Vidim da se opet mnogi vrte oko istih tema, a sve smo već prošli u praksi (Boris i ja smo bili zaista detaljni i probali sve), evo ukratko:
- za duga svjetla kvalitetne LED-ice rasturaju, već ove s 2 elemenata su dovoljne, najbolji rezultat daju, slobodno napravite upgrade, bacaju pola kilometra s očuvanim reflektorom,
- za kratka bez leće su odlična, ali se mora paziti da je model takav da je izvor točno u centru gdje je inače žarna nit, tada imaju odličnu geometriju i nema rasipanja kao kod loših xenona, može se crta podesiti točno po propisima za tehnički i ne smetaju nikome,
- za kratka s lećom LED nije idealno rješenje; može ponekad biti bolji o obične žarulje, ali nikako nije bolji od xenona radi konstrukcije leće koja traži da velik dio snopa dolazi od naprijed, a to LED-ice nemaju jer su elementi položeni bočno. One koje imaju i naprijed, to su mali i nedostatni LED elementi, više kozmetički i opet je snagom slabije od xenona.
Imam tako složeno kombinaciju na GT i na GTV i super sam zadovoljan: u leće xenon, u duga LED.
Citat kolege koji je vozio Ford ispred mene: "U jednom trenu mi suvozač kaže: "Što je ovo, odakle munja odjednom, pa nije na kišu?" - "Ma ne, to je Paso iza nas, blicnuo nam je..." - "Majke ti, sve oko nas je zabljesnulo!"