mrsko mi prevoditi, tema je na alfaowner. Alfa je u medjuvremenu dobila jos snage. Momak sam pravi mape. 

Hi guys,

First "play" with the Brera's GTB2056V on my 130,000Km engine.

Figures on the dyno: 525Nm@2372rpm ( >490Nm@2100-3500rpm) ; 263cv@4316rpm

Expected figures on the road: 500Nm ; >280cv@4000-4600rpm

Mods to the car: turbo, FMIC, fuel radiator & 2010 OEM Sachs clutch (stock injection system).

Something crazy happened on the Rotronics dyno, the mass of air had a 7% loss around 4000rpm, and more than 12%@4600. The intake temperatures do not account for that (<42ºC@4000rpm ; <50ºC@4500). I guess it had something to do with the exhaust line temperature ...

That's why I expect around 280hp@4000 on the road, and probably 286@4600.

Boost was set for 2.0bar "all the way". This amazing turbo is able to deliver 3000mbar of absolute pressure just before 1900 rpms.

I've just figured why the maximum torque only "appears" 500rpms later, next step is to make 500Nm@1900-4000rpms.

I have AF=13.6 (lambda=0.940) all the way up to 4000rpm, so it is almost smokeless.

Regards,

Luis

Evo o kojem se kvacilu radi:

I'm using a 2010 OEM Sachs clutch. I've got tired of uprated clutches and all vibrations it produces. Driving the car in transit - stop&go was a nightmare. My (2003 Valeo) stock clutch used to slip around 370-380M, so it was a great surprise that this clutch handles 500Nm, it vibrates a little bit around 400-420Nm then it simply "holds"!

I bought it has an OEM clutch. I was surprised in 2008 with the Astra 1.9CDTI, it's clutch also would take 480-490Nm on a MAHA. I guess sachs is upgrading all their clutches ...

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #155 u: 21-11-2011, 19:09:13 »
.....
Evo o kojem se kvacilu radi:

I'm using a 2010 OEM Sachs clutch. I've got tired of uprated clutches and all vibrations it produces. Driving the car in transit - stop&go was a nightmare. My (2003 Valeo) stock clutch used to slip around 370-380M, so it was a great surprise that this clutch handles 500Nm, it vibrates a little bit around 400-420Nm then it simply "holds"!

I bought it has an OEM clutch. I was surprised in 2008 with the Astra 1.9CDTI, it's clutch also would take 480-490Nm on a MAHA. I guess sachs is upgrading all their clutches ...

hm..čudno..ja kad sam poslao upit u sachs performance rekli su mi da mi nemogu pomoći.. možda nisu svjesni kvalitete kvačila... :craz
il to drži neko kratko vrijeme i to je to...
al interesantno šta je izvuko iz te mašine...
zanimaju me Sebovi komentari... :craz
evo ovdje i linka na tu stranicu foruma...
http://www.alfaowner.com/Forum/tuning-and-upgrades/265863-147-mjet-16v-140cv-gtb2056v.html

Offline luka05

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #156 u: 04-12-2011, 12:31:39 »
Planiram stavit na svoju 147 jtdm ispuh, stavia bi dvi cijevi onako ko šta ima ducati corse za koje vec iman predviđene rupe
E sad volia bi iskombinirat i estetiku i zvuk a i koji ks nebi bilo loše
Nezanima me neki duboki zvuk ili brundanje, nego onako lagani sportski zvuk za uši, koliko se to uopce moze postic na jtd-u...
Šta napraviti, šta promjeniti, da li ići na supersprint ili nekog drugog proizvodaca...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #157 u: 05-12-2011, 13:58:56 »
Planiram stavit na svoju 147 jtdm ispuh, stavia bi dvi cijevi onako ko šta ima ducati corse za koje vec iman predviđene rupe
E sad volia bi iskombinirat i estetiku i zvuk a i koji ks nebi bilo loše
Nezanima me neki duboki zvuk ili brundanje, nego onako lagani sportski zvuk za uši, koliko se to uopce moze postic na jtd-u...
Šta napraviti, šta promjeniti, da li ići na supersprint ili nekog drugog proizvodaca...
na JTDu možeš imat dobar zvuk ak skineš sve katove dole i 2 protočna lonca sa tim da zadnji lonac mora bit sa jednim izlazom...sa dva izlaza uvelike se ubije zvuk
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline luka05

