13-05-2026, 16:32:10

Autor Tema: SWAP / zamjena motora  (Posjeta: 45391 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • MG HS
    • Fiume (RI)
Odg: SWAP / zamjena motora
« Odgovori #300 u: 27-12-2015, 19:37:37 »
Ubiti da radi srolje sam izvadio motor koji je bio ko urica..btw ako mozda znate da ko prodaje 81 kw motor?

Za ovakve upite postoji oglasnik!!

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #301 u: 27-12-2015, 19:37:51 »
Zaboravio sam napomenut da ne kupujem motor ako ga ne mogu probati..hebiga ne kupuje mi se macak u vreci
naravno, ni ja ga ne bi prodavao bez da ga ispitam...još nije ispitan tako da ni nije u prodaji
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Darek123

• Učim polako
    • Hum zabočki
« Odgovori #302 u: 27-12-2015, 19:42:20 »
Oprostite znam da postoji oglasnik ali nije neki izbor..dobro..vidjet cemo kako ce se situacija odvijati..tako i onako planiram zamjenu raditi tek za mj dama radi financija

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #303 u: 27-12-2015, 20:19:02 »
ja ti imam kompletnu struju od 103 kw sa svime i imam ti dvije kod ampule i code karticu od centrale.
ak te zanima javi se u imbox.
imam i dizne i turbo nemam jedino motora..
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #304 u: 27-12-2015, 21:00:15 »
bolje receno od tipa do 147 (mislim da su zadnje bile 2009 ili tako nesto)
su ti sve pizdarije iste. most, i krakovi su ala isti.

Posto planiram jedan projekt,  a vidim da spominjes da su nosaci na istim mistima ,znaci li to da se teoretski može jtd 16v motor staviti u 145 bez preinaka (mislim na to da li ide direkt na nosače ili se mora prepravljati). Za struju i sve ostalo i isplativosti mi ne trebate govoriti  :crazy:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #305 u: 27-12-2015, 21:15:06 »
Posto planiram jedan projekt,  a vidim da spominjes da su nosaci na istim mistima ,znaci li to da se teoretski može jtd 16v motor staviti u 145 bez preinaka (mislim na to da li ide direkt na nosače ili se mora prepravljati). Za struju i sve ostalo i isplativosti mi ne trebate govoriti  :crazy:
ide samo moraš od nosača uzet onu žvotu sa neke td... na 156/147/gt je ta žvota malo kraća nego na 145 146 bravo brava delta... znači onaj crni komad željeza na kojeg se šarafi nosač, koji se šarafi na blok... ja bio uvjeren da je isto sve ali sam se iz prve ruke uvjerio da nije pa sam imao duplo šarafanje

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #306 u: 27-12-2015, 22:58:54 »
To su sad trenutno samo uvodna razmatranja i istrazivanja,zelim to napraviti ali da se moze atestirati tako da sve ide u dogovoru sa profesorom sa faksa i cvh, vise o tome kroz 3-4 miseca.
Hvala na odgovoru  :crazy:

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #307 u: 27-12-2015, 23:05:48 »
bez 5000€ nemoj ulazit u igru.
papiri od motora, auta, majstora, elaborat itd.

najmanji problem ubacit u auto da vozi.. puno veci problem prikazat to legalnim iako svi nosaci odgovaraju.
potrazi odmah i rukavce od fiat coupea 20vt i komplet kocnice i racun od tog..

probao proc jednom slicnu puno jednostavniju situaciju pa sam odustao nakon godinu dana jebanja sa papirima da prostis na izrazu.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #308 u: 27-12-2015, 23:12:31 »
Razgovara sam s profesorom s faksa i ljudima u cvh, plan i je bija komplet prednji ovjes od coupea te potvrda da je to ovjes sa auta koji ima jednako ili vise konja kao moj sa novim motorom, zadnji ovajes sa diskovima od 145 2.0 ili neke delte, elaborat i potvrde od mehaničara kazu da nisu potvrebne, ja bi triba njima napraviti spisak i plan sta zelim raditi te to poslati profesoru  (takoder se bavio atestima) on to prosljeduje cvh koji daju potvrdu da li to moze ici ,nakon ugrafnje oni samo provjeravaju da li je sve napravljeno kako smo se dogovorili,dakle to bi triba biti iterativni postupak ,ali vise o tome kad mabavim sve potrebno. Za sada puno hvala na odgovorima  :crazy:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #309 u: 27-12-2015, 23:36:35 »
elaborat ti treba, u njemu je svaka sitnica i šarafić i nacrt, i prema tome oni gledaju i opcenito procijenjuju da li to po njima prolazi zbog sigurnosnih razloga.. sve ostalo zaboravi legalnim putem jer su po pitanju toga rigorozni i nema onoga "ma lako će mo, znam ovoga znam onoga.."
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #310 u: 29-12-2015, 10:19:18 »
To su sad trenutno samo uvodna razmatranja i istrazivanja,zelim to napraviti ali da se moze atestirati tako da sve ide u dogovoru sa profesorom sa faksa i cvh, vise o tome kroz 3-4 miseca.
Hvala na odgovoru  :crazy:

A tko će tebi vidjet da si ti stavio 16v umjesto 8v? Po čemu će to skužit ispod plastike na motoru?

