25-07-2026, 00:47:12

Autor Tema: Giulia 2.0 projekt 370 ks  (Posjeta: 16252 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • *
  • Spol: Muški
  • Giulia952MA-2.0-Q4 Veloce
    • Grad Zagreb
Giulia 2.0 projekt 370 ks
« u: 25-01-2024, 01:48:31 »
Bok i pozdrav svima!

Nije me bilo dugo jer imam obaveza ali ovo moram podijeliti sa vama!

Uspio sam se upustiti u avanturu slaganja  :mehanic Giulie.... Dobiti ce-

(sutra ujutro trebam podignuti u posti) dijelove od JTD performance-a

hibrid turbo - 370 KS potencijal
200 cpsi cat
BMC panel fillter

Igrom prirode se motam Beneluksom cesto sa njom pa cu to sve raditi u poznatom Squadra tuningu....

Evo, nadam se sutra okinuti vam koju sliku!

https://squadra-tuning.com/chiptuning/alfa-romeo/giulia-alfa-romeo/2-0t-upgraded-turbocharger/

Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
Odg: Giulia 2.0 projekt 370 ks
« Odgovori #1 u: 25-01-2024, 07:16:49 »
zanimljiv projekt :)

Alfa je trebala u ponudi imati tako nekaj između QV sa 510 i veloce 280

Kaj sve uz turbo ide? Tj. kaj još radiš? auspuh, usis, kako ima blov off ventil složen? IC?

auto je u bazi 200 ili 280?

Offline Toya

• Starosjedioc
  • Veloce 2.0 Q4
    • Senj / Zadar
« Odgovori #2 u: 25-01-2024, 07:38:43 »
zvuči zanimljivo i poučno, sretno sa slaganjem i ne zaboravi nam slikati !  :ok: :arflag
Bor bor ograda ! :D

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #3 u: 25-01-2024, 07:46:06 »
Pratim svakako.
Sve pohvale za izbor.  :Horse:
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #4 u: 25-01-2024, 10:00:17 »
Zanimljivo  :pivo:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #5 u: 25-01-2024, 10:47:04 »
giulia je Veloce, tak da 280 KS... sve radim u dogovoru sa covjekom iz squadre... koliko sam shvatio, jedino sto treba jesu stvari koje sam kupio..... isto tako sam negdje vidio da blow off hoce raditi probleme, ali to cu sve sa njim raspraviti jos tokom remapa.... kaj se tice ispuha, jedino taj race cat, auspuh sam po sebi je dovoljan original posto je 2.5 cola cijev.... ako bog da kak vele, mozda dam da mi rade auspuh ili nabavim gotovi od ragazzona.... ali sto se tice performancea, Squadra kaze da ne pridonosi nista, samo zvuk...

usis je stock najbolja varijanta- tvornicki je to rijeseno i vise nego dobro- samo BMC panel

uz turbo dobijes samo dihtunge za zamjenu.....

i da, samu zamjenu ne radim ja, zamjenu ce raditi- ovlasteni servis!!!! nikoga tu ne poznam, niti kome vjerujem, a znam da cu platiti 200-300 e vise za zamjenu nego negdje drugdje, ali ce to raditi netko tko je to radio vec dosta puta tak da znanje se placa.... inace imam samo rijeci hvale za mehanicare tu u nizozemskoj, to sa nasima nema veze.... srecom i taj 2.0T je tu iznimno zastupljen motor...

tu u nizozemskoj, do nedavno je cak dolazio kod njih frajer iz squadrae kad bi skupili 7-8 auta za remap.... ja mislim da to nema apsolutno nigdje.... mislim da su cak tutaci jos i pod garancijom :ok:

poslije toga mi ostaje ovjes... to neznam da li samo eibach opruge ili KW V3, posto V1 nema za Q4... ali to otom-potom...

Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #6 u: 25-01-2024, 14:10:12 »
Prednosti Giulie - NEMA gepeka!

Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #7 u: 25-01-2024, 15:58:31 »
Sranje, nisu modificirali rukicu od wastegatea, i dalje klapara malo ali na strani aktuatora, probat ću teflonske šajbice staviti, ne razumijem zašto je Garrett to tako napravio....

Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #8 u: 26-01-2024, 12:56:03 »
Pratim!
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #9 u: 26-01-2024, 13:13:26 »
ZF to može prožvakati?

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #10 u: 26-01-2024, 15:13:40 »
Pratim  :ok:

A oces šta radit u svezi coolinga?

Neznam za Veloce kako je napravljena  ali tunirane 200 konja verzije navodno da se brzo pregriju na stazi

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #11 u: 26-01-2024, 20:05:34 »
ZF to može prožvakati?