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #158 u: 05-12-2011, 14:45:00 »
na JTDu možeš imat dobar zvuk ak skineš sve katove dole i 2 protočna lonca sa tim da zadnji lonac mora bit sa jednim izlazom...sa dva izlaza uvelike se ubije zvuk

Za koliko se to kunića da sredit?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #159 u: 05-12-2011, 15:20:35 »
Za koliko se to kunića da sredit?
komplet SS bez zadnjeg lonca oko 1000 eura a sad imaš mogučnost nekog delanaca

mkuzir

• Gost
« Odgovori #160 u: 07-12-2011, 09:36:33 »
misliš kao 2.4?!

skini gornji kat na turbini i metni cijev (downpipe)...makni donji kat i DPF i stavi jedan protočan lonac...odostraga stavi 2 mala protočna...možeš cijelim dijelom 5 mm veći fi cijevi od originala

hej seb! radis ti tako nesto? koliko bi kostalo da se to napravi na 2,4jtdm 210ks masini na 159 naravno sa potrebnim soft promjenama? koliko bi vremenski morao auto biti kod tebe?
dpf ima sensore, trebalo bi napraviti remap i izbaciti regeneracijski ciklus i ostale relevantne ... stvari... van. pretpostavljam da radis i to isto?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #161 u: 07-12-2011, 09:44:34 »
hej seb! radis ti tako nesto? koliko bi kostalo da se to napravi na 2,4jtdm 210ks masini na 159 naravno sa potrebnim soft promjenama? koliko bi vremenski morao auto biti kod tebe?
dpf ima sensore, trebalo bi napraviti remap i izbaciti regeneracijski ciklus i ostale relevantne ... stvari... van. pretpostavljam da radis i to isto?
ono što radim klijentima na 159 je remap do određene mjere i skidanje DPFa...sad mogu se zamjenit zadnji lonci i dat napravit down pipe umjesto gornjeg kata...ja sam kod sebe sve bio skino i nije radilo ok...auto je jače načipan i dosta često pali regenracije koje na žalost ne mogu isključit

mkuzir

• Gost
« Odgovori #162 u: 07-12-2011, 14:07:59 »
a da malo onda smanjim prohtjeve - vec sam si zapisao u kalendar u postblagdansko vrijeme doci do tebe da mi pocistis injektore.

kad bi istovremeno zatrazio da mi samo maknes gornji katalizator da se smanji temperatura plinova, zblindirao EGR i maknuo DPF te za to napravio odgovarajuci remap bez da se dira ostatak ispusnog sustava... bi li to bilo lakse izvedivo? koliko bi kostalo?

hvala na odgovoru!

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #163 u: 07-12-2011, 14:15:56 »
a da malo onda smanjim prohtjeve - vec sam si zapisao u kalendar u postblagdansko vrijeme doci do tebe da mi pocistis injektore.

kad bi istovremeno zatrazio da mi samo maknes gornji katalizator da se smanji temperatura plinova, zblindirao EGR i maknuo DPF te za to napravio odgovarajuci remap bez da se dira ostatak ispusnog sustava... bi li to bilo lakse izvedivo? koliko bi kostalo?

hvala na odgovoru!
problem je oko down-pipa (cjev umjesto gornjeg kata) ... to nema za kupit nego sam ga ja dao radit kod Lastovčića...mogu maknut DPF i mapirat a ovo moraš otić ko dnjih da slože...i odmah otvori zadnje lonce jer auto puno blje ide kad se otvore tj stave protočni

mkuzir

• Gost
« Odgovori #164 u: 07-12-2011, 14:59:46 »
znaci, kod tog lastovcica stavit downpipe i na svakoj cijevi zamjenit zadnji lonac protocnim. to je sve? ne treba blank pipe umjesto dpf-a?