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #311 u: 29-12-2015, 10:54:36 »
A tko će tebi vidjet da si ti stavio 16v umjesto 8v? Po čemu će to skužit ispod plastike na motoru?
Tocno to

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #312 u: 29-12-2015, 14:33:38 »
Tocno to

Frend u tipu već godinama ima 1.9 jtd i na poklopcu motora jasno pise jtd i niko ga nikad nista pitao nije

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #313 u: 29-12-2015, 16:10:09 »
Sta se dogada ako se pijana budala zalipi u mene i neko ozbiljno strada?

Edit: je li prijatelj clan foruma da ga upitam neke stvari, ako nije otkud je da ga pocastim pivom i upitam neke stvari .
To je onaj sta je stavija komplet instrument tablu od brava jtd?
« Zadnja izmjena: 29-12-2015, 16:13:44 od sime22 »

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #314 u: 29-12-2015, 17:03:29 »
Sta se dogada ako se pijana budala zalipi u mene i neko ozbiljno strada?

Edit: je li prijatelj clan foruma da ga upitam neke stvari, ako nije otkud je da ga pocastim pivom i upitam neke stvari .
To je onaj sta je stavija komplet instrument tablu od brava jtd?
Bila je tema davno na fististima pa ne znam el mislis na to... Covjek je prezaposlen i uz svo duzno postovanje zbog mnogih drugih budala (ne kazem da si ti jedna) ne otkriva više ništa za džabe... A i ja idem njegovim putem :)

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #315 u: 29-12-2015, 18:18:25 »
E jbg , onda nista  :hap:
Meni je u biti jedini problem koji jos neznam kako rijesiti i sta tocno raditi struja, ali polako , naci ce se vec netko tko zna bolje  :crazy:
Hvala svejedno na dosadasnjoj pomoci  :mah:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #316 u: 29-12-2015, 18:50:30 »
Ja bi premetnuo plastiku i bok kakav mrtvi atest ionako ti u papirima nigdje ne pise btoj motora

Nije bolest sve što boli

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #317 u: 29-12-2015, 18:52:08 »
Ja bi premetnuo plastiku i bok kakav mrtvi atest ionako ti u papirima nigdje ne pise btoj motora

ma nikakvi atesti...el je dizel, je...el je 4 cilindra, je...el je 1.9, je... npr nek staviš plastiku na kojoj piše 1.9 jtd 16v... zbrusiš J i 16v, prefarbaš i piše ti 1.9 td i nemaš brige

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #318 u: 29-12-2015, 23:05:01 »
Moram jos dobro razmisliti sta i kako, ali svakako cu razmotriti i tu opciju. Najvise me brine sta u slucaju nezgode

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #319 u: 29-12-2015, 23:07:01 »
Moram jos dobro razmisliti sta i kako, ali svakako cu razmotriti i tu opciju. Najvise me brine sta u slucaju nezgode
ak te neko nešt pita pokriješ se ušima po glavi i šutiš :D ja sam sad imao nesreću, frajer kad je dođao na procjenu nije ništa pitao za preuveličanu turbinu, metalne cijevi itd...

a i to bi te eventualno neko mogao nešto pitat ako staviš 16v... ako staviš 8v jtd nemaš nikakve sekirancije
« Zadnja izmjena: 29-12-2015, 23:07:38 od chakija »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #320 u: 29-12-2015, 23:08:37 »

ja skidam kapu ako tko prepozna da ovaj ima dvije bregaste

ja sam na 1,9 td vozio 4cil 2,5 td par godina tako je i prodan dalje

dva puta je lupan oba puta uviđaj nitko ništa a išao na procjenu jer nisam bio kriv
Nije bolest sve što boli

Offline dejan077

• Učim polako
    • sisak
zamjena motora
« Odgovori #321 u: 05-01-2016, 19:35:12 »
pozdrav ekipa!
novi sam ovdje,imam pitanje vezano uz zamjenu motora na alfa.
dakle imam alfu 146 1.9 JTD 2000.g.
kolega ima alfu 156 JTDM 2004.g. slupanu,motor i getriba ok
zanima me da li se moze prebaciti motor i getriba na moju alfu i kakva je procedura?
Hvala

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
Odg: zamjena motora
« Odgovori #322 u: 05-01-2016, 21:00:27 »
pozdrav ekipa!
novi sam ovdje,imam pitanje vezano uz zamjenu motora na alfa.
dakle imam alfu 146 1.9 JTD 2000.g.
kolega ima alfu 156 JTDM 2004.g. slupanu,motor i getriba ok
zanima me da li se moze prebaciti motor i getriba na moju alfu i kakva je procedura?
Hvala
Nitko ti na forumu ne bude pisao proceduru jer bi taj post bio valjda tri strane dug... Ako nemas nekoga ko zna to radit i zna sta radi nemoj se upustat u to jer je jako kompleksan posao