Naravno!!! Bez problema.... Btw Squadra će remapirati i gearbox...
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #12 u: 26-01-2024, 20:15:24 »
Pratim  :ok:

A oces šta radit u svezi coolinga?

Neznam za Veloce kako je napravljena  ali tunirane 200 konja verzije navodno da se brzo pregriju na stazi

Ha gle, ne znam što da ti kažem na to.... U pravu si za track day I neznam da li je išta drukčije na Veloce, ali koliko ću ići na staze s jedne strane, teško zbog obaveza, dok s druge pak strane mislim da IC može trpiti i više konja ali se sve skupa dosta grije, brijem.... To ću ostaviti za slatke brige, iako opet drago mi je da me pitate takve stvari, sve ću probati raspraviti sa Squadrom....

I da BTW, kad putujem, od Zagreba do ovdje, 1250km kroz Njemačku u sred ljeta, vadim joj mast, gazim VWne škode i ostala vozila tipa od A do B.... Nikad problema....

Veloce je zaista bomba auto, motor beba, samo treba pripaziti na neke sitnice.... Gumice na turbu, i čepove za ozračivanje antifriza.... Sjedi vozi!

Ulje ni slučajno preko 10000!!!!
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #13 u: 26-01-2024, 20:38:40 »
Baš me zanima kak će ovo napredovat, pratim...

Inače, što se tiče hlađenja - pridružujem se savjetu - obavezno poradi na hlađenju. Moderni mali turbomotori su svi tvornički napravljeni da su praktički na rubu pregrijavanja....ovakvo dizanje konja je relativno sigurno, ali svakako će dodatno opteretiti rashladni sustav.

Predlažem da za ne prevelike novce kupiš veći hladnjak za ulje (tvornički sigurno nije dovoljan), uz veći hladnjak za antifriz. Te dvije investicije nisu ogromne, a značit će jako puno za održavanje sigurnih temperatura.

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #14 u: 26-01-2024, 23:28:21 »
Baš me zanima kak će ovo napredovat, pratim...

Inače, što se tiče hlađenja - pridružujem se savjetu - obavezno poradi na hlađenju. Moderni mali turbomotori su svi tvornički napravljeni da su praktički na rubu pregrijavanja....ovakvo dizanje konja je relativno sigurno, ali svakako će dodatno opteretiti rashladni sustav.

Predlažem da za ne prevelike novce kupiš veći hladnjak za ulje (tvornički sigurno nije dovoljan), uz veći hladnjak za antifriz. Te dvije investicije nisu ogromne, a značit će jako puno za održavanje sigurnih temperatura.

hladnjak ulja nema sanse brijem.... imas video na YT, direkt je kao blok na bloku motora.... imat cu od Squadre performance logger- tamo cu moci vidjeti temp usisa, tlak turba, temp ulja itd itd itd, cak cu moci iscitavati fault kodove i brisati ih....

Squadra je bomba!!!! Nadam se da znate za njih vecina ne?
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #15 u: 26-01-2024, 23:36:31 »
mene zanima ako bi netko znao, kada stavim race cat (200 celija), kad tad ce mi bacit check engine, ali se nadam da nece biti u limp modu- tj da me ogranicava u br. okretaja motora... posto od momenta instalacije turba i cata do remapa moram auto koristiti, sigurno ne idem iduci dan na remap.... iako polako bi se vozio prvih 1000km dok turbo `sjedne` malo.... ima tko kakvu ideju?  :thanks
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #16 u: 27-01-2024, 11:47:18 »
Bez hladnjaka ulja ćeš na jačoj vožnji imat pregrijano ulje i safe mode na kraju....to ti stvarno toplo preporučujem.

Sama lokacija nije takav problem, jer postoji nekoliko opcija kako ga dodati. Jedna klasična varijanta je da se ugradi tzv sandwich plate između bloka i filtera ulja. Koliko vidim po netu, imaš eksterni filter oko kojeg izgleda da ima dovoljno mjesta da staviš ispod filtera sandwich plate s termostatom. Od tamo provedeš cijevi naprijed i staviš kiler za ulje ispred/iza/pored intercoolera i ostalih hladnjaka. Termostat će osigurati da nećeš imati nepotrebno hlađenje i da će auto doći na radnu temperaturu normalno, a istovremeno ćeš imati dodatno hlađenje kad budeš malo stiskao auto.

