Oti?ao na probnu danas, hibrid.
Dojmovi, izvana izgleda ve?i, unutra dosta sku?en.
Jako nepregledan, sre?om ima velike bo?ne retrovizore, unutra?nji retrovizor daje jako lo?u percepciju udaljenosti, sve je jako udaljeno, vjerujem da se na to ?ovjek mo?e naviknut.
Sama pozicija untra?njeg je za moj ukus prenisko na ?ajbi pa ograni?ava ppgled prema sredini, iako je bolje nego ?to sam o?ekivao kad sam se prvi put sjeo.
Pozicija sjedenja je lo?a, ?ak u odnosu na 156, previsoko su sicevi, volan je predaleko, sic ne mo?e? pomaknut dovojno unazad, a pedale su preblizu, talijanska pozicija sjedenja. Giulia puno bolja, bez obzira na tip auta, sama ergonomija je bolja. Osje?aj kad sjedi? je da je meni (190, 106) sve sku?eno, ali se dost brzo na to navikne?.
Sicevi su ugodni, volan je ok promjera, dobro le?i u ruci, al upravljanje daje slab osje?aj povezanosti s cestom, podsje?a me na Citroen C4, ko igrica za.moj ukus je i prelagan.
Ekran u sredini, velik i pregledan, ali ja to ne volim, to je stvar ukusa, tko voli vjerujem da ?e mu biti OK, ?ak i ne smeta pri vo?nji, ne znam kako bi bilo po mraku niti ima li mogu?nost zatamnjenja da manje blje?ti.
Instrumenti, virtualni brzinomjer je Ok iako je meni prenisko, brzinu bolje vidi? kao brojku iznad njega. Od instrumenata prikauze brzinu na virtualnom satu, obrtaljka i u sredini iznad toga je broj?ani prikaz trenutne brzine, obavijesti asistenta za vo?nju, tempomata. Nisam primjetio prikazuje li stalno stanje rezervara i baterije, mogu?e da se to da u meniju podesiti, s time se nisam bavio.
Vo?nja, osim volana, kritika na automatiku, lijena, cuka, ?ak i kad se stavi DNA u D i prebaci manual. Osje?aj ko da vozim ne?to prije 20 godina, ubije volju. Le?anje, dobro upija rupe, bolje od recimo 156 ili Giulie, auto je udoban, al mi je u zavojima premekan i nedovoljno dinami?an, tome mi pridonosi taj puno prelagani volan, koji mi daje premalo povratne informacije i prelagano se okre?e, Ok na to se sigurno navikne?, al mi se svejedno to ne svi?a, kod dosta novijih autiju sam primjetio taj trend meni se to ne svi?a, dapa?e mislim da je opasno jer vrlo lako ?e? previ?e okrenut volan.
Izolacija je dobra i ne dobija? osje?aj koliko vozi?. Nisam i?ao na autoput jer me nije ovak dojmio auto, pa mi se nije ni dalo.
Asistent za vo?nju, hm, dobro ?to pokazuje kad vrluda? (naravno da sam i?ao vidjet kako funkcionira) al nema ni zvu?nog upozorenja ni nekog drmanja volana. Senzor za brzinu o?itava prometne znakove, prikazuje u centralnom instrumentu i iritanatan je ve? od 5km/h preko, u principu to nije lo?e, no nije uvijek 100% precizan s ograni?enjem brzine. Zvu?no upozorenje je klikanje. Mislim da se trebalo takvo upozorenje staviti i za asistenta trake.
Kamera za vo?nju unazad je dobra, prikazuje realno stanje, zvuk upozorenja je dovoljno glasan i jasno daje do znanja da se pribli?ava?, dobar je prikaz gdje se nalazis i lako je auto uparkirati.
Kraj realne slike ima i stalni prikaz iz pti?je perspektive auta da dobije bolji dojam gdje se nalazi? u prostoru u odnosu na druga vozila.
Nema smisla ni poku?at parkirat na rikverc na gledanje, ne vidi? ni lijevo, desno ni iza, a niti naprijed kako spada.
Motor, ovo je bio hibrid, za grad je OK, jer je ?ivahan na niskim okretjima i solidno ubrzava, za stani kreni ko bog, da nema te cukaju?e automatike. Ne voli se vrtit, to pripisujem getribi.
Ocjena 6/10.
To nije tip auta kojeg bih ja sebi kupio, no ako izuzmemo to ima mi nedostatke koji mene jako smetaju prvenstevno o?ajna getriba, prelagan volan s premalo povratne informacije.
Solidan auto, zavr?na obrada je OK, solidno potegne u gradu. Ako se uzme u obzir da su gradski SUV u trendu ne vjerujem da je ovo gre?ka.