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
Odg: zamjena motora
« Odgovori #323 u: 05-01-2016, 22:33:47 »
Nitko ti na forumu ne bude pisao proceduru jer bi taj post bio valjda tri strane dug... Ako nemas nekoga ko zna to radit i zna sta radi nemoj se upustat u to jer je jako kompleksan posao

Sad da je bas toliko kompleksan i nije bas, motor i getriba iz tog auta u svoj na svoje poluosovine i autoelektricar da ti struju sredi. Ovo je jako skracena procedura ali ako nisi nikada motor vadija i nemas apsolutno nikakvog pojma onda bolje se nemoj upustati u to , ali ako nesto znas i znas ljude koje bi moga pitati za poneki savjet onda go for it.
Ima tu jos mali milijun sitnica na koje triba obratiti paznju i koje nece ici samo tako ali kao sto rekoh ako znaš nesto sam moze se  :ok:

Ovo sve vridi naravno pod uvjetom da taj motor ide na te nosace  :crazy:

Edit: i ako ti je to jedini auto isto zaboravi jer ce tribati najmanje jedan tjedan svaki dan sarafanja a moze komotno doci do 3-4 ako triba nesto prepravljati namjestati itd.
Uglavom zelim ti puno srice ako krenes u projekt mene ceka slično za kojih pola godine
« Zadnja izmjena: 05-01-2016, 22:36:35 od sime22 »

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #324 u: 05-01-2016, 22:42:31 »
Zanimljivo je kak ko god veli da je to jednostavno nije to nikad radio...  To nije prebacit motor iz punta 1.2 u punta 1.2 to je komplet promjena struje i svega... Moras i satove mijenjat i milijun stvari... Pa kad i upališ a ono ne radi još 58 stvari

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #325 u: 05-01-2016, 22:48:43 »
Slazem se da ima posla, ali nije to nista nemoguce. Dobar elektricar za struju srediti i to je u biti najveci problem. Ostalo se sve da mic po mic. Kad sam minja prvi motor na autu isto je caca vika ne možeš ti to i iako sam bija gimnazija bez znanja o tome sam uspija zaminiti i sve je radilo. Jest motor je bija isti ali sve se da. I napisa sam od jednog pa do nekoliko tjedana posla. I ne triba covika odma spustati i obeshrabriti ovakvi projekti su mi uvik najzanimljiviji , ovo i restauracija  :crazy:

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #326 u: 06-01-2016, 00:00:20 »
Decki samo napred.
Kad krenes onda skuzis kolki je sex bas sa tim sitnicama na koje nikad nebi racunao.
Nepase nosac filtera. Nepase crijevo. Nemas kud provuc instalaciju a tek kad krene struja, lako upalit auto al ajd slozi da sve radi i da izgleda ko orginal.

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #327 u: 06-01-2016, 01:34:56 »
To je ono sta sve cini zanimljivim  :tooth:
Nije problem otici i kupiti, za te novce koje sam do sada ulupa u auto i kije cu do kraja godine utrpati miga sam kupiti pristojnu 147icu ali to nije zanimljivo jer to nije ritka pojava a i ne možes cijeniti kao nesto sta si sa svojim rukama napravija. Nitko ponosniji od mene kad sam upalija starog renaulta 25 i reka caci vidis da mogu  :hap: . Ista stvar je i sa ovim  :crazy:

Offline Sale

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • Punto JTD 330, Civic, A6 3.0TDI
    • Zagreb
    • FB: Auto Evolution
« Odgovori #328 u: 06-01-2016, 05:26:52 »
To je ono sta sve cini zanimljivim  :tooth:
Nije problem otici i kupiti, za te novce koje sam do sada ulupa u auto i kije cu do kraja godine utrpati miga sam kupiti pristojnu 147icu ali to nije zanimljivo jer to nije ritka pojava a i ne možes cijeniti kao nesto sta si sa svojim rukama napravija. Nitko ponosniji od mene kad sam upalija starog renaulta 25 i reka caci vidis da mogu  :hap: . Ista stvar je i sa ovim  :crazy:
Moze bez probleme, za 2 dana gotovo u autoevolutionu, i struja,i imobilozer i polugeneralka ako treba, ubacivali smo 16v u punta di nis ne pase, ovo je slagalica samo
13.09@402m - powered by Auto Evolution
www.facebook.com/autoevolutionhr

Anton

• Gost
« Odgovori #329 u: 06-01-2016, 08:39:54 »
Sale, zakaj si budan u 5.26? Ili mijenjas pelenu ili se razvalio negdje ko u stara vremena....