Jako puno ljudi zanemaruje hlađenje na autima, a posebno hlađenje ulja, koje je zapravo veliki problem, jer iako neće odmah utjecati na performanse auta, kad ulje dođe na 130°C i više, auto će te ili poslat u safe mode, ili ti pustiti da ga i dalje stišćeš, čime ćeš izazvati dodatno trošenje svih ležajeva jer sva ulja degradiraju pri pregrijavanju....

Ako već ideš u ovakav projekt - ovo hlađenje će ti uzeti malo novaca (u usporedbi sa svime ostalime što radiš), a auto će ti biti zahvalan.
« Zadnja izmjena: 27-01-2024, 11:48:13 od filip00 »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #17 u: 27-01-2024, 11:49:29 »
mene zanima ako bi netko znao, kada stavim race cat (200 celija), kad tad ce mi bacit check engine, ali se nadam da nece biti u limp modu- tj da me ogranicava u br. okretaja motora... posto od momenta instalacije turba i cata do remapa moram auto koristiti, sigurno ne idem iduci dan na remap.... iako polako bi se vozio prvih 1000km dok turbo `sjedne` malo.... ima tko kakvu ideju?  :thanks
Bude ti izbacio svakako jer mu se vrijednosti ne pokapaju vozio lagano ili oštrije. Ali mislim da neće biti u limp modu nego samo lampica, za probu odstekaj kontrolnu lambu onu poslije kata pa budes znao 100%.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: jockersmoker

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #18 u: 27-01-2024, 13:43:53 »
Bude ti izbacio svakako jer mu se vrijednosti ne pokapaju vozio lagano ili oštrije. Ali mislim da neće biti u limp modu nego samo lampica, za probu odstekaj kontrolnu lambu onu poslije kata pa budes znao 100%.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nadam se da je lako dostupna, sutra sam off od posla pa mogu probati
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #19 u: 27-01-2024, 13:53:57 »
Bez hladnjaka ulja ćeš na jačoj vožnji imat pregrijano ulje i safe mode na kraju....to ti stvarno toplo preporučujem.

Sama lokacija nije takav problem, jer postoji nekoliko opcija kako ga dodati. Jedna klasična varijanta je da se ugradi tzv sandwich plate između bloka i filtera ulja. Koliko vidim po netu, imaš eksterni filter oko kojeg izgleda da ima dovoljno mjesta da staviš ispod filtera sandwich plate s termostatom. Od tamo provedeš cijevi naprijed i staviš kiler za ulje ispred/iza/pored intercoolera i ostalih hladnjaka. Termostat će osigurati da nećeš imati nepotrebno hlađenje i da će auto doći na radnu temperaturu normalno, a istovremeno ćeš imati dodatno hlađenje kad budeš malo stiskao auto.

Jako puno ljudi zanemaruje hlađenje na autima, a posebno hlađenje ulja, koje je zapravo veliki problem, jer iako neće odmah utjecati na performanse auta, kad ulje dođe na 130°C i više, auto će te ili poslat u safe mode, ili ti pustiti da ga i dalje stišćeš, čime ćeš izazvati dodatno trošenje svih ležajeva jer sva ulja degradiraju pri pregrijavanju....

Ako već ideš u ovakav projekt - ovo hlađenje će ti uzeti malo novaca (u usporedbi sa svime ostalime što radiš), a auto će ti biti zahvalan.

Hvala ti na toploj preporuci sa toplim tonovima, rekao sam ti da ću imati nadzor svega trenutni na clusteru zbog Performance loggera... Inače sam aviomehaničar pa znam jako dobro što pregrijano ulje radi motoru!

A nemam ni novca ni vremena visiti po track dayevima da mi auto zakuha ili misliš da može zakuhati od doma do posla?
I da li stvarno misliš da ću se voziti bez brige i pameti i ne koristiti logger... Pa čak i ako da tonalitet ti je fenomenalan, možda misliš da sam sin nekog bogatunčića kaj si bude alficu slagal
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #20 u: 27-01-2024, 16:09:44 »
Nemoj krivo shvaćat moje komentare, dolaze isključivo dobronamjerno, od jednog autoentuzijasta drugome :)  bez obzira bio ti trackday vozač ili samo open road uživač.

Na normalnim vožnjama i cestama vjerojatno nikad nećeš imati baš nikakve probleme, to se potpuno slažem. Ako ćeš voziti kakav planinski prijelaz i ići pun gas, tu se svaki auto bez problema optereti do točke kuhanja ako nema sređeno dodatno hlađenje ulja i vode.

Kaj se love tiče - uopće nisam ulazio u to koliko imaš ili nemaš novaca. Veći hladnjak ulja sa svim dodatnim dijelovima se može kupiti već za 500-600e, a to je prilično dobar upgrade za te pare ak već ulaziš u tu igru slaganja auta.