nakon kaj je to gotovo, dodjem do tebe i ti mi napravis remap za egr i blindiras ga. mozda bi mi okvirno mogao navesti cijenu da znam slozit plan?

i zadnje, ako sam dobro shvatio, remap dpf-a ne mozes napraviti? auto ce i dalje raditi regeneracijske cikluse? to uopce skodi cemu? kad nece biti dpf-a nema sta gorjeti, a bez prvog katalizatora temperatura ispusnih plinova se nece znatno dizati ili hoce? meni nije malo jasno - na temelju cega ce uopce ecu pokretati regeneraciju ako senzor na dpf-u ne moze ocitati kriticnu masu cestica jer dpf-a naprosto nema? i kako ce znati da je ciklus gotov ili je trajanje ciklusa vremenski odredjeno?

puno pitanja, znam, ali zanima me! nemoj ubit covjeka zbog znatizelje!  :ok:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #165 u: 07-12-2011, 15:44:54 »
znaci, kod tog lastovcica stavit downpipe i na svakoj cijevi zamjenit zadnji lonac protocnim. to je sve? ne treba blank pipe umjesto dpf-a?

nakon kaj je to gotovo, dodjem do tebe i ti mi napravis remap za egr i blindiras ga. mozda bi mi okvirno mogao navesti cijenu da znam slozit plan?

i zadnje, ako sam dobro shvatio, remap dpf-a ne mozes napraviti? auto ce i dalje raditi regeneracijske cikluse? to uopce skodi cemu? kad nece biti dpf-a nema sta gorjeti, a bez prvog katalizatora temperatura ispusnih plinova se nece znatno dizati ili hoce? meni nije malo jasno - na temelju cega ce uopce ecu pokretati regeneraciju ako senzor na dpf-u ne moze ocitati kriticnu masu cestica jer dpf-a naprosto nema? i kako ce znati da je ciklus gotov ili je trajanje ciklusa vremenski odredjeno?

puno pitanja, znam, ali zanima me! nemoj ubit covjeka zbog znatizelje!  :ok:
neke ECU podržavaju da nema ništa umjesto DPFa a neke ne...frend je ne svojo 159 2.4 Ti skino i stavio cjev i njemu radi ok a ja kad sam stavio protočni lonac dešavalo se da upali regenraciju i ne može ju ugasit jer u ECU uvjek stoji greška da je DPF probijen (ali ne pali lampicu) i dok je greška prisutna na mom autu nemože se zaustavit sa regenracijom a frendu radi ok...doduše brojevi HW i SW ECUa su drukčiji
po meni DPF nemoj dirat to ču ja složit kao i remap sa softwareskim gašenjem EGRa (mogu ga i mehanički zablindirat)...chip je keš 1800 kn + 500 kn skidanje DPFa

regenaracije če i dalje radit i zbog skinutog DPFa i kata malo če se vidjet bjelkast dim povremneo što se inače ne vidi osim kod prisilne regeneracije

imaš u mojoj temi sve opisano kak sam složio svoj auto sa time da je sad umjesto onog protočnog lonca di dođe DPF i KAT samo KAT gore

http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,52710.80.html

Offline Basta

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 1.8+lpg
    • Zagreb
« Odgovori #166 u: 15-12-2011, 10:11:29 »
Dižem temu iz mrtvih....
Jučer iz zajebancije skinuli gljivu s honde 1.6(125ks)promjera unutarnji fi 76 i stavili na moj boxer (nemreš vjerovati pašeko da je za Alfu),direktno kod prve šelne od usisne i da vidimo kakav je zvuk ....bolesno srče zrak ko neki turbo....šteta što nisam snimio da to čujete....zanima me dali je netko radio usis i ispuh na 1.6 boxeru(103ks)i kakvi su rezultati....
Molio bi preporuke koju gljivu i gdje je najbolje smjestiti da dobiva što hladniji zrak (ja sam grunto negdje dolje odozada prema desnom kotaču-ispravite me ako griješim)
Napominjem neželim nikakvu snagu,želim samo čisti i dobar zvuk da se ljudima dlake po ulici dižu....
Dosta je bilo niskih okretaja....

