13-06-2026, 10:03:47

Autor Tema: SWAP / zamjena motora  (Posjeta: 45524 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alfa166twinspark

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Ljubljana
Odg: SWAP / zamjena motora
« Odgovori #90 u: 28-08-2010, 21:20:20 »
onda generalka TS?? zamjena lezajeva karika varijatora brusenje glave zamjena ventila...a ko bi jos to radio na motoru koji sasvim ispravno radi (za sad  :000: )
ili, posto sam detaljno pregledao forum, a i iz iskustva drugih, vecina lomova na twin spark se desava pri velikoj brzini odnosno broju obrtaja...dakle 120 kmh max i to je to?

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #91 u: 28-08-2010, 21:23:46 »
netreba ti sve to,samo letece i pumpu i trebao bi bit miran,naravno ako zelis sve to nemoze ti odmoc  :ok:

ALFA 166 DA

• Gost
« Odgovori #92 u: 28-08-2010, 21:56:40 »
ma nije to i neki problem ali bilo bi idealno kada bi imao jednu za djelove npr. JTD i iz svoje sve izavdio van,, motor mjnejač, instalaciju rezervar auspuh i onda sa JTD sve prabacio i miran si ovako ako se u to upustiš a nemaš davatelja organa kraj sebe uvijek če ti nešto falit i evo problema,,

- konkretno ja sam prebacivao u Punta 55 motor od 75 i polako imao sam davatelja organ i nije bio problem,,, ako ostaješ na benzinu jedan problem manje,, auspuh rezervar dovod goriva ne moraš mjnejat a oko ideš na dizela i to ti ostaje,, kao i sat u autu i možda nešto instalacije kabine.......

sretno

Offline miro

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • benzinac
    • podstrana split
« Odgovori #93 u: 28-08-2010, 22:04:09 »
ma nije to i neki problem ali bilo bi idealno kada bi imao jednu za djelove npr. JTD i iz svoje sve izavdio van,, motor mjnejač, instalaciju rezervar auspuh i onda sa JTD sve prabacio i miran si ovako ako se u to upustiš a nemaš davatelja organa kraj sebe uvijek če ti nešto falit i evo problema,,

- konkretno ja sam prebacivao u Punta 55 motor od 75 i polako imao sam davatelja organ i nije bio problem,,, ako ostaješ na benzinu jedan problem manje,, auspuh rezervar dovod goriva ne moraš mjnejat a oko ideš na dizela i to ti ostaje,, kao i sat u autu i možda nešto instalacije kabine.......

sretno

tebi ko "daj mare p***e"

:smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #94 u: 28-08-2010, 22:21:18 »
netreba ti sve to,samo letece i pumpu i trebao bi bit miran,naravno ako zelis sve to nemoze ti odmoc  :ok:

pumpu cega  :000:

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #95 u: 28-08-2010, 22:23:38 »

sretno

dobro znam to al...kakvi su jtd motori, dakle ja planiram voziti 166 bar jos 2 godine i pravim nekih 50.000 godisnje.
koliko sam vidio, znatno su trajniji nego ts.
a opet, v6? tu ne bi trebalo biti problema u pitanju je stara alfina konstrukcija...??

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #96 u: 28-08-2010, 22:49:09 »
onda generalka TS?? zamjena lezajeva karika varijatora brusenje glave zamjena ventila...a ko bi jos to radio na motoru koji sasvim ispravno radi (za sad  :000: )
ili, posto sam detaljno pregledao forum, a i iz iskustva drugih, vecina lomova na twin spark se desava pri velikoj brzini odnosno broju obrtaja...dakle 120 kmh max i to je to?
fino mijenjaj tu 166 za V6 ili JTD. I riješi se tog komada gusa pod haubom.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #97 u: 28-08-2010, 22:56:06 »
previse je ulozeno u vozilo da bi se mijenjalo komplet,  pod tim mislim na trap prije svega, i na plinsku instalaciju. posto ne vozim dizele, onda jedino v6, i to onaj 3.0.
e sada obzirom da su to arese v6 motori, jedini problem bi trebala da bude potrosnja sto bih mogao podnijeti, obzirom da je na plin.
pitanje: ima li kakvih problema sa v6 motorima, imao sam prije par godina 156 2.5 i nije mi pravila probleme.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #98 u: 28-08-2010, 23:07:35 »
dobro poštelani sustav nema problema ni na jednom motoru.