Uglavnom, pratimo temu dalje  :pivo:

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #21 u: 27-01-2024, 16:46:28 »
Srecom imam performance logger pa cu pratiti temperature- mislim to mi je i bio prvotni razlog loggera da vidim sve te vrijednosti.... Budem vidio Mishimoto ako sto ima, nasao sam neke plug and play na filter od njih... Ali opet to naknadno sve... Za vodu sam duboko uvjeren da bude ok.... jako dobro hladi vodu stock.... vit cemo.... :hat:
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #22 u: 28-01-2024, 10:05:28 »
squadra će ti odraditi odličan posao bez dileme...

S obzirom da ćeš imati loger, nisam upoznat sa njime - je li radi live i može li davat zvučni signal kada npr. dosegneš određenu vrijednost? npr. voda 105 *C i ulje 125 *C (tako sam ja imao složeno sa jednim drugim sustavom)

Jer kasnije gledati po logu... je OK i svi se nadamo da nije pre kasno :D

Poprati definitivno temperature pa ako se ukaže potreba, kako su dečki pisali - pojačat hladnjake

A za katalizator... ovisi o ECU auta i kaj mogu iz squadre napraviti - možda mogu "ugasit gešku" za to pa da auto ne ide u safe jer realno ne treba ići u safe ako plinovi nisu 100% tj. korekcijska lambda očita da kat nije odradio posao a znamo i zakaj nije :)

kad je montaža / mapiranje?

vidim da si pisao da bi se malo vozio sa turbom novim itd. - NE

Obavezno kada se odradi ići na mapiranje bez boostanja jer ćeš stalno biti u siromašnoj smjesi kaj nije dobro

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: jockersmoker

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #23 u: 28-01-2024, 23:31:31 »

S obzirom da ćeš imati loger, nisam upoznat sa njime - je li radi live i može li davat zvučni signal kada npr. dosegneš određenu vrijednost? npr. voda 105 *C i ulje 125 *C (tako sam ja imao složeno sa jednim drugim sustavom)

Poprati definitivno temperature pa ako se ukaže potreba, kako su dečki pisali - pojačat hladnjake

A za katalizator... ovisi o ECU auta i kaj mogu iz squadre napraviti - možda mogu "ugasit gešku" za to pa da auto ne ide u safe jer realno ne treba ići u safe ako plinovi nisu 100% tj. korekcijska lambda očita da kat nije odradio posao a znamo i zakaj nije :)

Obavezno kada se odradi ići na mapiranje bez boostanja jer ćeš stalno biti u siromašnoj smjesi kaj nije dobro

hvala na odgovoru..... ha nista onda nebudem se uopce vozio dok ne odem do njih..... sutra bi se trebao cuti sa servisom za montazu, pa kda cu imati termin, javljam se squadri... nadam se kroz 2 tjedna....

performance logger sam planirao stalno vrtiti oko tih informacija- tlaka i temperature, pacijent sam i ja i definitivno necu dozvoliti bilo kakvo preopterecenje...
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #24 u: 30-01-2024, 12:48:39 »
Zanimljivo! Pratim!  :ok:

"Some cars take your breath away"

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #25 u: 30-01-2024, 17:47:29 »
Hijaooooooooooo....... Servis mi je dostupan tek 14.03.!!!! Iako iskreno to mi čak i paše, moram se malo financijski oporaviti, nije ovo tak ni jeftino, ali bude odrađeno kak se spada!!! Squadru ću dogovoriti već možda dan poslije... Sad samo mi treba hrpa strpljenja.... :oldman:
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline jockersmoker

• Član Alfa Kluba 3
  • Pripravnik
  • *
    • Grad Zagreb
« Odgovori #26 u: 31-01-2024, 15:46:37 »

Sad sam išao kroz mailove sa JTDPERFORMANCEom, veli on da se mogu normalno voziti do remapa...
Giulia2.0SquadraT
RiP 166@146..…

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #27 u: 31-01-2024, 16:03:23 »
OK, ja prema svom iskustvu ne bi

Offline robyakarider

• Sa stažom
  • Brera
    • Poreč
« Odgovori #28 u: 31-01-2024, 16:43:35 »
ma ima novih klipova za kupiti

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #29 u: 31-01-2024, 17:04:51 »
Sad sam išao kroz mailove sa JTDPERFORMANCEom, veli on da se mogu normalno voziti do remapa...

Budu ti oni kupili nove klipove kad ove otopiš sa siromašnom smjesom  :da: