14-01-2026, 12:58:14

Autor Tema: Giulia/Stelvio - mape za navigaciju  (Posjeta: 4190 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
Odg: Giulia/Stelvio - mape za navigaciju
« Odgovori #60 u: 14-12-2025, 06:06:39 »
Reko bin da su ti stare mape.
Dal vam javlja zvukom kad se priblizavate fiksnoj kameri?
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #61 u: 14-12-2025, 08:35:14 »
Reko bin da su ti stare mape.
Dal vam javlja zvukom kad se priblizavate fiksnoj kameri?
Javlja zbog Androida i moba koji je spojen.

Ma skuzio sam poslije sta ne sljaka, istekla je licenca mopar care a bez licence ne moze instalirati nove karte.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #62 u: 15-12-2025, 05:26:02 »
Znači nemamo nikoga s do 3 godine starim autom i da može isprobati zadnju mapu?

Offline exer86

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
    • Vukovar
« Odgovori #63 u: 22-12-2025, 13:01:39 »
Kod mene je više razloga. Kao prvo volim da je auto samostalna autonomno funkcionirajuća cjelina i da ne ovisi o nikakvim vanjskim uređajima. Tlaka mi je spajati se mobitelom na auto, volim da su to razdvojene stvari.

Kao drugo, ugrađena navigacija nema potrebe za internetom i ne moram razmišljati jesam li u roamingu ili nisam, imam li dovoljno "data" prometa na mobitelu, ima li signala ili nema signala...

to stoji, ali mene tvornicka smara, nekako je lose napravljena, mozda joj nisam dao dovoljno sanse

mene smara jedino sto se mora kablom spojit na mob, da je bezicna bila bi top.. ovako uvijek moras i punit mob i smara malo... jedino da se nabavi wireless adapter

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #64 u: 22-12-2025, 15:58:13 »
to stoji, ali mene tvornicka smara, nekako je lose napravljena, mozda joj nisam dao dovoljno sanse

mene smara jedino sto se mora kablom spojit na mob, da je bezicna bila bi top.. ovako uvijek moras i punit mob i smara malo... jedino da se nabavi wireless adapter
Imas wireless adaptera po 15€ i sve radi.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #65 u: 24-12-2025, 00:09:00 »
I još uvijek nemamo nikoga s novim autom ili Mopar Map Care pretplatom tko je instalirao zadnju mapu? :)

Zašto gnjavim oko toga - jer je sam sustav složen tako (blesavo) da nema mogućnost za downgrade, a već sam jednom instalirao mapu koja je imala grešku i ne prikazivala kamere. Kako predzadnja radi uredno, sada me strah da ova zadnja slučajno nema to opet polomljeno.

"No, it's generally not possible to revert the navigation maps to an older version on the Alfa Romeo Giulia.The map update process (via USB from official sites like Mopar or Stellantis navshop) includes a built-in check that prevents installing an older map version. The system typically displays an error message like "not newer than the current installed version" or "the map on the stick is older than that on the car" if you try to load previous maps.This issue has been reported multiple times on owner forums (e.g., giuliaforums.com and alfaowner.com), including cases where a buggy new update (like a partial-coverage Europe map) was released, and users wanted to downgrade but couldn't. In those situations, the only resolutions were waiting for a fixed newer version or using unofficial sources for corrected files—not official older ones.Alfa Romeo provides free map updates for a period (often several years), but the system is designed for forward updates only. If you've encountered issues with a recent update, contacting an Alfa dealer or checking the official map portal for the latest corrected version is the recommended path. Some older infotainment firmware had a "restore software" option, but that's for system software, not maps, and it doesn't reliably allow map reversion either."

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce280, Sprint 1.5
    • Zagreb
« Odgovori #66 u: 25-12-2025, 20:36:04 »
Imamo mene, ali ja imam vec ranije opisani nedostatak u softwareu za aktiviranje opcije dojave kamera. Kad budem radio servis na 60k km cu vidjeti da li se to moze rijesiti jer mi nije jasno zasto nema te opcije uopce. Osim ako i to nije nesto sto je doslo s MY23 🤦🏻‍♂️😂
Potpis

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Paso

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #67 u: 06-01-2026, 16:30:56 »
Ok, konačno se javio jedan vlasnik na Alfa Owneru i prijavio da zadnja mapa 26.0.2023.06 uredno radi i ima lokacije kamera.

Napravio sam danas update, traje oko 50 minuta i pokazao mi je kameru u blizini kuće, nadam se da rade i sve ostale.

Eto, dakle možete slobodno u update, tj. kada MOPAR proradi ako nemate skinutu mapu - jer im je web srušen već tjednima. To je baš sramota za jedan Stelantis - da za cijelu Europu ne radi jedan takav servis koji pokriva niz brendova i to tjednima. Kao da ih nije briga. :(
« Zadnja izmjena: 06-01-2026, 16:37:15 od Paso »

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #68 u: 06-01-2026, 17:05:51 »
Ok, konačno se javio jedan vlasnik na Alfa Owneru i prijavio da zadnja mapa 26.0.2023.06 uredno radi i ima lokacije kamera.

Napravio sam danas update, traje oko 50 minuta i pokazao mi je kameru u blizini kuće, nadam se da rade i sve ostale.

Eto, dakle možete slobodno u update, tj. kada MOPAR proradi ako nemate skinutu mapu - jer im je web srušen već tjednima. To je baš sramota za jedan Stelantis - da za cijelu Europu ne radi jedan takav servis koji pokriva niz brendova i to tjednima. Kao da ih nije briga. :(

Bez kao da ih nije briga,i nije...

Meni je nevjerojatno da na stranici nema update za starije Giulie,tipa moja 2018,ionako su to starije verzije,ne vidim zasto treba ici u ovlasteni ili slicno....

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #69 u: 09-01-2026, 21:37:06 »
Meni je nevjerojatno da na stranici nema update za starije Giulie,tipa moja 2018,ionako su to starije verzije,ne vidim zasto treba ici u ovlasteni ili slicno....

Ma to ima ako si platio, imaš update i za starije modele, ali je poanta da sada cijeli web ne radi kada se ulogiraš, samo vrti neki kružić i ništa. U servisu ti ne mogu baš ništa napraviti, nemaju oni tamo nikakvu čaroliju, oni ti samo mogu omogućiti da se tvoj ZAR registrira u taj sutav kao "plaćen" i onda kada se ulogiraš, tvoj ZAR može dobiti mapu i license key.

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce280, Sprint 1.5
    • Zagreb
« Odgovori #70 u: 11-01-2026, 07:34:34 »
Meni Mopar web i download linkovi rade normalno. Sad sam isprobao, moguce da su osposobili
Potpis

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #71 u: 12-01-2026, 23:44:05 »
Osposobili su ga! :)

I sada mi kaže "new map", ali OPET imaju retardirano označavanje mapa, znači nakon mape 26.0.0 sada kažu da je "latest version" 20.0.0 - ono WTF? A već su imali takve epizode, pa je mapa 25.0.2023.06  bila označena kao 19.0.3. na Mopar webu... ne kužim ih... idem skinuti anyway...

Evo, sada sam saznao na Alfa Owneru da je ta mapa 20.0.0. zapravo 27.0.0 - to se vidi kada je instaliraš. Još čekam potvrdu da kamere i dalje rade...

Jesi li ti skinuo i instalirao?
« Zadnja izmjena: 12-01-2026, 23:52:22 od Paso »

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #72 u: Jučer u 19:19:28 »
Evo, kaže ekipa na Alfa Owneru da i zadnja mapa 27.0.0 ima kamere označeno. Odradim update kada budem imao neku dužu vožnju.