Offline TOMMY_BOY

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 8v GTB2256v
    • Croatia Križevci

Offline Basta

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 1.8+lpg
    • Zagreb
« Odgovori #168 u: 20-12-2011, 05:19:05 »
Dižem temu iz mrtvih....
Jučer iz zajebancije skinuli gljivu s honde 1.6(125ks)promjera unutarnji fi 76 i stavili na moj boxer (nemreš vjerovati pašeko da je za Alfu),direktno kod prve šelne od usisne i da vidimo kakav je zvuk ....bolesno srče zrak ko neki turbo....šteta što nisam snimio da to čujete....zanima me dali je netko radio usis i ispuh na 1.6 boxeru(103ks)i kakvi su rezultati....
Molio bi preporuke koju gljivu i gdje je najbolje smjestiti da dobiva što hladniji zrak (ja sam grunto negdje dolje odozada prema desnom kotaču-ispravite me ako griješim)
Napominjem neželim nikakvu snagu,želim samo čisti i dobar zvuk da se ljudima dlake po ulici dižu....

imali tko kakav prijedlog???što,kako ili ću morati raditi" custom made"

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #169 u: 20-12-2011, 06:49:08 »
imali tko kakav prijedlog???što,kako ili ću morati raditi" custom made"
makni kat i stavi da imaš 2 protočna lonca...jedan na mjestu di je bio kat a drugi na kraju...cjev ostavi seriske veličine (promjera)...gljiva ko gljiva...sve su manje više iste...CDA je jedino što če radit bolje od seriskog filtera

Offline Basta

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 1.8+lpg
    • Zagreb
« Odgovori #170 u: 20-12-2011, 15:00:56 »
TNX :clap2:

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #171 u: 20-12-2011, 21:24:28 »
eko test opcija prolaz

grane-kat-cijev-straznji protocni auto grmi

usis 120mm fi cijev na gljivu u plasticnom kucistu (povecem radio sam ga iz poliester kita,) aka cda usis.

auto se cuo preludo ali dopizdilo mi nakon 3 tjedna kad nisam mogao navecer proc kroz ulicu normalno, cuo se ko v8 americki u leru..

do 2000 sam spusio a dalje bilo isto mozda je oko 4000 dobio nesto sitno al sumnjam, na uzbrdici u 3 sam isao 100 prije i 100 poslje tu i tam je isao 105 al to vise pripisujem temp. zraka nego ovom
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

GIGA01

• Gost
« Odgovori #172 u: 24-12-2011, 10:27:41 »
SEB-Alfa 147 JTD 85kw-2002g.p.

Planiram uraditi remap cca 145KS.

Filtere tipa CDA i Sprint KDR1 ne bih ponovo stavljao na vozilo,mislim da je kod nje fabricki usis koliko toliko na dobrom mjestu,ali mene zanima sta konkretno uraditi sa izduvom?

Vidim dosta odgovora ali konkretno za ovaj motor i ovu godinu...i da li ce se u kombinaciji sa remapom razlika osjetiti na ovom motoru vise nego u slucaju kada ne bih dirao izduv.

Pozdrav

@all-hej ljudi ima li bilo ko zvuk nekog JTD-a?
;-)Cisto informativno:-)

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #173 u: 24-12-2011, 10:38:35 »
dali bi na alfi 156 v6 2000 godista javljalo kakvu gresku motora da skinem kat  :?:
Seb sta predlazes da napravim sa usisom neki sportski filter ili nesto isto za moju alfu v6,da ulozim u nesto korisnije  :hap:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #174 u: 24-12-2011, 10:43:42 »
SEB-Alfa 147 JTD 85kw-2002g.p.