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #99 u: 28-08-2010, 23:09:23 »
pumpu cega  :000:

uljnu pumpu,no o tome ce ti isus reci nesto vise  :hap:

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #100 u: 28-08-2010, 23:11:16 »
dobro poštelani sustav nema problema ni na jednom motoru.

nisam mislio na plin, vec generalno na v6 motor, i njegovu konstrukciju, jer nisam bas imao duze iskustvo sa njim.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #101 u: 28-08-2010, 23:22:39 »
nije da su skorz imuni na zaribavanje ima slučajeva. NO općenito je uvriježeno mišljenje da su to izvrsni motori.
A o iskustvu pričekaj nekog od vozača šestaka.

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #102 u: 28-08-2010, 23:38:21 »
meni je izvrstan i 2.0 ts, dok radi  :000:
treba mi auto biti spreman dogodine na put do norveske, i nazad.
da li se taj 2.0 ts moze dovesti u potpuno ispravno stanje, remontovati sve sto se moze remontovati? mislim da bi to bilo najjeftinije i najlakse...

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #103 u: 28-08-2010, 23:43:07 »
samo kaj v6 češće radi dobro.
MOže se 2.0 ts dovesti u super stanje al iskreno ja ne bih. jer uvijek će ti bit negjde u malom mozgu kap sumnje bit će osluškivanja svakog zvuka.

V6 je imho bolji izbor samo što ima puno posla

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #104 u: 29-08-2010, 15:19:11 »
moj razlog je sto se bojim da me auto ne ostavi opet negdje 500-1000 km daleko od kuce. iduce godine planiram ici u norvesku a to je put od nekih 4000 km.
motor koji je stavljen je imao 130.000, servisnu knjigu, iz svicarske je alfa donator, vidim da je sve redovno mijenjano.
kad sam ga stavljao u auto, promijenjeno je sve remenje, zatezaci, vodena pumpa, i to najkvalitetniji dijelovi koje sam mogao naci. motor nije otvaran jer nije bilo potrebe.

medjutim, ko se jednom o mlijeko opece taj i u kravu duva :) tako da nisam siguran da li treba da sredjujem motor u smislu da se otvara, pa da se rade lezajevi, klipovi, karike i ostalo, pa da mogu mirno koristiti, ili da idem na drugi motor eventualno, sto je ogroman posao.
moze li taj nesretni TS izdrzati neku normalnu voznju, na 7.000 km mijenjam ulje i filtere, vozim ga do 130 km/h maksimalno (ponekad produvam nakratko na 180 mozda mjesecno jednom ne hladan naravno), i za sad je ok, ima 155.000 km.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #105 u: 29-08-2010, 15:24:08 »
pa kako ti je Boxer rekao, ja ne vidim razlog zasto taj motor ako ga središ nebi napravio još ponovo 150tkm najmanje bez nekih problema... s obzirom što si napisao kako ga voziš znači paziš ga... da je neznam kakva mimoza toliko bi izdržao svaki ako ga se pazi...

kupovina drugoga polovnoga je opet mačak u veči i može ti se dogoditi ista stvar kao i sa ovime....
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #106 u: 05-09-2010, 17:12:08 »

Alfa 166 2.0TS prvo pravilo za te motore, nivo ulja u motoru uvijek gotovo do maksimuma mora biti a ne na pola kao kod ostalih jer taj motor nazalost nema hladnjak ulja i kod duze voznje na vecim brzinama jednostavno se pregrijava, a isto tako nazalost konstrukcija mu nije tako robusna kao sto je to bio slucaj kod 2.0 TS na alfi 164. Osobno sam na svojoj prvoj 2.0 166ici mjenjao motor odnosno sve osim bloka, ali ne zbog moje krivice nego zbog prethodnog vlasnika koji ju je zbog preniskog nivoa ulja zakalo (3.cilindar) mada je auto bio samo malo manje od 2 godine star i 70kkm, pokrpao i prodao preko auto kuce mene. Ako se odlucis, odi kod Barica, covjek ih je slozio sada vjerojatno i stotinjak do sada, a sve vecinom iz istog razloga , nivo i kvaliteta ulja! Inace ti motori su solidni i dugo mogu trajati ako se redovito odrzava znaci kvalitetno ulje filteri svakih 10kkm. Sto se tice ugradnje drugog motora, kao sto netko rekoh , sve je moguce, ali velika zajebancija i pitanje dali ce se sve posloziti. Osobno sam i sam o toj varijanti razmisljao kad mi se na TS dogodilo sranje no brzo sam odustao od toga.
Zaljubljenici u njemacke aute su ljudi koji i od penisa vide vaginu !

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #107 u: 07-09-2010, 00:15:37 »
da, otada ga ni ne vozim na vecim brzinama.
u buducnosti cu pogledati neku opel astru gtc sa 150+ benzinskih konja, kao dodatno auto pored 166, ali ove godine nema nista od toga.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #108 u: 08-09-2010, 14:43:17 »
a šta će ti ta astra GTC, to je tako loš auto da ćeš misliti za TS koji te gnjavi da je najbolji ikada :smijeh

pikni V6 i plin i zaboravi gluposti, ali moraš biti svjestan da V6 koji je ok (cijeli auto) niti vani nećeš naći za neku siću, stoga bolje složi ovaj prodaj ga i uzmi V6 stavi plin i mir!
Nije bolest sve što boli

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #109 u: 08-09-2010, 23:42:17 »
a sta fali astri gtc kao drugom autu pored alfe :rol:
meni je ljepsa 3 puta od 147 primjera radi a o troskovima odrzavanja i kvalitetu motora ne treba uopste komentarisati.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #110 u: 12-09-2010, 16:59:40 »
a sta fali astri gtc kao drugom autu pored alfe :rol:
meni je ljepsa 3 puta od 147 primjera radi a o troskovima odrzavanja i kvalitetu motora ne treba uopste komentarisati.
uzmi stila hgt nije skup a super auto!
fali astri puno toga neda mi se pisati šta sve uglavnom puno njima fali a uglavnom su cijenjene ili ubijene!
samo bježi od selspeed mjenjača, to jedino!drugo sve 5!
ili brava hgt, ja sam ga imao i nikad ga neću prežaliti,strašan auto!
Nije bolest sve što boli

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #111 u: 14-09-2010, 10:05:50 »
uzmi stila hgt nije skup a super auto!
fali astri puno toga neda mi se pisati šta sve uglavnom puno njima fali a uglavnom su cijenjene ili ubijene!
samo bježi od selspeed mjenjača, to jedino!drugo sve 5!
ili brava hgt, ja sam ga imao i nikad ga neću prežaliti,strašan auto!

nema stilo hgt, vec abarth, u pitanju je 2.4 benzin masina od 170 KS. dobar je i ima puno opreme. no misljenja sam da mu je poslab motor. alfa 2.5 mu bjezi bez problema a da ne pominjem 2.0 turbo masine od drugih proizvodjaca koji se na ovom forumu ne smiju pominjati  :craz

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #112 u: 14-09-2010, 13:45:59 »
alfa ima totalno drugi koncept motora v6 sa više konja i kubika, petak od abartha sorry sto sam rekao hgt ima prekrasan zvuk i nije prežedan a plin mu pase ko budali šamar! a čuj ima i za njega turbo jer coupe ima isti motor sa 220ks jer ima turbo pa treba malo rada ali da se ali sada smo zastranili jako,

ne znak kako u  BIH ali 156 sa benzincom a i JTD nije preskup auto a po meni super za drugi auto uz 166 :) a ako hoces da ide ko šašav uzmeš 2,5V6 156 99-00 plin i uzivaj, znam dva vlasnika takve 156 i oba ne prodaju ni pod razno, prezadovoljni, čak i s plinom,  jedan od njih ima službeni osobni auto i može ga koristiti privatno koliko hoće, dakle alfa mu je višak ali odbija prodati, znam jer sam ga ja već par puta gnjavio da mi proda!
Nije bolest sve što boli

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #113 u: 15-09-2010, 09:12:54 »
alfa ima totalno drugi koncept motora v6 sa više konja i kubika, petak od abartha sorry sto sam rekao hgt ima prekrasan zvuk i nije prežedan a plin mu pase ko budali šamar! a čuj ima i za njega turbo jer coupe ima isti motor sa 220ks jer ima turbo pa treba malo rada ali da se ali sada smo zastranili jako,

ne znak kako u  BIH ali 156 sa benzincom a i JTD nije preskup auto a po meni super za drugi auto uz 166 :) a ako hoces da ide ko šašav uzmeš 2,5V6 156 99-00 plin i uzivaj, znam dva vlasnika takve 156 i oba ne prodaju ni pod razno, prezadovoljni, čak i s plinom,  jedan od njih ima službeni osobni auto i može ga koristiti privatno koliko hoće, dakle alfa mu je višak ali odbija prodati, znam jer sam ga ja već par puta gnjavio da mi proda!

imao 156 sa 2.5 ide ko nevrijeme, kao npr. golf 5 gti, ali neuporedivo bolji ovjes i ostalo.
mada 156 ima svojih bubica ali sam bio zadovoljan masinom.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #114 u: 15-09-2010, 09:59:08 »
imao 156 sa 2.5 ide ko nevrijeme, kao npr. golf 5 gti, ali neuporedivo bolji ovjes i ostalo.
mada 156 ima svojih bubica ali sam bio zadovoljan masinom.

eto rješenja, s time da meni 156 da danas izgleda predobro!
Nije bolest sve što boli

robert32

• Gost
« Odgovori #115 u: 05-10-2010, 21:57:07 »
ovako,imam alfu 146,16 boxwr 1996 god,pa razmisljam da stavim unutra dizel motor,konkretno 1,9 jtd,e sad jel to uopce izvedivo,(inace je skoro sve izvedivo ak imas love,volje i znanja),jel mozda neko stavljao dizela u benzinca pa moze dat neki savjet,dal treba varit neke nosace il pojacavat sta,sta je sa kompjuterom...motor sam nasao relativno povoljno 3000 kn bez getribe...

Offline Disconnected

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #116 u: 05-10-2010, 22:18:34 »
Sve je izvedivo....uz puno muke  :henker: :henker: i $$$, kao što kažeš.
Teško da bi u boxera strpao JTD....treba puno toga mjenjat i kemijat.
Od motora, getribe, kompjutera, kemijat nosače, poluosovine, letva volana, pa onda tu idu glavčine, amortizeri........
Motor će te ispast 3000kn, al ostala kemijanja još barem 3xtolko...i još je upitno u kakvom je stanju motor i hoće li swap uspjeti...
i ako uspije kak će to funkcionirati, nije da te obeshrabrujem, al teško izvedivo.
Ako ti je baš do swapa, JTD u TS, bi išao lakše, jer su generacijski auti isti. tj karoserija i podvozje su isti za razliku od Boxera
Moj savjet, kupi kompletnog JTD-a, toči i vozi....

Offline miro

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • benzinac
    • podstrana split
« Odgovori #117 u: 05-10-2010, 22:21:38 »
nisi valjda kupija motor  :?:

ta prerada ne da se ne isplati, ne da je neizvodiva nego je utopija.......... :ne2: :ne2: :ne2:
« Zadnja izmjena: 05-10-2010, 22:23:01 od miro »

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #118 u: 05-10-2010, 22:23:26 »
jutro je pametnije od večeri
Spider 115

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #119 u: 05-10-2010, 22:37:20 »
Šta će ti tolko zajebancije,trošenja vremena i para,prodaj to,kupi dizela ako baš tolko želiš i mirna Bosna  :craz