Planiram uraditi remap cca 145KS.

Filtere tipa CDA i Sprint KDR1 ne bih ponovo stavljao na vozilo,mislim da je kod nje fabricki usis koliko toliko na dobrom mjestu,ali mene zanima sta konkretno uraditi sa izduvom?

Vidim dosta odgovora ali konkretno za ovaj motor i ovu godinu...i da li ce se u kombinaciji sa remapom razlika osjetiti na ovom motoru vise nego u slucaju kada ne bih dirao izduv.

Pozdrav

@all-hej ljudi ima li bilo ko zvuk nekog JTD-a?
;-)Cisto informativno:-)
definitivno chip najviše daje a filter stavi onda panel i ispuh skini sve dole....umjesto gornjeg kata cjev (down-pipe), umjesto donjeg kata protočni lonac i umjesto zadnjeg lonca isto protočni sa jednim izlazom zbog boljeg zvuka...cjelu cjev stavi 5mm većeg promera od org...to ej SSova kopija kojeg ja imo na svom autu i x drugih tako složio i svi su radili mrak !!!

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #175 u: 24-12-2011, 10:50:13 »
dali bi na alfi 156 v6 2000 godista javljalo kakvu gresku motora da skinem kat  :?:
Seb sta predlazes da napravim sa usisom neki sportski filter ili nesto isto za moju alfu v6,da ulozim u nesto korisnije  :hap:
ako je euro 2 nebi, a ako je euro3 moraš imat bar jedan kat inače če palit lampicu za grešku
ha ti V6 su malo osjetljivi na usis...neki dobar CDA jedino samo mora bit dosta protočan
cf3 mora imat onda ovakav neki velki 1kat

Uploaded with ImageShack.us

a CDA ovaj je najbolji sa cjevi za dotok zraka (cold air intake)...takav ili karbonski

Uploaded with ImageShack.us

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #176 u: 24-12-2011, 10:55:35 »
 :ok: koliko dode takav cda kao sa slike i kako mogu saznat jel moj euro2 ili euro3 u prometnoj mi ne pise

GIGA01

• Gost
« Odgovori #177 u: 24-12-2011, 11:38:24 »
definitivno chip najviše daje a filter stavi onda panel i ispuh skini sve dole....umjesto gornjeg kata cjev (down-pipe), umjesto donjeg kata protočni lonac i umjesto zadnjeg lonca isto protočni sa jednim izlazom zbog boljeg zvuka...cjelu cjev stavi 5mm većeg promera od org...to ej SSova kopija kojeg ja imo na svom autu i x drugih tako složio i svi su radili mrak !!!

I mislis da ta kombinacija daje jos bolji efekat nego sam remap...
mislim,da li si imao priliku voziti JTD 8v sa  i bez preinaka na izduvu,vrijedi li...?

Panel mogu K&N ili BMC jel da?

Pozdrav SEBE

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #178 u: 27-12-2011, 11:34:15 »
:ok: koliko dode takav cda kao sa slike i kako mogu saznat jel moj euro2 ili euro3 u prometnoj mi ne pise
ovaj metalni je bio oko 1400 kn...karbonski oko 2000 kn...nisam duže vrijeme uzimo pa neznam dali se sad nešto mjenjala cijena

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #179 u: 27-12-2011, 11:35:41 »
I mislis da ta kombinacija daje jos bolji efekat nego sam remap...
mislim,da li si imao priliku voziti JTD 8v sa  i bez preinaka na izduvu,vrijedi li...?

Panel mogu K&N ili BMC jel da?

Pozdrav SEBE
NE !!! remap je največi dobitak a ovakav ispuh uvelike pridoda još poboljšanja
jesam, kod svih turbaka dobro složen ispuh dosta utječe
da